Şimdi Ara

30 dolarlık bu aparat neredeyse tüm araçların çalınmasına sebep olabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dentul

Baston kilit de caydırıcı çözümlerden biri.

Demir testeresi ile 3 dk lik omru var onlarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

Tek kullanımlık sinyal üretim algoritması ile sorun rahatlıkla aşılabilir.

Offf oyle bisey soyledinizki hocam gene matematik formul vs var isin icinde ve sizin gibi bilimsel aciklamalar yapan insanlara hayranlik duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bana çok saçma geldi, otomobil anahtar teknolojisi nedir, nasıl çalışır detaylarını bilmiyorum ama afedersiniz kıçı kırık Wi-Fi şifresini bile kırmak öyle basit değil hatta çok zor(WPA-PSK). Otomobil sistemi çok daha kompleks olmalı.

Öyle gelen sinyali kopyaladım, tekrar ettim oldu diye bir dünya yok. Sinyali yakalamak tek başına hiç bir anlam ifade etmez. O sinyali çözümleyebilmeniz lazım ki zor olanda budur.

Sonradan takılan, ucuz sistemlerde belki işe yarayabilir.

Araba anahtarlarının sinyali sizin bahsettiğiniz gibi şifreli sinyaller değil. Bu sebeple yakalayıp kullanmak kolay...Düz RF(radyo sinyali) 433.92 MHz de sinyal gönderir.Mantık düz, nasıl evdeki kumandayı, akıllı kumandaya okutup tanıtabiliyorsunuz, bu durumda farklı değil...

Dediğiniz gibi anahtar arabaya Wifi yada şifreli bluetooth la bağlı olsa ki wifi wpa-psk kırmak 2 laptopla 24 saatten az sürüyor artık, hatta wpa2 ler dahi günlerce uğraşla normal kullanıcı tarafından artık kırılabiliyor, araç şifreleride rahatlıkla kırılacaktır.

Bu sebeple burda en büyük kınamayı araba üreticilerine yapmak lazım...Koca arabayı RF sinyali kullanan (433.92 MHz) cihaza emanet ediyorlar.

kaynak içinhttps://en.wikipedia.org/wiki/Remote_keyless_system#Function

Cok bilgili birisine benziyorsunuz mesajinizi cidden hayranlikla okudum bilimsel teorik pratik ne varsa dokmussunuz icine. Sizin gibi adamlar cok lazim bu ulkeye

• Eski Renault 19 Alize aracımız çalındığından beri(sonra bulundu ve birkaç sene daha kullandık) baston kilit kullanıyoruz. Ne varsa eskilerde var
  • Bu teknoloji ve onu etkisiz halde getiren yani panzehir denebilecek teknolojinin patentini aldıysa şimdiden milyar dolar sahibi bir adam olarak görebilirsiniz bu adamı.

• Aracı çalana 10 yıl ağırlaştırılmış hapis ver bak bakalım kim neyi çalıyor.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Renault 19'larda Infrared kullanılıyordu. Uzaktan kumandalı casio saatler, sinyali learning modunda kopyalayıp kapılar açılabiliyordu

Eskiden Tofaş veya o ayardaki araçlara gizli kontak yapılırdı. Düğmeye basmadıktan sonra marş basar ama araç çalışmazdı. Parkmak izi yaparlarsa daha tehlikeli. Aracın cam, kapı tutma kolu gibi muhtelif yerlerinden parmak izinizi rahatça alabilirler diye düşünüyorum.

Artık araçlara araç takip sistemi benzeri gps lerin standart olarak Navigasyon cihazlı her donanıma konulması gerektiğini düşünüyorum. Allah korusunki çalındığında en azından son sinyal alınan yer gps sinyali kesilene kadar belli olur.
  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt
    Arka bagaj kapağından anahtar yapıp onunla açmışlardı. Sabah okula gideceğiz bir baktık araba yok
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    öyle bi basitki biliyormusun bilmiyorum ama lg g2 klima televizyon kumanda sinyallerini kopyalayıp hafızasına kaydediyo sonra klimayı televizyonu telefondan kontrol ediyorsun.

