< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
3000 TL ye yaptırdığım sigorta+kasko fiyatları 12 bin TLye çıkmış (2. sayfa)
-
-
Fazla fakat araç fiyatları parça fiyatları uçtu ufak bir kaza yapsan bir far 7-10 k arası yani yaptırmak gerekiyor 7k ya kasko yaptırmadım ufacık kazada 30k para gitti :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen sene sigorta 410 kasko 2300 idi.
Bu sene sigorta 1550
Kasko 10900
9 Haziranda aracımı değiştirdim, 2019 Model Opel Astra Sedan için aynı gün sigorta ve kasko yaptırdım, sigorta 1500 civarı, kasko 5400 civarı (klozları yüksek, Gruopamadan yaptırdım, klozları düşürsem 4500'e kadar düşüyordu sanırım). Temmuzdaki zamlı tarifeye denk gelsem kaskoyu düşünürdüm. Seneye kaçış yok ama. Yazılanlara bakılırsa reel enflasyonun çok çok üzerinde artışlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 21 Ağustos 2022; 20:33:42 > -
Dolardaki artış ve belirsizlik, yedek parça bulmanın zorluğu, işçilik maaliyetlerindeki artış gibi etkenlerin yansıması düşünülünce normal ama tabiki maaşlar aynı oranda artmadığı için enflasyona ezilme durumu can sıkıcı.
-
3000 TL den aşağı sigorta yok. Kafayı yiyecem.
-
SBM'den teklif aldınız mı? Bana 3209 veren de var 2479 veren de
SBM'den görünen teklifi kimse vermiyor. Kimsede sigorta teklifi vermiyor şuanda, bir sürü siteden denedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 24 Ağustos 2022; 13:58:24 > -
Bilmediğimden soruyorum. Sbm'deki teklif noyu sigortacınıza söyleseniz o poliçeyi kestiremez mi?
Sigortacı danda denedik quick sigorta 3400 TL teklif verdi. Sbm den 2400 görünüyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen yıl GLB'yi alırken düşük kredi oranından faydalanmak için zorla 3 yıllık kasko almam gerektiğini söylemişlerdi ve 13bin TL civarı rakam çıkartmışlardı. Söve söve kabul etmiştim. Bu yıl bakıma giderken işlemi yapan bayan arkadaşa uğrayıp teşekkür ettim. Artık o uygulama kalkmış, olsa bile 50-60 binden aşağı olmaz dediler.
Türk lirası cinsinden uzun vadeli borçlanmak yatırım fırsatıdır.
-
Şimdi o fiyatı da vermiyor hocam. 400 daha koymuşlar üstüne.
-
Sigortacıların ayarı kaçmış. Yakında hükümet bunlara da bir ayar çeker tahminim.
-
geçen sene 10 bin verdiğim c200d amg aracın kaskosu için bu gün mapfre 37, koru 38, ray 50, groupama 132 bin lira teklif verdi, memlekete millete hayırlı olsun...
-
yaptırmayın kasko kaza öyle kolay kolay olan bir şey değil zaten sakin sakin sürün suçlu olmayın yeter.
-
2016 ekim ayında olan kazada senin dediğin gibi sakin sakin araç sürerlerken Maslak’ta bir Beton Mikseri 7 aracı ezdi. Neyse ki can kaybı olmadı ama bu olay Sigorta açısından ciddi bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı.
İşadamı Erdal Aksoy’un Bentley’i kazada ağır hasar aldı.sigortacılar Bentley’in büyük ihtimalle pert olduğunu yani sigortanın aracı tamir ettirmeyeceğini yeni araç satın alması için Aksoy’a para ödemek zorunda kalacağını söylüyor. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor. Çünkü aracın yaklaşık değeri 884 bin lira civarında. Sigorta şirketleri ise trafik sigortası ve kasko dahil en fazla 312 bin lira ödeme yapacak. Geriye kalan 572 bin lira ise mikserin sahibi şirketten istenecek. Şirket ise eğer iyi niyetli değilse büyük ihtimalle dönüp parayı şoförden tahsil etmek isteyecek.
Olayı adım adım anlatalım. Eğer araç perte çıkarsa Bentley’in kaskosunu yapan şirket Aksoy’a aracın değerini yani yaklaşık 884 bin lirayı ödeyecek. Bu para ile Aksoy yeni bir araç satın alacak. Hasarlı araç ise sigorta şirketinin olacak. Ardından Bentley’in kasko sigorta şirketi bu tutarı mikserin trafik sigortasına rücu edecek. Trafik sigortası bu olayda araç başına 62 bin lirayı karşılayacak. Üstünü beton mikserinin kaskosu varsa oradaki ihtiyari mali mesuliyet sigortası nedeniyle kasko şirketine rücu edecek. İhtiyari mali mesuliyet sigortası kasko sigortasında genelde (bu olayda şirket farklı bir mali mesuliyet sigortası almış olabilir) 250 bin lirayı geçmediği için 250 bin lira da mikserin kaskosundan tazmin edilecek. Toplam 312 bin (62 250) lirayı tahsil eden Bentley’in kasko sigortası şirketi geri kalan tutarı ise büyük bir ihtimalle beton mikserinin kayıtlı olduğu şirketten isteyecek. Şirket geri kalan 572 bin lirayı cebinden karşılayacak. Olayın en acı yanı ise şirket isterse dönüp bu parayı şoförden isteme hakkına sahip.
şimdi seni örnek alıp bir de tersten düşünelim kasko yaptırmadım, gittim lüks bir arabaya kaza bu ya işte istemeden vurdum, çıkan tazminatı benden öpe öpe tahsil ederler...
-
işte o yüzden dikkatli süreceksin diyorum ben de.
ben de biliyorum maliyetinin yüksek olacağını.
-
anlamadın galiba bentley'in sahibi ben de olabilirdim, sakin sürerken ya da yol kenarında park halindeyken mikser geldi pert etti, kaskom yoksa alacağım 62 bin olacaktı, gerisi bana girecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X