Şimdi Ara

3000 TL sistem yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    R9 280x Vram bakımından 770 den önde.Amd yüksek çözünürlüğe önem veriyor.Yani r9 280x i 4K da 770 den çok daha fazla performans verir.
    Sana tavsiyem alabiliyorsan 4gb gtx 770 al.Yoksa r9 280x,

Ekleme: gtx 780 Yerine R9 290 Tavsiyemdir.R9 290 780 den önde.Özel soğutmaları beklesen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 3 Ocak 2014; 9:36:25 >
  • Sen bilirsin işlemci konusunda. Amd r9 280x veya r9 290x te alabilirsiniz. Güzel bir karttir. 780e o kadar fps icin o para verilemez. Yazık parana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %30 ile 3000 e denk geldiğine kesin eminmisiniz? Ve ne zaman var bu aralar biliyor musunuz? Ayrıca böyle bi işlemciye hyper 212 şart bence hocam overclock falan yapacaksınız herhalde gaming olduğuna göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ShowDownN

Hocam , teşekkür ederim, verdiginiz cevap yeterince beni aydınlattı, birazda araştırma yaparak yabancı sitelerde dediğiniz gibi yazıyor.

r9 290 almaya karar verdim diyebilirim şu an lık.

@emrys3535

Hocam biraz beklicem sanırım, çünkü vatanda dolar daha dün 2.17 iken bugun 2.19 oldu sanırım ay sonu düşer diye tahmin ediyorum, bende fazla beklemek istemiyorum açıkçası. bazı parçaları başka sitelerdende alabilirim beklememek için.

Teşekkür ederim.

@arycanda66

Aynen hocam herkezin istekleri farklı, ben sadece gaming olarak kullanacagim için fazla bir depolama alanı istemiyorum, sistem ve oyunlar hızlı çalışması için SSD yeterli.

ileride arttırılabilir birşey bu sonuc olarak. Herkezin seçeneklerine göre farklı sistemler oluşmuş ama , çalışma bence harika, tekrar tebrik ediyorum

Şu an fiyat konusu yüzünden GTX serisinden biraz sogumaya başladım, ne kadar çok performans olarak onlar saglasada

R9 290 in karşılaştırmasına baktım GTX 780 ile karşılaştırdım. R9 290 hem daha iyi kalıyor, hem daha ucuz, bu yüzden fikrimi R9 290 da sabitledim şu an , tek sorun kasa için 700 W PSU yeterli kalacak mı ona bakacagim.

Teşekkür ederim cevaplarınız için çok memnun ettiniz beni hocam

@trktlh

Hocam kesinlikle size katılıyorum, aklımda hiç yoktu R9 290 serisi fakat siz dedikten sonra bi bakıp araştırdım, kesinlikle daha iyi kalıyor GTX780 den bile daha iyi , ve fiyatı daha ucuz.

Şu an R9 290 da karar kıldım , hem 4 GB 512 Bit , daha iyi performans sagladıgı gösterilmiş, tabi özel sogutuculuları şu an yok, ama kasayı soguk tuttugum sürece , özel sogutuculusuna da fazla ihtiyacım olur mu emin değilim.

Zaten ay sonuna kadar mecbur beklicem dolar in biraz düşmesi lazım hala artıyor, o sırada bulabilirsem , özel sogutuculu alırım.

Teşekkür ederim beni bilgilendirdiginiz için. Biraz da gözümü açmış oldunuz

@bilayku2012

Aynen hocam , GTX serisine fazla para bayılıyormuş gibi hissediyorum diyebilirim ama ileriye yönelik hareket etmek istiyorum, bundan en az 3 sene sonra değişiklik yaparım makinemde , ve şu an R9 290 gayet ideal sanırım,

Teşekkür ederim yorumunuz için bende sizinle aynı fikirdeyim.

