Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düz lisede veya meslekte olsan hoplatırlardı seni yat kalk babana şükret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Orijinalden alıntı: pixelllll

quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Seni gerçekten anlıyorum, karar veremiyor elindekinden de olmaktan korkuyorsun. Belki kalırsam bir anda bir şey olur hayatım güzelleşir diyorsun. Fakat bunlar hiçbir zaman olmayacak. Şehir dışına gidersen daha iyi de olabilir çok daha kötü de fakat burada kalırsan çok daha kötü olacak bunu içten içe biliyorsun. Bir de pişmanlık çökecek üzerine. Karar senin senin hayatın sonuçta

Şehir dışına giderse hayattaki zorlukları kendi başına aşmayı öğrenecektir. ben erkeğim ama tek yaşıyorum evde kendim yemek yapıp yiyorum yine kendim 3 5 birşey kazanıyorum krediyle beraber yetiyor da üniversiteyi bazı hocalarla ilgili sorunlardan bıraktım birsüre ki zaten şu gitmediğim dönemde hem elektronik hemde yazılım anlamında daha çok şey öğrendim. Üniversiteler çoğu hocanın sabah 8 10, akşam 7,10 işyeri gibi gördüğü kurumlar olmuş. Haftanın 3 günü 20yıl öncekinin türkçe kaynaklarıyla öğrenciye sadece sunum yaptıran ve olurda bir sorulan soru sayesinde kitaptan okuyup öğrendiği teorik bilgiler dışında en ufak birşeyle karşılaşsa konu hakkında bir düşünce sunamayan egoist insanları hemen farkediyorsun. Ben genelde bazı dersler haricinde bu vakti uyuyarak geçirirdim yada telefondan birşeyler kitap felan okurdum.

Tabi arada dersi umursamayan tavrıma karşılık sorular sorardı başta sonra sıra bana gelince bir hafta sonra -eee ben senin o dediğin şeyi araştırdım şöyleymiş.. (yanlış öğrenmiş yine) Sonrasında artık rahatsız etmemeye başlıyor

Derslerime tabii ki önem vereceğim. Şimdiki aklınız olsa, ayrı evden ziyade ailenizle mı yaşamayı tercih ederdiniz?

Benim annem her konuda karışırdı da babam rahat bırakırdı zaten birşeylerin farkında olduğumu bilirdi ailede annem baskın bazen babama da bana destek çıktığından kızıp evden kovulup akşam döndüğümüz olmuşturgözünde hala küçüğüm

Izmirde orta kat başka şehirlere göre baya güzel kiralık evler özel yurttan daha ucuz olduğundan maddi olarak çokta sorun olmuyor ama tek yaşamak cidden sıkıyor 1 arkadaşınla felan en azından olsan daha iyi oluyor. Belkide ateist bünyem fazla sorgulayıcıbazen yaşamdan sıkılıyorum. Benim uğraştığım şeyler yurtdışındaki ilkokula giden çocukların evinin garajında o yaştaki paralarıyla yaptıkları şeyler biz hala üniversitede lamba yakıp söndürme projeleriyle uğraşıyoruz. Bu biraz umutsuzluk yaratıyor. Özet işte fazla düşünüyorsun herşeyi yalnız kalınca ondan iyi değil ama üniversiteye kesinlikle başka şehirde gidilmeli kendi başının çaresine bakmayı öğreniyorsun.
    Gönderen yer kargo takipsiz gönderdiği için herşey olabilir 20 gün oldu bu cuma önce pttye gideceğim sonra birde gönderen yer ile konuşacağım. Alınan ürün 5-10 $ onun içinde maliyetinden fazla kargo ücretiyle takipli kargoda saçma oluyor(zaten öyle bir seçenekte yoktu) umarım gelirde aklımdaki şeyi yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelllll -- 22 Mart 2017; 21:40:13 >

• quote:

Ne demek bir şey değil :) Hayatta en büyük risk risk almamaktır diye bir söz vardır. Ailenin çizdiği bir resimde küçük bir potre içine sıkışacağına eline fırçayı alıp kendini aileni kendi hayatının içine yerleştirmek daha güzel değil mi? Nasıl bir çocuk ilk resim yaptığında düz çizgi bile çizemez de sonunda sanat eserleri bile çıkarabilir. Çizdiğin resim belki ailenin çizdiğinden daha kötü olacak ama en azından denemiş olacaksın. Ve o resim acısıyla tatlısıyla senin elinden çıkmış senin eserin olacak bundan güzel bir şey var mı? Başta çok zorlanacaksın fakat sonunda kendi gücünün farkına vardığında palet ve fırçayı kimseye asla kaptırmak istemeyeceksin bundan eminim :)

