Şimdi Ara

307 için uygulamalar (356. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.350
Cevap
11
Favori
703.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ismail0307

quote:

Orijinalden alıntı: serandax

benim söför tarafından taban halısı ıslanıyo ve suyu nerden alıyo bilmiyorum aynı sorunu yaşayan varmı?

iyi geceler, resimlere baktımda şu camdaki sensör olayını nasıl çözdünüz? yani maliyeti ne oldu bunun size? katlanan ayna olayı zor gibi geldi bana ancak sensör olayı olabilir gibi geliyor... bunu sisteme işlerken sıkıntı oluyormu? kamera olayını bende hallettim navitech ile memnunum yani.. birde sensör olayını halledebilirsem :) hoşakalın

o araba benim değil hocam bende alıntı yaptım geçmiş sayfalarda paylaşılmış
  • Ön cam değişmesi gerekiyor ve yağmur sensörü alıyorsun tahmini 200 lira sensör 4 tane kablo ile BSI ünitesine bağlanacak ve planet 2000 cihazından aktif edilmesi gerekiyor hepsi bu.
  • Ön cam değişince aynayı tutan ayak uymuyor ya cam üzerindeki ayağı değiştireceksin yada kararan iç dikiz aynası takacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinturk

kalorifer peteğinin contası var sık görülen bir durum 307lerde çözümü çok basit..

bu kalarifer petegi contası ndan su kaçagı varsa motor suyunu eksiltmez mi hocam bide nerde oluyo torpidonun sökülmesi gerekirmi acaba yada sökülmeden nerden halledebiliriz bide nereye götürebilirim elektirikçiyemi gitmem lazım
  • arkadaşlar hiç ön koltukları komple yerinden söken varmı acaba. tavan kaplamamı ve koltukların altını vs değiştireceğim ama işlem yapmadan önce araştırmak istedim. nasıl çıkartıyoruz sürücü ve yan koltuğu yerinden ? prosedur sırası nedir acaba. çünkü airbagde var koltuklarda o nedenle çekindim nasıl yapacağımı.

1.6 xr 307
  • quote:

quote:

kalorifer peteğinin contası var sık görülen bir durum 307lerde çözümü çok basit..

bu kalarifer petegi contası ndan su kaçagı varsa motor suyunu eksiltmez mi hocam bide nerde oluyo torpidonun sökülmesi gerekirmi acaba yada sökülmeden nerden halledebiliriz bide nereye götürebilirim elektirikçiyemi gitmem lazım

yok torpidoyu vs sökmüyorsunuz kesinlikle.Gaz pedalının sağında orta konsola bağlı bir kapak göreceksiniz iki vidası var onu çıkarın farkedersiniz orda peteği.su eksiltir araç ama çok az eksiltir burdan.Genel olarak yaşanan bir sorun bizim araçlarda.Elektirkçiden ziyade iyi bir peugeot ustası halleder

• quote:

quote:

quote:

yok torpidoyu vs sökmüyorsunuz kesinlikle.Gaz pedalının sağında orta konsola bağlı bir kapak göreceksiniz iki vidası var onu çıkarın farkedersiniz orda peteği.su eksiltir araç ama çok az eksiltir burdan.Genel olarak yaşanan bir sorun bizim araçlarda.Elektirkçiden ziyade iyi bir peugeot ustası halleder

çok saolun ona en kısa zamanda baktıracam

• 2008 model 1.6hdi aracım arkadaşlar kapıların kenarlarından toz alıyor içeriye. Asfaltta giderken fazla toz yok ama memlekete gidince köy yolları içeride durulamayacak kadar toz alıyor. Kapı kenarlarına şeffaf silikon sıkmaktan bahsetti bi arkadaş. birde kapı fitillerinin içerisine serum lastiği geçirmekten bahsediliyor. deneyen uygulayan varmı aranızda yada bilgisi olan. 1 ay sonra tekrar memlekete gidicem eğer çözemezsem o zamana kadar araç değiştiricem.
  • 307 için aux uygulaması

