Şimdi Ara

3090 vs 4070 vs 4070 ti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba garantisi devam eden ürünü servise gönderip padler ve macun ufak bir ücretle yeniletilebiliyor mudur? Çünkü biz bunu yaptığımızda güvenlik bantları gideceğinden garantide risk teşkil ediyor.(biliyorsunuzdur sanırım)

Zaten mining kartta temel sorun, ya bios atmışlardır kartı aşırı yıpratmışlardır, ya padleri değiştirip garantiyi bozmuşlardır ya değiştirmeyip yüksek sıcaklığa çıkmıştır kart.Hani kime sorsam 6 ay mining yapıldı diyor, 6 ay sınır sanırım üstünü çok azı söylüyor3090 vs 4070 vs 4070 ti 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    35 bin abartı ama 20 bin de fazla iyimser. 25-30k arası olacaktır muhtemelen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Arkadaşın aldığı kart garantisiz herhalde hocam. Sanırım Gigabyte servisi dediğiniz işi yapıyor ama diğerleri garanti kapsamında bunu yapıyor mu bilmiyorum.

• bluelife27 kullanıcısına yanıt

32kda 4080ler başlıyor, 4070ti ile 4080 arasında performans açısından ciddi fark var. yoksa adı değişmezdi. durum böyle olunca ona ykaın bir fiyattan gidemez bence.

Ben tahminimi 20-25k arası olarak veriyorum bakalım.

4080le 4090 arasında uçuk derecede performans farkı varken fiyatları yakın hocam yüzdeye vurunca. Kart gelmeden performans farkını bilemesek de evet kayda değer fark olacak gibi duruyor. Tüm bunlara rağmen 25k altının anlık indirim vs. dışında zor olduğunu düşünüyorum, 20k'nın imkansız olduğundan eminim diyebilirim. Şartlar malum zaten, o çıkana kadar fiyatlar iyice yükselecek gibi ama umarım yanılırız da güzel bir karta sahip olursunuz.

Benim 3090’lar 12 aylık :))

Mining yapan biri olarak eğer mining yapılmış bir kart alacaksam biraz sohbet ile kişinin mekanik, teknik vs bilgisini anlamaya çalışırdım. Nasıl bir ortamda nasıl bir soğutma ile kullanmış anlamaya çalışırdım. Anlamayan birisi ise açıkçası pek bulaşmazdım.

Misal ben kartları aldığım günün bir hafta sonrasında arkalarına termal ped, alüminyum blok ve fandan oluşan ek soğutma sistemi ekledim. Bu sayede bellek sıcaklıkları ilk bir hafta harici 90-100’ü hiç geçmedi. Daha sonra yaza doğru havalar ısınınca da kapalı kasa soğutma sistemi kurdum. Yaz gününde bile Gpu sıcaklığı 59 üstüne çıkmadı.

Bu arada Gigabyte marka olan 3090’ların pedlerini kendim değiştirdim. Tabii öncesinde Gigabyte globalden pedleri değiştirirsem garanti dışı kalır mı diye teyit aldım. Gigabyte ped değişimine izin verdiği için sadece Gigabyte’ları değiştirdim. Ki Gigabyte’larda kartı açtığınızda sökülecek bir etiket yok. Ped değişimi ile ilgili mesajımın linkini de mining başlığının ilk mesajında görebilirsiniz.

Ama Asus ped değişimine izin vermedi. Onu ellemedim. Ama arkasına yüksek ısı aktarım özelliği olan bir ped ve alüminyum bloku sıkıca bağlayınca onun bellek sıcaklığı sorunu da çözülmüş oldu.

Bunun yanı sıra Pny’de hiç bir şey yapmama gerek kalmadı. Geldiği gün bile bellek sıcaklıkları 80’i geçmiyordu. Arka plakanın düz metal olması ve kaliteli ped ile hiç bir sorun olmadı. Ki ben ekstra güvenlik olarak yine alüminyum blok ve fan ile 10 derece daha düşük sıcaklık elde ettim.

Ez cümle karşınızda ne yaptığını bilen, mümkünse kartın ilk sahibi olan ve gerekli ekran görüntüsü ve testlerle kartın sağlamlığını garanti edebilen birisi varsa o kişiden kart alınır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Linki atabilir misiniz pmden o garanti mevzusunun?