@fberke

Hocam , sistemimi sürekli olarak değiştirdiğim için 3500 liralara kadar çıkabiliyor, hafta sonu tekrar resimi güncellicem yani yarın, ama vatan , arada özel indirimler uyguluyor bütün sistemi o özel indirimlerde ayrı ayrı aldıgınız zaman kesinlikle 3000 TL e kadar indirebiliyorsunuz. Ayrıca hepsini vatan dan almayı düşünmüyorum açıkçası, daha uygun siteler bulursam oralardan alacagım. Biraz da doların düşmesini beklemek lazım , yoksa kazıklanacagım

• Özel soğutmalı r9 290 çıktı sayılır.Çekirdek hızları özezl soğutmaların daha yüksek olur.Beklesen iyi olur.
  • Konu takip :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 3 Ocak 2014; 19:42:09 >
  • @trktlh

Doğru söylüyorsunuz hocam , çekirdek hızları daha fazla oluyor özel sogutmalıların, istemedende olsa bekleyecegim için biraz, öyle almakta bende fayda görüyorum. Aldıktan sonra görüp pişman olmak istemem.

@KinqElessar

Tabi hocam , buyrun paylaşın , sonuc olarak daha iyi bir sistem olursa bu fiyat aralıgında, daha fazla bilgi sahibi olmak isterim
  • mohijito kullanıcısına yanıt
    4770k 900TL
    z87-g45 ya da xtreme 4 400 TL
    r9 290 özel soğutmalı ya da gtx 780 dc2u 1400 TL
    g skill 1866 cl9 220TL
    1TB SSHD Seagate 225TL
    Z11 220TL
    OCZ 750W ya da High Power Elements Smart 750W 220 TL (Yalnız bu psulara güvenilir mi bilmiyorum. Henüz tam araştırmadım.)
    Hyper 212 evo ya da dark knight 110 TL
    Kingston 120 gb ya da Intel 180gb SSD 300 TL (Bunlardan da emin değilim)
    Termal macun :D 20-30 TL

~4000TL

Aslında hiçbrinden emin değilim.Şu an tam anlamıyla bir araştırma yapmış değilim. Ama genel olarak iyi bileşenlere benziyorlar. Yani işlemci çok iyi ve soğutucuyla O.C edilebilir. Ekran kartı 8xmsaa dahil crysis3'ü 30-40 fpsde çalıştırıyor sanırım. SSHD de SSD performansı veriyor yazıyordu birkaç sitede. Doğru mu bilmiyorum ama fazla fiyat farkı olmadığından listede yer aldı :)

Biraz daha bekleyeyim. Şu r9 290 soğutmalı versiyonlar çıksın tam anlamıyla araştırırım :)

İstersen bilgililere bu sistemi sorabilirsin. Hem ben de bilgi almış olurum. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 3 Ocak 2014; 19:53:44 >

• @KinqElessar

Hocam güzel fakat fiyat olarak çok fazla benim için ve mesela ben sadece SSD koydum , siz SSHD de koymuşsunuz , ben gerek duymamıştım ektradan alana 120 gb yeterli benim için. i7 almışsınız birde , bu farklar sizin sistemin daha pahalı olmasını saglamış.

Herkezin ihtiyacına göre değişiyor tabi sistem , o yüzden bu gibi sistemler ihtiyaca göre düzenlenmeli , elinize saglık hocam.
  • mohijito kullanıcısına yanıt
    Aradaki yorumları okumadım ama ilk mesajındaki sistem 4400'dü. O nedenle bu tavsiyeyi verdim. 4000TL'lik isteniyor sandım.

Bu sisteme de küçük kırpmalar yapılarak 3500'e çekilebilir.

Not: Ref. r9 290 almanı önermem. 94C sıcaklık ya da 55-60 db ses çekeceksin :D

http://www.anandtech.com/show/7601/sapphire-radeon-r9-290-review-our-first-custom-cooled-290

Bu incelemeyi oku bak güzel testler var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 3 Ocak 2014; 20:04:48 >
  • @KinqElessar

R9 290 özel sogutmalı olarak cıkan bir sistemi olursa onu alacagım zaten, ekran kartı ısınmasını islemci ısınması gibi sorunları kasaya yapılan sogutma ile cözebiliriz diye düşünüyorum açıkcası.

