Şimdi Ara

308 mi, ASTRA mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
12.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra 2 tık önde duruyor. 308 güzel bi araç ama aynı fiyata iseler Astra alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 ACTIVE 1.6 e-HDi 115hp dediğin araç astra ile denk bile gelmez.
  • kişisel olarak 308 i tercih ederim ama mümkünse allure almaya bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galathian

Astra yok gerçi testte ama bağımsız suspansiyon yol tutuş adına önemli olmakla beraber herşey anlamına gelmiyor. Toplam ağırlık, şasi, ağırlık dağılımı, tekerleklerin birbirine uzaklığı vs gibi birçok etmen de önemli. Aşağıda verdiğim linkte sınıfın özellikle yol tutuş konusunda ağababaları olarak görülen Golf, Focus gibi araçlarla birlikte Leon ve Mazda 3 ile 5 farklı yol tutuş testinde karşılaştırması var yeni 308'in. Durum ortada.

https://www.youtube.com/watch?v=s0j69zjd_XU&list=PL-p91oDD1FWqJQHbkzVRmCKJt3v8EoU4B&index=1

Bu teste göre pejo; focus, golf'ü geçmiş görünüyor. Pek inandırıcı gelmedi bana.

• Astra j 1.6 136 beygir sport tourer yani sport donanim arac kullaniyorum. Sirket araci. 1 yili gecti 50 bin km oldu. Yol tutus daha once kullandigim focus 2, megan2 ve fluence ten daha iyi. Bircok arac kiraladim ve test ettim. En iyi yol tutus hissi veren arac astraydi. Golf kullanmadim ama leon dsg 1.2 tsi kullandim. Agirliktandir sanirim ama astra cok tok ve ust segment hissi veren bir arac.

Ozel olarak 3 er yil 2 ayri 307 otomatik kullandik. Su an 208 otomatim aracimiz var. Yeni 308 dizel 120 beygir eat6 test ettim. 208 in yerine almak icin. Tabi bircok arac testide yaptim.

Peugeota karsi neden ön yargi vardir, kullandigim 3 ayri peugeot ve 7,5 senelik peugeot tecrubem sonucu anlamis degilim. Tabiri caizse coluk cocuk yorumlariyla peugeot kötüleniyor.

308'in astraya gore tokluk hissi daha az ama leondan daha iyi dibilirim. Hizlanmasi da astrayi aratmiyor. Yol tutusun profesyonellerce testi onemlidir ama bana verdigi his astranin daha iyi olduguydu. 308 hafif oldugunu hissettiriyor. Ama yol tutusu gayet iyi ve yeterli. Motor sesi az. Ruzgar sesi astradan belirgin olarak daha iyi.

Otomatik araclardan en iyi vites gecisleri cift kavramalilarda ama dsg ve edc de sorun yasayan arkadaslarim oldu. Cift kavrama almayi dusunmuyorum. En mantiklisi tam otomatik. Olmadi cvt. Ama cvt de performansi kotu etkiliyor.

Tam otomatik yakiti arttiriyor ama peeugeotun eat6 sinda bu da giderilmis.

Vites gecislerini hissettirmemesi acisindan siralama dsg,eat6, edc seklinde. Yani cift kavramalilara yakin gecis hizi var.

Sorunuzda otomatik dememissiniz ama yorumlarin yardimci olmasi icin yaziyorum; su an en iyi otomatik peugeot eat6 dir. Cunku tam otomatik.

308 in tipi bence astradan daha kotu. Ama bende 1.2 eat6 308 ve 1.4 astra j de ilgilendigim araclardan. Ayni fiyat olsa 308 tercih ederim. Hafiflik en buyuk etken. Hem performansi hem yakiti olumlu etkiliyor. Tabi benzinli olunca vergi de avantaj.

Bu arada opel servisleri gordugum en kotu servisler. Gittigim peugeot servisi ise cok ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 12 Ocak 2016; 22:52:17 >

• alın alman tankını bakın keyfinize

• -fransizi kapima koymam
    -alman iyidir
    -peugeot arabami
    -bilmem neyi tek gecerim
    -forever ....
    -opel mi uzak dur

Coluk cocuk ergen yorumlarindan ne zaman kurtulacaklar. Hayatinda birakin yorum yaptigi arabaya sahip olmayi yada test etmeyi, arka koltuguna dahi oturmamis insanlar neden yorum yapar anlamam. Hadi dedin "şunun tipi iyi" anladim, gorsel yaklasmissin. Bir seyi soylerken sebebini de soylemeyen birinin yorumunu zerre kadar onemsememek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 14 Ocak 2016; 18:40:59 >
  • pejonun iç tasarımı içine sinerse ve fiyatta da güzellik yapılırsa alınabilir. ben olsam astrayı seçerdim.
  • 308 Eat6 120 hp Blue Hdi.

• Opel Astra
  • Ben de 308 derim, motor şanzıman olarak zaten herkes söylemiş. Onun dışında bence allure tekno gri 17 jantlarla led farlarla astradan çok daha yakışıklı bir araç.

• Bana sorarsan Astra.İç hacim daha geniş ve 308 in klima kumandaları falan hepsi dokunmatik ekrana toplanmış ayrı olsa daha güzel olurdu bence.
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Nasıl sorunsuz ve bozulmaz oluyor anlamıyorum. Eat 6 şanzıman şurda taş çatlasın 2 yıldır piyasada. Dsg bile ilk çıktığında en iyi şanzıman deniyordu şu an ne halde olduğu ortada.

Ben astra tercih ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

"Alman" çeliği, boşuna marka değil

Sizin Alman çeliği aslında Hint çeliği çıktı

Opel, Tata'dan alıyormuş çelikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Opele özel üretiliyor onlar, naziler de celiği hindistandan alıyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 308 içinden geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

Nasıl sorunsuz ve bozulmaz oluyor anlamıyorum. Eat 6 şanzıman şurda taş çatlasın 2 yıldır piyasada. Dsg bile ilk çıktığında en iyi şanzıman deniyordu şu an ne halde olduğu ortada.

biraz araştırsan eat6 nın 3. nesil olduğunu bilirdin
  • gerekceler gayet guzel yazilmis, 308 tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Opele özel üretiliyor onlar, naziler de celiği hindistandan alıyordu

Özelini genelini bilmem, 1.6 BMW 5 Serisi de bize özel üretiliyor nihayetinde. O da "Türk" otomobili o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

Şanzıman yeni ama üreticisi Japon Aisin firması. Aisin'ın daha önce ürettiği şanzımanların sağlamlığını referans alarak EAT6'ya sorunsuzdur diyoruz. Peugeot'a bu konuda güvenilmez ama bence Aisin sorunlu bir şanzımanı asla piyasaya sürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 14 Ocak 2016; 21:40:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.