Bunların hangisi daha güçlüdür? DLSS vs olayına girmeden? 4070 daha belli değil ama 4070 ti (namıdeğer 4080 12gb) özellikleri belliydi. İkinci el 3090 mı yoksa bütçeyi zorlayıp 4070 ti mı alsak bilemedim. Aradaki performans farkı, fiyat farkı ne olur karar veremedim valla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Kasım 2022; 0:20:4 > |
3090 vs 4070 vs 4070 ti
-
-
İkinci el 3090'lar 15'e bulunuyor 4070ti çıkarsa en az 35 bin lira olacak bütçeyi baya zorlamanız lazım :D Sıfır 3090 mı 4070ti beklemek mi dersen 4070ti tabii ki 3000 serisi sıfır alınmaz o fiyatlara artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 22 Kasım 2022; 18:58:22 > -
700-800 dolardan bahediliyor, hatta dahada uygun olabilir diyenlerde var. 4070 klasmanına girdiği için. 800 dolar güncel kurla 15 k zaten.üstüne vergi gelse %18 17700 eder. karla beraber 20k gibi bir şeyleri görebilir. 35k dediğin fiyat zaten güncel 4080nin fiyatı. :)
-
Arasindaki fiyat farkina değicel performans varmi.?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20'e 4070 satmazlar burda; 25-30 arası gelir bence.
-
32-33 e 4080 satılıyor. şu andaki kurla 4070ti nasıl "en az" 35 oluyor?
şu andaki kurla 25-30 arası olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Kasım 2022; 8:23:31 > -
Videolarda bazıları 4080 için 25 k lardan bahsediyorlardı ben onları seyredince hayal kurmak güzel tabi demiştim. Bunu şunun için dedim bu piyasada düşünülen rakamlar olmuyor olmaz da.
Evet 4070 ti de güzel güçlü bir kart olur ama piyasada yukardaki arkadaşlara katılıyorum onun fiyatı da 23 - 30 k arası gibi bir fiyat olacaktır. Modellere göre değişir aradaki fiyatlar.
4080 ler şu an için ortalama 35 lere satılıyor çünkü. 2. elde iyi fiyat a temiz 3080 ti veya 3090 lar tercih edilebilir garantili olanlar mesela. Çünkü beklenen modeller umulduğundan yüksekten gircektir piyasaya.
Yılbaşından sonra piyasa yine sıkntıya girerse 2. elde bu fiyatları da bulamazsınız.
-
@shruikan @MacGyver. @Erhan1982DZC
4080 ile 4070 ti arasında önemli ölçüde fark var. Nvıdıa çakallık yapıp adını 4080 bırakarak aslında 4070 serisi bir kartı yüksekten satmak istedi.Şimdi tekrar gidipte bu karta 900 dolar isterse milletle dalga geçmiş olur. Diğer yandan,
4080 şuan 32klardan başlıyor
https://www.incehesap.com/rtx-4070/ozellik-70381/sirala-ucuz
Fiyat konusunda tamam ülke şartlarında ucuz olmayacaktır orası aşikar tabi.Ama 25k ve üzeri şahsen beklemiyorum kur sabit kalması şartıyla. ha kur artarmı onuda bilmiyoruz, herkesin tedbiri kendine.
Peki performans olarak fark nedir acaba sizce? kağıt üstünde frekansı hariç 3090 daha ileride gözüküyor. kas gücü ve dlls3 ilede 4070 ti önde olur mu dersiniz?
-
Fiyat konusunda evet tahminlerimi söyledim , tabi her şey tamda bizlerin dediği gibi kuruşu kuruşuna tutmayabilir. Ama bunlara yakın olur. Performans konusunda dlss 3 destekli oyunlarda tabiki 4000 serisi fps olarak önde olur , bnm duyduğum 4000 serisi kartlar satlsn diye 3000 serisi kartlara dlss 3 desteği vermeyecek . Tabi bu bnm duyduğum değişebilirde. Ama şu an için dlss 3 te baya bir performans artışı var. Dlss 2 ye göre. Bunları iyi tartıp düşünmeniz lazm bir tarafta daha alınabilir 3000 serisi 2. Elde , diğer tarafta daha pahalı ama performans ı daha yüksek 4000 serisi , bunun kararını en iyi alıcı kişi karar verecek artk.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen, bende öyle duymuştum. ya aslına bakacak olursak kas gücünde 3090 sanki daha ileride olacak gibi. lakin dlss3 oyunları bozar, ciddi oranda fps artışı sağlıyor çünkü. diğer yandan ikinci elde evet 3000 serisi iyi fiyatta ama çoğu mining ile içinden geçilmiş kartlar, içi açılıp pad değiştirilip garantisi devam ediyor diyen kekleyenler mi dersin,aylarca 7/24 ringte tuttup birkaç ay mining yapıldı sonra hep yattı, diyenler mi dersin :)) temiz bulmak zor. birde şey duydum, servisler kartın biosuna bağlandıklarında ne kadar çalıştığını görebiliyorlarmış. minigten ötürü bu süre uzun çıkacaktır elbet, garanti dışıda bırakabilme riski var.yani ikinci garantilide alsak garantisiz gibi hesaplamak lazım, ona göre fiyatlarının daha düşük olması gerek.mining kartının bir ayağı çukurdadır zaten, ne zaman patlayacağını bilemezsin. o yüzden ciddi ikilemde kaldım valla. 4070 için maksimimum 20k çıkabilirim. 4070de belli değil tabi fiyatı performansı. ulan ülke şartarının belirsizliği mi dersin büyük firmalarının belirtsizliği mi dersin hepsi derk arkadaş..