Sonuc olarak iyi bir kasa sogutması sistemin tamamiyle stabil çalışmasını saglayacaktır.

O resim i degiştirdim , hafta içine denk geldiği için fiyat öyle uçuk gözüküyor, yarın tekrar koyacağim fiyat aşağıya inmiş olur, bide dediğim gibi vatan bazen parcalara özel indirim yapıyor , o zaman alınca parçaları teker teker, daha fazla indirim elde ediyorsunuz. sadece biraz sabır işi diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Özel soğutmalı r9 290 çıktı sayılır.Çekirdek hızları özezl soğutmaların daha yüksek olur.Beklesen iyi olur.

Ne zamana cıkar? Piyasa fiyatı?
  • 1 aya kalmaz çıkar sanırım.Fiyatta özel soğutmalı 780 fiyatında olabilir..
  • @The Silver Surfer @trktlh

Ben de aynı fikirdeyim, büyük ihtimal ile 1 ay'a yakın bir sürede çıkacaktır özel soğutma sistemlileri, ben GTX780 den biraz bi farkla ucuz olacagini düşünüyorum. Amd genellikle bu konuda eli bol
  • Umarız ki gönlüne göre sağlam bişeyler toplarsınız. Bence GTX 780 den vazgeçmeniz gayet mantıklı. Size gönderdiğim benchmark sitesinden tüm ekran kartlarının karşılaştırmalarını yapmışlar. Güzel bir sitedir. Sürekli takip ederim.

PSU olarak +80 Plus Gold veya Bronze sertifikalı 12V Kanalından 62A ve üzeri güç sağlayan (Gerçek 744 Watt ve üzeri) verimli bir PSU sizin oluşturduğunuz sistemi kaldırır bence.
    Gerçi size önerdiğimiz PSU kaç watt idi onu unuttum 750 Wattlık psu (gerçek 744 watt güç veren) bişey önermiştik galiba.

Benim imzamdaki PSU yu da fiyatına göre iyidir. GTX 570 SLI kaldırabiliyor diye duymuştum. Tahminime göre İ7 Son sistemleri de kaldırır.

• Hocam PSU yu ayrı Kasayı ayrı alırsanız sanki daha iyi bişeyler oluşturursunuz gibime geldi. Siz ilk başta 700W lık 414 TL ye beyaz bi kasa koymuşsunuz.

O paraya bence şu kasa + 800Wattlık benim kullandığım PSU alınabilir. (421 TL Tutuyor.)

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-strike-x-gt-black-2xkirmizi-led-fanli-full-siyah-mid-tower-oyuncu-kasasi.html

Bu önerdiğim tarzdaki kasaları beğenir misiniz bilmem ama bu tarz kasalar genelde tutuluyor. vatan aerocool marka kasaları satmıyor. Bu markanın kasaları çok şık oluyor bence.

• arycanda66 kullanıcısına yanıt
    @arycanda66

Hocam benim gosterdigim kasa dada psu 80+ degerine sahip PSU kullanıyori ama ne kadar ciddi derecede iyidir orasından emin değilim, kimse bu konuda birşey yazmamış, ama tercih edilen bir kasadır ve bende görüntüsünü begenmiştim.

Görüntüden öte kasa ayrıyetten, yıkanılabilir toz filtreleri de sunuyor sadece arkadaki çıkıca koymamışlar geri kalan her yerinde mevcut, o yüzden tercih sebebim olmuştu, kasa da çok önemlidir sistem için, içine dizebileceğiniz fanlar olsun sogutma da stabilite saglamak olsun , sistemin çalışmasını etkileyen faktörler bunlar. bu konuda iyi bir kasa xigmatek assasin.

