Şimdi Ara

30.000 TL. için 0 km. Araç Tavsiyesi (Fiesta-Corsa-Polo-Aveo-i20 ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir 2. el piyasasını araştırıyordum ama karşıma çıkan ya da baktırma imkanı bulabildiğim araçların hiçbirisi vereceğim paraya göre içime sinmedi. Ben de şartlarımı zorlayarak 0 km'ye yönelmeye karar verdim.

Araba piyasası hakkında fazla tecrübeli değilim. Son 5-6 aydır 2. el piyasasını araştırırken eski modeller hakkında biraz fikir sahibi oldum ama özellikle 0 km'ler konusunda sadece resmi sitelerinde yazılanlar kadar bilgi sahibiyim. Yani tavsiye ve bilgi paylaşımlarının bana çok yardımı olacak.

Başlıkta da yazdığım gibi ön elemeden geçirip finale bıraktığım modeller Fiesta, Corsa, Polo, Aveo ve i20. Beşinin de 1.2 benzinli başlangıç donanımları 30.000 TL. (+/- 1.500 TL.) civarlarında. ABS, klima ve hava yastıkları gibi istediğim temel özelliklere sahipler. Çok aktif bir kullanıcı da olmayacağım. Yıllık ortalama 8.000-10.000 km'yi ancak bulurum diye tahmin ediyorum.

Öncelikli kriterlerim;

1. Yakıt tasarrufu (LPG taktırmayı düşünmüyorum)
    2. Servis ücreti, bakım isteme sıklığı ve yedek parça ücretleri
    3. Sürüş konforu (Hiçbirisinin yeni modellerini kullanmadım)
    4. 3-5 yıl sonra elden çıkarmayı düşünürsem en az değer kaybını hangisiyle yaşayacağım
    5. İşçilik ve dayanıklılık
    6. Öncelikli kriterim olmasa da motor performansı
    7. Diğer: Benim aklıma gelmeyen ama göz önünde bulundurmam konusunda sizin ekleyeceğiniz kriterler

Yorumlarsanız veya en azından her maddede modelleri tercih sırasına göre sıralarsanız çok işime yarar. Yardımlarınızı bekliyorum..

• Bence Polo,Corsa,Fiesta,Punto,Aveo,i20 olarak değerlendirmelisin..
  • Sizin yerinizde olsam 2-3 daha koyarım Linea 1.3 Mjet alırım.

Sorunsuz , az yakan , geniş bir araç.
  • POLO
  • quote:

Orijinalden alıntı: F10

Sizin yerinizde olsam 2-3 daha koyarım Linea 1.3 Mjet alırım.

Belirtmeyi unutmuşum; HB almak istiyorum. Medeni durum itibariyle sedan aşamasına geçemedik

Ayrıca bütçe olarak da tamamen tavan sınırdayım.
  • Fiesta veya Aveo
  • polo ve fiesta olabilir ama fiestanın fiyatları uçuk yanına yaklaşılmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.f.hasselbaink

quote:

Sizin yerinizde olsam 2-3 daha koyarım Linea 1.3 Mjet alırım.

Belirtmeyi unutmuşum; HB almak istiyorum. Medeni durum itibariyle sedan aşamasına geçemedik

Ayrıca bütçe olarak da tamamen tavan sınırdayım.

2011 Model 10.000 km civarlarında Corsa 1.3 cdti Njoy bulabilirsiniz.

Yakıt konusunu düşünmezsiniz , gayet kaliteli , donanımı da iyi bir araç.

Edit: 0 kısmını görmemişim. İçlerinde en f/p aracı Aveo'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F10 -- 19 Şubat 2012; 21:10:43 >

• Birkaç sene evvel 1.2 Easytronic Corsa kullandım, eski kasa. Easytronic çok çabuk bozulur dediler. 20000 km yaptım, hiç manuele geçirmeden kullandım sorun çıkmadı. Yalnız dik rampalı köşeleri dönerken 2den 1e düşerken resmen yolun ortasında durup düşünüyordu. Tek kötü tarafı oydu. 7.0 lt/100 km gibi bir şehir içi ortalaması vardı. Şehirlerarası yüksek sürat onun için 100 km/sa idi ve araçta yük varsa az da yakmazdı. Performansı yeterli değildi. Özel servise götürmekteydim o zamanın parasıyla yazsam bir anlam ifâde etmez ama çok yüksek gelmiyordu. (Devlete çalışıyorum.)

1.2'ler sizi şehirlerarası yolda tatmin etmeyebilir. Yalnız 8V olması ne kadar kötüdür bilmiyorum ama şu 1 yaşında 1.2 TSI DSG şanzıman Seat Ibiza'nın performansı bu listedekilerden daha iyi galiba.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-1-2-tsi-105-beygir-otomatik-dsg-vites-garanti-kapsaminda-74623860/detay

Bir de bagaj hacmi tatile giderken büyük önem taşıyor. Küçük arabalarda fark atacak bir kriter.

• Chevrolenin sitesinden anlamadım ama Aveonun otomatik dizeli varsa bence en uygunu olur
  • Ben olsam polo - i20 arasında kalırdım diğerlerini elerdim
  • Yılda en fazla 2-3 kez şehirlerarası kullanmam gerekeceğinden uzun yol performansı da çok öncelikli değil benim için. Ayrıca hem vergiden kaçınma hem de yakıt açısından 1.2'de karar kıldım. Sanırım benim kriterlerim için doğru bir tercih öyle değil mi?
  • micra
  • quote:

Edit: 0 kısmını görmemişim. İçlerinde en f/p aracı Aveo'dur.
    Aveo başlangıç modelindeki ekstra donanımlarıyla benim de aklımı çeliyor ama dediğim gibi sadece resmi sitelerde yazılanlar kadar bilgi sahibiyim tüm modeller için. Servis, bakım, yedek parça durumları nasıldır, 2. el piyasası kaç tl aşağılarda oluşur bu gibi konularda soru işaretlerim var.
  • İkici eli iyi olsun diyorsan saydıkların içinde sıralama: Polo - Corsa - Fiesta
    Diğerlerinin ikinci eli üzer.
  • Güvenlik donanım tasarım ve yakıt tüketimi olarak tabiki yeni aveo hb

Aşağıdaki konumu inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_55299620/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadr35

micra

Açıkçası Micra hiç aklıma gelmemişti. Şimdi sitesinden baktığımda hem başlangıç donanımı, hem de yakıt değerleri iyi gözüküyor. Elemeye çalışırken bir alternatif daha çıktı sanırım
  • Poloooo
  • 1.2 o vergi diliminde en yüksek kâr getiren seçenek değil. Fiat& GM'in ortak ürünü 1.3 Multijet hem yakıt yönünden hem de vergi yönünden fiyat/performans değeri yüksek araç seçeneklerini sağlamıştır. Yeri gelmişken yine 1 yaşında Punto alabilirsiniz bu fiyata. Bakın, süper.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sky-dome-full-kit-grande-punto-2011-73491616/detay

P.S.: Habire 2. el söylüyor demeyin. 1.2 benzinli çok çekici durmuyor niyeyse. 10bin kilometrede yıllık 1000-1500 TL arası bir bedel cebinizde kalacak.

• Bencede Polo
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.