Şimdi Ara

3000 TL civarına sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Ekran kartı hariç diğer parçalarda bi karara varabildim.
    Rx480 çıktığında karar vericem ekran kartınada.
    Geri kalan parçalar şu şekilde ;

Bu sistem hakkındaki görüşlerinizide bekliyorum arkadaşlar yaptığım bi hata unuttuğum bi parça var ise hatırlatın lütfen.
    Yada daha iyi performans verebilecek ürün tavsiyelerinizide bekliyorum.
    Öyle çok bi acelem yok 1-2 ay sonrasında alıcam bilgisayarı her fikre açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harry Belafonte -- 25 Haziran 2016; 17:44:09 >

• önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
  • Yeni seri amd ekran kartları çıkacak çok yakın zamanda. Kartlar çıkana kadar sistem toplamayın veya ekran kartı almayı. Onun dışında 4. nesil işlemci yerine 6. nesil tercih edilmeli. Ssd bana kalırsa 120 gb civarı alınmalı. Ssd'ye Windows'u kurarsınız ve sürekli oynadığınız birkaç oyunu oynarsınız. Marka olarak samsung 850 evo öneririm. İşlemci olarak i5 6500, anakart olarak msi h110 alınmalı. Bu bütçe için 8 gb 2133 mhz ram alınmalı. Hdd olarak 7200 rpm 1 tb bir hdd işinizi görecektir. Kasa olarak bir fikrim yok 500-600 watt civarı güç veren bir psu'su olan makul bir kasa işinizi görecektir. Ekran kartı olarak rx 480 almalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Yeni seri amd ekran kartları çıkacak çok yakın zamanda. Kartlar çıkana kadar sistem toplamayın veya ekran kartı almayı. Onun dışında 4. nesil işlemci yerine 6. nesil tercih edilmeli. Ssd bana kalırsa 120 gb civarı alınmalı. Ssd'ye Windows'u kurarsınız ve sürekli oynadığınız birkaç oyunu oynarsınız. Marka olarak samsung 850 evo öneririm. İşlemci olarak i5 6500, anakart olarak msi h110 alınmalı. Bu bütçe için 8 gb 2133 mhz ram alınmalı. Hdd olarak 7200 rpm 1 tb bir hdd işinizi görecektir. Kasa olarak bir fikrim yok 500-600 watt civarı güç veren bir psu'su olan makul bir kasa işinizi görecektir. Ekran kartı olarak rx 480 almalısınız.

kasa ve ssd'yi pek önemsemiyorum, dediğin gibi 120gb yeterli olacaktır.

daha önce bana böyle bir öneri gelmişti;

ram;
    Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram

işlemci;
    Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

anakart;
    MSI Z170A PRO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.) VGA&DVI Anakart

ekran kartı;
    MSI GTX980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

ram olayını anlayamadım, neden 2x4? direk 8 daha mantıklı değil mi? bir de bu anakart max desteklediği değerleri nereden öğrenebilriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: umit_0721

quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Yeni seri amd ekran kartları çıkacak çok yakın zamanda. Kartlar çıkana kadar sistem toplamayın veya ekran kartı almayı. Onun dışında 4. nesil işlemci yerine 6. nesil tercih edilmeli. Ssd bana kalırsa 120 gb civarı alınmalı. Ssd'ye Windows'u kurarsınız ve sürekli oynadığınız birkaç oyunu oynarsınız. Marka olarak samsung 850 evo öneririm. İşlemci olarak i5 6500, anakart olarak msi h110 alınmalı. Bu bütçe için 8 gb 2133 mhz ram alınmalı. Hdd olarak 7200 rpm 1 tb bir hdd işinizi görecektir. Kasa olarak bir fikrim yok 500-600 watt civarı güç veren bir psu'su olan makul bir kasa işinizi görecektir. Ekran kartı olarak rx 480 almalısınız.

kasa ve ssd'yi pek önemsemiyorum, dediğin gibi 120gb yeterli olacaktır.

daha önce bana böyle bir öneri gelmişti;

ram;
    Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram

işlemci;
    Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

anakart;
    MSI Z170A PRO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.) VGA&DVI Anakart

ekran kartı;
    MSI GTX980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

ram olayını anlayamadım, neden 2x4? direk 8 daha mantıklı değil mi? bir de bu anakart max desteklediği değerleri nereden öğrenebilriz?

Size gelen tavsiye nasıl 3000 tl oluyor ? Neyse eğer bu sistemi alacak kadar bütçeniz varsa gtx 1070 çıktı. Stoklara gelmesini bekliyoruz. Bu kart söylenenlere göre 980 ti'dan daha performanslı, hatta titan x'ten bile güçlüymüş. O yüzden bu ekran kartını beklemelisiniz. Yine size gelen tavsiye üzerinden gidersek anakartınız ve işlemciniz o.c. için ancak o.c. zor bir iş ve ayrıca soğutucu alınması lazım. Fiyatı hesaplamadım ancak aynı fiyata i7 6700+msi h110 anakart+ 8 veya 16gb 2133 mhz ram alınabilir sanırım.

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkür ederim.

Amd ye aslına bakarsanız pek güvenmiyorum onun için nvidia ve intel e yöneldim daha çok. Amd parçalar hakkında şimdiye kadar pek iyi şeyler duymadım daha önce kullandığım amd ekran kartıda beni pişman etmişti.
    SSD yi 120 ye düşürebilirim çok sorun değil ancak arada pek fazla bi fiyat farkı yok corsair 240 ı almak daha mantıklı geliyo bana.

İki adet sistem hazırladım aslında sadece işlemci değişik diğer parçalar ortak onlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: texanog

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Amd ye aslına bakarsanız pek güvenmiyorum onun için nvidia ve intel e yöneldim daha çok. Amd parçalar hakkında şimdiye kadar pek iyi şeyler duymadım daha önce kullandığım amd ekran kartıda beni pişman etmişti.
    SSD yi 120 ye düşürebilirim çok sorun değil ancak arada pek fazla bi fiyat farkı yok corsair 240 ı almak daha mantıklı geliyo bana.

İki adet sistem hazırladım aslında sadece işlemci değişik diğer parçalar ortak onlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Iki sistemde de anakart h110 yani oc yapamaz. Ancak seçtiğiniz işlemciler k serisi yani oc için. O yüzden i5 işlemciyi 6500, i7 işlemciyi de 6700 seçmenizi öneririm. Bence de nvidia amd'den daha iyi ancak rx 480 fiyatına göre çok performanslı olacak deniyor. 970'ten iyi 980'e de çok yakın olacakmış. Ben şu anda amd ekran kartı kullanıyorum. Yeni toplayacağım sistemde nvidia kullanacağım ancak bütçem sizinki gibi olsa kesinlikle rx 480 alırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3400 TL Sistem Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    OC yapmayı zaten düşünmüyorum k serisinden vazgeçicem.

Sistemi almak için bi acelem yok önümüzdeki 2-3 ay içerisinde alıcam rx480 i bekleyebilirim ancak amd beni 1-2 sene sonra pişman eder diye korkuyorum zaman içinde performansın düştüğünü söylüyorlar amd ekran kartları için.
  • Sabahtan beri birsürü inceleme yazısı okudum videolar izledim karşılaştırmalar yaptım ve artık sanırım kararımı verdim.
    rx480 i beklicem eğer fiyatı 970 in altında olursa alabilirim üstünde olursa 970 i alıcam.
    Geri kalan parçaları ilk posta editliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.