Bu kadar güzel anlatilamazdi. Gerçekten şimdi şu saat şehir dışına gidesim geldi, su sizin yorumunuz üzerine. Gerçekten destek oldunuz bana, teşekkür ederim, Allah razı olsun. Ben de öyle düşünüyorum ama insaAllah geçmişteki hatalarimi tekrarlamamak üzere. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaan OZ

Düz lisede veya meslekte olsan hoplatırlardı seni yat kalk babana şükret

Size cevap vermeye bile gerek yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

quote:

Seni gerçekten anlıyorum, karar veremiyor elindekinden de olmaktan korkuyorsun. Belki kalırsam bir anda bir şey olur hayatım güzelleşir diyorsun. Fakat bunlar hiçbir zaman olmayacak. Şehir dışına gidersen daha iyi de olabilir çok daha kötü de fakat burada kalırsan çok daha kötü olacak bunu içten içe biliyorsun. Bir de pişmanlık çökecek üzerine. Karar senin senin hayatın sonuçta

Şehir dışına giderse hayattaki zorlukları kendi başına aşmayı öğrenecektir. ben erkeğim ama tek yaşıyorum evde kendim yemek yapıp yiyorum yine kendim 3 5 birşey kazanıyorum krediyle beraber yetiyor da üniversiteyi bazı hocalarla ilgili sorunlardan bıraktım birsüre ki zaten şu gitmediğim dönemde hem elektronik hemde yazılım anlamında daha çok şey öğrendim. Üniversiteler çoğu hocanın sabah 8 10, akşam 7,10 işyeri gibi gördüğü kurumlar olmuş. Haftanın 3 günü 20yıl öncekinin türkçe kaynaklarıyla öğrenciye sadece sunum yaptıran ve olurda bir sorulan soru sayesinde kitaptan okuyup öğrendiği teorik bilgiler dışında en ufak birşeyle karşılaşsa konu hakkında bir düşünce sunamayan egoist insanları hemen farkediyorsun. Ben genelde bazı dersler haricinde bu vakti uyuyarak geçirirdim yada telefondan birşeyler kitap felan okurdum.

Tabi arada dersi umursamayan tavrıma karşılık sorular sorardı başta sonra sıra bana gelince bir hafta sonra -eee ben senin o dediğin şeyi araştırdım şöyleymiş.. (yanlış öğrenmiş yine) Sonrasında artık rahatsız etmemeye başlıyor

Derslerime tabii ki önem vereceğim. Şimdiki aklınız olsa, ayrı evden ziyade ailenizle mı yaşamayı tercih ederdiniz?

Benim annem her konuda karışırdı da babam rahat bırakırdı zaten birşeylerin farkında olduğumu bilirdi ailede annem baskın bazen babama da bana destek çıktığından kızıp evden kovulup akşam döndüğümüz olmuşturgözünde hala küçüğüm

Izmirde orta kat başka şehirlere göre baya güzel kiralık evler özel yurttan daha ucuz olduğundan maddi olarak çokta sorun olmuyor ama tek yaşamak cidden sıkıyor 1 arkadaşınla felan en azından olsan daha iyi oluyor. Belkide ateist bünyem fazla sorgulayıcıbazen yaşamdan sıkılıyorum. Benim uğraştığım şeyler yurtdışındaki ilkokula giden çocukların evinin garajında o yaştaki paralarıyla yaptıkları şeyler biz hala üniversitede lamba yakıp söndürme projeleriyle uğraşıyoruz. Bu biraz umutsuzluk yaratıyor. Özet işte fazla düşünüyorsun herşeyi yalnız kalınca ondan iyi değil ama üniversiteye kesinlikle başka şehirde gidilmeli kendi başının çaresine bakmayı öğreniyorsun.
    Gönderen yer kargo takipsiz gönderdiği için herşey olabilir 20 gün oldu bu cuma önce pttye gideceğim sonra birde gönderen yer ile konuşacağım. Alınan ürün 5-10 $ onun içinde maliyetinden fazla kargo ücretiyle takipli kargoda saçma oluyor(zaten öyle bir seçenekte yoktu) umarım gelirde aklımdaki şeyi yaparım.

