Şimdi Ara

3000 TL PC için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 1 haftadır forumu izliyorum, başlık açmadan kuracağım sistemi oluşturabilirmiyim diye. Ama olmadı. 3000 ± 200 TL lik bir sistem kurmayı düşünüyorum ( Monitör ses sistemi vs var. Sadece kasayı değiştireceğim). Oyun oynamayacağım ( sadece flight simulator) ama mühendislikte kullanılan Autocad vs gibi çizimlerde kasmaması gerekiyor. Forumdan anladığım kadarıyla AMD işlemci almam gerekiyor ancak bir kaç sorum olacaktı

1- AMD destekli anakartların hiç birinde PCIe3 desteği yok, hepsi PCIe2 destekli. Bu durumda ekran kartının PCIe3 olmasının manası kalmıyor (mu?). Eğer PCIe3 destekli kartın anlamı kalmıyorsa PCIe2 destekli kartlar yeterince performans verir mi?

2- Yine aynı sebepten ( anakartta PCIe3 olmadığından ) ileride upgrade’de sorun olur mu?

3- Uygun bir sistem önerebilirseniz sevinirim. Yoksa gidip markalı bir ürün alıp eve koyacağım. Yardımınız olmadan bu işi kotarmam mümkün değil.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• hemen bodoslama hazır pc almaya kalkma,külli zarar edersin.
    PNY QUADRO ekran kartları o dediğin oyunu oynatırmı bilemiyorum.
    tecrübeli arkadaşlar bi cevap yazarlarsa gerisi kolay.
  • Yahu bi yardım edin arkadaşa. nerede bizim profesyoneller.
  • Ben 3200'TL YE topladım 128 gb ssd 1 tb harddisk var. ayrıyetten monitör samsung 3D .

3000 TL PC için yardım
  • Hocam öncelikle hoş geldiniz, ben de FSciyim. FSX ve paralı eklentiler için alıyorsanız AMD işlemci ve kartlardan uzak durun, Intel ve nVidia daha performanslıdır.

INTEL i7 3770K
    MSI Z77 GD55
    ZOTAC GTX680 AMP
    GSKILL 8GB 4*2 1600MHZ CL9 RAM
    COOLER MASTER HAF RC912 ADVANCE KASA
    OCZ VERTEX 4 128GB SSD
    SEAGATE 500GB HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twincharged Injection -- 12 Ocak 2013; 21:40:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

Hocam öncelikle hoş geldiniz, ben de FSciyim. FSX ve paralı eklentiler için alıyorsanız AMD işlemci ve kartlardan uzak durun, Intel ve nVidia daha performanslıdır.

INTEL i7 3770K
    MSI Z77 GD55
    ZOTAC GTX680 AMP
    OCZ VERTEX 4 128GB SSD
    SEAGATE 500GB HDD

benim sistem nasil sizce? yukarıda paylaştım resmini.
  • Bu da Vatandan.

3000 TL PC için yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ap4chez

quote:

Hocam öncelikle hoş geldiniz, ben de FSciyim. FSX ve paralı eklentiler için alıyorsanız AMD işlemci ve kartlardan uzak durun, Intel ve nVidia daha performanslıdır.

INTEL i7 3770K
    MSI Z77 GD55
    ZOTAC GTX680 AMP
    OCZ VERTEX 4 128GB SSD
    SEAGATE 500GB HDD

Hocam işlemciniz iyi ancak neden 32GB RAM var? Bir de ekran kartı GTX670-80 olsa daha iyi olurdu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ap4chez

quote:

INTEL i7 3770K
    MSI Z77 GD55
    ZOTAC GTX680 AMP
    OCZ VERTEX 4 128GB SSD
    SEAGATE 500GB HDD

Hocam işlemciniz iyi ancak neden 32GB RAM var? Bir de ekran kartı GTX670-80 olsa daha iyi olurdu.

hocam dogrusu ömürlük olsun dedik :)

• K*çı kırık simulatör oyunu 3000 TL'lik bilgisayarı hak ediyor mu ki. Çizim programlarını anladım da o abes kaçmış biraz.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. AMD den vazgeçtim. Sağol twincharged. Twincharged injection'ın tavsiyesini kopyaladım. yarın gidip vatandan alacağım.