Pny nasıldı mesala, onlarında ilanını görüyoruz, base 1650mhz miydi neydi öyle hatırlıyorum. Asus roglar 1850lere kadar çıkıyor sanırım.

Sanırım Asus, gigabyte, pny kullanmışsınız. Bu karların performansları nasıldı, temel soğutma performansı, bobin sızlaması denilen mevzu var mıydı mesala?

öyle bir şeyki ada ürünü kötüde kullansa, serin ortamda kullandığını iddia edecektir. :) Bios atanlarda var tabi, sonra bunları millete müdehale yok gibi satıyorlar, yarın öbürgün servise gittiğinde servis garanti dışı dediğinde adama ayrı bir masraf olacak tabi. O hakkın altında nasıl kalkacakalar acaba :)

Oyun bilgisayarımda Rog Strix, Aorus ve Pny’yi deneme şansım oldu. Bendekilerde coil whine denilen soruna denk gelmedim. Ki bildiğim kadarıyla 3bin serisinde pek coil whine sorunu yok.

Performans olarak Rog Strix ve Aorus aynı gibi. Gpu sıcaklığı ve sessizlik olarak da aşağı yukarı aynılar. Sanki Aorus biraz daha sessiz gibi geldi bana.Tabii kullanılan kasaya göre ufak farklılıklar olabilir ama ben bir farklılık göremedim.
    Gerçi iş güç derken pek de oyun oynayıp test ettim desem yalan olur. Ama 10 derece gibi bir fark olsa hatırlardım. Şu an kasada ped değişimi yaptığım Aorus 3090’un Gpu sıcaklığı oyunlarda 65-75 arası oluyor. Furmark testinde de max 83 derece oldu.

Pny’nin boost hızı diğerlerine göre daha düşük. Fanları da biraz daha küçük olduğu için Gpu sıcaklığı 5 derece kadar daha yüksek oluyor. Diğerlerine göre de bir tık daha sesli. Ama kartın arkasında düzgün metal bir plaka kullanıldığı için, muhtemelen de kaliteli ped kullanıldığı için bellek sıcaklıkları yazın en sıcak dönemde bile 80’i geçmedi.

Açıkçası bios atmayı hiç denemedim. O yüzden orijinal bios’a dönünce anlaşılıyor mu yada bunun kaydı tutulabiliyor mu bilmiyorum.

Garanti konusunda ise Aorus’u Amazon İngiltere’den aldığım için globa sorduğum sorunun cevabı şu şekilde gelmişti. Resimdeki ikinci paragrafta termal ped değişiminde karta herhangi bir zarar gelmezse garanti bozulmaz diyor.

3090 vs 4070 vs 4070 ti

Bu da hafif modifiye ettiğim PC kasam. Önde iki tane dandik 12cm fan içeri üflüyor. Üstte 2 tane 12cm ile arkadaki 14 cm fan da sıcak havayı dışarı atıyor.
    Ekran kartı da yandan ızgaralı bölümden temiz hava çekiyor.

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Eski kasamı bende modifiye etmiştim ama sonra baktım olmuyor başka kasaya geçtiydim. Bende büyük kasa seviyorum, lakin ağır olmamalı. Bundan sonra kasa değiştirirse özellikle buna dikkat edeceğim. Corsair 5000D Airflox kasa var, çelik,demir ağırlıklı. Hayvan ölüsü gibi.Geçende bilgisayarcıya götürmem gerekti götüremedim. Lakin soğutma performansı on numara, 2 stok fanla yaz geçirdim banamısın demedi. 5800x işlemci olmasına rağmen...

Rog,Auroslar vs zaten top tier kartlar. Evgada iyi kartlar üretiyordu ama Nvidia ile olan işi bıraktı. Şimdi Evga alsan sürücüleri nvidia vereceğinden sıkıntı olmaz ama garanti,yedek parça durumu vs nasıl yürür ona bir fikir yürütemiyorum. Lakin İnno, palit,zotac,gaintech vs gibi markalar bana nedense güven vermiyor. Ucuz, kalitesiz kartlar gibi oluyor. Kaçtane konu açtım, beklediğim gibi bir geri dönüş alamadım bu kartlar alakalı.Ya yanılıyorum ya da millet pek oralı olmuyor.