Benim de tam tersi, babam çok karışır, annem karışmaz. Zaten ayrı eve tek çıkmanın altından üniversitede kalkamam diye düşünüyorum. 3-4 kişi olmalı kirayı, faturayı bolusturebilecegimiz. Evet, bende şehir dışı taraftariyim. Ben siz gonderdiniz sandım o yüzden öyle dedim, kusura bakmayın anladım, insaAllah gelir o zaman. :)

• istersen alaskaya git okumaya, sağlam bir bölüm okuyacaksan.

saçma bir bölüm okuyacaksan izmire de gitsen booş istanbulda da okusan booş new yorkta da okusan boş.

hayatını bundan sonra anlamlı güzel eğlenceli kılacak olan tek şey ne okuyacağin, nerede okuytacağın değil.

hangi bölümü okumak istiyorsun??
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKS571

istersen alaskaya git okumaya, sağlam bir bölüm okuyacaksan.

saçma bir bölüm okuyacaksan izmire de gitsen booş istanbulda da okusan booş new yorkta da okusan boş.

hayatını bundan sonra anlamlı güzel eğlenceli kılacak olan tek şey ne okuyacağin, nerede okuytacağın değil.

hangi bölümü okumak istiyorsun??

Hukuk insaAllah. :)

• yaz sehir disi
    calisirsan her sey olur onune bak dandik uni olsa bile calis proje geliştir
    bunu tabi mühendislik bolumleri için söylüyorum soz bolumlerde bir fikrim yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Sen babanı boşver. Bende 21 yaşındayım ve hala üniversiteye hazırlanıyorum. 2 yıllık okuyordum, üçüncü yılında bıraktım.

Şehir dışında istediğin bölümü oku. İstemediğin bölümü okursan işkence çekeceksin.

Ve şunu asla unutma hiç bir zaman hiçbir şey için geç değil. İnsanlar kaç yaşında üniversiteye gidiyorlar haberin var mı?

hocam askerliği ne yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

yaz sehir disi
    calisirsan her sey olur onune bak dandik uni olsa bile calis proje geliştir
    bunu tabi mühendislik bolumleri için söylüyorum soz bolumlerde bir fikrim yok

Önemli olan kendimizi geliştirmek zaten, donanımlı birisi olmak, üniversite mezunu olunca dimdizlak ortada kalmamak.

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    ee süper.

o zaman nerede okuyacağına ailenin maddi durumunu düşünerek karar vermelisin..bence

durumunuz iyiyse başka şehirde de olabilir ama burası türkiye enteresan bir ülkede yaşıyoruz birgün farklı ertesi gün farklı..

bugün çok iyi durumda olan ertesi gün iflas ediyor.

referandumdan sonra ülkenin durumunun ne olacağını bile bilmiyoruz yav

belki gelecek sene üniversiteler olmayacak

• Csb okumayın

• ee atmicanmı ss joe?
  • Babanız olsaydım bende sizi korumacı bir okula gönderirdim açıkcası.

Aileler genelde çocuklarının potansiyelini algılayabilirler. Bazıları bu algıya yönelik tepki verirken bazısı sadece akışına bırakır.

Gençlik yıllarınızın gitmesinden kastınız nedir ? Üniversite hayatını sanırım amerikan filmlerinde gördüğünüz şekilde bir hayat olarak düşlüyorsunuz.

Bu çeşit tecrübesiz gençlerinde anlamadığı olay şuki başka şehirede gitsen ailenin sana sunduğu imkan kadar yaşayabiliyorsun. Çok çok zor durumda kalmadan, sıkışmadan hiçbirgenç üniversite okurkan çalışmıyor. Deyim yerindeyse yiyip içip yatıyorlar.

Hele şu baba parasıyla aylık asgari ücret kadar harcama yapıp "ya başka şehire gittim hayat tecrübem arttı" olayı varki komik. Yahu sen zaten asgari ücret kadar gelen hazır parayı harcıyorsun neyin zorluğu neyin tecrübesi, el insaf.

Kız çocukları ailenin yanından gidip istediği saatte eve gelmek, istediği gibi gezmek isteiği ile istediğini sorgusuzca yaşamak istiyorlar. Fakat tüm bunların sonunda arkalarına baktıklarında üzülen ve pişman olanda ne yazıkki kadın tarafı oluyor. Aile bunu biliyor, ve bunun olmasını istemiyor. Bu yüzdende kızlarına karşı korumacı-tutucu bir politika yürütüyorlar.

Mevcut internet dünyasında hergün piyasay düşen onlarca ifşa-seks görüntüsü-ses kaydı-sarhoş edilip canlı yayına meze edilen genç kız var. Genç kızlarımız biraz safçalar. Çabuk güveniyorlar, hayaller aleminde yaşıyor sonundada ne yazıkki kullanılıyorlar.

Ve lütfen saçma salak apartman üniversitelerinde, embesil habitatı bölümlerde üniversite okumayın. Gerekire tekrar tekrar hazırlanın. Gerekirse hiç okumayın ama o spastik dolu bölümlere lütfen vaktinizi harcamayın.