Herkese merhabalar,

2006 model 307 1.6 hdi aracımın radyo-cd çalarına aux girişi yaptım.
    Fotoğraflarla birlikte adım adım neler yaptığımı baştan sonra anlatıyorum.
    Öncelikle aracımdaki radyo-cd çalar Blaupunkt'un PSA için ürettiği RD4 BS5 N1 modelidir.
    5li CD changer kullanmıyorum, sadece radyo-cd çalar olarak kullanıyorum. Cd çaların sadece audio cd oynatması beni rahatsız ediyordu.
    Bu nedenle aux girişi için araştırmalar yaptım. Radyo-cd çalarda aux desteği olmasına rağmen bunun aktif edilmediğini öğrendim.
    Peugeot yetkili servisine giderek aux girişini aktif etmelerini istedim. Bu işlem için benden 50 TL ücret talep ettiler.
    Tabi biraz sinirlendim. Bunun üzerine aracımın ufak tefek sorunlarını da hallettiler ve iç-dış yıkama yaparak beni yatıştırmaya çalıştılar.
    Neyse lafı fazla uzatmadan sırasıyla yaptığım işlemleri anlatıyorum. Umarım bu sorunu yaşayanların işine yarar.

Aux girişi aktif edildikten sonra aracın radyo-cd çalarında source tuşuna bastığımızda ekranda sırasıyla radyo, cd ve input1 (aux) geliyor.

Bundan sonra ihtiyacımız olanlar bir adet dişi 3.5 mm stereo jack, stereo ses kablosu
    (kabloyu jack basılı bir şekilde hazır da alabilirsiniz) ve radyo-cd çaların aux girişine uygun socket.
    Radyo-cd çaların aux girişi aslında 3 pinden oluşuyor fakat piyasada 3 pinli soket bulamadım.
    Buna en uygun olarak elimde anakartlarda kullanılan usb soketini kullandım. Jack ile ses kablosunu kendim lehimledim.
    Kablo uçlarını birleştirmedim çünkü radyo-cd çaların alt kısmında yer alan plastik parçayı delip kabloyu geçirdikten sonra birleştirdim.

Dişi stereo jack

Usb anakart soketi

Ve radyo-cd çalar ile alttaki plastik parçanın işleme başlamadan önceki hali

Radyo-cd çaların aux girişine soketi takabilmek için yerinden çıkarmamız gerekiyor.
    Yerinden çıkarmak için sağ ve sol yanlarında yer alan 4 deliğe metal çubuklar takmamız lazım.
    Piyasada hazır satılanlarda var ancak ben bakır elektrik kablosunu bükerek kullandım.
    Bunları takıp bastırdığınızda radyo-cd çaların tırnaklarını açmış oluyorsunuz.

Çubukları biraz bastırıp radyo-cd çaları kendimize doğru çekiyoruz. Biraz serttir ve hemen gelmeyebilir.
    Fazlada zorlamadan radyo-cd çaları yerinden çıkartıyoruz.
    Alttaki plastik kısmıda sağ ve solda yer alan tırnaklarına dikkat ederek yerinden çıkartıyoruz.

Radyo-cd çaların arka kısmında yer alan ana soket aşağıdaki gibidir.

Bizim için önemli olan kısım bu ana soketin altında sol tarafta yer alan üst sıradaki 4., alt sıradaki 10. ve 11. pinler.
    Kırmızı okla gösterdiğim 4. pin stereo seste sağ, sarı okla gösterdiğim 10. pin sol ve hemen yanındaki beyaz okla gösterdiğim 11. pin ise toprak.
    Kablo bağlantılarımızı yaparken buna dikkat etmemiz gerekecek.

Radyo-cd çaların ana soketini alttaki mandalına basarak çekip çıkartıyoruz.

Şimdiki işlemimiz ise kablo bağlantılarını yapmadan önce radyo-cd çaların altındaki plastik parçaya dişi jack için delik açmak.
    Yumuşak bir plastik olduğu için tornavida ile bile delebilirsiniz.

Deliği açıp dişi jack'ı plastik parçaya monte ediyoruz.
    Jack'ı sabitlemek için silikonla yapıştırabilirsiniz.

