Şimdi Ara

3 silindirli arabalara bakışınız nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
3
Favori
16.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğiniz gibi devir turbo motor devri, ufak hacimli yüksek güçte motorlar arabalarda kullanılmaya başlandı, çoğunlukla 1.0 lt ve altı motorlar 3 silindirli.. atmosferiklerde de 1.0 lt ve bazı 1.2 lt olanlar da 3 silindirli.. araba seçerken 3 silindirli olması kararınızı değiştirir mi, çekinir misiniz yoksa farketmez deyip tercih eder misiniz?
    kısaca ; 3 silindirli arabalara bakışınız nedir?

ben 3 silindirli arabalara biraz soğuk bakarım, bir orantısızlık var gibi görürüm, sağlamlığından şüphe ederim, benim ki psikolojik sanırım.

• 6 silindir sesi var hocam.Ayni gucteyse ve Lpg kullanmayacaksam , tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  3 silindirli arabalara bakışınız nedir?
  • Hyundai'nin İ10'daki 1.0 3 Silinidr atmosferi'ğe bakış açım çok iyi Polo'da felan kullanılan Vag'ın 1.0 Mpı'ına iyi değil

Bazılarında çok güzel mekanik ses ve tını oluyor.İyi olanlar tercih edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

6 silindir sesi var hocam.Ayni gucteyse ve Lpg kullanmayacaksam , tercih ederim.

Tam bunu yazmaya gelmiştim. Ama eklemek gerekir o dediğiniz galiba sadece Bmw ve Bmw üretimi Mini'ler de var.

https://www.youtube.com/watch?v=_xWItsdqKxk

Bu da mesela Polo 3 silindirli Tsi sesi. Dururken değil ama hareket halinde biraz daha düzeliyor ses

https://www.youtube.com/watch?v=BrJ3ZnCKgDc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 28 Ocak 2016; 15:17:10 >

• titreşimi absorte edebiliyormu ona bakarım malum bugüne kadar 4 silindir kullanımının ana amacı titreşimdi yakıt verimliliği ve tork istersen silindir sayısı azaltılır. ama titreşim artar bunu başardıkları gün tek silindirli araç üreteceklerdir. aldığınız 4 silindirli araçların bazı modelleri artık silindir kapatıp 2 silindirle çalışmakta. 3 e psikilojik açıdan bakıyorsanız bi örnek sadece 2 silindirde var hatırlatırım.
  • Benim araba 1.2 atmosferik, 3 silindirli, tatlı bi motor sesi var arabada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç Beygirlik Arabanız Var?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mitsubushi Attrage'da ki 1.2 motorun gerçekten hoş bir sesi var.

• 3 silindirli 1.4 tdi vardı.Tam bir traktördür.Ben ki motor sesini çok severim, bu motoru cordobada yarım saat kullandım ve pes ettim.Ancak az yakar iyi kaçar taş gibidir....
  • 1.6 atmosferik alti ve 3 silindir ozel bir durum olmadikca almam.

• C1 aldik az once 3 silindirli 1.0

Motor sesi inanilmaz guzel, araba gitmiyor ama sesi mest ediyor.

• 4 silindirli araçlarda silindirler 2 grup halinde yani eÅŸli olarak çalışıyor

Fakat yeni nesil 3 silindirde ise tek grup yani Krank milinde 3 eşit açı ile fark verilmiş dolayısı ile 6 silindir gibi 3 farklı evreye sahip fakat eşli piston yok

Bazı eski 3 silindirlerde 2 piston eşli fakat 1 piston eşsiz olduğu için ses ve titreşim daha fazla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V6 sesine çok benziyor, düzenleri de aynı gerçekten. Yalnız ön camdaki zoom farklı tabii :) Pratikte, tehlikeye girmeden V6'dan o ses çıkmıyor. Kalos 1.2'de, 70-80'e kadar bir fark anlaşılmıyor, 80'den sonra V6 sesi geliyor. İlk seferde şaşırdım, yanlış Chevrolet'ye bindik zannettim :)

Dizelleri pek bilmiyorum. Fiat'ın 2 silindirlisi rolantide dizel sesi çıkarıyor, kompresyon yüksek olduğu için sanırım. Bir de silindirler aynı anda çalışıyorlar, tek silindir düzeniyle. Titreşim ve gürültü var ama hareket halinde bir zevki de var.

Aslında Trabant gibi 2 zamanlı, 2 silindirli zevkli olabilirdi. Belki yeni konvertör, EGR, ad-blue teknolojileriyle iki zamanlı motorlar yeniden mümkün olabilir.

* * *

Benzinli 3 silindir, benim için okey. Ekonomik arabada pürüzsüzlük isteyen dört silindire bakabilir, örneği çok az kaldı. 1.2 litre ve altında 4 silindirli fazla motor yok artık. 3 silndirde sarsıntı 90'larda kaldı. Bilgisayarlı modellemeyle artık motor bağlanıtlarında sönümlemeyi beceriyorlar. Bizim 4 silindirli Fiat'ın motoru içerde 6 silndirli Chevrolet kadar sartsıntısız. Ama rolantide motor kapağını açıp bakınca vaziyet farklı, V6 neredeyse hiç titremiyor, enjeksiyonlu L4 neredeyse iki kat daha çok titriyor.

Dizel üç silindirden biraz çekiniyorum. Test etmem lazım, sevmeyen çok var.

Fiat'ın iki silindirlisi... Bunu test ettim. Kendine göre bir zevki var ama benim için fazla sesli. Rolanti sesi pek zevkli değil, tıpkı dizel gibi, bilmeyen birisi dizel zanneder. Sadece hızlanırken zevkli. Hızlanırken sesi içerden ve dışardan güzel bence.

• Ara ara 3 silindirli 1.2 75 hp Rapid kullanıyorum çok tatlı motor sesi var, ancak 3 silindirden ötürü titreşimli özellikle ilk çalışma anında bu anlaşılıyor.
  • Polo almayın da ne alıyosanız alın, kendi küçük gürültüsü büyük

• 3 kollu araç gürültü kaynağıdır.

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    aracınız nedir acaba ? Skoda fabia mı ?
  • 2005 1.2 fabia vardı gayet iyiydi kendi ellerimle sattim pismanim

• quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

aracınız nedir acaba ? Skoda fabia mı ?

Yok rapid spaceback 2015 model

• 1.1 crdi vardı titreşim ve ses üst düzeydi. Polo 1.4tdi aynı şekilde.. Aşırı ses çıkarıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.