Şimdi Ara

3090 vs 4070 vs 4070 ti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba;

sizden ricam olucak;

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 2293 (donanimhaber.com)

burada yazdım.

arkada gpu-z sensor sekmesi açık; max ultrada 2 k da oyun oynar ıken oyun ayarları full+ full rt acık. dlls acık.

iken kartın max yaptıgı pick en yüksek değeriniz nedir rdr2 de

gpu çekirdek sıcaklık değil istediğim veri.

gpu memory sıcaklık değirinide istemiyorum.

benim istediğim tek şey gpu ''HOT SPOT'' karttaki en sıcak nokta pbc üzerindeki yani; ısı değeri.

Teşekkürler.

26/12/2022 Hala cevap yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 26 Aralık 2022; 13:3:5 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Gerçekten üzgünüm fakat bu düşünceler ile siz kart satın alıp kullanamazsınız. Kusra bakmayın.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

ben bu garanti işini deniyeceğim. servise parasını hatta kendı macun ve padleri atın alıp vererek.

yakında paylaşırım sonucu buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Aralık 2022; 6:43:33 >
  • Dlss e girmeden diyorsun ama 4k serisinin olayı dlss. O yüzden girmezsen 3k serisi daha avantajlı gözükür.

4070 derim ben şayet, ikinci el 3090 da mining yapıpmış olması muhtemel. Mining şu an öldü millet eski ekran kartlarını satmaya başladı. Onlardan birine denk gelme diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi mesajıma hitaben diyorsunuz? Genel anlamda var olan riskler hakkında konuştuk zaten, evet dediğinizin doğruluk payı var. 5 ilanda en fazla 2 tanesi uyuyor bana, lakin gerçekler böyle. 500-1000tllik ürünler olsa abartmış oluruz ama 13k üstü ürün için ya tutarsa şeklinde gidebilecek lüksümüz yok malesef.

• bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt

Hocam zaten piyasadaki 3090larından beşte dörtü mining çıkışlı,normal bir oyuncu kartına denk gelmen zaten zor bu modelde. Dlss girmeden dedim, çünkü girersek zaten kafadan 4000 serisi geçiyor.kaldıki görüntü üzerinde oynama ile performans sağlayan bir teknoloji bu dlss, kartın gücünü arttırmıyor, grafik ilizyonu gibi diyebiliriz :)) Özelliklere baktığımızda 3090 bu iki karttandan ağır gözüküyor,gerçek performans farkı için tabi 3090 harici diğer kartlar çıkmadığından bir şey demek zor. lakin çıkıncada çok geç olma ihtimali var, özellikle ikinci el 3090lar için.o yüzden bir fikir yürütme adına sormuştum konuda.

• Dlss kapalıyken 4090 ın 3090 dan daha düşük olduğu benchmarklar vardı. Bundan yola çıkarak 4070 in düz gücünün 3090 dan aşağı olacağınj düşünebiliriz. Fakat oyun için kullanacağınızı düşündüğümden sonuç olarak FPS e bakarak 4070 diyorum.

Fiyat konusu tartışılır. İkinci el, muhtemelen bildiğimiz gibi ve sıfır bir ürün söz konusu.

Çıksın bakalım. Ama 4070 ten yanayım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salvatore çok bilgili efsane bilgilere sahip

• Henüz test etme şansım olmadı. Olunca ekran görüntüsü alıp atarım, aklımda yani :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

Sağolasın.

• Asus Strix 3090’a Furmark testi yapmıştım. Onun fotolarını buldum.

16. dk ve 38. dakika olarak iki tane ekran görüntüsü ekleyeyim.

Bu arada bu kart 1 sene kadar mining yaptı. İçi açılmadı. Sadece arka taraftaki bellekler ısınmasın diye arka plakaya termal ped ile birlikte alüminyum blok ve üzerinde fan ile çalıştı.

Gpu max: 69 derece
    Gpu Hot Spot max 82 derece
    Memory max: 96 derece

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

Lütfen yukardaki mesajımda yazanları aynen yaparsan dahada mutlu olurum. tabi vakit bulabilir iseniz çok makbule geçer inan ki. bu arada veriler için yukardakıler ıcın tesekkurler. 3090 vs 4070 vs 4070 ti 

ilerleme varmı sorduğum soru hakkında vakıt bulup yapabıldınızmı ?3090 vs 4070 vs 4070 ti 3090 vs 4070 vs 4070 ti 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 1 Ocak 2023; 13:39:18 >

bende oyle yaptım genecen ay. Kartın garantisi bitmesin diye.

