Şimdi Ara

30-40 km sürat ile 2011 model Ford Fiestanın her iki airbagi de AÇILDI ??? Çekici bile şaşırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Benim dikkatimi airbag lerlen çok aracın dağılması çekti.Bir de fordu sağlam diye öve öve bitiremezler.30-40 km hızda fren yaparak arkadan bir araca vuruyorsunuz ve ön tampon ve farlar kırılıyor kaput içine göçüyorsa broadwaydan pek farkı yokmuş demek ki.

Bu birazda araçların yeni stiliyle alakalı, son çıkan araçlarda farlara şıklık katacağız diye, farları korunaksız dışa çıkıntılı ve gerekenden büyük yapmaya başladılar. Bu da en ufak kazada farların kırılmasına neden oluyor. Adamlar için hava hoş tabiki far kırılınca müşterinin parası yedek parça olarak otomobil üreticisinin cebine gireecek sonuçta.

Örneğin aşağıdaki eski aracın yandan ve önden hafif darbelerde farının kırılması daha zor.

30-40 km sürat ile 2011 model Ford  Fiestanın her iki airbagi de AÇILDI ???  Çekici bile şaşırdı

Birde yeni fiesta gibi yeni nesil araçların farına bakacak olursak durum net anlaşılır.

30-40 km sürat ile 2011 model Ford  Fiestanın her iki airbagi de AÇILDI ???  Çekici bile şaşırdı

+1
    Benzer durum peugeut 308 ve 206+ gibi araçlarda da var.Ön farlar o kadar dışarda duruyor ki değil arabaya çarpmak yolda bir tavuğa çarpsa bile kırılacak gibi emenet duruyor.

• airbagler açıldıysa pert oluyor bildiğim kadarıyla. göğüsü yenilemek lazım vede airbagler de pahalı size 2 ci el parasını verirler aracıda parça parça satar kasko firmanız
  • Yaklaşma anı için 30-40 az bir sürat değil ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

airbagler açıldıysa pert oluyor bildiğim kadarıyla. göğüsü yenilemek lazım vede airbagler de pahalı size 2 ci el parasını verirler aracıda parça parça satar kasko firmanız

Bugün elimize geçen bir habere göre trafikte 30-40 km süratle seyreden 2011 model ford fiesta önünde aniden duran peugeut 206 marka ve model araca fren yapmasına rağmen çarptı.Peugeut 206 nın sadece plakası düştü.Fiesta hurdaya çıktı
    Kaza yapan arkadaş kusuruma bakmasın biran için yazayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 23 Mart 2011; 15:34:13 >
  • Airbag lere km sınırı konsun diyenler olmuş.. Atıyorum siz bu sınır km hızın altında ilerlerken çok daha süratli seyreden bi araç gelip size çarparsa ne olacak
  • Arkadaş olayın şoku ile resimleri 206+ nin sahibinden almamış telefonla aradı mail ile gönderecek gönderdiğinde resimleri ekleyeceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Benim dikkatimi airbag lerlen çok aracın dağılması çekti.Bir de fordu sağlam diye öve öve bitiremezler.30-40 km hızda fren yaparak arkadan bir araca vuruyorsunuz ve ön tampon ve farlar kırılıyor kaput içine göçüyorsa broadwaydan pek farkı yokmuş demek ki.

Bu birazda araçların yeni stiliyle alakalı, son çıkan araçlarda farlara şıklık katacağız diye, farları korunaksız dışa çıkıntılı ve gerekenden büyük yapmaya başladılar. Bu da en ufak kazada farların kırılmasına neden oluyor. Adamlar için hava hoş tabiki far kırılınca müşterinin parası yedek parça olarak otomobil üreticisinin cebine gireecek sonuçta.

Örneğin aşağıdaki eski aracın yandan ve önden hafif darbelerde farının kırılması daha zor.

Birde yeni fiesta gibi yeni nesil araçların farına bakacak olursak durum net anlaşılır.

