Macun olarak noctua varda ekran kartında carbonaut diye bir şey var onu denemek istiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3080 ti termal ped değişimi 'Part 2 yolda' (2. sayfa)
-
-
nt-h1 pump out yapabilir hocam daha yoğun bir macun deneyin. farklı bir şey denemek istiyorsanız carbonaut değil de honeywell ptm7950, upsiren pcm-1 vb. olabilir. kryosheet de var ama elektrik iletir diyor onun riskiyle uğraşmaya değmez. 6800xt karta uygulamasını yaptım mx-4 pump out yaptığından dolayı, 2 ay oldu sıcaklıklar çok iyi halen.
-
Carbonaut ile kryosheet aynı markanın ürünü. Sitesinde elektrik geçirdiği yazıyor. Dikkatli kullanmak lazım.
Bunların dışında termal pad için gelid öneriyorlar. Birde kritical markasının 20 wmk lık bir ürünü var ama kargo dahil 35 sterlin olunca vazgeçtim.
Büyük ihtimal gelid ultimate ile carbonaut alacağım. Yarın veya pazartesi ekran kartını söküp kumpasla ölçüm alıp siparişleri veririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başına gelmeyen böyle konuşur ancak sen gör bakalım bi 80 derece gpu 105 derece hot spot hemen koşa koşa macun alır sürersin. Yeni kartlar bakım istiyor yoksa yanar gider eski gtx 970 kartıma elimi sürmedim 6 sene banamısın demedi. Şimdi 3080 extreme var 2 senede macun mefta oldu mecburen değiştirdim pad olayı duruma göre yıpranma varsaa değişir ama macun şart. Noctua macunun performansını ben beğenmedim gpu için uygun bir macun değil sanki. Üşenmezsem bir ara thermal girizzy falan deneyeceğim yada Thermalright.
-
Kartın ilk zamanlardaki sıcaklıklarına göre şimdi kullandığım noctuayı hiç beğenmedim. 70-80 arasında geziyor sıcaklıklar, daha çok 75+ diyim. 70in altına düşmesi lazımdı. En azından benim beklentim o yönde.
Alternatif bir macun bakmam gerek noctua yerine.
Yazıyıda güncelleyeceğim yeni termal padler geldikten sonra. Mevcutta macun ve pad değişiminin neredeyse hiç etkisni görmedim. Bendemi sorun var, malzemede mi çözemedim. Bir 10 gün sonra tekrar bakar irdeleriz
mx6 nasıldır?
-
Cooler master mastergel maker nano nasıldır? Bende 3600 üme sürmüştüm 4 yıldır macununu değiştirmedim sıcaklıklar hala aynı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Termal padde thermal grizzly, arctic, ve en çok merak ettiğim pullsar ice dragon nasıldır acaba?
Pullsar ice dragon padleri çok merak ediyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
masaüstü işlemcilerde ihs olduğundan pump out sorun olmaz hocam ben de mx-4 sürmüştüm 3 yıl olacak sorun yok. direct die uygulamalarda sorun oluyor gpu gibi. aynı mx-4 iki hafta dayanamadı 6800 xt ile.
İşlemci için boşa macun ile uğraşmayın, kim ne derse desin
Carbonaut ilk çıktığında laptop için aldım kullandım , en iyi macuna göre daha iyi soğuttu, macun derdini kökten çözdü.
Uzun süredir masaüstü kullanıyorum , stok macun 11700kf 240l sıvı soğutucu mevcut. Full yükte 80 derece takılıyordu, kryosheet çıkmış , deneyeyim dedim , normalde carbonaut alacaktım. Şuan full yükte 60 derece , farkı görüyorsunuz ekstra bu fazla soğuk diye 5.3 GHz oc ettim youtube dan bakıp , 30 dk boyunca test ettim full yükte sorunsuz 70 gördü .
