esasında bayram öncesi servise gidip fix c bakım ve triger seti, fren diskleri+balataları, silecekler, polen filtresi vs değiştirmeden önce o ses yoktu. hoş havalar da o zaman bu kadar soğumamıştı ama yine de bir bit yeniği var diye sezinliyorum. şöyle ki; servisten geldiğimin 3 ya da 4. günü idi ilk sesi duyduğumda. sabah nispeten soğuktu diğer günlere nazaran ve ses kısa sürdü. neyse peyderpeyi ses arttı ve en son bu sabah hava 2-3 derece idi, bastım marşa, çalıştı ve ses 4-5 saniye kadar cırladı ve sustu sonra.
içime sinmedi gittim benim eski ustaya gösterdim. o da benim eski aracımda olduğundan farklı bir kayış sisteminin bu yeni araçlarda olduğunu ve kayışı geren mekanizma kayışa baskı yaptığı anda -havalar soğuk iken kayışın sertleşmesi sonucunda- çıkan sesin normal olduğunu ve kendi aracında da mevcut olduğunu söyledi. birkaç tur döndükten sonra ses kesilir dedi. aksi halde benim düşündüğüm şey olsa (komplo teorisi gibi bir şey kurgulamıştım da o ses hakkında hehe) sesin sürekli çıkacağından bahsetti. biraz rahatladım ama yine de yakında bir servise görüneceğim gibime geliyor.
izmir'deyim ve iRDE'yi sevmiyorum ama başka da gösterecek -iRDE'den daha iyi bakacak- yer yok. izmir ve çevresinde bildiğiniz özel ya da yetkili peugeot servisi bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa kontak için, sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: sdwinder
selamlar,
esasında bayram öncesi servise gidip fix c bakım ve triger seti, fren diskleri+balataları, silecekler, polen filtresi vs değiştirmeden önce o ses yoktu. hoş havalar da o zaman bu kadar soğumamıştı ama yine de bir bit yeniği var diye sezinliyorum. şöyle ki; servisten geldiğimin 3 ya da 4. günü idi ilk sesi duyduğumda. sabah nispeten soğuktu diğer günlere nazaran ve ses kısa sürdü. neyse peyderpeyi ses arttı ve en son bu sabah hava 2-3 derece idi, bastım marşa, çalıştı ve ses 4-5 saniye kadar cırladı ve sustu sonra.
içime sinmedi gittim benim eski ustaya gösterdim. o da benim eski aracımda olduğundan farklı bir kayış sisteminin bu yeni araçlarda olduğunu ve kayışı geren mekanizma kayışa baskı yaptığı anda -havalar soğuk iken kayışın sertleşmesi sonucunda- çıkan sesin normal olduğunu ve kendi aracında da mevcut olduğunu söyledi. birkaç tur döndükten sonra ses kesilir dedi. aksi halde benim düşündüğüm şey olsa (komplo teorisi gibi bir şey kurgulamıştım da o ses hakkında hehe) sesin sürekli çıkacağından bahsetti. biraz rahatladım ama yine de yakında bir servise görüneceğim gibime geliyor.
izmir'deyim ve iRDE'yi sevmiyorum ama başka da gösterecek -iRDE'den daha iyi bakacak- yer yok. izmir ve çevresinde bildiğiniz özel ya da yetkili peugeot servisi bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa kontak için, sevinirim.
