Şimdi Ara

30 dolarlık bu aparat neredeyse tüm araçların çalınmasına sebep olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bunun da çözümü var aslında. Uzun uzun yazamam şimdi ama olsun, çözülmeyecek bir şey değil.

Yorum niye yapıyorsun o zaman ??

Sana bir sey diyeceğim yaaa neyse bosver ya tmm bosver yapar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana çok saçma geldi, otomobil anahtar teknolojisi nedir, nasıl çalışır detaylarını bilmiyorum ama afedersiniz kıçı kırık Wi-Fi şifresini bile kırmak öyle basit değil hatta çok zor(WPA-PSK). Otomobil sistemi çok daha kompleks olmalı.

Öyle gelen sinyali kopyaladım, tekrar ettim oldu diye bir dünya yok. Sinyali yakalamak tek başına hiç bir anlam ifade etmez. O sinyali çözümleyebilmeniz lazım ki zor olanda budur.

Sonradan takılan, ucuz sistemlerde belki işe yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bana çok saçma geldi, otomobil anahtar teknolojisi nedir, nasıl çalışır detaylarını bilmiyorum ama afedersiniz kıçı kırık Wi-Fi şifresini bile kırmak öyle basit değil hatta çok zor(WPA-PSK). Otomobil sistemi çok daha kompleks olmalı.

Öyle gelen sinyali kopyaladım, tekrar ettim oldu diye bir dünya yok. Sinyali yakalamak tek başına hiç bir anlam ifade etmez. O sinyali çözümleyebilmeniz lazım ki zor olanda budur.

Sifreleme yontemleri ile kiyaslamak dogru olmaz sanirim.anladigim kadariyla sifre cozmekten ziyade kablosuz sinyali kopyalayan bir cihaz bu. Herhangi bir sayisal islem yok yani sadece bir kopya olusturuyor.

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Çok zor de?il bugün artyk wpa-psk yetkinli?e sahip ki?iler tarafyndan çok rahat kyrylabiliyor. Belirli arka açyklary biliyorsanyz 5 dk sürmüyor hatta :) Siz çok yazylyp çizildi?i gibi atyyorum 256 bitlik vs ?ifrelerin algoritmasynyn çözüm uzunlu?u sebebiyle çözülemeyece?ini dü?ünüyorsunuz kimse de bunlary çözmeye u?ra?myyor. Belirli argümanlara sahipseniz GSM ?ebekesi dahi dinlenebiliyor artyk. Her?eyin ke?fedilmeyi bekleyen bir i?levsel açy?y vardyr bu ke?fedildi?in de ?ifre algoritmasyny çözmekle u?ra?myyorsunuz.
    Otomobil elektronik sistemleri ise bugünün bili?im altyapy, uygulamalaryna göre çok basit nitelikte kalyyor. Bu i?lerle ilgilenenler ve güvenlik uzmanlary da bu gidi?at üzerine kolay ölümlere, decontrol sebep olabildi?inden defaatle uyaryyor ancak üreticiler bu konu da çaresiz her zaman da çaresiz kalacaklar. Ynsanlaryn istedi?i her yüksek opsiyon kendilerine ziyan olarak daha fazla dönecek ileri ki yyllarda. He normal vatanda?la kim u?ra?yr o ayry konu ancak önemliyseniz önlem almak zorundasynyz. Otomobillerde ki uygulamalar yapylabilecek olmasyna ra?men çok fazla komplex olamyyor çünkü otomobiller hyzly yorulan, hareketli, çoklu fiziksel olasylyk etkisine maruz kalan makineler bu da kullanycy ?ikayeti ve devasa sigorta maliyetleri olarak geri döner. Bu sebeple global otomotiv ?irketleri çykan her haberi, ikazy bastyrma yoluna gidiyorlar nasyl olsa onlary sorgulayan insanlar da ortada yok.
    Sinyalin store edilerek yansytylmasy temelleri çok eskiye dayanan bir teknik. 25-30 yyl önce herhangi bir ba?lanty olmadan crt görüntü paneller deki görüntüler remote olarak okunabiliyordu bunun store edilebildi?i de sonradan ortaya çykty. Sinyalin her zaman algoritmaly koduyla i?iniz yok head kysmyny çözümledi?iniz de yeter ço?u zaman yada onu decrypt eden üniteyi çözümlersiniz. Bilim kurgu de?il artyk bunlar ilgilisine basit i?ler hatta. Kopyalanamayan otomobil anahtary henüz yok bugün her ülke istihbaraty belirli ?irketler üzerinden bunlary satyn alarak kullanyyor. Sykyntyly olan tarafy bu de?il bu haberde ki gibi 14 ya?ynda çocuklaryn bile yapabilecek kadar yaygynla?acak olmasynda.
    Bugün siyah ?apka toplulu?u fazlaca fiziksel gayret gerektirdi?inden otomobillere odaklanmy? de?il ancak bu hep böyle kalacak de?il 5 yyl önce hiç tahmin etmedi?imiz elektronik cihazlarla bugün u?ra?ylyyor. Otomobiller kablosuz uydu ve yer networklerine aktif katylymcy olmaya ba?ladykça çok farkly ?eyler konu?uluyor olacak. Hani ço?u insan dahili camera sistemlerinin artyk opsiyon olarak sunulmasyny istiyor neler olabilece?ini bilselerdi birço?u istemezdi.