-
Kartları kıyaslarken dlss ve ray tracing harici kıyaslamak lazım. Ben olsam 2. el garantili temiz 3090 alırım. 4070ti ile ya aynı performansta olur yada bir tık 3090 daha iyi olur. (dlss ve rt hariç konuşuyorum).
Kaldıki ray tracing'te çok abartılıyor bana göre. 3070 kullanıyorum 2 yıldır, bir tek cp2077'de vay be güzel olmuş dedirtti. Onda da 60fps üstü kalman için dlss açman gerekiyor.
Dlss'i son çıkan cod mw2'de gördük. Görüntü çamur gibi 5 para etmez. Upscale upscale'dir yapay zeka bilmem ne hesaplaması vs hep pazarlama hilesi. Fidelity cas açtım mesela cod mw2'de native'den daha net oldu görüntü (%2-3 fps kaybı ile).
3090'ı 15-18k arası bulabilirsiniz garantili. 4070ti min. 25K olur diyorum o da dolar artmazsa. Aradaki fiyat farkına dlss 3 yalanı değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 24 Kasım 2022; 7:55:53 > -
Evet aynen öyle 2. el de de gerçekten oyunda kullanılmış kart bulmak lazım veya yeni alınmış kart olacak bunlarda biraz zor, iyi araştırma yapmak lazım. 3090 da tabi bellek ve kas gücü olarakta yaban a atılmaz :)
-
4070'i en az 25 gibi düşünün. 20'ye mümkün değil... sıfır 3080 12G 'ler 18-19'a satılıyor şu an, 4070 nasıl 20 olsun?
eğer maks bütçe 20 ise 2.el 3080ti ya da 3090 daha mantıklı... zaten dlss 3.0 kapalıyken bu kartlar 4070'le çok yakın sonuçlar verecektir. hatta 3090'da 24g vram avantajı da var... 4070'teki 12G nin uzun süre götüreceğini zannetmiyorum. 3070'lerin 8g ile düştüğü durumlar ortada... zaten bugün 3060 bile 12G...
sonuç olarak; 13-14 arası 3080ti'a, 16 civarı da 3090'a verilir.
ancak tabii maks. 6 aylık , kutulu, garantili, TR faturalı, garanti etiketi yerinde duran bir kart olması lazım... ondan öncesinde mining riski hep var. mining görmüş kart uzun süre düzgün de çalışabilir, 3 gün sonra patlayadabilir. unutmamak lazım ki vram sıcaklığından bihaber insanlar aylarca mining yaptılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Kasım 2022; 13:58:9 > -
3090a yakın gücde 6900xt 10 000 tl almayanı dövüyorlar. kafa yormaya gerek yok.
-
4070'nin resmi duyurusu için Ocak ayının sonları konuşuluyor. Ülkemize gelişini de hesaplarsan en az 2.5-3 ay var daha. Ben olsam miningde kullanılmamış ikinci el 3090 kovalardım fiyatlar şu an uygunken.