vallahi bursa sancelik ten cokcok memnunum ama uzak işte sana servisterki abilerlede cok iyi aram ilgileniolar servis alanına girip onlarla takılabiliorum orda bi kardeşlik ortamına sahibim sancelikte
şançelik konusunda sana katılıyorum. her ne kadar 3 yıl once peugeot turkıye ye bır sıkayetım olmusta olsa sonuçta çözume ulasmıstım.. ancak pejo turkıyedekı yetkılı hemserim cıktı ve bu cok etkıli olmustu..tum bunlara rağmen su 5 yıl ıcındekı genel performansları gayet iyiydı.hatta yenı arabamıda buradan aldım.ve ben ç.kale den gelıyorum.balıkkesır daha yakın olmasına ragmen
quote:
Orjinalden alıntı: baytar17
şançelik konusunda sana katılıyorum. her ne kadar 3 yıl once peugeot turkıye ye bır sıkayetım olmusta olsa sonuçta çözume ulasmıstım.. ancak pejo turkıyedekı yetkılı hemserim cıktı ve bu cok etkıli olmustu..tum bunlara rağmen su 5 yıl ıcındekı genel performansları gayet iyiydı.hatta yenı arabamıda buradan aldım.ve ben ç.kale den gelıyorum.balıkkesır daha yakın olmasına ragmen
ya abi sancelikte insanla bi deişik ilgileniolar su diosun adam sallamıo hemen ok dio bakıo caresine o benim çok hoşuma gidio baslarında bi usta var ztn toz ucurtmuo :) tabiki sanceliğinde hataları oluodur ama bi sikayet sitesinde sanceliğe ait hiçbir sikayet görmedim ama izmir deki için çok vardı dikkatimi cekmişti bu arada bnm sancelikteki tek sikayetim ses vardı kapıda onu halletmişler fakt aynı kapı bu sefer baska bi tıkırtı yapıo tek bu olumsuzluğu yasadım
hay allah, eğer dediğiniz kadar iyiyse periyodik bakımı yaptırmak için oraya gelebilirim. hoş daha var periyodik bakımına gerçi.
tamam tamam, bir sonraki bakıma oraya gideceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: sdwinder
hay allah, eğer dediğiniz kadar iyiyse periyodik bakımı yaptırmak için oraya gelebilirim. hoş daha var periyodik bakımına gerçi.
tamam tamam, bir sonraki bakıma oraya gideceğim.
vala şimdi biz böle anlattık gelirsin taaa buralra bide begenmezsen mahcup duruma düşmeyelim buralarda sana karsı ben sahsen memnunum yani her problemimi çözdüler
iRDE'nin bakım anlayışı ve müşteriye davranış şeklinden sonra eminim anlattığınıza değiyordur.
yeri gelmişken kendilerine ilk defa bakım için gittiğimde başıma komik bir olay geldi; onu anlatayım.
fix c bakım, triger set değişimi vs herşey tamamlandı ve son olarak bilgisayara bağlayıp sistemi kontrol etmeye geldi sıra. taktılar makineye ve ben de dikildim başlarına (normalde servis alanına almıyorlar ama ben ısrar ettim bu işlem için). o güne kadar gram sorun vermeyen arabam, ABS ve sürücü airbag uyarı sinyali verdi. birşeyler yaptılar, ABS ve airbag ikaz lambaları söndü ama hata taraması devam ederken, çok fonksiyonlu gösterge tablosunda hız okuyucu hatası ve hidrolik direksiyon "devre açık ya da kısa devre" hatası verdi. döndüler bana, "bu araç arızalıymış yahu" dediler. yarı sert olarak cevapladım ve yeniden işleme tabi tuttular. sonra afedersiniz "yarma" diye tabir edebileceğimiz vatandaşı çağırdılar -şef imiş-. müşteri ilişkisi o kadar zayıf ki, adam daha aracın yanına yaklaşır yaklaşmaz "sizin burada beklemeniz yasak, lütfen salona alayım" dedi. yine cevap verdikten sonra makinenin başına geçti ve bir şeyler yaptı, düzelttim dedi. ancak ben o işlem sırasında bilgisayar ekranından uzaktaydım ve görmedim. yanına gidip hata taraması işleminin yenilenmesini istediğimi ısrarla belirttim. bana bin türlü mazeret bulmaya çalıştı. yok "iki defa iş yaptırıyorsunuz", "böyle bir şeyi yapmak zorunda değiliz" gibi. yine temiz bir üslupla ısrarlı olduğumu kendisine kabul ettirdim ve geçti taktı makineye. bilgileri girdikten sonra (bakın buraya dikkat) gitti ECU ve motor bilgi ekranında hata taraması yaptırdı...döndü bana, "bakın hatayı giderdik" dedi. o an pek sinirlenmemek için, "bu bölümde değildi zaten arıza, gösterge-ekranlı bir şeydi" dedim. gitti tek renk CT ekran hata taraması bölümüne girdi. ben de o sinirle "çocuk mu kandırıyorsunuz siz, benim istediğim yere girer misiniz" diye beyan ettikten sonra tek tek aynı arızaları gördüm. sonra pişkin pişkin "bırakın arabayı inceleyelim dedi". biraz sert diyaloglardan sonra başka birisini istedim ve o arkadaş sorunu buldu, düzeltti.
