Şimdi Ara

3000 TL sistem yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle kendime INTEL tabanlı bir sistem oluşturdum, tamamiyle gaming olarak kullanılacaktır, Sizce nasıl olmuştur ?

Sormak istediğim bir kaç detay ise ,

1- AMD tabanlı sistem gaming için daha iyi olur mu ?

2- Bu tarafı olmamış derken, lütfen nedenini ve alternatif çözümünü sunarsanız sevinirim.

3- Sistemi şu an almak uygun mudur ? (Malum dolar yükseldi ) Bekletilmeli mi? yoksa daha ucuza farklı sitelerden rahat bir şekilde toplana bilir mi ?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

VATAN'DA %25 INDIRIM OLDUGU ZAMAN SISTEM - Özel indirim zamanları ve %30 indirim zamanı fiyat düşecektir.

3000 TL sistem yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohijito -- 4 Ocak 2014; 2:11:14 >

• mohijito kullanıcısına yanıt
    Rami 1866 sniper yap
    ekran kartının modeli aynı kalsın markayı Asus yada MSI yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choiboungee -- 31 Aralık 2013; 8:20:01 >
    su soğutmaya gerek yok. işlemciler artık gayet serin çalışıyor.
  • Ekran kartini msi gtx 770 al. Daha ucuz ve malzeme kalitesi daha iyi benim gozumde. Rami de ayni ramin 1866 mhz olanindan al. Arada 10 tl gibi bir fark olmasi lazimdi. Ssd olarak da samsung evo alabilirsin 2 ssd de guzel. Samsung biraz daha ucuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

Ekran kartini msi gtx 770 al. Daha ucuz ve malzeme kalitesi daha iyi benim gozumde. Rami de ayni ramin 1866 mhz olanindan al. Arada 10 tl gibi bir fark olmasi lazimdi. Ssd olarak da samsung evo alabilirsin 2 ssd de guzel. Samsung biraz daha ucuz.
    @emrys3535

Açıkçası ekran kartı modelinde değişiklik yapmayı düşündüm, bu ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz fiyat olarak hem daha ucuz hem daha iyi ! Sizin düşünceleriniz nelerdir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/msi-r9-280x-gaming-3gb-r9-280x-gaming-3g-gddr3-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=71416

@choiboungee

Ramlerimi dediğiniz gibi değiştirdim daha makul geldi, bunlar sanırım Doğrumudur ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-14900cl9d-8gbsr-gskill-sniper-ddr3-1866mhz-cl9-8gb-(2x4gb)-dual-(9-10-9-28)-15v/productdetails.aspx?I_ID=71424

@forvet09

Dediğiniz gibi soğuma sistemi şuanlık gereksiz olabilir, şimdilik sistemden çıkardım , gerekirse ileride eklenebilir. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

@emrys3535

Açıkçası ekran kartı modelinde değişiklik yapmayı düşündüm, bu ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz fiyat olarak hem daha ucuz hem daha iyi ! Sizin düşünceleriniz nelerdir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/msi-r9-280x-gaming-3gb-r9-280x-gaming-3g-gddr3-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=71416

@choiboungee

Ramlerimi dediğiniz gibi değiştirdim daha makul geldi, bunlar sanırım Doğrumudur ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-14900cl9d-8gbsr-gskill-sniper-ddr3-1866mhz-cl9-8gb-(2x4gb)-dual-(9-10-9-28)-15v/productdetails.aspx?I_ID=71424

@forvet09

Dediğiniz gibi soğuma sistemi şuanlık gereksiz olabilir, şimdilik sistemden çıkardım , gerekirse ileride eklenebilir. Teşekkür ederim.

MSI
    GTX770 TWIN FROZR GDDR5 2GB 256BIT NVIDI GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
    846 TL

ekran kartını bunu yap sistemin geri kalanı 10 numara

• @bjk__murat

Benim sundugum ekran kartıyla arasındaki fark nedir ? Niçin sizin söylediğiniz ekran kartının daha iyi oldugunu düşünüyorsunuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    5000 tl sistem önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@bjk__murat

Benim sundugum ekran kartıyla arasındaki fark nedir ? Niçin sizin söylediğiniz ekran kartının daha iyi oldugunu düşünüyorsunuz ?

msi gtx770i bende öneririm dostum.3 haftadır kullanıyorum sorun yasamadım.

