Şimdi Ara

Opel CORSA mı Ford FİESTA mı? (30bin tl ye sıfır araç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
14.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar 30 bın tl ıle sıfır olarak bu iki araçtan hangisini onerırsınız? yada 30 bın tl ıle baska onerebılecegınız arac var mı?

sorunsuz çalışması
    kalite
    ve ekonomi

aranılan kriterler. bu ikisi arasında hangısı olabılır? yada bu fiyata ne alınabılır? ıkıncı el arac almadık hıc nasıl olur ne olur bılemıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi "BMW" -- 31 Temmuz 2011; 16:04:02 >

• Ergonomi olarak corsa , fakat fiesta ya da kısa sürede adapte olunabiliniyor. Ben fiesta diyorum
  • Punto Evo alabilirsin,Clio da var yalnız o rakama fiesta zor bulabilirsin.
  • ikisi de güzel araçlar.. öyle çok fark olacağını zannetmiyorum.
    ben corsayı daha çok beğeniyorum o yüzden corsa alırdım.
    hangisinin tipini beğeniyorsan onu almalısın bence..
  • opel corsa
  • Corsa da güzel fiesta da donanıma bakmak gerek eşdeğer araçlar :)

Bizzat trend tdci kullanıyorum ama corsa ya bindim kullanmadım
  • aveo yada bakmak istiyoruz ancak sorun cıkar mı nasıldır nedır bılmıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seat ibizaya da bakmanızı öneririm

1.4 lt 85 hp Reference 28.700
    1.4 lt 85 hp COPA 29.900
    1.4 lt 85 hp Style 32.000
    1.2 lt TSI 105 hp Style 34.700
  • 1.4 tdci fiesta diyorum
  • Bence i20 al,servis maliyeti yedek parçada da memnun eder 5yılda garantisi var
  • evet ıbıza ve i20 de dusunecegız arkadaslar bakalım
  • İbiza +1 araçtır beklemediğinizi bulursunuz...
  • Corsa ya da Fiesta varken, ne Ibiza ne de i20 düşünürdüm.

i20 özgün değil bana öre, tasarım olarak Corsa'dan esinlenilmiş.

Ibiza ise o iç tasarımla zor girer listeme.

1)Corsa

2)Fiesta

3)Grande Punto EVO düşünün derim..
  • punto evo mylife versiyonunu alabilirsiniz. her iki seçenekten de daha donanımlı, fiesta'dan daha ferah.
    bu sınıfta fiesta yoltutuşu olarak tartışmasız liderdir. (hiç kullanmadım tamamen okuduklarımdan aktarıyorum)
    corsa ile punto aynı platform üzerinde.
    punto yapılan makyaj sonrası daha çekici durumda. mesela kullanması inanılmaz rahat, hiç yormayan bir araba. vs vs.. dilerseniz detay verebilirim veya punto konularına bakabilirsiniz.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genie1 -- 1 Ağustos 2011; 15:15:22 >
  • Şimdi amacım polemik yaratmak değil ama yukarıda i20 denmiş. ben ona karşı çıkmak zorundayım. çalıştığım firmada i20 araçlar var, yol tutuş açısından güven vermediği için kullananlar mutsuz ve çok şikayetçi. bilginize.
    bilmiyorum ben mi yol tutuşuna çok önem veriyorum? ancak araba dediğiniz güven vermeli. ben çok sakin araba kullanırım ama bir kavşakta en küçük çukurda bile arabanın hemen dışa doğru kaydığını hissetmeyi hiç istemem.
  • punto evo yu hıc dusunmedım acıkcası ... ama bır ınceleyecegım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizam1292

evet arkadaşlar 30 bın tl ıle sıfır olarak bu iki araçtan hangisini onerırsınız? yada 30 bın tl ıle baska onerebılecegınız arac var mı?

sorunsuz çalışması
    kalite
    ve ekonomi

aranılan kriterler. bu ikisi arasında hangısı olabılır? yada bu fiyata ne alınabılır? ıkıncı el arac almadık hıc nasıl olur ne olur bılemıyoruz

Merhaba, öncelikle iki aracı da yakın zamanda almış biri olarak tavsiyeme önem vereceğinizi düşünüyorum.