Oyunlarda kartların sıcaklığı eğer macun ve pad veya donanım sıkıntısı yoksa pek artmıyorda furmark testinde üst limit ne olmalı sizce? Şahsen 80 üstüne geçmemeli diye biliyorum.

Bios atma mevzusunu araştırırken duydum, daha çok performans almak için yapıyorlarmış. Kimisi satarken trekrar eski biosuna geri döndürüyormuş, kimiside uğraşmazdır zaten. Lakin servis bunu fark ederse garanti dışı bırakması zor olmasa gerek.

Pad, macun değişiminde garanti dışı mevzusuna bizim servisler ne diyor orasıda önemli. Vidalarda emniyet şeriti var sanırım, aha vidalar açılmış, garanti dışı diyip geri göndermelik durumları beklerim bizimkilerden. :)Dediğinize göre şimdilik (değişmediyse) gigabyte buna ılımı bakıyor sanırım.

https://www.youtube.com/watch?v=V6oZ1gLr4LM&t=424s

Mining kartlar çöptür vs gözüyle bakmıyorum. Lakin her şeyin bir ömrü var, olmasaydı üreticiler belli yıl garanti vermezlerdi. Hatta bu ömürleri kullanım oranıyla azaltıldığını düşünüyorum. Ha bunu programlayıp mı yapıyorlar yoksa ona göre mi malzeme mukavviyeti kullanıyorlar bilemiyorum. Bir oyuncu olarak pcde oyunu ortalama günlük oynayabilrisem 2-3 saat anca oynuyorum misal. en fazla oynadığım süre 8 saattir oda nadir. Genelde oyuncu kartları bu şekilde kullanıyordur. Lakin bir mining kart 7/24 kullanılıyor. Dolayısıyla kullanım ömürleri varsa mining kart 2-3x daha hızlı tükeniyordur, diye düşünüyorum. Sizinde dediğiniz gibi temiz kullan vardır, pis kullanan vardır. Satışta kimse malını yermez doğal olarak. : ) İlanlara bakıyorumda özellikle 3090da mining yapmayan kalmamış. 3080 tilerde öyle. Çoğu pad değiştirdim, garantisi devam ediyor vs diyor.

Hiçbiri :

-kullanım yerinin fotosunu,

- faturadaki tarihi,

- en az 1 saatlik furmark testini vs paylaşmıyor.

Güven vermiyorlar doğrusu, dediğiniz gibi işini temiz yapanda bunların arasında kaynayıp eriyor. Sonuçta ucuz kartlar değil, sen alırken çalışan kart bir gün sonra, bir ay sonra ne olacağı belli değil. sıfırında belli değil ama olasılıklar ortada.

Fiyatlar ikinci el için, mining yapılmış kartlar için halen yüksek. Bu kart satıcılarından çok sıfır fiyatlarının düşmemesi. Ee mağlüm millet alamıyor, yüksekten alınan kartların fiyatıda düşmüyor. Nvıdıa sorsan kartlar ellerinde dolup taşmış, vatandaşa sorsan piyasada kart yok ve fiyatlar yüksek. Bu işin sonu nereye varacak bilemiyorum.

İkinci el 3000 serisinde oyuncu kartı bulmak lazımda, tabi nereden bileceksin adamın oyun mu oynadı veya mining mi yaptı veya her gün 8-10 saat render mı yaptı vs 4000 beklesen kaçtan çıkacak, bizde kaçtan gelecek muallak.

Neyse olay kart farkından mining kart alınır mı alınmaz mıya dönüyor. :))

4070, 4070ti fiyat ve özellikleride netleşmedi arkadaş. En azından belli olsaydı ona göre hesabımızı kitabımızı yapardık. şimdi 15klardan ikinci el 3090 alsam 4070ler ona yakın bir performansda güzel bir indirimle 20klara gelir mi o düşündürüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 25 Kasım 2022; 11:20:17 >

Artık evli barklı çocuklu biri ve bilgisayarı da salonda duran biri olarak alengirli, ışıklı yada büyük kasa tercih etmiyorum. Minimalist kasalar daha çok hoşuma gidiyor. Hatta ekran kartının ışıklarını bile programı üzerinden kapadım :)) Kasada sıfır ışık, köşede usulca durup görevini yapmakta.

