Şimdi Ara

308 benzin sıfır mı, dizel ikinci el mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

308 için;
    160.000 TL, yetkili bayiden 0, EAT8 Style paket, Cam tavan, Geri görüş kameralı elektronik park frenli 1.2 Puretech benzin mi? (Sıfır dizel 180.000TL bütçe yetmiyor)
    140.000 TL, malum siteden, 2. el, EAT6, 50bin km, 2017-2018 Active (boş) paket 1.6Bluehdi dizel mi?

Kullanım: Max. 2-3sene, yıllık 15bin km çoğunluğu uzun yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrenchKisss -- 22 Nisan 2020; 15:45:15 >

• Bana 3 yılda 20 bin TL yi yılda 15 bin km yaparak nasıl amorti edebileceğini bir anlat bakalım, nasıl oluyormuş o iş ? Dur sen zahmet etme ben sana anlatayım.

Benzinli ortalama 7 lt yakar, dizel 5,5 lt yakar.

Benzinin litresi 4,80 desek düz hesap km de 34 kuruş

Dizelin litresi 4,70 desek düz hesap km de 28 kuruş

Arada 6 kuruş var, yılda 15 bin kmden ne eder 900 TL dizel aldığında artıda oluyorsun. Fakaaaat benzinli 1.2, dizel 1.5 olduğundan vergi farkı doğduğundan benzinli 1.000 TL daha düşük. Yani benzinli yılda 100 TL sana artı getiriyor, üstelik tam 20.000 TL ucuza almana rağmen 😂😂

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp 👍🏻
  • 160 bin bütçe varsa 2.el dizel allure de bulunabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paralara kesinlikle sifir alin hocam para kolay kazanılmıyor elin eskisini bosverin ama 1.2 turbo puretech motorlari iyi arastirin bir ara buji kirma konusu vardi sonra ne oldu bilmiyorum

• O kadar para vermisken 2.elde riske girmeyin
    Max 15k demissiniz uzun yolda benzin ve mazot arasında fark cok fazla degil

• dizel benzin olmuş aynı para 0 yapıştır
    ikinci el alacaasan 508 bak

• Sıfır fiyatı baya iyiymiş denk mi geldi yoksa rahatça bulunuyor mu araba? Kesin sıfır tercih ederim ben.
  • Yakında kasası değişecek araç için o paraları sıfıra vermeye değmez. Şubatta 135 civarına kampanyalı sıfır dizel otomatik veriyorlardı. Bence iyi bir seçim olmaz.
  • Uzun yolda biri 4 yakar digeri 5 yakar cok fark yok, cam tavan artisiyla beraber 0 araba bence daha mantikli

• Arabayi ne icin aldigina bagli
    Ekonomik olmasini istiyorsan temiz bir ikinci el denk gelirse al
    Yalniz pejolarda usta zor bulunuyor su ana kadar isinin ehli bir ustaya rastlamadim butun bayilerden ve servislerden sikayet geliyor oysa ford un birsuru ustasi var bundan haber edim dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20.000 lira fiyat farkını kullanırken yakıttan çıkartacaksınız üstelik satarken dizel araç daha fazla para edecek. Yerinizde olsam benzinliyi düşünmem.

• Ikıncı el başka araç al 308 ne be 160 bin mi istiyorlarmış Allah'ın pejosuna

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Rüyasında satar artık daha fazlaya dizeli
    Benzin mazottan ucuz ucuz uyan heeyy