Bu arada CPU kısmının olduğu bölgede 3 fan yeri mevcut boşta , oraya 3 fan koyup ısıyı dağıtsam eminim Max 55 görür
Neyse sistemi şuan yükselttim , 7950x3d aldım , eski 240l soğutucu ile kullanacağım , tabi yine kryosheet de aldım , tüm parçalar geldi kutusunda duruyor, test etmek için sadece ram kaldı , yurtdışında geziyor , gelince deneyeceğim
Ayrıca aklımda kryosheet i gpu için kullanmak da var , ama epey pahalı , yoksa gözümü karartıp alırım onun için de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Onlari denemedim bir sey diyemem. Bulabildigim gelid ultimate idi onu aldim. Onuda 1.5mm yerine 2mm almistim, dedim ezilir biraz bastirinca fakat baya kivami sertmis fazla ezilmedi. Gpu'nun sogutucuya tam temasini engelledi. Bende biraz eziyim inceltiyim dedim. Bu seferde fazla ezmisiz galiba ramler geri 100+ derecelere cikiyor
-
carbonaut almadikmi sanki?
Aldik ama ne oldu? Kutusunu actim kutu bos cikti
Amazon parayi iade etti tamamda kutusunun bos cikma olasiligi nedir yav. Birisi icinden alip geri mi gonderdi acaba?(simdi yazarken geldi aklima bu) uzerinde 5 tane guvenlik bandi var normalde. Zarar vermeden sokulebiliyor mu bilemiyorum, kutusunuda attim. çopu kurcalama fikri çik aklimdan Bu da baska bir poset icindeydi o poset kapaliydi. Valla bilemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur-i leng -- 21 Aralık 2023; 15:52:43 >
-
Kryosheet alın , bu arada corbonaut fiber olduğu için rahat kesebilirsiniz tek parça dağılmaz , kryosheet ise fiber değil , kesmeseniz bile çok çabuk düz çizgiler halinde parçalanıyor , elinize alıp oynamayın 100 parçaya kesmiş gibi olursunuz
Birde su var;
Bunlar elektrik ilettigi icin dikkat etmek gerekiyor. Heleki ekran kartina uygulanirsa. Kumas tarzinda oldugundan kayip gidebilir. Devre kartini sogutucuya yerlestirirken ters ceviriyoruz. Durum boyle olunca malzemenin gpu uzerinde kalma olasiligi kesinlikle 0.
O yuzden sogutucuyu devre kartinin uzerine koymak gerekiyor.
Bir diger yavsiye edecegim seyde. Eger padleri degistirirseniz oncelikle macun surup o macunun tamamen dagildigindan emin olun. Yani macun surup karti toplayin. Sonra geri sokup macunun durumuna bakin. Duruma gore macunu temizleyip carbonaut koyup tekrar karti toplayabilirsiniz. Aksi durumda aradan kayarsa karta el fatiha okutturabilir.
Ornek fotoda ekleyim gpunun sogutucuya tam temas etmedigi durumu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur-i leng -- 21 Aralık 2023; 16:9:32 >
-
Hocam zaten arctic kendi sitesinde mx4 ekran karti icin uygun olmadigindan bahsediyordu ona gore termal macun uygulayin bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Guvenlik bantlari saç kurutma makinesiyle azicik ufletince cikiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Mining yaptığım dönemde 3 tane Gigabyte 3090’ımın pedlerini değiştirmiştim ve bellek sıcaklıkları 110’lardan 75-80’e düşmüştü.
Ped olarak da AliExpress’te satılan no name ama yorumları iyi olan 14 mkw’lik pedlerden kullanmıştım.
Yalnız macun olarak ilk başta elimdeki mx4’ü kullanmıştım. Fakat mx4 fazla akışkan bir macun olduğu için Gpu sıcaklıkları 10+ yükselmişti.
Sonradan birisinin tavsiyesi ile çok ucuza satılan Halzniye diye bir macun alıp kullanmıştım ve sonuçlar gayet iyi olmuştu. Bu macun mx4’e çok daha katı kıvamlı bir macun ve 13 mkw.
Halnziye P13 13,4 W/mK 2 Gr. Termal Macun
https://www.amazon.com.tr/dp/B09SRJHJFY?ref_=cm_sw_r_apin_dp_WTHN1B55BSXYS5PY22J0&language=tr-TR
Bu sebeple yeni macun alacaksanız mutlaka daha kıvamlı olacak bir macun alın derim.
Isıl transfer biriminin kısaltması doğru olmayabilir bu arada :)) Hatırlayamadım şimdi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ram gelince test etmek kaldı, kenarda bekliyor canavar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X