Şimdi Ara

31 ekim benzine 12, motorine 17kuruş zam!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
23.972
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada da olmasında ne gibi bir sakınca gördünüz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

Burada da olmasında ne gibi bir sakınca gördünüz acaba?

Bunun firsati olabilir mi ki?

Bu bildigin gecirme.Benzin parasi odememek icin araba kullanamiyorum.(Cogu kisi arabasini eve birakip eve otobus tramvay metro ile gidip geliyor)

Bunun firsati falan olamaz.Hatta boyle konular acilmamaliki psikolojimiz al ust olmasin.

Neyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazid84

Yok hocam. Mesela bizim burada son zamla 4.99'da kalıyor. Her ilde akaryakıt fiyatları farklı olduğu için.

Mesela Muş Bulanık'ta 5.18 olacak.

Muş'ta yaşamak zor hocam. Hem kıştan dolayı araçlar fazla yakıyor. Hem de zamlı tarife en çok bize koyuyor...

Merkez'deyim. 17 kuruş zamla motorin 5.15 olacak.
  • Sıcak fırsat olarak paylaşılması lazım ki zam gelmeden insanlar deposunu doldursun. (50 TL lik alanlar için sıkıntı yok)

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

Sıcak fırsat olarak paylaşılması lazım ki zam gelmeden insanlar deposunu doldursun. (50 TL lik alanlar için sıkıntı yok)

Zamdan önce depoyu doldurmak çare değil ki hocam.Çare milletçe bu zamların yapılmasına büyük tepki göstermek.Yani çare birkaç sivrisinek öldürmek değil,bataklığı kurutmaktır.Milletçe alışmışız zam sömürüsüne.Birkaç ay zam gelmedi mi hayret ediyoruz.Herkes kabuğuna çekildikçe nesiller boyu zam devam edecek böyle.
  • Brent petrol yıl sonu tahminlemesi 65 dolardan 67 dolara çekildi kurdaki hareket aşağı yönlü değil yukarı yönlü ki merkez bankası bile 3,80 tahminlemesi yaptı iyimser olarak dolar 4 e koşacaktır bu durumda en kısa ve net çözüm akaryakıt zammıdır bu kaçınılmazdır. Ancak bu durumun başka bir vehameti daha var oda şu ki devlet yüksek giden kur ve petrol fiyatları yüzünden aslında bütçede denge yaratmak için akaryakıttaki vergi oranını artırma işlemini gerçekleştiremedi bunun sonucunda mtv gelir vergisi vs gibi kalemlere yüklendi ancak bu bir başlangıç malasef. Vergi ekonomisi sürdürülebilir değildir. Vergi çalışan gelirinde belli sınırın üstüne geçerse önce enflasyon artar daha sonra tüketim düşer buda ekonomide en istenmeyen durum olur.

Şuan devletin odak noktası enflasyon yıl sonu tahminim %9,5 civarı bir enflasyon rakamı ortaya koyacak hükümet tabi buna artık kimse inanmıyor. Hükümet şuan enflasyonu düşürdük sıra kurlarda ve faiz de diyerek elini güçlendirecek yiyomuyuz tabilki hayır.

Peki kasım ayında başlanacak bütçe görüşmelerinde ülkeyi neler bekliyor tabiki sayir vergilere zam başka bir şansı yok.

Kurdaki bu hareketi ve akaryakıt fiyatları orta vadede sürekli herşeye zam olarak dönecek kademeli olarak zaten bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde enflasyonu düşür gerisi coşar mantığı vardır ha bide hükümetin büyüme rakamı yalanı da gelecek

Şuan ülke ekonomik bir çıkmazın tam ortasında ancak bu hiç bir akparti severi rahatsız edecek boyutta değil.

