arkadaşlar bölme işleminde bir eksiğimi farkettim. 303/3 işlemi vardı. 3'te 3, 1 kere var. 303 'de 3 ün altına yazdım geriye 03 kaldı burda da . bu tür işlemlerde neye göre bölümün yanına sıfır koyuyoruz bi anlatır mısınız? dediğimi anlamayan 303/3 yapsın cevap 101 çıkıyor ama o aradaki 0'ı hangi durumda koyuyoruz .
quote:Orijinalden alıntı: ismaiIovic arkadaşlar bölme işleminde bir eksiğimi farkettim. 303/3 işlemi vardı. 3'te 3, 1 kere var. 303 'de 3 ün altına yazdım geriye 03 kaldı burda da . bu tür işlemlerde neye göre bölümün yanına sıfır koyuyoruz bi anlatır mısınız? dediğimi anlamayan 303/3 yapsın cevap 101 çıkıyor ama o aradaki 0'ı hangi durumda koyuyoruz . Geriye 03 değil kalıyor. 0 da 3e bölünmediği için 3 ü indiriyorsun ve sonuca 0 koyuyorsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:Orijinalden alıntı: ismaiIovic arkadaşlar bölme işleminde bir eksiğimi farkettim. 303/3 işlemi vardı. 3'te 3, 1 kere var. 303 'de 3 ün altına yazdım geriye 03 kaldı burda da . bu tür işlemlerde neye göre bölümün yanına sıfır koyuyoruz bi anlatır mısınız? dediğimi anlamayan 303/3 yapsın cevap 101 çıkıyor ama o aradaki 0'ı hangi durumda koyuyoruz . Araya sıfır koymamıssın.