arkadaslar 2005 agustosda orta seviyede samimi oldugum bi arkadasima 300 ytl verdim,kasimda oderim dedi,tamam dedik eyvallah,para sikintimiz yoktu,kasim oldu odemedi,hadi dedim yilbasina kadar daha muddet vereyim,gene odemedi,turlu bahaneler uydurdu vs... bugune geldik,artik tartisma noktasina geldik,ama pek de kirmak istemiyorum,nasil bi yol izlemeliyim,nasil kirmadan parayi odemesini saglarim,soyle desem nasil olur,arkadasim senle iyi anlasiyorum ama cok iyi anlasmamiz icin para konularinda hassas olmani istiyorum desem?
quote:
Orjinalden alıntı: CEO
arkadaslar 2005 agustosda orta seviyede samimi oldugum bi arkadasima 300 ytl verdim,kasimda oderim dedi,tamam dedik eyvallah,para sikintimiz yoktu,kasim oldu odemedi,hadi dedim yilbasina kadar daha muddet vereyim,gene odemedi,turlu bahaneler uydurdu vs... bugune geldik,artik tartisma noktasina geldik,ama pek de kirmak istemiyorum,nasil bi yol izlemeliyim,nasil kirmadan parayi odemesini saglarim,soyle desem nasil olur,arkadasim senle iyi anlasiyorum ama cok iyi anlasmamiz icin para konularinda hassas olmani istiyorum desem?
bırak bence edebiyatı direk de ki ay bizim bi para vardı ya kart ödemem var haftaya onu alsam artık senden. haftaya da ara bahanen olur hem kızmak için "senin yüzünden kartı ödemedik!" gibi
sonuçta senin şu anda paraya ihtiyacın olmasa da bu paranın senin olduğunu hatırlat arkadaşına .
O seni üzüyorsa sen de onu üzmemek için kendini boş yere kasma. Arkadaşlık karşılıklı olur. Git direk iste.
bencede kardes para lazım filan de öderse öder
en azından yarısını iste ne alsan kardır 1 ay sonra da 150 sini alırım de. Arkadaşın da az kaldı zaten borcum verim 150 yi de bitsin der Tabi adam anlattığına göre pek verecekmiş gibi gözükmüyor ama sen yine de bir dene
Çok paraya ihtiyacım var de al ve bundan sonra yakın arkadaşlarınla arana para konuları girmesin bu yüzden arkadaşlığınız bitebilir
ben mesela yakın arkadaşımdan para da istemem para da vermem. Biliyorum çünkü öyle veya böyle sorun yaşarım. Hiç aramızı bozmaya gerek yok bence. Git iste.
quote:
Orjinalden alıntı: fısh hunter
en azından yarısını iste ne alsan kardır 1 ay sonra da 150 sini alırım de. Arkadaşın da az kaldı zaten borcum verim 150 yi de bitsin der Tabi adam anlattığına göre pek verecekmiş gibi gözükmüyor ama sen yine de bir dene
Bak bu arkadaş çok doğru demiş.. Hepsini alamasan bile ,nekadar veriyosa o verdiğini kabul et ilk aşamada..
Direkt Silahı Daya Kafasına Benden tavsiye
"Smith Wesson MAGNUM 500" Görünce daha işer altına....
Maalesef bu devirde kimseye güvenilmiyor.. Bende bi arkadaşa 200 mark borç vermiştim. Halaa alamadık. Her yanına gittiğimde daha ben istemeden ağlayıp duruyordu. Baktım kullanılıyorum bu dostluk gerçek değil. Selamı sabahı kestim bende.. Mark dememden kaç yıllık bi olay olduğunu tahmin edebiliyorsun heralde.. Keşke yok deseymişim. Belki Vermedi derdi ama en azından kötü olmazdık..