İlaveten ülkede 3 4 şehirin devlet üniversiteleri ve 3 4 özel üniversite hariç üniversitelerin prestiji düşüktür. Yani okul sonrası "low profile" olursunuz, ve beklediğiniz gelir düzeyine asla erişemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 22 Mart 2017; 22:10:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Find yourself and be that

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Sen babanı boşver. Bende 21 yaşındayım ve hala üniversiteye hazırlanıyorum. 2 yıllık okuyordum, üçüncü yılında bıraktım.

Şehir dışında istediğin bölümü oku. İstemediğin bölümü okursan işkence çekeceksin.

Ve şunu asla unutma hiç bir zaman hiçbir şey için geç değil. İnsanlar kaç yaşında üniversiteye gidiyorlar haberin var mı?

hocam askerliği ne yaptın

Tecilli.

• HKS571 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yok üniversiteler olur ya, o kadar abartmazlar.

• Csb

• Ne kadar yobaz düşüncelere sahip insanlar var. Tamam kız babası olmak zor onun için endişelenirsin koruman gerekir. Ama korumakla özgürlüğünü hayatını kısıtlamak arasında çok fark var.

Bir kızı ne kadar yasaklar kapatırsan yapmasını istemediğin şeyleri o kadar çok yapar. Eski kız arkadaşlarımdan defalarca tecrübe ettim.

Kızı BİLİNÇlendireceksin. Neyin kötü olduğunu öğreteceksin. Ama nihayetinde o bir insan ve her şeyi yaşayarak öğrenecek. İnsanlar hatalarıyla deneyim kazanır ve tüm yanlışlarla rağmen yaşamayı öğrenir.

Sen ailenden uzak bir yerde üniversite okursan kendini tanır kendine dair yeni şeyler keşfedersin. Sorumluluk alırsın. Kendi hayatına sahip çık ve mutlu olacağın yolu seç bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ailenden uzaklaşmak sana iyi gelir, kendine gelirsin. şehir dışı yaz kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Babanız olsaydım bende sizi korumacı bir okula gönderirdim açıkcası.

Aileler genelde çocuklarının potansiyelini algılayabilirler. Bazıları bu algıya yönelik tepki verirken bazısı sadece akışına bırakır.

Gençlik yıllarınızın gitmesinden kastınız nedir ? Üniversite hayatını sanırım amerikan filmlerinde gördüğünüz şekilde bir hayat olarak düşlüyorsunuz.

Bu çeşit tecrübesiz gençlerinde anlamadığı olay şuki başka şehirede gitsen ailenin sana sunduğu imkan kadar yaşayabiliyorsun. Çok çok zor durumda kalmadan, sıkışmadan hiçbirgenç üniversite okurkan çalışmıyor. Deyim yerindeyse yiyip içip yatıyorlar.

Hele şu baba parasıyla aylık asgari ücret kadar harcama yapıp "ya başka şehire gittim hayat tecrübem arttı" olayı varki komik. Yahu sen zaten asgari ücret kadar gelen hazır parayı harcıyorsun neyin zorluğu neyin tecrübesi, el insaf.

Kız çocukları ailenin yanından gidip istediği saatte eve gelmek, istediği gibi gezmek isteiği ile istediğini sorgusuzca yaşamak istiyorlar. Fakat tüm bunların sonunda arkalarına baktıklarında üzülen ve pişman olanda ne yazıkki kadın tarafı oluyor. Aile bunu biliyor, ve bunun olmasını istemiyor. Bu yüzdende kızlarına karşı korumacı-tutucu bir politika yürütüyorlar.

Mevcut internet dünyasında hergün piyasay düşen onlarca ifşa-seks görüntüsü-ses kaydı-sarhoş edilip canlı yayına meze edilen genç kız var. Genç kızlarımız biraz safçalar. Çabuk güveniyorlar, hayaller aleminde yaşıyor sonundada ne yazıkki kullanılıyorlar.

Ve lütfen saçma salak apartman üniversitelerinde, embesil habitatı bölümlerde üniversite okumayın. Gerekire tekrar tekrar hazırlanın. Gerekirse hiç okumayın ama o spastik dolu bölümlere lütfen vaktinizi harcamayın.

İlaveten ülkede 3 4 şehirin devlet üniversiteleri ve 3 4 özel üniversite hariç üniversitelerin prestiji düşüktür. Yani okul sonrası "low profile" olursunuz, ve beklediğiniz gelir düzeyine asla erişemezsiniz.

Para idare etmeyi ogreniyorlar. Amerikan filmleri gibi dusunmuyorum, amacımın gece gezmek olmadığını da defalarca soyledim. Haklısınız kesinlikle, ama kendimi geliştirmek icin, sosyal olmak icin ailemin yanının uygun olmadığını düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.