• R9 280X ile daha cok performans edebilecegimi düşündüm ama , gtx780 e de gecis yapabilirim . Fikirleriniz nelerdir ?

Sistem parçalarını ucuza alabileceğim siteleri bilen arkadaşlar varsa , paylaşabilirseler sevinirim. Teşekkürler.

NOT: Dil hatası düzeltildi ve ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohijito -- 1 Ocak 2014; 3:37:54 >
  • quote:

R9 280X ile daha cok performans edebilecegimi düşündüm ama , gtx780 e de gecis yapabilirim . Fikirleriniz nelerdir ?

Sistem parçalarını ucuza alabileceğim siteleri bilen arkadaşlar varsa , paylaşabilirseler sevinirim. Teşekkürler.

NOT: Dil hatası düzeltildi ve ekleme yapıldı.
    Selam hocam,

Forumdaki bazı arkadaşlara (bütçesi yüksek olanlara) PC sistemleri toplamıştım.
    Hepsini tek klasörde toplayım upload ettim.

Topladığım sistemlerin içinde sizin bütçenize göre mutlaka bişeyler vardır. bi inceleyin derim.. (Yoksa bile yakın fiyatta olanlarda değişiklikler yaparak güncelleyebilirsiniz)

Buyrun Linki:

http://yadi.sk/d/zEa6YgqPFHtE6

• arycanda66 kullanıcısına yanıt
    @arycanda66

Hocam çok güzel hazırlamışsınız, Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.

Merak ettiğim , 3000 TL üstü sistemlere i7 eklemişsiniz onu anlayamadım sadece, ben i5 alıp ekran kartına ayırmayı düşündüm +100 +200 lira kadar farkı.

Depolama ihtiyacım olmadıgından sadece SSD kullanacağim.

ve hala Ekran kartı olarak R9 280X ile GTX780 arasında kararsız kaldım, iki Ekran kartı arasında ciddi bir fiyat farkı var, ve her markasında da değişiklik gösteriyorlar ve ciddi değişiklikler, bu konuda ne önerirsiniz ?
    r9 280x ile 770 arasında kalırsında r9 280x ile 780 arasında kalmayıp 780 alman lazım
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    @trktlh

Hocam dediğiniz gibi birçok kişi GTX770 ile R9 280X i karşılaştırıyor, ama GTX780 ile aynı değerlere sahip bir kart R9 280X , ben neden böyle oldugunu anlamaya çalışıyorum.

Ayrıca dediğim gibi, aralarında iyi bir fiyat farkı var. R9 280X daha ucuz.

Bide bu kartların ayrı firmalardan Special edition ları var, bazılarının fanları daha iyi ( dediğiniz gibi sogutucu olarak ) bazılarının mhz ları daha fazla kimisi daha fazla OC sunuyor.

NOT: Dil düzeltme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohijito -- 3 Ocak 2014; 0:17:38 >
  • sistem gayet guzel olmus alinmaya musailt.Beklemek sadece zaman kaybi olacktir .

• 1920x1080 çözünürlüğe kadar gtx770, r9 280x'den daha performanslıdır, kuşkunuz olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryomancer

1920x1080 çözünürlüğe kadar gtx770, r9 280x'den daha performanslıdır, kuşkunuz olmasın
    http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-vs-GeForce-GTX-770

GTX 770 AL İYİDİR İYİ :D ama varya bence işlemcinin 4770k yapsan iyi olur diyorum. geleceğe sağlam adımlarla ilerlersin.