yaw benimde 300 gittiydi en sonunda 70 milyonunu kurtardım(1 sene sonra)hemde verdiğim adam okadar yakın bi arkadasımdıki adama parayı öde bile diyemedim bak söyle yap cep telefonuna el koy de paramı 1 hafta içinde vermezsen telefonunu satarım de alırsın belki oaranı geri
quote:
Orjinalden alıntı: MeGaLazY
ben mesela yakın arkadaşımdan para da istemem para da vermem. Biliyorum çünkü öyle veya böyle sorun yaşarım. Hiç aramızı bozmaya gerek yok bence. Git iste.
ya bu kişiye göre değişir aslında. bende yakın arkadaşlarıma borç verip alırım. aldığım verdiğimden çok olmuştur. alırken veya verirken hangi taraf borç istediyse tarihi kendi söyler zaten. hiçbirimiz de trilyoner olmadığımız için zaten borç vereceğimiz para biryerin ödemesidir. mesela ben direk arkadaşa derim ki kardeş haftaya cumaya kadar bana şu kadar para lazım. o da der ki tamam benim 2 hafta sonra salı günü şuraya ödemem var al sen kullan benim ödememe çok var daha.
borç istemek zaten zor bir durumdur. insan ezilir isterken. onun için sizden istiyorlarsa karşıdaki de çok yakın arkadaşınızsa zaten o an eziliyordur. ona göre davranın üzmeyin karşıdakini. borç alan kişi de kendinizseniz eğer zaten isterken ezildiniz bir sürü anca bunu tam zamanında karşıdaki sizi aramadan siz onu arayıp kardeşim gel sana bir kahve ısmarlayım diyerek bi yere çagırıp verirseniz parasını o zaman işte o eziklik geçer. bide her zaman +2 gün söyleyin. 10 gün sonra biyerden para mı geçecek borcunuzu 12 günlük isteyin ne olur ne olmaz. 10 gün sonra elinize para geçince ödeyin.
geçenlerde bir arkadaşım geldi yanıma daha önceden de çıtlatmıştı. lazım olursa beni ara sakın çekinme falan demiştim. adam da devamlı çalıştığım yere gelir otururuz falan. o gün de geldi benimde işim vardı. 4 saat oturdu adam işim var diye konuyu açmadı işimin bitmesini bekledi ya. bende anlamadım durumu unutmuşum en son işim bitti hadi çıkalım dedim de o zaman söyledi "bana biraz borç lazım" dedi ezile büzüle
offf çok utanmıştım
dünya ve biz nereye gidiyoruz ben bi ara sıkışmıştım arkadaşım eşinin bileziğini sattı verdi ve istediğin zaman öde demişti tabiki denilen zamana uydum
dost ve dostçukları hayatınızdan ayırın
baba bence ciddibır mesele uydur 500 kağıt iste ..300 un üstü ne koparırsan bırak sonra o peşinde koşsun....sonrada ode ve ilişkini kes çunku boyle adamdan hayır gelmez bılesin.......
üst komsununda bana borcu var.5 aydır internetin parasını vermiyor.calısmıyorum filan diyo.yine aynı bahaneyi öne sürerse internet senin neyine o zaman dicem fişi cekicem.
sen unut o parayı
SEN YINE 300 YTL VERMISSIN BEN 3000 YTL VERDIM GECEN SENE AGUSTOSTA CEKI YAZILACAKTI YAZILMASIN DIYE DAHA SONR EKIM KASIM GIBI YARISINI ALDIM DIGER YARISINADA CEK YAZDIRIM BU SEFER BEN CEKIN ARKASINI YAZDIRRTTIM PARAMI ALALI 1 AY FILAN OLDU ARKADAS AYAGI G.T AYAGI IYIILIK YAP KOTULUK BUL SEN DIREK KONUYA DAL TARIH VER VERDIN VERDIN VERMEDIN PARA HARAM OLSUN DIYECEN BIRAKACAKSIN PESINI OLE İŞTE
300ytl borç iste bakalım vercek mi? Verirse bu para zaten benimdi dersin geri vermezsin..
Vermezse zaten dostun deildir..
allahtan öyle arkadaşlarım yok.yoksa kafayı yerdim.bence gayet sert ol.git deki paramı ver.yoksa kötü olur. dostluğu falan unut.borcunu ödemeyenden dost mu olur