-
Hocam çoğuna yazdım, çoğu mining kartı. özellikle 3090 mining dışı kart yok. kullanmadım diyende inandırıcı değil, eğer oyun için kullanıyorsa kullanmaya devam ederdi zaten, şuanki piyasada o kartı zorlayacak oyun yok zaten. Olay biraz şeye dönüyor, mining kartı alınır mı alınmaz mı mevzusuna. :)
4070, 4070 ti hakkında ne net özellikler ne net ücretleri bilinmiyor. Onları bilmedende nasıl kıyaslayacağımı bilemiyorum. Ha gelince kıyaslarız desek acaba çok geç olur mu mevzusu var.şimdi aralıkta asgari ücret artışı çıkarsa millet deli gibi alışverişe yatırır parayı. kurun çıkma riski söz konusu olur. kur çıkmasa bile enflasyon yine çıkacaktır.buda şuanki fiyatların bile artması demek. o yüzden kağıt üstünde bir mantıklı hareket bulmaya çalışıyorum ama işin içinden çıkılmıyor.
-
Evet mining harici kart bulmak çok zor. Tanıdık birisi olmadıkça kimseye inanamıyorum ben artık. Birde aksine mining kartlara deli fiyatlar istiyorlar.
Mining kart alınır mı? Alınır elbet ama kartın 2. el ederinin baya bir altına satması lazım. Yoksa hepsi saatli bomba gibi. Heran elinizde patlamaya hazır.
Yoksa 15bin mining çıkması bir karta asla verilmez. 1 ay sonra cörtlemeyeceğinin garantisi yok. Ondan sonra yaptırmaya çalışsan olmaz, satmaya çalışsan olmaz.
Kara cuma indirimlerinde belki birşey bulursun. Yoksa dediğin gibi kur artışı enflasyon derken bugün almadığına 1 hafta sonra pişman oluyorsun.
Sonumuz hayrola.
-
DLSS de bence de bir kelime oyunu yapılıyor. Mevcut çözünürlük kendisinden daha düşük bir çözünürlüğe indirgenip tekrar tekrar işlenmesiyle de hem anti aliasing etkisi yaratmak hem de işlemci darboğazını azaltmak istemişler.
-
Hocam test sonuçları youtubede var, kalitede orada yani. Eğer bu fps değerleri zamanında beri fasa fiso değilse ciddi artışı var. Özellikle dlss3 3000 serisine vermemek için 4000 serisi üzerine özel parçalar yerleştirip bu işi bu parçalar yapıyor aga, elimden bir şey gelmez ayağıyla fiyatı yükseltmeye kalkmışlar. Zaten belliydi, adam sana niye fazladan fps versinki. fps yetmemeye başlayınca adamın başka ürününü tıpış tıpış gidip alacaksın zaten. :)
Hayır ortadaki haberlere akıl sırda ermiyor, bir yandan diyorlarki rağbete bağlı çok sayıda 3000 serisi kart ürettik. miningcilerdi oyunculardı derken stokları ağzına kadar doldurdurduk diyorlar ama beklenildiği gibi mining olayı bitti, dünya az çok ekonomik sıkıntılara girdi. lakin bunlar halen yüksekten ürün satmak peşindediler. Amazonda aratıyorum piyasada kart yok, olanlarında fiyatı yüksek. 4000 gelmeye başladı ama hani o eldeki bol 3000nin fiyatı neredeyse olduğu yerde sayıyor. ha birileri fake haber yapıyor ya da nvıdıa açgözlüğünü konuşturuyor. türkiye zaten bambaşka bir boyutta. verginin, vergisinin vergisi alınıp bir kartta 5-10k arası kar ile satış derdinde cabası.
4080, 1200 dolardan çıkmadı mı bu kart? güncel kur 18,80tl diyelim. Zaten abes ama yine öyle hesaplayalım.
1200*18,80= 22.560,00TL
en düşük 4080 32 bin tl olarak buluyorum.
Aradaki 10.560 tl nedir arkadaş, kim öpüyor böyle bu nedir ya! harbi saçmalık, hani diyorlarsa beğenmiyorsan çek git diye. inan kimlik verseler ülkede adam kalmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Kasım 2022; 21:38:42 >
-
ben risk aldım 2. el 15k dan rog strix 3090 aldım. içini açtım daha önce açılmamıştı termal pedler akmıştı sadece oraları güzelce temizledim macunu yeniledim kapattım uzun yıllar götüreceğini zararsız da satabileceğimi düşünüyorum beyaz renk
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
32-33 e 4080 satılıyor. şu andaki kurla 4070ti nasıl "en az" 35 oluyor? şu andaki kurla 25-30 arası olacaktır. |
3090a yakın gücde 6900xt 10 000 tl almayanı dövüyorlar. kafa yormaya gerek yok. |
Benzer içerikler
- nvidia txaa nedir
- düşey senkronizasyon nedir
- beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi
- entegre grafik nedir
- gigabyte garanti sorgulama
- radeon 780m
- afmf 2
- dlss nedir
- rx 8800 xt
- en iyi ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X