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 29 Aralık 2022; 16:29:10 >

• Şimdi onu yapıyordum.

13 dk, Witcher 3 4K çözünürlük ve herşey max seviyede iken Gigabyte Vision 3090'nın sıcaklıklar şu şekilde.

Gpu temp: 72,1 C

Gpu hot spot: 83,2 C

Memory: 84,0 C

Bu arada gpu hot spot, normal gpu sıcaklığının 10 ile 20 derece arasında yukarısında oluyor. Gpu sıcaksa hot spotta yüksek çıkıyor.

Ayrıca mining yapılan ve ped değişimi yapılan bir kart ise kullanılan macun ve montaj da çok önemli.

Bende 2 tane Aorus vardı. İlkinde Arctic Mx4 macun kullanmıştım. Diğerinde ve bu Vision'da ise Halzniye HY-P13 diye bir macun kullanmıştım.

Artic mx4 kullandığımın gpu sıcaklığı Halzniye'ye göre oyunda 8-9 derece daha yüksek çıkıyordu. Ona da Halzniye macun sürdüm ve gpu sıcaklıkları aynı seviyeye geldi.

Bir de kartın çektiği güç ile alakalı da gpu sıcaklığı değişiyor.

Vision 350w civarı çekiyor ama Aorus 420 watt'a kadar çıkıyor. Hali ile Aorus'un gpu sıcaklığı daha yükseğe çıkmakta (gpu 77 C, hot spot 94 C gibi)

3090 vs 4070 vs 4070 ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Ocak 2023; 13:55:15 >

sağol verdıgın bılgılerı bılıyorum tesekkurlerde. benım merak ettıgım sordugum soru tam oalrak yukarda soyle durmadan 2-3-4-5- saat oynayıp max gpu hot spot max pik değerini merak etmekteyım kartınızın. ve fan devrı nasıl kasa kapagı acıkmı akapalımı ortam ısısı kac derecede ?

• Kasanın yan kapağı kapalı ama benim kasanın yan tarafındaki akrilik pencereyi çıkartıp, Silverstone’nun büyük bir fan filtresini taktım aynı yere. Bu sayede ekran kartı direkt kasa dışından hava çekebiliyor.

Ayrıca kasanın önü de, üstü de mesh. Önde ve üstte, 2’şer tane Aerocool marka dandik fanlar mevcut.
    Öndekiler içeri hava alıyor, üsttekiler atıyor.
    Arkada da 14cm’lik Noctua egsoz fan mevcut.
    Yani standart bir kasaya göre daha havadar bir kasa benimki.

Alta kasanın resimlerini ekliyorum.

Bunun yanı sıra ortam sıcaklığı 22 derece.

Fanlar ise %80 ile çalışıyor.
    Aslında burada fanın devrinden çok önemli. Aorus ve Strix gibi kartlarda 11 cm’lik fan kullanıldığı için onlar daha düşük devirle çalışıyor. Max 2800 devir gibi oluyor.
    Pny ve Vision’da ise 9 cm’lik fanlar var, bunlar da max 3500 rpm’e (devir) kadar çıkabiliyor.

Bu sebeple fan hızını devir yerine yüzdelik ile değerlendirmek daha doğru.
    Ek olarak fan tipine göre de ses seviyesi değişiyor.
    Pny %80 ile oldukça yüksek ses çıkartırken, Vision %80 ile gayet sessiz

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

3090 vs 4070 vs 4070 ti

• Bu da 1 saatlik oyun sonrası sıcaklıklar, neredeyse aynı

3090 vs 4070 vs 4070 ti

kasa cok kotu yerde duruyor. ısınır o kasa bence.

neyse siz benim istediğim verileri verin yeterli benım ıcın bu arada iyi seneler.

oyun ful+ full mu monıtor cozunurlugu ve htz nedır. rastarıze bar kullanıyormusunuz ? ekran kartı bıos sviçi hangi konumda. RTX vede dll performance kullanıyormusunuz. oynadığınız oyun nedir ? Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.