velhasıl, böyle bir anımız oldu ilk bakımda. zaten bana ısrarla "cumartesi öğlen çalışıyor musunuz" diye sormama rağmen, cumartesi öğleden sonraya randevu verip de, o saatte oraya gittiğimde "eee efenim o birimlerimiz bugün çalışmıyorlar" diye gayet ukela ve seviyesiz bir yanıt vermişlerdi bir de. üzerine de "tamam sileceklerinizi ve elektronik bakımın yapabiliriz ama lastik değişimi/rot-balans ve fix c bakım için randevu verelim" diye de eklemişlerdi. aynen geri dönüp salı günü tekrar gitmiştim. ha bu arada fix c bakımında kapıların, kapı mandalları/menteşelerinin, kilit mekanizmasının yağlandığını söylemişlerdi. bakım sonu eve dönecekken farkettim ki yağ mağ hak getire. aldım birisinden yağ fısfısı da kendim yağladım
selamlar +++
halla halla ya böle bişi olabilirmi kardeşim yaerinde olsam pug merkeze sikayet ederim hemde kac kere ederdim sonuc verene kadar sen 40 milyarlık arac al arac sorun cıkarsın adam gitsin aracın beynine (ECU) girip hata yok diye seni kandırsın olucak işmidir bu ya ayıp ayıp garantin bittiyse abi yaptırma oraya bakım ya özel servis e götür bari hep basında duruosun aracın sahsen ben güvenmesem aracımı bırakmam abi onlara ille basında dururum yani
abi ben arınıza yeni katıldım bişe sorcam bende 307 var 2006 model ama ben memnun değilim gibi arabadan hem çok sert süspansiyonu var hemde direksiyonu çok ağır bi türlü memnun kalmadım
abi bu sorun gecmez sen 307 almakla hata yapmıssın zaten dunyanın en sorunlu arabası dıyebılırım..
slm arkadaşlar ben bu yorumları okudukça iyice kafam karıştıı.devlet memuruyum ve dizel bir araba almak istiyorum.2006 1.6 110 hp 10.000 km de bir 307 buldum(31.500 ytl).galeriden.ancakbu yorumlardan sonra astra 1.3 cdtı bakmaya karar verdim. ama izmirde astra bulamadım.cevanınız için teşekkürler
Ya inanmıyorum Nerde dünyanın en sorunlu arabası. alanlarla görüşmek halihazırda kullananlarla görüşmek lazım buradaki şikayetlerin yani seslerin vs hangi araçta olmadığını bana söylermisiniz. Yani hiç ses gelmeyen bir araba söyleyin hemen peugeotumu satayım onu alayım. Türkiye şartlarında hangi arabada ses olmuyormuş. Araba taş gibi Fiyat konfor performans başka tanımam. Bu fiyata bu konforu hangi araçta bulabiliyorsunuz. Bir test sürüşüne çıkın ve kendiniz konforu deneyin. Yazık b u kadfar karalamayın bu arabayı.
quote:
Orjinalden alıntı: petronas06
Ya inanmıyorum Nerde dünyanın en sorunlu arabası. alanlarla görüşmek halihazırda kullananlarla görüşmek lazım buradaki şikayetlerin yani seslerin vs hangi araçta olmadığını bana söylermisiniz. Yani hiç ses gelmeyen bir araba söyleyin hemen peugeotumu satayım onu alayım. Türkiye şartlarında hangi arabada ses olmuyormuş. Araba taş gibi Fiyat konfor performans başka tanımam. Bu fiyata bu konforu hangi araçta bulabiliyorsunuz. Bir test sürüşüne çıkın ve kendiniz konforu deneyin. Yazık b u kadfar karalamayın bu arabayı.
avrupa arabaLarı Türkiye şartlarına göre pek üretmiyorLar. otoyoLda her araba sessizdir. şehir içi ara sokakLar, bozuk yoLLara girince ses işi degişiyor birden. birisi bana kışın arabanın pLastik kısımLarı iyice donar sertLeşir duvar gibi, hafifce sıkıLaşır etrafında gözLe görüLmeyecek boşLukLar oLuşur ve ses yapabiLir demişti. mevsim şartLarının bu sesLerLe iLgisi var mıdır biLmiyorum gerçi.
