Aslına bakarsanız ekran kartı benim için çok da önemli değil pek oyun oynayan birisi değilim ,Ama bir taraftandan da o kadar para veriyoruz madem ekran kartıda iyi olsun demiyor değilim :) Önceliğim güçlü bir işlemci i7 4710hq -4700hq , SSD şart (sonradan ekleyebileceğim bir bilgisayarda garanti durumu nolur pek bilgim yok), İncelik (Ultra book mu alayım diye de düşünüyorum bir taraftan ) ,Tasarım , Freedos olursa daha makbule geçer.
Sizlerin bu modellerden önerdiğiniz var mı , ve yahutta önerebileceğiniz farklı bir model var ise yazarsanız sevinirim , işlemcisi iyi bir bu fiyat aralığında , SSD li bir ultrabook da olabilir.
Teşekkürler
UzmanForumcu
kullanıcısına yanıt
Evet ama SSD olmaması kafamı karıştırıyor ondada sonradan ekleme durumu hakkında bir bilginiz var mı ?(Garanti vs.)
UzmanForumcu
kullanıcısına yanıt
Şimdi fark ettim web sitesinde satın alırken ekleme yapılabiliyormuş .
quote:
Orijinalden alıntı: UzmanForumcu
Bu mesaj silindi.
Arkadaşlar ultrabook tavsiyesi olanlarda var ise paylaşırlarsa sevinirim .
quote:
Orijinalden alıntı: BLOOD36
Arkadaşlar ultrabook tavsiyesi olanlarda var ise paylaşırlarsa sevinirim .
Alıntıları Göster
acer vn7-791g-78m4
öneririm f/p bakımından hepsinden önde. 3000 tl ye bunu alır 500 e de ssd sinden tut mousesine kadar takımı tamamlarsın
quote:
Orijinalden alıntı: ardalia
acer vn7-791g-78m4
öneririm f/p bakımından hepsinden önde. 3000 tl ye bunu alır 500 e de ssd sinden tut mousesine kadar takımı tamamlarsın
Alıntıları Göster
Bence şuanda en iyi F/P ürünü laptop bu var o paralara. (Marka,Sevis ve ürün kalitesi olarak)
INTEL i7-4710HQ, 8GB RAM, 1TB 7200rpm HDD, NVIDIA GeForce GTX850M 4GB, 15.6'' Full HD, Windows 8.1
850m ekran karti nedir ya su fiyatta. aynisinin 2gbligi 1800 liralik laptoplarda var
ardalia
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler , cihaz tasarım olarak da güzel duruyor , ama acer a karşı biraz önyargım var , ısınma problemleri , malzeme kalitesi vs , biraz araştırayım bakalım bu modeli .
StarForce
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler , y50-70 i incelemiştim , asus un modelini de baktım ,
tavsiyeler biraz daha oyun bilgisayarlarına doğru yöneldi gibi ,
En başta da söylediğim gibi pek oyun oynayan birisi değilim,
Aslına bakarsanız yüksek performanslı bir ultrabook bulabilirsem onu da alabilirim.Bu konuda da tavsiyeniz var ise paylaşırsanız sevinirim.
quote:
Teşekkürler , y50-70 i incelemiştim , asus un modelini de baktım ,
tavsiyeler biraz daha oyun bilgisayarlarına doğru yöneldi gibi ,
En başta da söylediğim gibi pek oyun oynayan birisi değilim,
Aslına bakarsanız yüksek performanslı bir ultrabook bulabilirsem onu da alabilirim.Bu konuda da tavsiyeniz var ise paylaşırsanız sevinirim.
Tam olarak seninle aynı durumdayım aşağıdaki ikisinden birini alacağım. Sanırım asus alırım. Birkaç ay deneyeceğim bir sorun çıkmazsa ssd takacağım (Arayıp sordum. Arka kapaklar komple sökülmesi gerektiği için garanti bozuluyor dediler. 1-2 ay sorun çıkarsa çıkar zaten :D ) Oyun notebookları çok kalın ve ağır. Bunlar biraz daha taşınabilir.
ASUS N550JK-CN090H TOSHIBA P50-B-117
BLOOD36B
kullanıcısına yanıt
CEO'su degiştiginden beri bir yenilenmeye girmişler ısınma konusunda hiç bir sıkıntısı yok 15 inc lerin wifi sinde bir sıkıntı varmıs (driver güncellemesiyle çözülen) ama sen bu fiyata 17inc 16gb ramlik olanı al derim. msi ve lenovolarda cok ısınma problemi okudum 17" ips ekran güzel birşey tavsiye ederim
yokum
kullanıcısına yanıt
Haklısın aynı durumdayız aynen , oyun bilgisayarları dediğin gibi kalın ve ağır , asus n550jk benim de gözüme ultrabooklara yakın bir incelikteymiş gibi gözüktü en azından diğer laptoplardan daha ince gibi duruyor , ayrıca tasarımı da hoşuma gitti , oyunla işim olmadığından ekran kartının düşük olmasını da çok takmıyorum , ama gel gör ki almışken SSD de olsun istiyorum , Bu seferde madem ekran kartından vazgeçtim , o zaman lenovo nın Z710 4710mq işlemcili bir modeli var daha iyi işlemcili çok daha uygun fiyata ondan mı alsam diye kararsız kalıyorum :D
Ultrabooklara baktın mı peki ? Baktıysan önerebileceğin bir model var mı ?