+1
    Benzer durum peugeut 308 ve 206+ gibi araçlarda da var.Ön farlar o kadar dışarda duruyor ki değil arabaya çarpmak yolda bir tavuğa çarpsa bile kırılacak gibi emenet duruyor.

Arabanın aerodinamiğinden söz etmiyoruz tabi.Artık arabaların stop lambalarında bile rüzgarı yönlendirici kıvrımlar var.

• Airbag sersörlerine gelen darbe şiddetli olmuş ki açılmışlar, bence olması gereken olmuş. Önemli olan aracı dağılması değil, darbenin içeriye mümkün oluğu kadar az yansımasıdır.
  • Fiesta'nın kronik sorunu airbaglarin açılmaması demek güldürmesinler adamı demekki tam sensörlere denk gelmiş ve açılmış airbaglar arkadaşınız dava açmak yerine çalıştığı için minnettar olmalı bu duruma.Geçmiş olsun allah beterinden korusun....
    Aracında ne güvenlik sorunu ne de buna benzer bir kronik sorun var.....
  • 70'le kaza yapin 40'la vurdum dersiniz. Genelde bu böyle oluyor. İstisnalar kaideyi bozmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk
    70'le kaza yapin 40'la vurdum dersiniz. Genelde bu böyle oluyor. İstisnalar kaideyi bozmuyor.

Virajı doner dönmez nasıl 70 bulsun fiesta hadi bira daha kötümser olalım 50 km/h olsun ama 70 km/h mümkün değil 70 km/h ile 206+ öyle sadece plakanın düşmesi ile yirtamazdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk
    70'le kaza yapin 40'la vurdum dersiniz. Genelde bu böyle oluyor. İstisnalar kaideyi bozmuyor.

Virajı doner dönmez nasıl 70 bulsun fiesta hadi bira daha kötümser olalım 50 km/h olsun ama 70 km/h mümkün değil 70 km/h ile 206+ öyle sadece plakanın düşmesi ile yirtamazdi

70km hızda 206'nın hasar almaması nasıl zor bir ihtimalse, 30-40km hızla üstelik frenli bir şekilde Fiesta'nın o kadar zarar alması da zor ihtimal. Marka model ne olursa olsun yeni araçlar eskiler gibi hız belli etmiyor. 40la gidiyorum sanıyorsunuz bir bakıyorsunuz sürat 60.

E tabi ne ben, ne de siz olayı gözümüzle görmedik. Anlatılana inanalım madem. Geçmiş olsun.

• İlginç Öndeki aracın sadece plakalığı hasar aldı sizin araba nerdeyse perte çıkacak.
    Hatta duran aracın daha çok hasar alması lazım.
    Yumurta tokuştururkan bile duran yumurta kırılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: demon

İlginç Öndeki aracın sadece plakalığı hasar aldı sizin araba nerdeyse perte çıkacak.
    Hatta duran aracın daha çok hasar alması lazım.
    Yumurta tokuştururkan bile duran yumurta kırılıyor

Arkadan çarpan daha çok hasar alır, araçların arkası daha sağlamdır ön taraf daha çabuk ezilir bükülür.
  • Arkadaşım o ford fiestanın yapımcısının ta .... Ben 2007 kasası ile 20 km hızla giderken altını sürttüm 2 airbag patlattı tamirci olduğum için 700 lira gibi bir paraya hallettim torpito ve direksiyon airbag i açtı aynı zamanda ön camı kırdı fiestalarda böyle bir hastalık var . Airbag i kapatsan olmaz açsan olmaz insan ne yapacağını şaşırıyor ..
  • millet airbag açılmadı diye şikayet eder, siz açıldığı için şikayetçisiniz.
  • Bizim 2008 ford connect pert oldu takla filan atti 2 hava yastigindan biri bile acilmadi bizde dava acmaYa hazirlanirken o 2008 connect glx yani en full olanini hediye ettiler bizde vazgectik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öndeki arabada bir şey yok denilmiş ama tamponun altından bariyerlere bakaydınız ortalığın haşat olduğunu anlayabilirdiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.