Şimdi Ara

308 benzin sıfır mı, dizel ikinci el mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bilmemek değil,, öğrenmemek ayıp ayrıca gözlerini açta uyan kış uykusundan bilip bilmeden kafandan atıp insanları yanıltma, motorin daha ucuz shellin resmi sitesinden fotoğraf paylaşıyorum. Üstelik dizel motor litre bazında daha az yakıt tükettiği unutulmamalıdır. Bırakın bu dizel düşmanlığını.

Alıntıları Göster
    Bana 3 yılda 20 bin TL yi yılda 15 bin km yaparak nasıl amorti edebileceğini bir anlat bakalım, nasıl oluyormuş o iş ? Dur sen zahmet etme ben sana anlatayım.

Benzinli ortalama 7 lt yakar, dizel 5,5 lt yakar.

Benzinin litresi 4,80 desek düz hesap km de 34 kuruş

Dizelin litresi 4,70 desek düz hesap km de 28 kuruş

Arada 6 kuruş var, yılda 15 bin kmden ne eder 900 TL dizel aldığında artıda oluyorsun. Fakaaaat benzinli 1.2, dizel 1.5 olduğundan vergi farkı doğduğundan benzinli 1.000 TL daha düşük. Yani benzinli yılda 100 TL sana artı getiriyor, üstelik tam 20.000 TL ucuza almana rağmen 😂😂

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 23 Nisan 2020; 15:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Arkadaşım kısa mesafelerde dizelin kahrinin çekilmeyeceğini biliyor olman lazım . Istanful trafiğinde 1.6 d2 volvo otomatik 9 litreden aşağı yakmıyor .Güzergah 8 km .Turbo benzinli arkadaşın 9.5 litre aynı güzergahta . Dizel motor kısa mesafe kullanımlarda Ekonomik de değildir,rahat da degildir ,temiz de degildir ,sorunsuz da degildir .Gecin bu masallari .Gidip 40 bin lira uzerine para bayılıp "arabam az yakiyor "diye geziyorsunuz ortada. Neyin kafası bu ?
    Fiyatlar böyle seyretsin görecez bakalım satarken 40 bin lira uzerine satabiliyor musun o dizeli
    Şimdi bile satamazsın
    Defalarca yazdım yine yazayım:
    100 bin km için:
    Dizel otomatik araç 100 km de 5 litre
    Benzinli ise 100 kmde 9 litre yaksın
    Şimdiden söyliyeyim benzinin 9 yaktığı güzergahta aynı segment dizel asla 5 felan yakmaz ama hadi kötü biz olalım yaksın
    100.000 km sonra benzine vereceğin tutar 43.470 tl
    Mazota vereceğin tutar 23.900
    Fark 19.570 lira
    Sen bu aracı alırken ne kadar bayıldın benzin üzerine min 30 bin değil mi ?
    Peki 100 bin kmdeki dizeli 100 bin kmdeki benzinliden 30 bin daha pahalıya satabilecegine inanıyor musun ?
    Bir diğer mevzu 100 bin km içinde hangisinin masraf çıkarma olasılığı yüksek?
    Yanı hesap kitap ortada . Mevzu dizel düşmanlığı değil dizel gereksizliği
    D2 motordan örnek vermişsin ve istanbulda 9 litre yaktığından bahsetmişsin, aynı motorlu aracı kullanıyorum 4.9 litre istanbul ortalamam var, istanbuldaysan beraber testde edebiliriz. Salgından önce tüketimim 5.5L. Seviyesindeydi.

• Style sıfır almak yerine ikinci el Allure ya da GT-Line bakabilirsiniz.

Sıfır araçlarda artık Allure ya da GT-Line gibi yüksek donanım paketi gelmiyor maalesef.

• 207m kullanıcısına yanıt
    Anlatamıyoruz biz mi hatalayız diyorum yok hesap ortada ama bu arkadaşlar hep kârda nedense .Benzin mazotun yarısına sayılsa bunlar yine kardayız diyecek durum o

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Hocam yalana gerek yok .Istanbul Gaziosmanpaşa trafiğinde gelin kullanalım o aracı. Siz çevre yolundan giderseniz yakar tabi .

• Dpf söktürmek ayrı dizel kullanmak ayrı şeyler.
    Genellikle bunu ankisiyete, psikolojik soruna dönüştürenlerin derdi hava kirliliği değil, Seninki az benimki az yırtışması.
    İster LPG ister benzinli ister dizel kum ne kullanırsa kullanır, özgürdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Hocam yalana gerek yok .Istanbul Gaziosmanpaşa trafiğinde gelin kullanalım o aracı. Siz çevre yolundan giderseniz yakar tabi .
    Salgından sonra geleceğim, eğer senin dediğin gibi 7-8-9 litreler yakacağını iddaa ediyorsun, çevre yolunda kullansam 3.5-3.8 litre ile gelirim zaten. Öyle kuru kuru olmaz depomuda fullersin. Yalancılıkla suçlamak ağır bir durumdur.