Türkiye şartlarında, yarı-bozuk yoLLarda, beLLi bir süratin üstünde ses geLmeyen araba oLdugunu sanmıyorum.
iyi forumLar.
quote:
Orjinalden alıntı: petronas06
kardesım bak sana şöle sölim 2 tane 307 kullandım 1 tanesi 2 ay kaldı tek kapı 1.6 110hp Xs olan wersionu araba 20 bin km de debriyaj balatası bitirdi motor ısıkları yan yan zaten artık aldırıs etmıodum şanzıman bozuldu flm arka amartisorler sorunlu ztn fabrika cıkıs 2ci 307 1.6 110hp Dizel wersıonu araba 10000km de yoq dizel pompası yok o yok su hepsi bozuldu flm yanı kısacası 307 bence sınıfının we turkıyedeki en kotu araba kesınlıkle bidaha kullanmam almam gerçi 307 de çalışan mudur solemıstı alma sakat araba die ama dınlemedık allahtan sımdı sattık kurtulduk emın ol bu yazdıklarımı sizde bu sorunları yasamayın diye söluyorum
bu forumlarda o konudan anlayanlarmı yazıyor yoksa her önüne gelen tabiri caizse sıkıyomu bunu anlayamadım ben.zaten bu forumlara baktığım için pişmanım. artık güvenim kalmadı insanlara lütfen biraz dürüst olun.eğer sırf muzurluk olsun diye yapıyosanız.çok ayıp ve ahlak dışı bir davranış olur.teşekkürler
warlordz1984 kardeşim senin sölediklerinin pek inandırıcı gelmedi bana çünkü çelişkili sözler söylüyorsun.Nasıl olurda firmanın müdürü sana bu arabayı alma diyebilir. bu mantık dışı.sen müdür olsan kendi firmanın arabasını kötülermisin. böle şeyler yaparak burdan ciddi şeyler edinmek istiyen insanların kafasını karıştırmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: taylan44
warlordz1984 kardeşim senin sölediklerinin pek inandırıcı gelmedi bana çünkü çelişkili sözler söylüyorsun.Nasıl olurda firmanın müdürü sana bu arabayı alma diyebilir. bu mantık dışı.sen müdür olsan kendi firmanın arabasını kötülermisin. böle şeyler yaparak burdan ciddi şeyler edinmek istiyen insanların kafasını karıştırmayın.
firmanın muduru ya akrabamsa ne olucak ?? bole seylerı dusunebılırsın dımı
warldordz1984 bu yaşta iki tane araba eskitmişsin hemde 2 ayda vayy be ben daha sıfır bi araba çekemedim altıma madem bu kadar zenginsin neden mercedes almadınn bu bir ,ikincisi madem ilk araban sorun yarattı sana okadar neden gittin yine aynı marka hemdeaynı model aldın aldın.gerçektenn komiksin mu hahahaha
quote:
Orjinalden alıntı: taylan44
warldordz1984 bu yaşta iki tane araba eskitmişsin hemde 2 ayda vayy be ben daha sıfır bi araba çekemedim altıma madem bu kadar zenginsin neden mercedes almadınn bu bir ,ikincisi madem ilk araban sorun yarattı sana okadar neden gittin yine aynı marka hemdeaynı model aldın aldın.gerçektenn komiksin mu hahahaha
307 war glba sende belli oldu :P 1 tanesi benım 1 tanesi şirket arabasıydı dostum anlatabılıomuyum ama bu kdrda eziq olmaya gerek yok bence ama sen dwm edebılırsın 1 ci yazmandan belli oldu ne kdr sewiyesiz biri oldugun..!
warlordz1988
1)Benim arabam yok
2)senin pek aklı başında olmayan biri olduğunu oratya çıkardım.bana yazdığın cevap hirbir ahlak kuralına sığmıyor.seni medeni olmaya davet ediyorum.
3)git derslerini çalış senin gibilerle harcayacak vaktim yok