Gaza gelip 300 GB samsung ide 8 MB cache harddisk aldim, sistemim 2003 yilinda, celeron 1.7 - p4 anakart ikinci el - 768 MB RAM - xp sp 2 yuklu...sistemim bu kadar buyuklugu destekler mi bilmiyordum ama deneme yanilma ile buldum, formatta atmak istemiyordum ve tek parca olarak kullanmak istiyordum, onceki harddiskime ek olarak...samsunghdd sitesinden (utilities bolumunden) dm_creator programini indirip, diskete boot ettim ve 5dk. da yapilandirdim tek parca 279 GB (299....kusur byte) olarak (bu programsiz, 137 GB olarak gordu sadece, BIOS. ve sanirim bios un 48-bit LBA destegi fln lazim normalde sorunsuz, bu boyutta depolama kullanmak icin, tam bilmiyorum ama.Hatta bu program benim bilgisayar icin 32-bit LBA fln yazdi hizli hizli akarken yazilar oyle gordum).
Ama,
Eski olan western digital 40 GB IDE olan harddiskimi 8'e 32 olarak bolmustum ve 8 GB c: bana yetiyor...Bu harddiski master, yenisini ise slave olarak ayni anda calistiramadim.tam tersi olarak bios taradi, bende boot sirasini, floppy - cd-rom - hdd 1 yaptim. hdd 1 (slave) hdd 0 (master) demek sanirim, ben bilmiyorum...
Sorum ise,
isletim sisteminin oldugu harddiski boyle slave olarak boot ederek kullanmak sorun olur mu? (bir gun oldu yaklasik sorunsuz calisiyor)
Ilgilenlere simdiden tesekkur ederim, umarim herkesin isine yarar ileride...
acaba bu bir sorun degil mi, ya da kimse bu konuda bilgi sahibi mi degil ya da kimsenin umrunda mi degil diye merak ettim simdi.
neyse grusmek uzere.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme