Şimdi Ara

30 Nisan Türk.Net rezaleti //denize düşen yılana sarılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle derdim ne para nede ölücülük LYS ye internetten hazırlanan bi üniversite adayıyım sadece;
    olay 30 nisanda binama telefon hattı ve internet kabloları tam anlamıyla çekilmesi ile başladı,normalde interneti 3 blok ileride komşudan alıyorum yeni bina olması için ve geçen hafta 7 aydır binada oturmamıza rağmen yeni internet altyapısı ve şebeke geldi yada geldiğini sandım.Aynı gün evde ben yok iken annem ile bir Tt çalışanı görüşüp 24 aylık bir sözleşme imzalayıp 2 gün içerisinde tv+telefon+internet paketiniz bağlanır diye anlaşılmış burayı neden anlattığım önemli çünkü asıl rezillik burdan başlıyor.Ertesi gün 24 ay sözleşme olduğu için yasal cayma hakkımızı kullanıp iptal ettirtik ve ben 150 metre ileriden kullandığım internetten kurtulmak için kısa vadeli bi iss aramaya başladım,Dh Deki yazılarıda görüp turknet i araştırmaya başladım sitelerinde hala daha kontrol ettiğimde 35 mbps hız vadediyor.
    30 Nisan Türk.Net rezaleti //denize düşen yılana sarılır
    Bu hız benim için gayet yeterliydi çünkü şuanda 480p video biraz yüklendirmeden çalıştıramıyorum.
    şuan ki internet hızım:30 Nisan Türk.Net rezaleti //denize düşen yılana sarılır
    Gayet cazip akn olayından ve seni 24 veya 12 ay bağlamamasından dolayı tercih ettim ve internetten ön başvuru yaptım kredi kartı bilgilerimi girdim,29 TL kargo yollanmasını ve imzalayıp geri gönderilen seçeneği seçtim anında 29 TL hesabımdan çekildi ve hemen Mh ile görüştüm siz sadece evrakları imzalayacaksınız ardından evrak bize ulaştığında bilgi vereceğiz modeminizi kurduğunuzda ise internete gireceksiniz dendi.Dün Resmi tatil olduğu için bi işlem yapılmadı , bugun 30 Nisan Türk.Net rezaleti //denize düşen yılana sarılır şöyle bir mesaj aldım.Mhni aradığımda ise binanızda şebeke yoktur bu yüzden aktivasyonunuz iptal olmuştur dedi ve neredeyse yüzüme kapattı.Tekrar aradığımda aynı hanımefendi çıktığı için hiç konuşmadan kapattım ve canlı destek hattından olayı anlamaya çalıştım abartısız 3 farklı kişi sonucunda 4.kişi bana birazda olsa detaylı bir bilgi verdi ve kısa bir şekilde farklı bir internet servis sağlayıcısı anında bağlamak ıcın sürekli arıyor siz ise şebeke olmadığını söylüyorsunuz hiç bir problem yok sadece imzam bekleniyorken üstüne 29 TL onay parası vermişken nerden çıktı bu durum dediğimde ise şebeke yok binanızda 2 gün içinde size bilgi verilecektir başka bi konuda yardımcı olabılırmıyım deyip cevap yazamadan anında kapattı ve evet olayın ekran görüntüsünü alamadım çünkü sekme kapandı.Yaşananları bir nebze unuturken en büyük rezillikle az önce karşılaştım,sokağımıza hatta mahallemiz kapsamında daha yeni evet bugün 02.05.2017 tarihinde fiber altyapı döşeniyor ve türknet bana 30 nisan 2017 tarihinde 35 mbps hız vadediyor.Amacım ne Türk.net'i karalamak ne övmek,ne 29 TL'nin peşinden koşmak (ki galiba burda haksızım)ne türk Telekom'u göklere çıkartmak, 20 Haziran'a kadar adam gibi internetten yardım almak istiyordum ben ocak ayından beri idare ediyorum yine ederim buraya bu konuyu açmamın sebebi kaç günlerdir hem Dhde hem Ekşide sürekli kablonete sallanıyor ki diğer firmalarda keza aynı lacivertlikte,turknet övülüyor aknsiz taahütsüz diyerek ve böyle bir rezillikle karşılaşıyorum.
    Şu AKN belasından dolayı değişkenlik gösteren arayışta olan biz kullanıcılara azıcıkta olsa yardımcı olmak diğer iss sağlayıcılarından bi farkı olmadığını aynı dolandırıcılıkta olduğunu,Mhlerinin denildiği gibi gerçektende başından savdığı bilgisiz insanlar olduğunu ve kuru kuruya güvenilmeyip kesinlikle kredi kartlarını sitelerinde paylaşmamalarını bi nebze olsun belirtmek istedim okuduğunuz için teşekkür ederim,hepsi aynı lacivertlikle olduğunu unutmayın.
    fiber kazı ve binamda şebeke olduğuna dair fotoğraflar kısa bi süre sonra editlenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farzetes -- 2 Mayıs 2017; 19:26:41 >

• İşin özeti TT altyapısı kurulmasını iptal etmişiniz ve olmayan altyapıya Türk.net bağlatmaya çalışmışınız ve acı son.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Blacksmith-

İşin özeti TT altyapısı kurulmasını iptal etmişiniz ve olmayan altyapıya Türk.net bağlatmaya çalışmışınız ve acı son.