Fakat, sizin önerdiginiz kasa da çok güzel , tek eksigi filtrelerinin olmaması, ve ben buna cidden önem veriyorum. ha daha iyi bir kasa alınabilir mi alına bilir, ama ben kasaya daha fazla yatırım yapmakta istemiyorum,

Sizin dediğiniz gibi sizin psu nuzdan aldıgım zaman 250 TL civarı 800 W o 80 + PSU lar ! kullandıgım kasa nin ki ile aynı PSU kasada 80 + PSU veriyor. Kullandıgınız PSU nun yanına 150-200 TL lik güzel bir kasa bulunursa alınabilir tabiki, varsa güzel önerileriniz , fazla fan takabilecegim, yıkanılabilir toz filtreleri tam olan bir kasa, ona geçiş yapabiliriz.

Teşekkür ederim bilgileriniz için

• quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

@arycanda66

Hocam çok güzel hazırlamışsınız, Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.

Merak ettiğim , 3000 TL üstü sistemlere i7 eklemişsiniz onu anlayamadım sadece, ben i5 alıp ekran kartına ayırmayı düşündüm +100 +200 lira kadar farkı.

Depolama ihtiyacım olmadıgından sadece SSD kullanacağim.

ve hala Ekran kartı olarak R9 280X ile GTX780 arasında kararsız kaldım, iki Ekran kartı arasında ciddi bir fiyat farkı var, ve her markasında da değişiklik gösteriyorlar ve ciddi değişiklikler, bu konuda ne önerirsiniz ?

Yalnız oyun sistemi demişsiniz HDD koymamışsınız. Günümüz oyunları en az 15-20 GB artık. Sistem 20-30 GB. Kaldı sana çok az bir yer. SSD iyi güzel de HDD şart oyun sistemi için.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    @Devilmaybad

Evet hocam, HDD bilerek koymadım, çünkü HDD e gerek duymayacagım, gaming bir sistem kurdum fakat, ben bütün oyunları oynayan bir oyuncu degilim, şu an lık bilgisayarın hızlı sistem çalıştırması ve oyunları hızlı okuması benim icin daha önemli bu yüzden fazladan HDD koymak yerine SSD koyup , HDD den artan parayıda ekran kartına yatırma düşüncesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

@arycanda66

Hocam benim gosterdigim kasa dada psu 80+ degerine sahip PSU kullanıyori ama ne kadar ciddi derecede iyidir orasından emin değilim, kimse bu konuda birşey yazmamış, ama tercih edilen bir kasadır ve bende görüntüsünü begenmiştim.

Görüntüden öte kasa ayrıyetten, yıkanılabilir toz filtreleri de sunuyor sadece arkadaki çıkıca koymamışlar geri kalan her yerinde mevcut, o yüzden tercih sebebim olmuştu, kasa da çok önemlidir sistem için, içine dizebileceğiniz fanlar olsun sogutma da stabilite saglamak olsun , sistemin çalışmasını etkileyen faktörler bunlar. bu konuda iyi bir kasa xigmatek assasin.

Fakat, sizin önerdiginiz kasa da çok güzel , tek eksigi filtrelerinin olmaması, ve ben buna cidden önem veriyorum. ha daha iyi bir kasa alınabilir mi alına bilir, ama ben kasaya daha fazla yatırım yapmakta istemiyorum,

Sizin dediğiniz gibi sizin psu nuzdan aldıgım zaman 250 TL civarı 800 W o 80 + PSU lar ! kullandıgım kasa nin ki ile aynı PSU kasada 80 + PSU veriyor. Kullandıgınız PSU nun yanına 150-200 TL lik güzel bir kasa bulunursa alınabilir tabiki, varsa güzel önerileriniz , fazla fan takabilecegim, yıkanılabilir toz filtreleri tam olan bir kasa, ona geçiş yapabiliriz.

Teşekkür ederim bilgileriniz için

Sizin koyduğunuz kasada o tarz özelliklerin olması iyidir. Öyle pek aklıma önerebileceğim kasa + psu gelmedi. siz onu iyi seçmişsiniz..

O Güzelmiş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.