Şimdi Ara

3-way-sli GTX280 FARCRY2 testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: iktyas

@coldf1re arkadaşımında dedıgı gıbı 3 way sli geçecek sıstem yok 4870x2*2ye geçmiş olsun.

ama şöyle bir durum war bizim ülkede genelde önce fiyat ağırlk basar
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldf1re

quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

VMTX verdiğim linki incelersen farki gorursun
    http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=609&pageid=4

verdiğin link herşeyi açıklıyor gayet net olarak

gtx280 ezip geçmiş

Neyi ezip geçmiş?
    O test sürücüsüz yapılmış bir testti. HD4870X2 daha piyasaya sürülmeden önce bazi inceleme sitelerine gönderilmiş örneklerinden birini X2 desteği olmayan 8.6 sürücüsü ile yapılmış bir testtir. X2 kartlara sürücü desteği 8.7 ile gelmiştir. Hepsini geçtim, Grid, DMC4, HL2, COD4 hatta Bioshock gibi oyunlarda 8 tane GTX280 bile 2 HD4870X2 yi geçemez...

• nvidia driver konusunda atiyi tokat manyağı yapar bunu artık tartışmanın bi manası yok yok atinin ozmn driveri yoktu yok şöyle yok böyle demeninde hiç manası yok atinin hiç bi zaman tam adam akıllı bi driverı olmuyor zaten bu bi gerçek
    herşey shader unitesi demek değildir
    720 shader vs 3200 shader
    nvidianın tek hatası fiyatlarıydı bu sene harbiden fiyat konusunda tozuttu yoksa nvidia yine nvidia
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

nvidia driver konusunda atiyi tokat manyağı yapar bunu artık tartışmanın bi manası yok yok atinin ozmn driveri yoktu yok şöyle yok böyle demeninde hiç manası yok atinin hiç bi zaman tam adam akıllı bi driverı olmuyor zaten bu bi gerçek
    herşey shader unitesi demek değildir
    720 shader vs 3200 shader
    nvidianın tek hatası fiyatlarıydı bu sene harbiden fiyat konusunda tozuttu yoksa nvidia yine nvidia

Anlamadın galiba...

O testte yamuk yumuk da olsa bir driver yoktu.
    Kullanılan driver HD4870X2 yi desteklemeyen bir driverdi.

HD4870X2 yi destekleyen ilk driver Cat 8.7 dir. Bu sürücü ve hatta daha sonra çıkan Hotfix'i ile yapılan hiç bir testte 10 tane GTX280 i bir araya getirsen COD4, Grid, HL2, Coj, A.C gibi oyunlarda 2xHD4870X2 yi geçemez! Yukarıdaki test sadece saçmalık!

• driverı yapmadan kartı çıkartsaydı bu bi sorun değilmiydi bunu sen biliyosunda koskoca ati bilmiyormu
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

driverı yapmadan kartı çıkartsaydı bu bi sorun değilmiydi bunu sen biliyosunda koskoca ati bilmiyormu

Yahu ne diyorsun birader?

O abuk sabuk saçma sapan inceleme dışında, Özellikle Grid, Cod4, HL2 ve Coj gibi oyunlarda 3 way Sli nin Quad CF yi geçtiği bir kaç inceleme daha gösterebilir misin?
  • fettah34 bul 2 tane 4870x2 kullanan forumdan veya kendin bul kullanıcı testleri yapalım istediğin yazılımı kullan isteğin işletim sistemini ben 3-way sen cfx testlerini yolla bakalım kim eziyo kim eziliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 31 Ekim 2008; 11:47:35 >
  • eee hadi bilader bana 2 tane 4870x2 cfx'li sistem bul sabırsızlanıyorum ama
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

valla hocam 3 tane gtx280 ile öyle aman aman sonuçlar almamişin şaşırdım yanı bıraz