O yüzden mazot ve benzine gelen zamların hiçbir hükmü yoktur. Hele kurşarın yükselmesi tamamen dış mihrakların oyunudur.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Ben demiyorum, 1.0 Ibiza'yı cevap yazdığınız kişi demiş, ne alaka şimdi. Bende 1.2 Megane 4 benzinli var. İzmir'de trafik olmayan bir ortamda ve %90 şehir dışı kullanıyorum. Benim kullandığım güzergah bu. Ortalama tüketim 6 litre. Ibiza'yı bilmem, belki 1.0 motoru çok yakıyordur. Ben kendi hesabımı söylüyorum.
    Kasko aracın değerine göre belirlenir. Dizel-benzin farkına göre olduğunu nereden çıkardınız? 15.000 tl olan farkın kasko farkı yansıması da 150 tl civarı olur sanırım.
    Yakıt konusuna gelince 1 yılda 10000 km için 3200 tl civarında yakıt harcamışım. Hadi dizel araç sizin hesabınıza göre 2000 tl'lik yaksın.Arada 1200 tl fark var. Zaten 550 tl MTV, kasko farkı 150 diyelim = 700 tl. Arada 500 tl fark kalıyor. İki depo yakıt için mi bu tantana? Daha cebimde kalan 15000 tl'nin faizini hesaba bile katmadım. O zaten kafadan 1500 tl getirerek yakıt parasının yarısını karşılıyor. Çok kilometre yapana, sürekli şehir içi trafiğinde kullanana dizel şart ama bana değil.
    Bu zamlar dizeli de benzinliyi de lükse sokuyor artık. Zam öncesi depoyu fulledim, herhalde 1 ay falan idare eder. Önümüzdeki zamlara bakacağız artık.

• Geçen senenin aynı dönemine göre benzin %12,5 mazot %16,5 zamlanmış bu uçan kaçan ekonomisi olduğunu iddaa eden hükümet yetkililerine gelsin

Bu rakamlara göre enflasyon %9 çıkıyorsa artık söylenecek söz kalmıyor

• Şu Avrupa şimdi bizi çok kıskanıyordur.Resmen çatır çatır çatlamıştır kısaknçlığından.Bu kadar vergi+zam ve kimsede "gık" yok.Dayanıklılığımızı kıskanıyorlar.Ey Avrupa!Gerçek dayanma gücümüzü daha göstermedik.Sakın bizi test etme!Bu zamların on katı olsa da biz asla gık demeyiz bunu da böyle bil ve çatlamaya devam et.
  • Yakında buna talip olacaklar.

31 ekim benzine 12, motorine 17kuruş zam!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz hep 100tl lik aldığımız için bizi etkilemez sanırım..
  • Yazıklar olsun daha geçen hafta zam gelmedi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Gittim depoyu fulledim geldim.

17 kr az değil depoda 6-7 lira kar ettik gibi

güzel ülkem ne hallere getirdin bizi
  • 50 liralık al geç ne tatava yaptınız be..

Edit: Burada benzin 5.44 dü 5.56 olacak hatta 3-4 de bayiler fazladan yapar 5.60 temiz sadece genel bir bilgiydi 50 liralık aldığım için beni etkilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 30 Ekim 2017; 23:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adil07

quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Gittim depoyu fulledim geldim.

17 kr az değil depoda 6-7 lira kar ettik gibi

güzel ülkem ne hallere getirdin bizi

Hayır hocam.''Güzel ülkem ne hale getirdiler seni'' daha doğru olur bence.
  • Ama yol yabdı

• haşşşşııııırrtt
  • Şunu yıllık bi rakama sabitleseler olmuyor mu? Zaten alınan ücretin büyük kısmı vergi. Dolar artmış azalmış ne farkeder. Vergisiz fiyat 2 lira civarı.
    Örneğin 2018 başında atıyorum Mazot 6,50 Benzin 7 lira desinler. Bilelim yıl boyunca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bdullah kullanıcısına yanıt
    Tabiki olmaz bu bizim içimizdeki heyecanı öldürür mesela ben yarın benzin 7 lira mı olacak 4 liraya mı inecek bunun heyecanı ile yaşıyorum kesinlikle yarınımızı bilerek yaşamamalıyız.

• Oy vermeye devam edin
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.