Şimdi Ara

3008 vs Tiguan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
7.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

3008 vs Tiguan

(En Son Oy Tarihi: 25.12.2024)
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguan çok iyi araç
  • Forumda çok ovuldugunden bayiye gittik baktık
    Önce Tiguan baktık
    Sonra 3008

Tiguan aldı arkadaş. Hatta pejoya baktıktan sonra pazarlık vs bile edilmedi

Tiguan çok daha hacimli duruyor bana öyle geldi

• Motor -> 3008,

Şanzıman -> 3008,

Tasarım -> 3008,

Donanım -> 3008,

Fiyat -> 3008,

Sürüş -> 3008

Konfor -> Tiguan,

Kalite -> Tiguan,

Kullanışlılık -> Tiguan

İç hacim, bagaj, tüketim vs birbirine yakın zaten.

Totalde açık ara farkla 3008 > tiguan. Tiguan diyen net fanatiktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ataberk2468

Herkes 3008 der ama tiguan alır tiguan güzel bir araç 3008 de güzel bir araç hele ki sürüşü daha rahat içi daha teknolojik ama tiguan konforda daha iyidir ve maalesef 2.Elde volkswagenden ötürü bence 1 tık daha önde 3008 e göre. 3008 ilk çıktığı zaman fiyat avantajıyla çokça sattı ama şu an fiyatta tiguan sanırım daha ucuz

Hiç te öyle olmadı bu sene. 3008 Tiguan ı geçti. Ha hangisi daha avantajlıdır o tartışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Motor -> 3008,

Şanzıman -> 3008,

Tasarım -> 3008,

Donanım -> 3008,

Fiyat -> 3008,

Sürüş -> 3008

Konfor -> Tiguan,

Kalite -> Tiguan,

Kullanışlılık -> Tiguan

İç hacim, bagaj, tüketim vs birbirine yakın zaten.

Totalde açık ara farkla 3008 > tiguan. Tiguan diyen net fanatiktir.

3008 ve 5008 'in tasarımını beğeniyorum ancak tasarım göreceli bir kavram, tiguanın tasarımı ve bana sundukları daha hoşuma gittiği için ben tiguan aldım. Şimdi fanatik mi oluyorum, bugün işime tiguan gelir onu alırım, yarın tucson veya 5008.

• Ben alacak olsam 3008 alırdım. 1.6 180 lik motor ve EAT8 uyumu güzel. Tiguanda segmentinde güzel bir araç. Ama içi Golften hallice ve DSG şanzımanlı bir araca o kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca denildiği kadar kaliteli olduğunu da düşünmüyorum. 3008 daha kaliteli geliyor. Varsa yanlış düşündüğümü düşünen beni aydınlatabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: drknl35

Ben alacak olsam 3008 alırdım. 1.6 180 lik motor ve EAT8 uyumu güzel. Tiguanda segmentinde güzel bir araç. Ama içi Golften hallice ve DSG şanzımanlı bir araca o kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca denildiği kadar kaliteli olduğunu da düşünmüyorum. 3008 daha kaliteli geliyor. Varsa yanlış düşündüğümü düşünen beni aydınlatabilir.

Bence düzeltilecek bir şey yok, parasını siz veriyorsunuz aklınıza en yatanı almanız kadar doğal bir şey yok. Ne 3008 ne tiguan aman aman süper araçlar değil, ancak ülke şartlarında lüks bile sayılırlar 300k + fiyata satıldıkları için.

• Aga pejonun süsüne bakmayın iyi güzel araçlar yaptılar ama bir volkswagen değiller o kaliteyi sunmuyorlar fiyat farkı iyiyse 3008 alırım az ise tiguan

Ama şuan önerim olacaksa tucsonu bekle mart gibi gelir 3-4 yıl daha piyasayı domine eder

• Bu forumda tiguana oy çıktıya.. gözlerim doldu. Normalde %500 pejo alması lazımdı.. malum pejolarda iç mekanda huracan esintisi ile aventador mimarisi hakim.. yaşam hücresi mclaren carbon monocok, yürüyeni ise mercedes gt ile yarışıyor..

Haksız bir karşılaştırma. Boykot ediyorum

• Intermed I kullanıcısına yanıt

Tasarımı beğenir alırsın o ayrı ama tiguan daha mantıklı dersen fanatiklik olur

• vag grubunda aslında tiguan yerine şuan makyajlanan seat ateca çok daha mantıklı olmuş, hem tasarımı daha güzel hem fiyat olarak çok daha uygun. ayrıca vag grubunda tiguan, ateca ve kodiaq modellerinde DQ381 kodlu ıslak kavrama dsg kullanılıyor (sorunlu DQ200 değil)

350 civarı C-SUV bakanlar Ateca'ya mutlaka göz atsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Tasarımı beğenir alırsın o ayrı ama tiguan daha mantıklı dersen fanatiklik olur

Tiguanı daha mantıklı bulmasam tiguan almazdım zaten, bunun fanatiklikle alakası yok. Hiç bir markada fanatiği olmayı haketmiyor bence. Sırf fanatiklik için dünyanın parasını bi arabaya sayacak değiliz hiç birimiz. Hepimiz kendi mantığımıza göre en uygun bulduğumuz aracı alıyoruz. Bu size göre 3008, bana göre tiguan, bir başkasına tucson olabileceği gibi 2. El x3 de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

vag grubunda aslında tiguan yerine şuan makyajlanan seat ateca çok daha mantıklı olmuş, hem tasarımı daha güzel hem fiyat olarak çok daha uygun. ayrıca vag grubunda tiguan, ateca ve kodiaq modellerinde DQ381 kodlu ıslak kavrama dsg kullanılıyor (sorunlu DQ200 değil)

350 civarı C-SUV bakanlar Ateca'ya mutlaka göz atsın.

Ateca kuru kavrama. Dq381 2.0 motorlarda var. 420 tork dayanımlı. Ve platformu tiguan'dan farklı ikiside mqb densede ayarlı bir platform sonuçta . Ateca leon ile birebir aynı iken platformda tiguan ve kodiaq farklı ve daha gelişmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Ateca kuru kavrama. Dq381 2.0 motorlarda var. 420 tork dayanımlı. Ve platformu tiguan'dan farklı ikiside mqb densede ayarlı bir platform sonuçta . Ateca leon ile birebir aynı iken platformda tiguan ve kodiaq farklı ve daha gelişmiş.

Alıntıları Göster

kaynak varmi şanzımanla ilgili? bende DQ200 biliyordum ama tiguan ile aynı motor-şanzıman varmış.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

• Alırken bizde çok baktık. Sırf şanzuman için bile 3008 derim
  • 26_____ kullanıcısına yanıt

Tiguan 3008 fiyatları hemen hemen aynı. Bayii fiyatlarına bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

haklısınız hocam bende sizden önce pdf doküman buldum ona baktım. 1.5 motorda 4 çeker versiyonda DQ381 varmış ancak o da bize gelmiyor. durum tam olarak şöyle imiş;

1.5 tsi - 2 çeker = DQ200

1.5 tsi - 4 çeker = DQ381

1.6 tdi = DQ200

2.0 tsi ve 2.0 tdi = DQ381

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Aynen yani ateca ucuz ama sebebi ucuz malzeme. Genede f/p olarak iyi sayılır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.