• 1.2 puretec motorlarda, buji problemi, triger kayışı sıyırması nedeniyle yağ pompası tıkanması sonucu yatak sarma gibi çok ciddi problem yaşayanlar olduğu için kampanyadan 3008 allure almaktan son anda vazgeçtim. Sizin bahsettiğiniz 308in motoru da 3008in motoru ile aynı. İyi araştırıp karar verin 308 sahipleri 30-40binde triger değiştirdiklerini söylüyorlar sırf bu yüzden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Rüyasında satar artık daha fazlaya dizeli
    Benzin mazottan ucuz ucuz uyan heeyy
    Bilmemek değil,, öğrenmemek ayıp ayrıca gözlerini açta uyan kış uykusundan bilip bilmeden kafandan atıp insanları yanıltma, motorin daha ucuz shellin resmi sitesinden fotoğraf paylaşıyorum. Üstelik dizel motor litre bazında daha az yakıt tükettiği unutulmamalıdır. Bırakın bu dizel düşmanlığını.
    308 benzin sıfır mı, dizel ikinci el mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 23 Nisan 2020; 12:30:54 >

• Sanki benzin veya benzinli araç üreticisiymiş gibi, dizele düşmanlık nasıl bir psikolojik hastalık, ankisiyete anlamak mümkün değil...
    Kim neyi tercih ederse eder, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 23 Nisan 2020; 12:40:23 >
  • Dizel allure bakardım

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kısa mesafelerde dizelin kahrinin çekilmeyeceğini biliyor olman lazım . Istanful trafiğinde 1.6 d2 volvo otomatik 9 litreden aşağı yakmıyor .Güzergah 8 km .Turbo benzinli arkadaşın 9.5 litre aynı güzergahta . Dizel motor kısa mesafe kullanımlarda Ekonomik de değildir,rahat da degildir ,temiz de degildir ,sorunsuz da degildir .Gecin bu masallari .Gidip 40 bin lira uzerine para bayılıp "arabam az yakiyor "diye geziyorsunuz ortada. Neyin kafası bu ?
    Fiyatlar böyle seyretsin görecez bakalım satarken 40 bin lira uzerine satabiliyor musun o dizeli
    Şimdi bile satamazsın
    Defalarca yazdım yine yazayım:
    100 bin km için:
    Dizel otomatik araç 100 km de 5 litre
    Benzinli ise 100 kmde 9 litre yaksın
    Şimdiden söyliyeyim benzinin 9 yaktığı güzergahta aynı segment dizel asla 5 felan yakmaz ama hadi kötü biz olalım yaksın
    100.000 km sonra benzine vereceğin tutar 43.470 tl
    Mazota vereceğin tutar 23.900
    Fark 19.570 lira
    Sen bu aracı alırken ne kadar bayıldın benzin üzerine min 30 bin değil mi ?
    Peki 100 bin kmdeki dizeli 100 bin kmdeki benzinliden 30 bin daha pahalıya satabilecegine inanıyor musun ?
    Bir diğer mevzu 100 bin km içinde hangisinin masraf çıkarma olasılığı yüksek?
    Yanı hesap kitap ortada . Mevzu dizel düşmanlığı değil dizel gereksizliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 23 Nisan 2020; 13:9:35 >

• Dizeli iyi diye biliyorum 308 in, ben olsam sıfır alırdım, ama arkadaşların benzinli motor hakkında dedikleri korkutmadı değil. Bir aracın benzinli motorunda daha böyle sıkıntılar okumuştum. Şu an da çoğynluk dizelden yana. Ama benim de gözüm korktu, ben de dizel alırdım.

• yksln kullanıcısına yanıt
    Dizel dusmanligi degil gereksizligi
    Ha benim ayrıca dpf gibi elemanları söktürüp ortalığı zehirleyen şeref yoksunlarına dusmanligim vardır doğrudur .

• Hocam iki aracın fiyatı aynı olsa yine benzinli alırdım, hem benzinli eat8, dizel eat6...

Partikül derdi, egr derdi gibi problemleri yok, rafine ve sessizlik var benzinli araçta, keza yakıt fiyatlarıda aynı..

Dizelin hiç bir esprisi kalmadı artık. Yakın zamanda il merkezlerinde tescilli dizel araçlara ek vergiler gelmeye başlayınca millet yana döne dizeli satmaya çalışacak
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.