Miningde aslında kart normal oyun kullanımından çok daha az yoruluyor. Misal ben hep ethereum kazımı yaptım. Ethereum kazımında 3090’lar 300-310 watt civarında güç çekiyor. Çünkü mümkün olan en iyi verimle kazım yapılması gerekiyor. Aksi taktirde boşuna fazladan elektrik harcamış oluyordunuz.

Halbuki oyun esnasında bu 400 Wattı geçmekte. Furmark yaparken Aorus için 460 wattı gördüm.

Örneğin alttaki ekran görüntüsünü Temmuz 26’da öğlen 12 gibi almışım.
    Gpu sıcaklıkları 55-58 arası iken bellek sıcaklıkları da 80-85 gibi, fan hızları %80 ile 100 arasında, güç tüketimi de 300-320w arası

3090 vs 4070 vs 4070 ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 25 Kasım 2022; 11:44:57 >

Ufak kasa genelde oyuncular açısından yüksek sıcaklık, sıkış fıkış kablo yönetimi vs şekilde olduğundan tercih edilmiyor. Çok büyüğüde tabi hantal duruyor.

Gördüğüm kadarıyla 2 tip sıcaklık oluyor sanırım, gpu sıcaklığı ve vram sıcaklığı. Furmark hangisini baz alıyor acaba, böyle ikinci el kart aldık test ediyoruz diyelim. Nelere bakmamı önerirsin?

Adam kartı açıp padleri ve macunu yenilemişse ve garanti mevzusundan dolayı bunu demeyebilir.Bunu nasıl anlayabiliriz dersin?

Olay biraz ana başlıktan sapıyor ama 3090 kanadında veya 3080 ti kanadında ikinci eller mining kart olarak gelme ihtimali çok yüksek olacağından aslında konuya dahil oluyor. :) Herkes sizin gibi açık sözlü olmuyor maalesef. :))

Gpu sıcaklığı ve bellek sıcaklıkları için belli teknik sınır değerler var. 3bin serisi için Gpu’da 93, gddrx6 belleklerde de 110 derece.
    Kart zaten bu sıcaklıklara ulaştığında hız kesip devrelerin bozulmasını engelliyor. O yüzden istense de bu sıcaklıklarda uzun süre çalışamaz.

Furmark testinde ise açıkçası testin yapıldığı ortam sıcaklığı, kasanın havalandırması vs gibi etkenler de sıcaklıklarda değişiklik yaratabilir.

Misal benim evin sıcaklığı küçük çocuklar olduğu için 25 derece civarında. Böyle bir ortamda çok da havadar olmayan bir kasa içerisinde mevcut Aorus 3090, 20-25 dakikalık furmark 4K testinde Gpu sıcaklığında 84 dereceye çıkıyor. Bellek sıcaklıkları da 90 civarında. Ki bu sıcaklıklara 5.dakikada ulaşıp ondan sonra sabit kalıyor. O yüzden daha uzun test etmedim.

Bildiğim kadarıyla furmark gibi sonuna kadar zorlayan bir testte Gpu sıcaklığı 85-90’lara, Bellek sıcaklıkları da 100’e kadar çıkabiliyor. Tabii bu karta göre ve şartlara göre değişkenlik gösterebilir. Altta benim Aorus 3090’nın furmark ekran görüntüsü mevcut.

Tabii yanlış bildiğim bir nokta varsa başka arkadaşların da yorumlarına bakabilirsiniz.

3090 vs 4070 vs 4070 ti

Yalnız şimdi aklıma geldi de RDR2’de çözünürlüğü 4K yapıp, tüm detayları da en yükseğe çekip bir test yaptım. RDR2’de bu ayarlarda bildiğin furmark gibi yükleniyormuş karta, onu şimdi fark ettim :)) Gpu sıcaklığı 81 dereceyi gördü :)) Daha önce hiç bu şekilde RDR2’de test etmemiştim :))

Gerçi skorlar işlemci kaynaklı biraz düşük ama olsun, Ryzen 3600 ile ancak bu kadar

3090 vs 4070 vs 4070 ti

• 4080=1200$ bizdeki fiyat 33000/18,6=1774$

oran=1774/1200=1,478

4070 eğer 800 dolar olursa

800x1,478x18,6=21,992 TL olacaktır.

