Şimdi Ara

3. VİTESE TAKARKEN SES SORUNU ( FORD FOCUS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son bikaç aydır viteslerin eskiye nazaran biraz daha zor geçmesi canımı sıkıyorkan asıl can sıkıcı durum son bir iki haftada meydana gelmeye başladı.
    3. vitese zor ve gıcırtılı geçmeye başladı. Bu ses sadece 3. vitese geçirirken var ama. Tamirciye ya da servise bir göstercem ama öncelikle burdan birkaç tavsiyede bulunacak arkadaşları dinleyim dedim.
    Acaba sorun ne olabilir. Şanzıman inmeye gerek kalmadan çözülebilecek bir problemmidir. kaça malolur tahminen..

• öncelikle servise gitmeden debriyaj pedalının altına paspas kaymışsa ona bakın... paspas pedala tam basmayı engelleyeceği için vitesler geçişte zorlanabilir... ikinci neden şanzıman içi senkromeç sarılarındaki aşınma da olabilir.... bir diğer sebep viteslerin yerine rahat geçmesi için şanzımanın üstünde vites çubuğunun altındaki plastik parçanın aşınması neden olabilir... her durumda bi usta yada servis görmeli aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oto-danışman-expert

öncelikle servise gitmeden debriyaj pedalının altına paspas kaymışsa ona bakın... paspas pedala tam basmayı engelleyeceği için vitesler geçişte zorlanabilir... ikinci neden şanzıman içi senkromeç sarılarındaki aşınma da olabilir.... bir diğer sebep viteslerin yerine rahat geçmesi için şanzımanın üstünde vites çubuğunun altındaki plastik parçanın aşınması neden olabilir... her durumda bi usta yada servis görmeli aracı

teşekkürler.bugün iki ayrı ustaya gösterdim.. şanzımanda hiçbişey yok dedi ikisi de. birinci usta 3. vitese takarken ki gıcırtı sesinin halatla ilgili olduğunu halatın değişmesi gerektiğini söyledi. başka bir ford servisindeki usta soğuklarla biraz ilgili olduğunu söyleyip vitesi açıp topuz kısmını yağladı.. o gıcırtı sesi gelmedi şuan için büyük bir problem olmadığı için rahatladım :)

• geçmiş olsun hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.