Opel Corsa'yı bir yıla yakın süre önce, en uygun otomatik araç olduğundan anneme aldım. Ancak şu an çok pişmanım. Corsa'dan iki ay sonra da nişanlıma Ford Fiesta'yı aldık. Corsa'dan ne kadar nefret ettiysem Fiesta'yı bir okadar beğendim. Corsa 1.2 Easytronic, Fiesta 1.4 Otomatik.

Bir kıyas yapmak gerekirse,
    Fiesta'nın süspansiyonları Corsa'ya göre bariz şekilde üstün. Hem daha konforlu hem de daha iyi yol tutuyor. Corsa hem oversteer'a hem de understeer'a çok çabuk düşüyor. Fiesta kaygan zeminlerde sadece arkadan kendini bırakıyor. Corsa ile her çukuru için için hissederken, Fiesta tümsekleri,çukurları daha yumuşak geçiyor.

Gelelim tüketim konusuna. 1.2 Easytronic Corsa'nın fabrika verilerine kanıp aldım desem yeridir. 100km'de 8LT'nin altına düşürmek için insan üstü çaba harcamak gerekiyor. Rezalet şekilde geri kaçıyor. Motoru hemen her yokuşta stop edecek duruma geliyor. Hele Easytronic tam bir kabus. İlla Corsa derseniz ya tam otomatik ya da manuel tercih etmenizi öneririm. Fiesta ise herhangi bir çaba sarfetmeden 7-7.5Lt civarında bir tüketim sunuyor. Tek dezavantajı 4 vitesli otomatik şanzımanı. 5 vites olsaydı özellikle 80km/s'den sonra da çok tasarruflu bir araç olurdu.

İç dizayn ve kullanım olarak da, Corsa'nın tek güzel yanı hoş teybi ve direksiyon kontrolleri. Geri kalan her parçası kalitesiz, kullanışsız. Daha bir yılı dolmadan oradan buradan fırlayan plastik parçalar, sönen lambalar da cabası. Fiesta'nın içi ise çok daha ferah, ayrıca görüş açıları daha iyi. Özellikle bej renk aracın içini çok ferah hale getiriyor. Fiesta'da tek beğenmediğim şey küçük ve okunaksız bilgi ekranı oldu.

Bazı marka fanatiği arkadaşlar bana kızabilir ancak hemen hemen aynı fiyata satılan iki araçtan Fiesta bariz şekilde üstün. Üstüne basa basa söylüyorum.
    CORSA ALMAYIN FIESTA ALIN

Bu arada yukarıdaki arkadaşların bahsettiği İbiza da gerçekten güzel bir araç. Punto yerine sıralamaya İbiza'yı koymanız daha akıllıca olur. Çok alakasız bir alternatif olacak ama Fiat'tan alınacak tek araç 500 bence. Estetik açıdan uzak bulmuyorsanız şu anda Cabrio modellerini normal fiyatına satıyorlar.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muccio -- 1 Ağustos 2011; 18:21:26 >

• muccio söylediklerinizde 2 konuya deginicem, 1 fiesta corsadan daha komforlu degil suspansiyonlar çok sert ve rahatsız. 2 içi ne ferah ne corsadan geniş oldukça basık bir iç mekan var. bunlarin kişisel yorumum oldugunu düşünmüyorum kime sorarsanız o araçlara binmiş kişiler aynı cevabi vericektir.

otomatik olarak 4 ileri tam otomatik ile otomatikleştirilmiş manuel şanzimanı karşılaştırmak çok mantıksız. otomatikleştirilmiş manuellerin konfor yoksunu sarsıntılı vites geçişleri oldugu ve geri kaçırdıklarını dünya alem duydu bunu sadece corsanın otomatigi kötü diye yazmak mantıksız olur zira o tip bir şansıman alıyorsanız bunlar normal. her markadada böyle olmuştur bu.