bak bu çok basit bi işlem

kapıyı açmak çok kolay bi iş denedik oldu yansıma yöntemi sen arkana bakmadan arabayı kitliyorsun ama arkandaki adam sen kitledikten sonra yansıma ile açıyor bunu denedik şimdi nasıl olduğunu yazmıyayaım iş güzarlar dolu meydanda yalnız immolu arabayı nasıl çalıştıracaklarını düşünüyolar bi geri gelsinler hele.

anahtar olmadan zor iş immo zarar görürse anahtar bile çalıştıramaz bilgisayara bağlıcan scartla ki kod değiştircen filan filan araba çalmak kolay bi iş değil ama eski model araçlar basit gider onlar için durum vahim.

komple direksiyon kutusunu indircende bilgin olacak da düz kontak denicen geçin bu işleri
  • Araba calmak için anahtarin kopyalanmadina gerek var mi bence yok. Bi vursa cam zaten kirilir o kadar ugrasa gerek var mi yok.

Arabanin icine girince calistirabiliyorlar ki o onemli. Immobilizeri nasil asacaklar. Kafaya koyan cekici ile götürür yine calar. Kafanızı boyle seyler icin meşgul etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur.k -- 23 Kasım 2020; 23:58:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu son eklenen resimleri ben eklemedim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

öyle bi basitki biliyormusun bilmiyorum ama lg g2 klima televizyon kumanda sinyallerini kopyalayıp hafızasına kaydediyo sonra klimayı televizyonu telefondan kontrol ediyorsun.

bak bu çok basit bi işlem

kapıyı açmak çok kolay bi iş denedik oldu yansıma yöntemi sen arkana bakmadan arabayı kitliyorsun ama arkandaki adam sen kitledikten sonra yansıma ile açıyor bunu denedik şimdi nasıl olduğunu yazmıyayaım iş güzarlar dolu meydanda yalnız immolu arabayı nasıl çalıştıracaklarını düşünüyolar bi geri gelsinler hele.

anahtar olmadan zor iş immo zarar görürse anahtar bile çalıştıramaz bilgisayara bağlıcan scartla ki kod değiştircen filan filan araba çalmak kolay bi iş değil ama eski model araçlar basit gider onlar için durum vahim.

komple direksiyon kutusunu indircende bilgin olacak da düz kontak denicen geçin bu işleri

Tv kumandasını kopyalamak için LG G2'ye falan gerek yok ki. Eski casio saatlerde bile vardı o özellik.

Yine ebayda falan programlanabilir anahtarlar var, sinyali öğrenebilen. Fakat bunlardaki olay sabit bir sinyali öğrenip yayınlamak.

Ben sinyali kopyalamak zor bir işlem demedim. şifreli sinyali çözmek zor bir işlem dedim ama anladığım kadarıyla otomobil anahtarlarının bir çoğu kriptolu değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Ne varsa ekside var.

30 dolarlık bu aparat neredeyse tüm araçların çalınmasına sebep olabilir

Buda yeni bir şey galiba

alttaki fotoğraf çok sağlammış. nerde bulunurki bizde alsak

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Bu işte iyi olan birisi iki sinyali de çok rahat kırar.

GÖzümüzün önünde adam 1.5 dakika gibi bir sürede wifi şifresini kırdı, adamın bilgisayarına bağlandı ve bilgilerini gösterdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Ne varsa ekside var.

Buda yeni bir şey galiba

alttaki fotoğraf çok sağlammış. nerde bulunurki bizde alsak

Pek bu civarda göremedim ama aliexpress gibi sitelerden sipariş verilebilir diye düşünüyorum zira ismini bilen var mı orası ayrı tabi :)

• Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafın üzerinde alibaba adresi yazıyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

Fotoğrafın üzerinde alibaba adresi yazıyor zaten

Ben yazmıyor mu dedim :), zira zaten bu tarz sitelerden sipariş usulü ile bulunabilir dedim
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Oradan adı öğrenilebilir demek istemiştim
    http://www.alibaba.com/showroom/oklock.html
  • benim arabada uzaktan kumanda yok. ben yırttım....
  • Araban mi var derdin var o zaman. Saka bir yana teknoloji gelistikce riskler de artiyor.
    En iyisi "kapiyi anahtarla ac kapa, direksiyona baston kilit tak!" kampanyasi yapmak!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.