Şimdi Ara

30 yaşından sonra hangi iş öğrenilebilinir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu yaştan sonra hangi işte uzmanlaşıp sahibi olabilirim

• Özel güvenlik.

• Kaynakçılık öğrenebilirsin takribi 1 yıl sonunda ustası olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 yaşından sonra zor hocam bir şeyler öğrenmek, uzmanlaşmak. Elbette motivasyonunu kırmak istemem umarım her şey gönlünce olur.

• şu ana kadar hengi işlerde iyiysen, o işlerden birine doğru yönel ve kendini iyice geliştir

• Yeteneğin doğrultusunda her işi öğrenirsin.

Bizim ülkeye bakma sen bizdekiler 40 'den sonra emekli zihniyetine giriyorlar.

• 42 yaşında dil öğrenen tanıyorum, el işi öğrenip satanlar var, sonrasında elli yaş üstü olup üniversite bitiren tanıdım. Bence ölene kadar ( bir kişi alzheimer, parkinson ya da demans değilse) birçok şey öğrenilebilir.

Ama şöyle bir eksi var mesela hayatınız boyunca tarih ilginizi çekmiştir. O alandan ilerleyip gerçekten dünyada sayılı tarihçilerden olursunuz. Ama farklı bir iş öğrenip elli yaşından sonra tarih okuduğunuzda insan ömrü kısa olduğu için yüksek lisansa ya da doktoraya pek vakit kalmıyor. Sonrasında genelde sağlık sorunları oluyor.

Burada temel endeks sizi ne mutlu ediyorsa onu yapmanız genelde. (eğer iş kaygısı, ekmek parası gibi sorunlar çok belirgin değilse).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

+1

• Bir sürü şey öğrenebilirsin. İşe alacak birileri oldukça 30 yaş birşey değil. Memlekette tek sorun belli yaştan sonra işe almamaları.

• Berber olmayı düşünebilirsin hocam.

Eğer kendi dükkanını kiralayıp veya açıp yaparsan paraya para demezsin.

Valla ofiste hangi erkek arkadaşımla konuşsam berbere günlerce öncesinden randevu alıyor hepsi. (İstanbul)

Daha 1-2 ay önce berbere gittiğimde adam ben beklerken 4-5 tane adamı geri çevirdi.

Hocam berberlik çıraklıktan başlar. Benim gittiğim berber 50 yas civarında ama meslekte 30 yılı çoktan geride bırakmış.

Ezel deki Ramiz dayının dediği bir söz hep aklımdadır hocam. "Bir berberin eli kadar dili de kıvrak olmalı" Yani erkeklerin berber sadakatini sağlayan biraz da bu dil becerisi.

30 yaşından sonra kim çırak olarak alır hocam mesleği öğretmek adına? Böyle birisi var mıdır bilmiyorum ama eğer varsa konu sahibi değerlendirir umarım. Mesleki kurslar olduğunu biliyorum ama neticede bu iş çıraklıktan başlıyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Haziran 2024; 0:55:47 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Tanıdığı biri varsa olabilir.

Berberlik çıraklıktan başlayacak diye bir durum yok artık o eskidendi.

Sevgili hocam, diyelim sen mesleki kursa gittin ve berber oldun ya da tanıdığın kuaför sana iş öğretti. Elinde de kalfalık/ustalık belgen var veya kursa gidiyorsun. Bu işte bir tecrüben yok ise senin adın çıraktır, yeni elemandır. Kimse "aa bu ustaymış" demez yani özellikle kuaförlük gibi alanlarda.

• işi işe girdikten sonra öğrenirsin hocam, sen baştan hata yaptın, o cv doldurayım kafası tayfa ya patlar ya bir el ile yukarı çıkartılır onun dışında ya eğitimini aldığını yaparsın ya istediğin işe girip verdiklerini alırsın bu kadar

• Bu yaştan sonra verebileceğin en mantıklı karar hangi işi en çok seviyorsan onda uzmanlaş hocam, öteki türlü çok angarya olur

• yazılın kursuna gidip eğitim alıp yazılımcı olabilirsin  

• Ücretli, maaşlı işten mi bahsediyoruz? O durumda bir fikrim yok.

Ticaret yapın, hizmet verin, hizmet acentası olun.

• Berberliği dene derim.

• cafyon C kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz daha detay verebilir misiniz? Sektör tecrübesi olmayan veya yüzeysel deneyime sahip birisi hangi ticaret/hizmet sektörlerinde ve nasıl dikiş tutturup para kazanabilir sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.