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Deponu da dolduralım,karnını da doyuralım kardeşim sıkıntı değil ama konu aç Yoğun Istanbul trafiğinde 5.5 litre yakıyorum diye sadece ben değil çoğu kişi inanmayacak zaten sana

• yksln kullanıcısına yanıt
    Benim parayla bir derdim yok .Isterse borla çalışsın. Ama dizel araç sahiplerinin en az yarısı dpf sorunu çıktığı zaman parasını verip değiştirmek yerine sanayideki Mahmut ustaya gidiyorlar . Sonra ne oluyor ?
    Azotoksit gazlarını doya doya soluyoruz trafikte .Sebep oldugu en belirgin hastaliklar akciğer kanseri ve kadınlarda dusuk .ikisi de su an bu ülkede çok görülen vakalar .Neden sizce ?

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Benim gördüğüm arıza olanlar sanayide temizletiyor. Çok gördüm.
    Sanayi ve tamircilerin içinde çalışıyorum.
    Bu sıkıntılar tamamen kanunların zayıflığı ile ilgili konular.

• Konuyu açarken kararsızdım, şimdi daha da kararsızım

Şaka bir yana, yorum yapan herkese çok teşekkürler, farklı açılardan irdelemiş olduk. Kalp kırmaya hiç gerek yok, herkesin haklılık payı var, neticede bu bir "trade-off", artılar ve eksiler var. 1-2 mesajı ayrıyetten aşağıda cevaplayacağım.
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz hafta pazarlıkla aldığım fiyat buydu, yeni faturalananlarda yaklaşık 5bin tl zam gelecekmiş. Şu an 167 gibi bir ilk fiyat veriyorlar.
  • godoro G kullanıcısına yanıt
    2015-2017 arası bu şikayetlerden ben de hatırı sayılır adette okudum-işittim. Fakat yeni serilerde devam etmediği izlenimine kapılmıştım, yanlış mı biliyorum?
  • Malum siteyi açana kadar ben de böyle düşünüyordum hocam. Eli yüzü düzgün 2016 Allure'lara 150bin lira fiyat yazıyorlar, 145e vereceklerini düşünsem dahi o kadar ettiğini düşünmüyorum 4 yaşında, 50bin kmde, C segment dolu Pego'nun. GT-Line'dan bahsetmiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrenchKisss

Malum siteyi açana kadar ben de böyle düşünüyordum hocam. Eli yüzü düzgün 2016 Allure'lara 150bin lira fiyat yazıyorlar, 145e vereceklerini düşünsem dahi o kadar ettiğini düşünmüyorum 4 yaşında, 50bin kmde, C segment dolu Pego'nun. GT-Line'dan bahsetmiyorum bile
    Piyasası sanırım iyice yükseldi. 308 sevdiğim bir araç ama Style paket asla tercih etmem. Zor bir tercih sizin için gerçekten.

• Sorduğunuz seçenekler içinde tabi ki sıfır olanı alınır. 50 bin kmde inanın arabanın başından çoook şey geçmiş olabiliyor.
    Ben geçen sene 2016 model 14 bin kmde nokta boyası olmayan tertemiz 308 aldım. Yine de sayabileceğim olumsuzluklar:

- Direksiyon derisi sol üst tarafı parlamıştı.
    - Muhtemelen kötü yakıt kaynaklı enjektör şıkırtısı vardı.
    - Direksiyonu park manevrası esnasında çevirirken tak diye bir ses geliyordu.
    - Vites topuzunda 2-3 yerde çok ince de olsa yüzük izi vardı...

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı sıfır varken sıfır alınır. Benzin de rekor derecede ucuzlamışken alın geçin.

Alternatif dizel arayışı mevcutsa eğer, benim de ilk bakacağım seçenek 2017 sonrası dizel allure + paketli bir araç olurdu.
    Ben de dizelin daha dayanıklı, hatta çok daha dayanıklı olduğunu düşünenlerdenim. Benim süzgecime göre alınabilir 4 araç çıkıyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 23 Nisan 2020; 20:45:28 >

• 2017 model 2018 çıkışlı dizel otomatik allure (ve ekstra paketli) 308 aracımı satışa çıkaracağım , fiyat konusunda ne istemeliyim sanırım 308 konusunda bilgi sahibi arkadaşlar bu konuyu takip ediyor.(Aracın sağ çamurluğu boyalı 53bin km de onun haricinde hatasız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozer45 -- 23 Nisan 2020; 21:20:26 >
  • Dizel candır 308 alınırsa dizel için alınır

Dizel olmadıktan sonra Polo al daha iyi 308’den

• Hiç kimse değinmemiş ama mtv farkını da hesaba katmak lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.