3-wayin en büyük avantajı 17kasımda çıakcak olan 180.xx big bangII whql yazlımı ile kartın birini physic diğer 2sini sli olarak sghader işlemlerine ayırınca ozaman fark ortaya çıkar

bir başka forumdada vermiş oldugun bilgiye yakn bir bilgi okumuştum dostum
  • quote:

fettah34 bul 2 tane 4870x2 kullanan forumdan veya kendin bul kullanıcı testleri yapalım istediğin yazılımı kullan isteğin işletim sistemini ben 3-way sen cfx testlerini yolla bakalım kim eziyo kim eziliyo

Olur. Şimdi gider 1800 YTL verip iki tane HD4870X2 alırım.
    Birileri böyle bir sistem kurmadı diye mi GTX280 Sli ezer kanaatine vardınız? Yoksa yukarıdaki abuk sabuk testlere mi güvenerek böyle yorum yapıyorsunuz? Bana; işkembe-i kübra'dan sallıyorsunuz gibi geliyor da....

Al su testleri kurcala biraz. Gerçi sen buna inanmaz Driverheaven e inanırsın. İşine gelmez çünki...

http://techreport.com/articles.x/15293/5

• Big.Daddy, coldf1re ;

Sizin yaptığınız 3-way sli testlerine göre tek gtx280 genel başarımı %52- daha düşük!

Benim kullandığım sistem ve sizin kullandığınız sistem hemen hemen aynı, karta ve işlemciye uygulamış olduğunuz hızaşırtmada nerdeyse aynı sayılır, bu durumda tek gtx280 ve 3way gtx280 oc li olarak başarım farkını net olarak gözler önüne seriyor

Yeni beta sürücüsü 180.43 ile nvidia vaat ettiği %35+ başarımı doğrulamış oldu. ben zaten (FC2 ) için hem eski sürücü hemde yeni sürücü ile yaptığım testleri foruma koydum ve gerçektende net %34 fark olduğunuda pratiktede gördüm .

Şimdi gelelim şahsi görüşüme; sizin ve benimki gibi bir sistemde full oc yapılmış 3way sli gtx280'e atinin hiç bir kombinasyonun galip gelmesi mümkün değil, f/p olarak önde olsada performans olarak diyorum! isteyen istediği kadar yırtınsın. Tekrar ediyorum nvidia ve ati ye de oc uyguluyarak diyorum 3,00ghz de çalışan qx9650 ve fabrika hızlarında gtx280 den bahsetmiyorum, ben zaten tek gtx280 ile, 4850x2yi her oyunda geçeceğime eminim. belki atinin çok iddialı olduğu bir iki oyunda kafa kafaya yada 3-5 eksikle geride kalabilir, ama bunun dışında, gerisi hikaye

Boş konuşmaya gerek yok , yada nette marka taraftarlığı yapan ve markalardan sponsorluk alan sitelerin incelemelerini de bir yana koyun, buyrun forum donanim haber, er meydanı Ati'sini alan, Nvidia'sını, kapan buyursun, her türlü kapışalım bu forumda, kimsede boş boş konuşmamış olur, fanatiklerin beklediği değil, bu markaların pratikte ne yaptığını görmüş oluruz

1920x1200 8xaa ultra vista64 sp1 cpu@4,28ghz. ddr3@1800mhz 8-7-7-24 , gtx280@756 -1512 -1377(2754 )mhz
     3-way-sli GTX280 FARCRY2 testi