Diğer kısımlar için birşey söylemiyorm cıktıgı yıl arka kapının altından boyası dökülen koltuklarının minderi bozulan bir araçla kalite karşılaştırması yapmaya gerek duymadım punto da çok kaliteli bir araçtır fiesta alıp şirket aracı statüsüne girmektense geniş bol donanımlı iç tasarımıda oldukça güzel bir puntoyu ben tercih ederim.hele dizel falan alıcaksanız aman dikkat 1.4 68 beygir çag dışı motorlarla dolu ortalık.tata bile daha iyi motor yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

muccio söylediklerinizde 2 konuya deginicem, 1 fiesta corsadan daha komforlu degil suspansiyonlar çok sert ve rahatsız. 2 içi ne ferah ne corsadan geniş oldukça basık bir iç mekan var. bunlarin kişisel yorumum oldugunu düşünmüyorum kime sorarsanız o araçlara binmiş kişiler aynı cevabi vericektir.

otomatik olarak 4 ileri tam otomatik ile otomatikleştirilmiş manuel şanzimanı karşılaştırmak çok mantıksız. otomatikleştirilmiş manuellerin konfor yoksunu sarsıntılı vites geçişleri oldugu ve geri kaçırdıklarını dünya alem duydu bunu sadece corsanın otomatigi kötü diye yazmak mantıksız olur zira o tip bir şansıman alıyorsanız bunlar normal. her markadada böyle olmuştur bu.

Diğer kısımlar için birşey söylemiyorm cıktıgı yıl arka kapının altından boyası dökülen koltuklarının minderi bozulan bir araçla kalite karşılaştırması yapmaya gerek duymadım punto da çok kaliteli bir araçtır fiesta alıp şirket aracı statüsüne girmektense geniş bol donanımlı iç tasarımıda oldukça güzel bir puntoyu ben tercih ederim.hele dizel falan alıcaksanız aman dikkat 1.4 68 beygir çag dışı motorlarla dolu ortalık.tata bile daha iyi motor yapıyor.

İki aracı da kullanma şansınız oldu mu bilmiyorum ancak iki araca birden sahip olduğumuz için uzun uzun karşılaştırma şansı buldum.

Fiesta'nın yol tutuş ve konforu hakkındaki fikirlerinize kesinlikle katılmıyorum. Corsa'dan çok daha yumuşak, çok daha tok süspansiyonlara sahip. Corsa yolu birebir hissettiriyor. Devamlı titriyorsunuz aracın içersinde. Fiesta ise gayet stabil. Yolu Corsa gibi hissettirmiyor. Corsa'nın daha konforlu olduğunu iddia etmenize hayret ettim doğrusu.

Diğer yandan iç mekan tamamen kişisel fikrim. İki aracın da içi büyük sayılmaz. Fiesta'nın açık renk iç mekana sahip olması göze daha ferah gelmesine yol açıyor olabilir. Ayrıca Corsa'nın aşırı genişlikteki sütunları ve kapılara göre fazla aşağıda bulunan koltuk konumu benim Fiesta'yı daha rahat bulmama sebep olmuş olabilir. Ancak özellikle kapıların yüksekliği yüzünden Corsa'da dört duvar arasında kalmış gibi hissediyorum kendimi.

Özellikle konfor ve yol tutuş yönünden bakıldığında Fiesta hem Corsa'dan hem de Punto'dan daha önde gözüküyor. Kaliteli iç mekan da cabası. Açıkçası şu an Corsa yerine Fiat 500 almadığım için çok pişmanım. Hem nişanlım hem de annem bol bol kulaklarımı çınlatıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.