Metin abi sana da teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

K*çı kırık simulatör oyunu 3000 TL'lik bilgisayarı hak ediyor mu ki. Çizim programlarını anladım da o abes kaçmış biraz.

K*çı kırık dediğiniz simulator Pentium 4 ile de çalışıyor ANCAAAAK default uçaklarda default texturelerde. Örnek olarak PMDG 737NGX gerçek Boeing 737-800 ile aynıdır. Texture olarak da REX kullanılır, UTX kullanılır gerçeğe benzetmek için. Microsoft optimizasyon özürlüsü bir simulasyon da yaptığı için durum böyle.

Youtube'ye FSX Realistic yazıp videoları izleyebilirsiniz. Örnek olarak

Hocam bilgisayarınız hayırlı olsun, iyi kullanımlar. Bir de overclock yaparsanız soğutucu almayı ihmal etmeyin. FSX'de de tüm konularda yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twincharged Injection -- 12 Ocak 2013; 22:06:18 >

• quote:

quote:

K*çı kırık simulatör oyunu 3000 TL'lik bilgisayarı hak ediyor mu ki. Çizim programlarını anladım da o abes kaçmış biraz.

K*çı kırık dediğiniz simulator Pentium 4 ile de çalışıyor ANCAAAAK default uçaklarda default texturelerde. Örnek olarak PMDG 737NGX gerçek Boeing 737-800 ile aynıdır. Texture olarak da REX kullanılır, UTX kullanılır gerçeğe benzetmek için. Microsoft optimizasyon özürlüsü bir simulasyon da yaptığı için durum böyle.

Hocam bilgisayarınız hayırlı olsun, iyi kullanımlar. Bir de overclock yaparsanız soğutucu almayı ihmal etmeyin. FSX'de de tüm konularda yardımcı olurum.

Öyle bir laf sokmaya çalışıyorsun ki, sanki ben o oyun pentium 4 de çalışıyor niye gidip i7 aldırıyorsun demişim gibi. Öyle bir tabir kullandım mı? O simulatör 3000 TL'lik bilgisayarı hak etmez doğrudur bunda yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum ancak, arkadaş çizim felan işlerinle de uğraşıyorum diyor. O yüzden senin yazdığın gibi bir sistem alması normaldir. Ona birşey dediğimi de hatırlamıyorum.

Benim tepkimin nedeni şu. simulatör için sanki çok iyi bir bilgisayar gerekiyor gibi izlenim bırakılmasıydı.
    Alacağın sistem hayırlı olsun şimdiden.

• Teşekkür ederim young eagle :)
  • quote:

INTEL i7 3770K
    MSI Z77 GD55
    ZOTAC GTX680 AMP
    OCZ VERTEX 4 128GB SSD
    SEAGATE 500GB HDD

Böyle bir sistem güzel olur ama şu hdd'yi 1 tb yapmak şartıyla. 500 gb yakışmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Öyle bir laf sokmaya çalışıyorsun ki, sanki ben o oyun pentium 4 de çalışıyor niye gidip i7 aldırıyorsun demişim gibi. Öyle bir tabir kullandım mı? O simulatör 3000 TL'lik bilgisayarı hak etmez doğrudur bunda yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum ancak, arkadaş çizim felan işlerinle de uğraşıyorum diyor. O yüzden senin yazdığın gibi bir sistem alması normaldir. Ona birşey dediğimi de hatırlamıyorum.

Benim tepkimin nedeni şu. simulatör için sanki çok iyi bir bilgisayar gerekiyor gibi izlenim bırakılmasıydı.
    Alacağın sistem hayırlı olsun şimdiden.

Laf sokmaya çalıştığım yok hocam, öyle bir izlenim olduysa özür dilerim öncelikle. Maalesef ki optimizasyon sorunu olan bir uygulama. Bir firma yeniden geliştiriyor onu beklemedeyiz. Görüntüyü mükkemmelleştiren eklentiler için ise maalesef böyle bir bilgisayar gerekiyor, FarCry3'te Ultra'da 60fps almak gibi.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: deltakanat

Teşekkür ederim arkadaşlar. AMD den vazgeçtim. Sağol twincharged. Twincharged injection'ın tavsiyesini kopyaladım. yarın gidip vatandan alacağım.

Metin abi sana da teşekkür ederim :)

Sadece HDD 2 TB Seagate al gerisi oldukça işini görecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.