Hazır kuruluyken oynayın bari 3090 vs 4070 vs 4070 ti 970 ile cebelleşe cebelleşe oynayıp bitirmiştim bunu. Çok güzel oyundur.

Oradaki memory termi. vram sıcaklığı mı oluyor yoksa hot spot olan mı?

Vram arızasını nasıl anlıyoruz mesala, sen bu kartları sıfır almadıysan test etmişsindir tüm bunları. :))

• APOLL0 kullanıcısına yanıt

Yani olabilir, ana fiyat düşerse vergi ve kar oranlarıda düşer mantığıyla yaklaşık bir değer verilebilir. Şimdi burada

4080 12gb için 900 dolar denilmiş, sonra yediremeyince iptal ettiler.

ocakta gelecek olan 4070ti sanırım bu iptal olan olacak ama utanmadan 900 mü diyecekler yoksa daha aşağıya mı diyecekler merak ediyorum.

3070 500 dolardan çıkmış

3080 700 dolar

arada 200 dolar fark varmış. Şimdi yine 200 dolar fark olsa daha kötü olur, 4080 1200, böyle 100 dolar daha pahallıya gelir3090 vs 4070 vs 4070 ti 

Sıkıntı, güzel fiyata verirlerde piyasadaki 3000serisini kimse almaz (4080den pahallı 3000 serisi kart satan var, akıl tutulması yaşıyorlar sanırım3090 vs 4070 vs 4070 ti )

4070 ti 800 dolar olsa

4070 700 dolar olabilir, tabi sallamasyon falan :))

3090 serisi az kullanılmış, oyunudan kart olsa daha güvenerek alınır ama işte mining olunca işin rengi değişiyor.

Memory temp, vram yani bellek sıcaklığı oluyor.

Hot spot ise Gpu içindeki en sıcak nokta diye biliyorum. Hot spot sıcaklığı, Gpu sıcaklığının 10-15 derece fazlası oluyor.

Bu arada bu kartların tamamını ben sıfır olarak aldım. Amazon İngiltere, Fransa, İspanya baka baka, uygun fiyat yakaladıkça aldım :))

Şükür çocuklar yattı, dizi seyretmezsek belki bir iki saat oynarım :)) Ama şu saat olunca da insanda oyun oynayacak taakat kalmıyor. Kısmet diyelim :))

Anladım hocam, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. :))

Hocam kartla ne kadar mining yapıldığının anlamanın tek yolu fatura tarihini baz almak. Miningci adam kartı alır almaz rige takar tipine bile bakmadan :) misal ben.

Ha bu arada şunu da diyeyim. Ocak 2021 den buyana elimden 50-60 civarı kart geçti. Kimine kapalı kutu sattım , kimini rigimden söküp sattım. Ve sattığım hiç bir karttan geri dönüş olmadı. 3000 serisi baya dayanıklı çıktı bence.

• APOLL0 kullanıcısına yanıt

Her mining yapılan patlayacak diye tabi bir şart yok hocam zaten :) Temiz ve doğru kullanılmışsa,( içi açılıp garanti dışı bırakılmamışsa,daha fazla performans için biosuyla oynanmamışsa vs) geriye sadece arıza verme olasılığı kalıyor. Az kullanılmış bir kartın arıza verme olasılığıyla işte aylarca kesintisiz kullanılan bir kartınki aynı olmuyor. Aralarındaki fark bu sadece.

Fatura ve garanti şart bence, olaki bir sorun olduğunda teknik destek alabilmek için.

Ha kötü kullanılmış hem garanti yoksa elde mi kalır, tabi kalmaz. Ama ona göre fiyattan satıp alıcıya söylenmelidirki riski bilerek alsın. Diğer türlü 3-5 bin daha karlı satacağım diye ah almaya değmez, o insandan her türlü çıkar zaten..

50-60 nedir hocam, çiftlik falan mı kurdunuz?3090 vs 4070 vs 4070 ti 

Bende ileride yaparım diyordum ama başlayamadan bitti bu furya..hayırlısı bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.