Şimdi Ara

3 silindirli arabalara bakışınız nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
16.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100.000 km dir 1.4 TDI kullanıyorum 3 silindirli turbo dizel. Kendisiyle gayet iyi geçiniyoruz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehir içi belkide uzun yolda adamı canından bezdirir 1.2 ve 1 2 araç denedim 90 da 3bn deviri geçtiler ama şehir içi için olabilir c1 ve i10 güzel seçenek olurdu..
  • Mesele motor olamaz sadece. Araç 900-1000 kilo arası veya altı ve ucuz da olmadıkça mantığı sarsıntılı, yaptık oldu, hadi bunu al giydirelim, götürsün yeterliğin altında lüzumsuz muhabbet ürünüdür. Daimi güzergah bağımlı olmak üzere İstanbul gibi rakımı çok değişken şehirlerde zaten lüzumsuz... Smart's gibi olmadıkça manası tartışılır bir motor tercihi.. Sıkıştırmaya kalkarsan sandığından fazla içer 20 yıl sonra da piyasada yürüdüğünü göremezsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Daha onceki aracim fabia 1.4 tdi pd 3 silindirdi.cok fazla titresim vardi.sabah milletin kafasini sisirmemek icin erken hareket ederdim.ama cekisi harikaydi hele 1.vitesi cok uzundu.bu motor gurultu disinda dayaniklilik performans ve yakit olarak 10 numaraydi.hala daha o motoru ozlerim.

Şu an aynı motorlu Seat Cordoba kullanıyorum çok memnunum
  • Anadolu takımı gibi hissediyorum 3 silindirli

• 1.4 Tdi kullanıyorum, biraz sesli çalışır, az yakar sağlamdır performansı yeterli. kısacası severim kendilerini.
    Ayrıca Onno usta tek sayılı silindire sahip motorlar çok sağlam olur demişti.
  • 1.6 atmosferik benzinli motorların yerini artık 1 litre civarı turbo şarjlı 3 silindirli motorlar alıyor.

Tüketim ve güç - tork olarak en kötü ihtimalle aynı verilere sahipler, çoğu zaman daha iyiler. Daha hafifler.

Ayrıca yeni 3 silindirliler eskileri gibi sarsıntılı değil ve akustik olarak V6'ları andıran sesleri var.

Ülkemiz için tek dezavantajı direk enjeksiyonlu sistem olduğu için sıralı sistem LPG uygulanamaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

...

ben 3 silindirli arabalara biraz soğuk bakarım, bir orantısızlık var gibi görürüm, sağlamlığından şüphe ederim, benim ki psikolojik sanırım.

subjektif kaygıların dışında elle tutulur bişey söyleyemediğine göre öyle görünüyor...
  • 2 aracım var; 1.4 100bg(4 silindir), 1.2 82bg(3 silindir)

Fark göremiyorum.

Hatta! 1.2 3 silindir daha atak, daha kıvrak, daha sessiz.
  • Hyundai iyidir
  • SAE'nin dergisinde, sayfa 8 ve 9'da yeni üç silindirli motorlarla ilgili güzel bir özet:
    Automotive Design: January/February/March 2014

Ekonomi sınıfında yeni dört silindirli motor kalmadı zaten. Bir tek Fiat'ta var, o da eski bir FIRE motoru.
  • Ufak hacimli 3 silindirli motor hic kullanmadim fakat aklimda yokusta bogulur diye yer etmis. On yargi tabi tamamen

• quote:

Orijinalden alıntı: Get Schwifty

Ufak hacimli 3 silindirli motor hic kullanmadim fakat aklimda yokusta bogulur diye yer etmis. On yargi tabi tamamen

Benzini bilmem de turbo dizelde öyle değil o iş.
  • korner12 kullanıcısına yanıt
    Kullanimi zevkli bir motordur.Iyi gunlerde kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle.

• Adamlar 150 hp motora 2 silindir kapama koymuş. 3 çok bile :)

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Kullanimi zevkli bir motordur.Iyi gunlerde kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle.

Evet gerçekten öyle Çok teşekkür ediyorum. Aynı dileklerimi sunuyorum.
  • ekonomi beklentisi silindir sayısını azaltmaya zorluyor .Ancak petrol ucuzladı eğer böyle birkaç sene kalsa hemen 8- 12 silindirli araçlar üretilmeye başlar .

neyse ekonomi bir yana bu konuda kıyas dosyaları aşağıda

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/comparison-three-cylinder-engines-test

http://www.autonews.com/article/20140526/OEM06/305269991/can-3-cylinder-engines-overcome-their-wimpy-reputation

• 3 silindir ile 4 silindir artı ve eksileri için de güzel bir yazı

http://www.cartoq.com/advantages-and-disadvantages-of-a-3-cylinder-engine-over-a-4-cylinder/
  • 3 silindir 1.4 tdi Polo 9n3 kullanıyorum. Traktör sesi var ama yakıt olarak ve sorunsuzluk olarak mükemmel bir motor. Şehiriçi 5 litre yakıyorum.

• silindir sayısı düşüyor arabanın fiyatı düşmüyor

arabacılar bizi kazıklıyor bakış açısı var bende
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.