BLOOD36B
kullanıcısına yanıt
ultrabooklara baktım ssdleri düşük kapasiteli ve genelde i5 işlemcililer. Bana işletim sistemi için SSD lazım ama depolama da önemli. O yüzden Ultrabooklarda uygun model bulamadım. Asus ince görünüyor fakat o da göründüğü kadar ince değil alt tarafta bir çıkıntı var. O kısım görünmüyor aslında :) Göründüğünden az daha kalın yani. 2011 den beri kullandığım bir asus var ben o yüzden asusa daha yakınım lenovoyu bilemiyorum.
Bu özelliklerde başka bişey bulursan bana da haber verirsen çok iyi olur :)
yokum
kullanıcısına yanıt
Tabiki , sen de eğer bir karara varabilirsen bana haber ver :)
BLOOD36B
kullanıcısına yanıt
Ben bu akşam mağazalara gidip inceleyeceğim malzeme kalitesini vs. Ona göre bir karar veririm. Akşam yazarım.
yokum
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğim Lenovo modelini de görürsen mağaza da eğer inceleyebilirsen sevinirim ,
Bilgisayarları inceledim. lenovo z710 u göremedim.
asus n550jk-cn090h ile toshiba p50-b-117 yi detaylı inceledim. Kasa olarak toshiba çok daha guzel geldi bana. Asusun kasası daha dayanıksız gibi görünüyor. Asus toshibaya göre daha kaln ve ağır.
Ekran kalitelerinde; toshibanın ekranı çok daha güzel geldi fakat parlak ekran yansıma yapabilir. Asusun ekranı mat parlama yok. Şuan kullandığım notebook da parlak ekranlı. Bazen yansıma sıkıntı oluyor. Mat ekran kullanışlı olabilir. Ekranları 45 derece eğdiğimde toshibanın ekranı daha parlak görünüyor. Asusda biraz kararma oluyor. IPS panelleri var mı bilmiyorum ama toshibanınki daha ips gibi :)
Sonuç olarak toshibayı ben daha çok beğendim. hdd 8 gb ssd li hybrid model olduğu için belki açılışta az da olsa hız farkı olabilir. Toshiba ile ilgili internette hiçbir yorum inceleme vs bulamadım. O yüzden biraz tereddüt ediyorum. Her an asusa dönebilirim. Bir karar veremedim ya :D
quote:
Orijinalden alıntı: yokum
quote:
Orijinalden alıntı: yokum
quote:
Bahsettiğim Lenovo modelini de görürsen mağaza da eğer inceleyebilirsen sevinirim ,
Bilgisayarları inceledim. lenovo z710 u göremedim.
asus n550jk-cn090h ile toshiba p50-b-117 yi detaylı inceledim. Kasa olarak toshiba çok daha guzel geldi bana. Asusun kasası daha dayanıksız gibi görünüyor. Asus toshibaya göre daha kaln ve ağır.
Ekran kalitelerinde; toshibanın ekranı çok daha güzel geldi fakat parlak ekran yansıma yapabilir. Asusun ekranı mat parlama yok. Şuan kullandığım notebook da parlak ekranlı. Bazen yansıma sıkıntı oluyor. Mat ekran kullanışlı olabilir. Ekranları 45 derece eğdiğimde toshibanın ekranı daha parlak görünüyor. Asusda biraz kararma oluyor. IPS panelleri var mı bilmiyorum ama toshibanınki daha ips gibi :)
Sonuç olarak toshibayı ben daha çok beğendim. hdd 8 gb ssd li hybrid model olduğu için belki açılışta az da olsa hız farkı olabilir. Toshiba ile ilgili internette hiçbir yorum inceleme vs bulamadım. O yüzden biraz tereddüt ediyorum. Her an asusa dönebilirim. Bir karar veremedim ya :D
:D teşekkür ederim verdiğin bilgiler için , karar vermek gerçekten zor , bakalım artık benim almam ocak sonrası gibi olacak büyük ihtimalle , zam alırsak eğer :) , bir karara varıpta alırsan eğer haberleşiriz yine , kullanım detayları ile ilgili falan bilgi alırım senden . İyi günler :)