İ7 4770K AL TAVSİYEMDİR.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4770K-vs-Intel-Core-i5-4670K

• @bilayku2012

Buradaki değerlere göre , R9 280X çok garip bir şekilde performans olarak GTX770 in altında , yabancı forumlarda insanlar genellikle 280X i önermişler, hala araştırıyorum.

evet i7 kesinlikle gelecek olarak 4-5 sene CPU değiştirmememi saglayacaktır, ama i5 ile arasındaki tek fark hypertreathing teknolojisi , bunun gaming olarak bana fazla bir katkısı yok,

Sadece daha fazla işlemciye yük bindirmeyi sağlayan bir sistem. i5 de 3-4 sene boyunca işimi görecektir diye düşünüyorum. i7 ile arasında hemen hemen +300 TL fark var, ciddi bir rakam .

GTX 770 alırsam Şahet o zaman i7 alabilirim, ama ben i5 alıp gtx780 almayi düşünüyorum şu anlık.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

@ShowDownN

1920x1080 cözünürlükte oynamaya aşırı şekilde alıştım, bu yüzden kesinlikle öyle oynayacagım,

peki yazınızda 'kadar demişsiniz, yani r9 280x daha mı iyi 1080p görüntü kalitesinde ?

• Full hd çözünürlükte de gtx770 biraz daha fps verir ortalama %7-8 civarı, tek kart kullanacaksan bunu al derim. Fakat ileri de cf ya da sli yapmak istersen 3 gb kapasitesi olan r9 280x al derim, karar senin.

• Sistem su an gayet iyi olmus alabilirsin direkt

• quote:

@arycanda66

Hocam çok güzel hazırlamışsınız, Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.

Merak ettiğim , 3000 TL üstü sistemlere i7 eklemişsiniz onu anlayamadım sadece, ben i5 alıp ekran kartına ayırmayı düşündüm +100 +200 lira kadar farkı.

Depolama ihtiyacım olmadıgından sadece SSD kullanacağim.

ve hala Ekran kartı olarak R9 280X ile GTX780 arasında kararsız kaldım, iki Ekran kartı arasında ciddi bir fiyat farkı var, ve her markasında da değişiklik gösteriyorlar ve ciddi değişiklikler, bu konuda ne önerirsiniz ?

Rica ederim. Ne demek

Hocam şöyle söylim, oradaki sistemleri topladığımda arkadaşlara önerdiğim zaman bazıları i5 olmasın i7 olsa nasıl olur fiyat ne olur falan demişti.
    Bazıları Bana 500 GB yetmez 2 TB koyabilirim falan dedi, bunun gibi yorumlar gelince arkdaşların isteklerine göre ekleme-çıkarma yaparak faklı farklı sistemler ortaya çıkmış oldu.

Tabi herkes gibi sizin de bir Bilgisayardan bekletiniz farklı olabilir. Herkes farklı amaçlarla kullanıyor sonuçta.

Benim topladıklarımla sizin kafanızdakileri birleştirerek ortaya karışık bişeyler yapabilirsiniz.

PC sistemlerinde önerdiğim kişilerin bazıları öyle yapıyor, ekran kartını veya işlemciyi veya ram hızlarını vs. değiştirerek ortaya kendisine uygun bişeyler çıkaranlar oluyor.

Sizde bu şekilde yaparak kafanıza uygun bişeyler oluşturduysanız sıkıntı yok.

Ekran kartı ile ilgili olarak,

aşağıdaki linkten kararsız kaldığın iki kartın Oyunlarda ve bazı programlarda verdiği performansları bulabilirsiniz.

Ona göre karar vermeniz size bağlı, GTX 780 oyun performansında daha önde, daha çok FPS almış. Tabi performanslara bakarak o fiyata değer mi değmez mi artık sizin bütçenize ve yorumunuza göre değişir. Size kalmış bişey.

http://www.anandtech.com/bench/product/1041?vs=1036

Ama bana sorarsanız, bence o performans farkı için o fiyat verilmez. R9 280X almak daha mantıklı geldi.
    Örneğin Biri oyundan 120 FPS alırken diğeri 135 FPS almış. aradaki o 15 fps lik farkı zaten bir insan gözü algılayamaz. Farkedemeyiz yani.
    O yüzden ekran kartının pahalısına yönelmek bence gereksiz bir harcama olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 3 Ocak 2014; 9:14:50 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.