Sonradan takylan ucuz aparatlarda do?al olarak fakirler kullanyyor bunlary zaten bu tip ?eylere gerek yok bir kaç kysa fiziksel müdahale ve küçük aparatla araçlary alyp götürebiliyorsunuz. Mesela pinpon topu hadisesi normal ahla?a sahip kimselerin aklyna gelmemi?ti ancak bazy hyrsyzlar ilizyonisttir derslerine iyi çaly?yr. Güvenlik uzmanly?y ady altynda çaly?anlar da öyle. :)

• Ne varsa ekside var.

30 dolarlık bu aparat neredeyse tüm araçların çalınmasına sebep olabilir

Buda yeni bir şey galiba
    30 dolarlık bu aparat neredeyse tüm araçların çalınmasına sebep olabilir

• bu sistemle çevremde arabasını çaldıran oldu bu bayadır var zaten....

• Kısaca art niyetli olanlar kapı dayanmaz.
    Kimsenin başına gelmesini istemem.
    Özellikle hastası veya acil durumda olanların işi çok zor olur.
    Bu ülkeden bahsetmeye gerek yok durum ortada.
  • Sinyal kesici kullanıp, petrol istasyonunda, arabadaki para çantasını çalan duydum.
    Bir örnek :http://www.ntv.com.tr/video/turkiye/jammer-ile-arac-soygunu,8xwi4mOT6k-Z9ypXcylp0w

Aşmışlar bunlar, bu yöntemlere karşı anahtar dediğini kullanmak şart.
    Yanlız anahtarsız girişte bu yöntem işe yarar mı? O sistem nasıl çalışıyor hiç bilmiyorum.

• Peki keyless-go?
  • Parmak izi ile çalışan arabaların sayısı her geçen gün artıyor biraz sıkın dişinizi bu yeni birşey değil her zaman buna benzer tehditler var zaten hele de büyük şehirde yaşıyorsanız.

• O zaman bizde kumanda yerine anahtarla açarız olur biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bana çok saçma geldi, otomobil anahtar teknolojisi nedir, nasıl çalışır detaylarını bilmiyorum ama afedersiniz kıçı kırık Wi-Fi şifresini bile kırmak öyle basit değil hatta çok zor(WPA-PSK). Otomobil sistemi çok daha kompleks olmalı.

Araba anahtarlarının sinyali sizin bahsettiğiniz gibi şifreli sinyaller değil. Bu sebeple yakalayıp kullanmak kolay...Düz RF(radyo sinyali) 433.92 MHz de sinyal gönderir.Mantık düz, nasıl evdeki kumandayı, akıllı kumandaya okutup tanıtabiliyorsunuz, bu durumda farklı değil...

Dediğiniz gibi anahtar arabaya Wifi yada şifreli bluetooth la bağlı olsa ki wifi wpa-psk kırmak 2 laptopla 24 saatten az sürüyor artık, hatta wpa2 ler dahi günlerce uğraşla normal kullanıcı tarafından artık kırılabiliyor, araç şifreleride rahatlıkla kırılacaktır.

Bu sebeple burda en büyük kınamayı araba üreticilerine yapmak lazım...Koca arabayı RF sinyali kullanan (433.92 MHz) cihaza emanet ediyorlar.

kaynak içinhttps://en.wikipedia.org/wiki/Remote_keyless_system#Function

• Adam arduinoyla neler yapmis. Helal olsun

• Bu sistemle istenilen araç rahatlıkla çalınabilir. Umarım yasaklanır da insanların binbir zorluklarla araba alabildikleri ülkemizde yeni bir sıkıntı baş göstermez
  • Bu konuyu görünce dün alışveriş merkezi önünde yaşadığım durum aklıma geldi arkadaşlar.Dün antepte çetinkaya alışveriş merkezi önünde aracımı kumandası ile dafalarca açmaya çalışmama rağmen nedense hiç açılmadı.Ben de anahtarla açtım.Bu aracı kullandığım süre içerisinde ilk defa oldu.Sizce konuda yazan durum başıma gelmiş olabilir mi arkadaşlar?
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Bu aparatla yapılması mümkün değil. Bir fuarda gösterildi bu cihaz ve herkesin yapabileceği şekilde paylaşılmadı. Ancak yorum yazan arkadaşlar benzer şekilde çalmak için alternatif yollar olduğunu söylüyorlar. Fazla kuruntu yapmamak lazım ama dikkat etmek de önemli
  • quote:

Bunun da çözümü var aslında. Uzun uzun yazamam şimdi ama olsun, çözülmeyecek bir şey değil.

Bizi o engin dahi zekanizdan mahrum mu birakacaksiniz efendim. arkadas sakamisiniz ya. Git kumunda oyna

• Baston kilit de caydırıcı çözümlerden biri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapiyi acmak kolayda immoyu nasil geciyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 16asd208

quote:

Bizi o engin dahi zekanizdan mahrum mu birakacaksiniz efendim. arkadas sakamisiniz ya. Git kumunda oyna

Aslında uzun uzun yazacaktım aklımdakileri. Ancak sonra baktım çok dağılıp dallanıp budaklanıyor, sildim öyle yazıp göndere basıverdim. Gelin kumda beraber oynayalım.

Hayır neden bu kadar tepki çekti bu mesaj onu da anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.