Şimdi Ara

30 yaşından sonra hangi iş öğrenilebilinir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben 33 yaşındayım. 19-29 yaşları iki lisans okudum ve geçen seneye kadar neredeyse hiç çalışmadım, şimdi geçici olarak bir markette asgari ücretle çalışıyorum, geçen senenin sonunda internette yabancı bir forumda kariyer tavsiyesi istedim, birisi bana webdevelopment ya da python öğrenip finans alanında yazılımcı olarak çalışmamı tavsiye etti, bu ise girmek için geç değilmiş bu kişiye göre. Kendisi benim İngilizcemi övdü (İngilizce Mütercim Tercümanlık mezunuyum) şu an webdevelopment öğrenmeye devam ediyorum dört aydan beri bakalım iş bulabilecek miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitede asıl programlama dilimiz FORTRAN idi.

Metin editöründe yazar (copy con değil yani, gelişmişlik var, DOS dosya yöneticisinin editörü) komut satırı derlerdik.

Bana.. Abi bi baksana niye hata veriyor deyip de benim olm O harfi diil SIFIR (0) yazacaksın dediğim kişi, şimdi havacılık devlet firmalarımızın birinde akış simulasyonu yapıyor.

Keza... bir mikrodenetçi nesne (object code, link edilmemiş derlenmiş kod) kodu olan MIK ara (intermediate) dosyalarını gereksiz diye silip, mikrodenetçiye niye programı gönderemiyorum diye soran da AS/400'lere yazılımcı olarak girmişti zamanında.

Diyeceğim o ki... kendi başımıza ancak hevesimiz, ilgimiz yüksekse başka şeyler öğrenebiliyoruz. Öbür türlü ise bir yerde ücretli çalışınca öğreniliyor. Ben bankacılık ve ana bankacılık sistemi veritabanı programlamayı öğrendim mesela.

Bununla birlikte Züğürt Ağa'yı da hatırlatırım. Çiköfte.

Yahut KFC.

Tamam uç örnekler ama... çulsuz kalmadan kaybetmeyi göze almak lazım.

Ek:

Bu ise guru birisi, yukarıdakilerle alakası yok ama hevesi müthiş.

İlk işimdeki amirim. İlk dört Türk robotunun (akademik 5 eksen, hafif yük 6 eksen, ağır yük 6 eksen, hibrit SCARA 4 eksen) ters kinematik yordamlarını yazan kişi. Bitirme ödevini ben bitirme ödevi olarak ürünleştirmiştim. Doktora tezi... OpenGL ile -o dönem yapay zeka olmadan- optimizasyon ile yol (path) bulma, eniyileme (path optimization) idi. Ne yaptı? Eşi bankada SQL'ci idi. Hantal bilgisayarlarına MS SQL kurup öğrendi. Yetmedi... gitti M$'a (Seattle)... orada domain controller'lar (MS Windows Server) için scriptler geliştiriyor. O scriptler sonraki versiyon veya güncellemelerde ürün (API, dll, exe) haline geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 23 Ağustos 2024; 17:53:42 >

• Yaş sadece bir sayıdır, istediğini öğrenebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.