Şimdi Ara

30 yaşında spora başlamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaş oldu 30, toto göbek birbirine karıştı.

1.82 boy, 95 kilo. Genel olarak göbek var, burada foto paylaşmam tabi ki

Şimdi şöyle bir program oluşturmayı planlıyorum kendime.

3 gün salon, carnitine ve kardiyo. İki gün de boks. ( hiç ilgilenemedim boks ile, Rocky filmlerinde gören herkes kadar biliyorum.)

Mantıklı bir program mı? Ödeyebileceğim rakamların pek sınırı yok. Buna bağlı olarak, İstanbul beylikdüzü ya da esenyurt tarafında, tavsiye edebileceğiniz, mümkünse iki aktiviteyi birden yapabileceğim bir salon var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba.

30 yas kismini gecelim.

Ben 34 yasimdayim ve yeni basladim. 2 aydir salona gidiyorum. 2 hafta sadece kardio yaptim. Sonra kardio ve makinalarla guc kazanma. Gunde yaklasik 2 saatimi verdim. Yemek tarzimi degistirdim yagli ve fastfood ve mesrubattan uzaklastim sifirladim. 5 kg verdim.

1 haftadir bolgesele gectim. Vucut sekillenmeye basladi.

Deneyimlerimden sunu diyebilirim;

Spor salonunun ne oldugu onemli degil. Cok kalabalik olmasin ve ekipmanlar calisir olsun.

Gercekten vucut gelistirme yapmaya gelenlerle dolu bir yer olsun.

Benim salon cok iyi degil bazi makinalar tirt ama dumbel a gectigimden aletle sorunum yok.

Ayrica salona gelen cocuklar hep vucut calistieiyor ve birbirine yardim etme konusunda herkes cok acik. Hoca da gerektiginde yardimci oluyor.

Size tavsiyem 1 ay bi kardiyo baslayin kosu bisiklet ve epliktik kullanin.

Yeme aliskaliklarini duzeltmek isi bu olayin kilit noktasi.

Ekmek hamur isi tatlilar seker ve mesrubattan uzak durun.

• Hocam tavsiyeler için teşekkür ederim. Bana beylikdüzünde yakın bir salon lazım şimdi

• Ben 40 yaşında başladım spora , macfit var ise yakınlarında alet edevat açısından İzmirdekiler oldukça iyi durumda
    başlangıçta circle station dedikleri bir fullbody istasyonu var , hem hamlığı atma hem de yağ kaybetme konusunda etkili gibi.

iyi antremanlar
  • Merhabalar

Konuyu güncellemeyi unutmuşum, beylikdüzünde minnak cici bir salon var. Oraya başladım.

3 aylık peşin 300 lira ödedim, 160 lira da carnitine aldım. Beni çok irrite edecek rakamlar değil bunlar. . Genel kanı hep " en iyi salon en yakın salondur." şeklinde forumlarda okuduğum kadarıyla. Bir sokak ötede çalıştığım salon.

Çalışma şeklim şu şekilde yani yapmayı planladığım çalışma şu şekilde.

Bir gün sadece kardiyo. Bir gün kardiyo + Fitness. Her sabah salona gitmeyi planlıyorum yani. Kardiyo yorucu gelmiyor, sonunda Fitness hareketlerini yapabiliyorum ama dün Fitness yaptıktan sonra kollarımı kaldıracak halim yoktu, iki gün üst üste Fitness yemez.

Hocanın yazdığı kardiyo programı şu şekilde.

20 dk yürüyüş bandı 6.5-7.5 hız. 10 dk eliptik bisiklet. 10 dk yatay bisiklet. 3*20 mekik. 3*20 mekiğin tersi ayakları geri çektiğimiz bir hareket.

Fitness programında da daha çok kol göğüs ve omuz çalışmak üzere.

1.82 boy ve 94.4 kilo ile başladım, 3 gün bitti.

Unutmazsam konuyu güncellerim tekrardan. Bu arada tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

• çok profesyonel bilgilerim olup olmadığı konusunda pek birşey diyemem ama bende bu hafta başlıycam.. daha önce 2 - 3 ay gidip bıraktığım oldu ve bunu 4 defa yaptım.. bende şuan 31 yaşındayım ve senin gibi leblebi yutmuş solucan gibi oldum.. 173 ve 93 kilo civarındayım şuan.. internet üzerinden yaptığım araştırmalar ve kişisel bulgularıma dayanarak şunu diyebilrim,deadlift ve bacak.. mutlaka bu ikisini yapmalısın kilo vermek ve kilo verirken de kas kaybına magruz kalmamak için.. özellikle bu ikisi inanamıcağın kadar etkilidir kilo verme konusunda.. ben ilk 2 ay için kendime şöyle bir program çıkarmayı düşünüyorum..

haftada 4 gün gidicem ve çalışma programımı 3 bölgeye bülücem (daha hangi bölümü hangi güne koyucağıma karar vermedim)ama kesin yapıcağım birşey var oda, p.tesi 1. bölüm çarşamba 2. bölüm bacak ağırlıklı cuma 3. bölüm ve pazar tekrar 2. bacak ağırlıklı bölüm olucak.. insanlara antrenörlere ne kadar sorarsan aşağı yukarı aynı şeyleri duyucaksın benim önerim kendinde biraz araştırma yapman özellikle yabancı forumsitelerinde insanların nasıl başladığı ve neyi hedeflediği ve bu hedeflerine ne kadar sürede ulaştırdığına dahil uyguladıkları yöntemlerin işe yarayıp yaramadığına karar verebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthCroaton -- 6 Haziran 2018; 12:55:49 >

• Gördüğüm en estetik vücutlardan biri, 40 yaşında falan başlamış spora, şuan 47 yaşında. Tabi boyu çok kısa (162) ve genetiği de baya yatkın belli ki. Doğal olmadığını öngörmek için Einstein olmaya da gerek yok. Sonuçta hiçbir zaman geç değil. 55-60 ında başlayıp benzer değişimleri gösteren pek çok örnek de mevcut.

Bu arada adamın adı Alex Woodson

30 yaşında spora başlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 6 Haziran 2018; 23:1:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    16 yaşında basketbola başlamak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.