bence olay öyle değil,çünkü kısmende olsa bu işlerden anlıyorum ve binamda şuanda herşey normal ve hazır hatta dairemede fiber kablolar çekildi altyapı yok sadece sokakta telefon şebekeside binama geldi olay böyle birşeyin olmadığını savunan türknet ve 2 gün içinde hat açabileceğini söyleyen tt.
  • Fiber olan yerlerde xDSL portları az oluyor. Tam geçiş zamanına denk geldiğimiz için sorun yaşıyorsunuz muhtemelen. Şu anda beklemekten başka çözüm yok gibi gözüküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binanıza TT fiber çektiyse bu kabloları kiralamıyor ( türknet binanızdan santrale kadar olan kabloyu kiralamak zorunda). Böyle olunca da fiber çekilen binalara hizmet veremiyor. Yeni bina olduğu için sistemde gözükmemiş olabilir. Sizin kaybınız kargo parası olmuş. Ki 29 lira da çok yüksek bir mebla . Kendiniz yazıcıdan çıktı alıp kargolasanız 10 tl ye falan giderdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labtek38

Binanıza TT fiber çektiyse bu kabloları kiralamıyor ( türknet binanızdan santrale kadar olan kabloyu kiralamak zorunda). Böyle olunca da fiber çekilen binalara hizmet veremiyor. Yeni bina olduğu için sistemde gözükmemiş olabilir. Sizin kaybınız kargo parası olmuş. Ki 29 lira da çok yüksek bir mebla . Kendiniz yazıcıdan çıktı alıp kargolasanız 10 tl ye falan giderdi.

kırtasıye ınternet kafe aramayalım dıye duşunduk ,sözde kar ettik
  • Bence suç turknetin değil telekomun.

Bende tt hattımı iptal ettirip turknete başvurmuştum 10 gün türk telekom bağlantıyı yapsın diye bekledim telekom diğer iss lerin işlerini sallamıyor, turknet bağlandıktan sonrada hiç sorun çılmadı 8 aydır turknet kullanıyorum 75 mbps abonelikte 60 mbps hız alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını değiştir.
    TTNET fiber olan binalara bakır kabloyu söküp atıyor ve diğer ISS ler hizmet veremiyor böylece.

Adamlar bu şekilde tekel oluşturuyor, altyapıyıda paylaşmıyor. Eskiden paylaşıyordu ancak artık bilerek yapmıyor. Ne yapacan? Dava mı edicen?
  • Turk telekom'un binanıza kadar fiber altyapısı varsa bunu kiralamak zorunda değil peki neden fiber olmayanları kiralayıp bunu kiralamıyor derseniz bildiğiniz üzere türk telekom özelleştirilmeden önce devlete aitti ve devletin elindeyken tüm türkiyede devlet yatırımıyla bakır altyapı kuruldu ve türk telekom özelleştirilince devletin oluşturduğu altyapı sahiplenilemediği için türk telekom bunu diğer tüm internet sağlayıcılar ile paylaşmak zorunda ama kendi yatırımıyla fiber optik altyapısı kurarsa binanıza o zaman altyapı tamamen türk telekoma ait oluyor ve paylaşmak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 2 Mayıs 2017; 21:7:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Konu başlığını değiştir.
    TTNET fiber olan binalara bakır kabloyu söküp atıyor ve diğer ISS ler hizmet veremiyor böylece.

Adamlar bu şekilde tekel oluşturuyor, altyapıyıda paylaşmıyor. Eskiden paylaşıyordu ancak artık bilerek yapmıyor. Ne yapacan? Dava mı edicen?

neden bu kadar sert bi yanıt verdiğinizi anlayamadım.
    @Mustafa Dmrl anladım hocam,bina girişine zaten şebekeniz bağlanmıştır gidip merkezden internet alabilirsiniz gibi bir kağıt asmış tt.dediğiniz çıkacak.
    Edit:bombomda söylemiş ancak olay bence hala turknetin rezaleti çünkü bana binanızda telefon şebekesi yok deniyor hala daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farzetes -- 3 Mayıs 2017; 18:2:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farzetes

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Konu başlığını değiştir.

neden bu kadar sert bi yanıt verdiğinizi anlayamadım.
    @Mustafa Dmrl anladım hocam,bina girişine zaten şebekeniz bağlanmıştır gidip merkezden internet alabilirsiniz gibi bir kağıt asmış tt.dediğiniz çıkacak.
    Edit:bombomda söylemiş ancak olay bence hala turknetin rezaleti çünkü bana binanızda telefon şebekesi yok deniyor hala daha

Sert cevap mı? Nesi sert anlamadım pardon?
    Ne yapacan dava mı edicen espirisine mi alındın yoksa konu başlığını değiştir dememe mi?

Telefon altyapısı = Arap Telekomun.
    Adreste fiber/adsl/vdsl sorgulama sistemi = Arap telekomun.

Bu bilgiyi veren firma Arap telekom iken, Türk.net'in rezaleti ne alaka? Adamlar Araplara sattığımız 100 milyar tl lik altyapının sahibi değil ki, onlara gelen bilgi SEHVEN(!) hatalı ise onlarda müşteriye hatalı iletiyor, orda yapabilecekleri birşey yok.

Azerilerin deyişiyle, bele düzene s....

• Lojistik hizmet bedelinin iadesini isterseniz karşılarlar diye düşünüyorum. Sonuçta hizmet alamamışsınız. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.