• abuk subuk sallamıyorum adamlar yapmış testini yollamış madem okadar iddalısın forumda birinde vardı 4870x2 cfxli sistem rica edersin arkadaşa testleri yayınlarız adam gibi bul gel test edelim diyorum git al demiyorum anlamada zorluk yaşıosun sanırım haaaa bi gün bulursa bben burdayım gel test edelriz
  • Birde bir ricam var sizden ,Big.Daddy sanırım 2 tane topic var 3way gtx280 sli adında biri sizin diğeri, coldf1re 'ın, bunları birleştirseniz de tewk bir başlıktan takip etsek hem dikkatler dağılmaz , hemde aynı şeyleri bir diğerine de yazmak zorunda kalmayız
  • Merak ediyorum ne zaman benim oyuncağım en iyisi anlayışını bırakıp da insanlar bu forumda bilgi paylaşmaya başlıyacak
  • @enmisafir dediğin gibi çok büyük farklar yok fakat 3-wayin bizi ezeceği nokta tek kartı fiziğe diğer 2 kartı sli olarak shadera ayırınca ortaya gerçek farklar çıkacaktır ve çoğu kişi dediğin gibi fanatiklik yapıp yok 8 tane gtx280 ile 4870x2 yi geçemez gibi çocukca yorumlar yapıo

buyrun imzamdaki sisteme bir o.cli bir gtx280 daha eklicem testleri yayınlıcam eğer varsa 4870x2 cfx li sistemi olan buyursun yayınlasın testleri hemde kullanıcı bazı kişilerin dediği gibi
    sürücü eksik
    yanlı site
    eski driverlar
    vs gibi durumlara yön vermeden
  • Testler ıcın elıne saglık sonucta bır emek vardır..Genel olarak fanatıklık iceren mesajlar olmasa bence daha guzel olur...Tesekkurler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Merak ediyorum ne zaman benim oyuncağım en iyisi anlayışını bırakıp da insanlar bu forumda bilgi paylaşmaya başlıyacak

Seninde belki fark ettiğin üzere, kimse "benim oyuncağım" iyi demiyor, ! diyoruzki bırakın diğer sitelerde yapılan yanlı testleri, gelin burada forum donanım haberde, yapalım kullanıcı testlerini, ve görelim hangi firmanın kafa ürünlerinin bir birlerine karşı ne yapabildiğini? bu fanatiklikmi sizce? Kulllanıcı izlenimlerinden bahsediyorum, sponsor firmalarının destekleriyle bir o tarafa bir bu tarafa çanak tutan site incelemelerinden değil.

• @dicioto şuan zaten bilgi paylaşıyoruz gerçek test değerleri ile ve 3-way'in sli'ın cfx'in cf'nin güçleri nelerdir insanlara gösteriyoruz forumlarda yansız olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 31 Ekim 2008; 12:30:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enmisafir

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Merak ediyorum ne zaman benim oyuncağım en iyisi anlayışını bırakıp da insanlar bu forumda bilgi paylaşmaya başlıyacak

Seninde belki fark ettiğin üzere, kimse "benim oyuncağım" iyi demiyor, ! diyoruzki bırakın diğer sitelerde yapılan yanlı testleri, gelin burada forum donanım haberde, yapalım kullanıcı testlerini, ve görelim hangi firmanın kafa ürünlerinin bir birlerine karşı ne yapabildiğini? bu fanatiklikmi sizce? Kulllanıcı izlenimlerinden bahsediyorum, sponsor firmalarının destekleriyle bir o tarafa bir bu tarafa çanak tutan site incelemelerinden değil.

Big daddy adlı arkadaşın mesajlarına bakarsan ne dediğimi anlarsın sonuçlar budur işte forumdan birisi gelsin quadcrossfire ile karşıma çıksın işte onu üzerim falan demeler ne demek.Bilgiyi paylaşılacak ise sonuçlar verilir o kadar üstüne de bir ton bu üstün diye de bağrılmaz sonuçlar ortada pazarda sebze meyve satmıyoruz bilgi paylaşıyoruz

• @dicito ben ezerim deseydim foruma üye olduğum günden beri sürekli dile getirirdim size 3-wayli kullanıcı testi imkanı sunuyoruz beğendiremiyoruz ve diyoruzki varsa 4870x2li cfx sistemi olan gelsin test edelim yok yanlı yok oyuncağım daha güçlü diye yorumlar yapıosun insanı kötülemek isteiğiniz yöne çkmek huyunuz olmuş size 3-wayli kullanıcı testi imkanı sunuyoruz beğendiremiyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.