Dişi jack'ın kablosu ile usb soketinin kablolarını doğru bir şekilde bağladıktan sonra usb soketini aux girişine yerleştiriyoruz.
    Benim kullandığım soket 10 pinli olduğu için üst sıradaki 4. pine sağ, alt sıradaki 10. pine sol ve yanındaki 11. pine toprak gelecek şekilde bağlantılarını yaptım.
    Daha sonra ana soketide yerine takıyoruz.

Bundan sonraki işlem kablolarını birbirine güzelce bağlayıp bantladıktan sonra radyo-cd çaları ve alttaki plastik parçayı yerine takmak.
    Kabloları birbirine bağlarken çok uzun tutmadım. Çünkü araçlar sarsıntıya maruz kaldıkları için zamanla bu uzun kablolar ses yapabilir.
    Mümkün olduğu kadar kabloları da sabitledikten sonra radyo-cd çaları ve plastik parçayı yerine taktım.

Ve aux girişimiz hazır. Bundan sonra yapmamız gerekenler iki ucu erkek 3.5 mm stereo kablo alıp mp3 çalar, cep telefonu ve benzeri bir ses kaynağına bağlamak.

Kolay gelsin.
    Keyifli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysantem -- 14 Mayıs 2012; 12:58:14 >

• crysantem tşkrler dostum paylaşımların için işe yarar bilgiler
  • Arkadaşlar bende aracıma led uygulaması yaptım. Bunuda başka bir forum sitesinde yayınladım.

Buyrun linkhttp://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22814&PID=359209

Tamamen kardeşinizin emeğidir. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Arkadaşlar bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-1-6-16-v-307-xt-full-orjinal-bir-arac-ilk-el-90-bin-km-de-84134258/detay

Motor üst kapak sökülmüş görünüyor genel olarak pek iç açıcı değil radyatör su kutusu hortumu körlenmiş bence bu araçta görünenden daha fazlası var benim kanaatim almaman yönünde karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: VEDATDINC

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-1-6-16-v-307-xt-full-orjinal-bir-arac-ilk-el-90-bin-km-de-84134258/detay

Motor üst kapak sökülmüş görünüyor genel olarak pek iç açıcı değil radyatör su kutusu hortumu körlenmiş bence bu araçta görünenden daha fazlası var benim kanaatim almaman yönünde karar senin.

Teşekkür ederim.. Peki 16-17 aralığında temiz bi 307 bulmak mümkün mü?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VEDATDINC

quote:

Teşekkür ederim.. Peki 16-17 aralığında temiz bi 307 bulmak mümkün mü?

Dediğin fiyata bulursun belki ama incelemelisin ve peugeotun püf noktalarını bilen bi ustan olmalı bahsi geçen aracın kilometresi çekilmiştir çünkü aracın içi çok kötü durumdaydı. döşemeleri direksiyonu ve kaportası aracı belli eder

• dediğin aracın normal piyasasına baktığın zaman 18-19 civarında hatta temizi 20-21 e bile çıkıyor. kimse durduk yere aracını piyasanın altında vermez. mal ucuzsa vardır bi sorunu. Birde 2 aydır araç ilanda. eğer göründüğü kadar iyi birşey olsaymış bu kadar kalmazmış.
  • iyi geceler arkadaşlar, bugün bi takas teklifi aldım sizlere danışmak istedim.. 3 yıldır bu araca biniyorum iyi kötü toparladık aracı ancak küçük geliyor artık karşıma yine 2003 model C5 HDI bva çıktı ve üzerine 3000 lira vermeyi teklif ettim.. araç full esp katlanır ayna sunroof vs dolu araç yalnız 235000 km de benim aracımda 182000 km de.. bana bir akıl verirseniz çok sevinirim. araç bilecik plaka kullanan bilen varsa bilgilerinizi bekliyorum.. hoşçakalın
  • arkadaşlar o aracı almaktan vazgeçtim sahibi çok istedi üste :( hoşçakalın
  • arkadaşlar 155 000 km de 19.000 tlye 307 1.4 hdi xr buldum boyasız bir araç bu fiyat hakkında bilgilenirizi alabilirmiyim arkadaşlar şimdiden teşekürler
  • Paylaşımlar için Teşekkür ederiz
  • 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.