Gigabyte GA-A320M-S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart:414TL Power Boost VK-P3305B 500W Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa:643TL AMD Ryzen 3 3200G 3.6 GHz AM4 6 MB Cache 65 W İşlemci Tray + Fan:1100TL Adata 240 GB Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R 2.5" SATA 3.0 SSD:267TL Adata Gammix D30 XPG 2X8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U320038G16A-SR30 Ram:760TL Selam arkadaşlar pek bilgili değilim 3500 e kadar bütçem var böyle bir bilgisayar almayı düşünüyorum monitörüm var VGA çıkışlı.Ekran kartları pahalıyken apu bir sistem almak daha mantıklı diye düşündüm yorumlayıp daha iyi olacak parçaları yazarsanız çok mutlu olurum.Apex legends ve Valorant oynamak istiyorum. |
3100 TL Apu sistem
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
anakarti b450m s2h kasayi corsair spec 05 cv650 olani ile değiştirebilirsin.
-
TOPLAM: 3470 Lira.. Montaj ve kargo ücretleri hariç.. Böyle toplayabilirsen dediğin oyunları gayet iyi oynarsın kardeşim..
-
Adata ssd de kronik sıkıntı var diye yazıyorlar, dikkat etmekte fayda var..
-
Kankam anakart 3200 mhz ama ramler 3600 mhz overclock mu yapmam gerekiyor yoksa bu anakartı overclocklu mu geliyor bilmediğimden soruyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: shankswKankam anakart 3200 mhz ama ramler 3600 mhz overclock mu yapmam gerekiyor yoksa bu anakartı overclocklu mu geliyor bilmediğimden soruyorum.
Evet kardeşim.. anakart O.C. yoluyla 5100 MHz hızına kadar RAM destekliyor.. 3200 MHz olan RAM leri ise direkt olarak tanıyor ve kullanabiliyorsun.. yani BIOS tan ufak bir iki ayar yapıp sistemi yeniden başlatınca, RAM lerin 3600 MHz olarak çalışacaktır.. şüphen olmasın.. sorun çıkarsa en kötü 3200 MHz olarak kesin çalışacaktır..
-
Tamam kardeşim sağolasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anakartı B450 serisi alırsan en azından overclock yapma imkanın olur.
-
Birde şey soracağım kasada işlemci soğutucu için yer olmadığı yazıyor işlemcinin yanında gelen stok soğutucuyu da mı kullanamayacağım ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: shankswBirde şey soracağım kasada işlemci soğutucu için yer olmadığı yazıyor işlemcinin yanında gelen stok soğutucuyu da mı kullanamayacağım ?
Orada yanlış bilgi verilmiş olabilir kardeşim.. zaten işlemci soğutucuyu işlemcinin üstünden takacaksın.. bunu da her kasada yapabilirsin.. belli ölçülerde uygun soğutucu takmak şartıyla elbette.. şöyle bir şey olabilir..
-
Kardeşim bu sistemde kafamı netleştirdim gibi duruyor şuan ancak corsair ramler çok pahalandı onun yerine bir arkadaşımdan hiç kullanılmamış şu rami almayı düşünüyorum :https://www.teknobiyotik.com/catalog/product/view/id/30950/s/neo-forza-8gb-3600mhz-black-faye-ddr4-pc-ram-nmud480e82-3600db11/?ref=akakce&v=1.63.9
Sence corsair ramlerle aynı performansı verir mi tanesini 400 den vericek
-
quote:
Orijinalden alıntı: shankswKardeşim bu sistemde kafamı netleştirdim gibi duruyor şuan ancak corsair ramler çok pahalandı onun yerine bir arkadaşımdan hiç kullanılmamış şu rami almayı düşünüyorum :https://www.teknobiyotik.com/catalog/product/view/id/30950/s/neo-forza-8gb-3600mhz-black-faye-ddr4-pc-ram-nmud480e82-3600db11/?ref=akakce&v=1.63.9
Sence corsair ramlerle aynı performansı verir mi tanesini 400 den vericek
Linkteki RAM Corsair ile aynı kaliteyi ve performansı veremez sana.. çünkü zamanlama değerleri yüksek biraz.. ama yine de işini görecektir.. fiyat pahalı yalnız.. garantisi yoksa o RAM lere 350 - 360 liradan fazla verilmez bana göre.. pazarlık yapmaya çalış.. en fazla 370 ver..
-
Kankam o zaman 3200 MHz alalım bir tane öneri verirsen çok sevinirim ram dışında her şey tamam gibi gözüküyor önerdiğin sistemde.Çok teşekkürler ilgin içinquote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxLinkteki RAM Corsair ile aynı kaliteyi ve performansı veremez sana.. çünkü zamanlama değerleri yüksek biraz.. ama yine de işini görecektir.. fiyat pahalı yalnız.. garantisi yoksa o RAM lere 350 - 360 liradan fazla verilmez bana göre.. pazarlık yapmaya çalış.. en fazla 370 ver..
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: shanksw
Kankam o zaman 3200 MHz alalım bir tane öneri verirsen çok sevinirim ram dışında her şey tamam gibi gözüküyor önerdiğin sistemde.Çok teşekkürler ilgin için
Alıntıları GösterRAM: https://www.hepsiburada.com/corsair-8gb-3200mhz-ddr4-ram-cmk8gx4m1z3200c16-p-HBV00000WO7KT
Sıfır olarak en uygun bunu buldum 8 GB kapasiteli.. belki başka sitelerde Crucial, Kingston, G-skill, Acer, Team gibi bilinen markaların daha uygun ürünlerini bulursun.. alacağın modül mutlaka en kötü 3200 MHz ve CL16 gecikmeli olsun.. CL18 CL19 zamanlı olanları pek alma derim..
-
Kusura bakma seni yoruyorum ama ben ilerde ekran kartı alacağım bu işlemcinin pek bi testini bulamadım ekran kartı takabiliyorum değil mi ?quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxRAM: https://www.hepsiburada.com/corsair-8gb-3200mhz-ddr4-ram-cmk8gx4m1z3200c16-p-HBV00000WO7KT
Sıfır olarak en uygun bunu buldum 8 GB kapasiteli.. belki başka sitelerde Crucial, Kingston, G-skill, Acer, Team gibi bilinen markaların daha uygun ürünlerini bulursun.. alacağın modül mutlaka en kötü 3200 MHz ve CL16 gecikmeli olsun.. CL18 CL19 zamanlı olanları pek alma derim..
Alıntıları Göster
-
iyi akşamlar.
ben de sizin gibi apu'lu bir sistem düşünüyordum. yeni konu açacaktım.
ama bu konu iyi oldu.
son olarak neye karar verdiniz? kendiniz mi toplayacaksınız?
ben teknobiyotik toplama sihirbazından topladım aşağı yukarı o fiyata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 23 Mayıs 2021; 20:27:34 > -
Kankam henüz almadım teknobiyotik de aynı parçalar fiyat olarak aynıysa hepsini direk teknobiyotik den söylerimquote:
Orijinalden alıntı: srkniyi akşamlar.
ben de sizin gibi apu'lu bir sistem düşünüyordum. yeni konu açacaktım.
ama bu konu iyi oldu.
son olarak neye karar verdiniz? kendiniz mi toplayacaksınız?
ben teknobiyotik toplama sihirbazından topladım aşağı yukarı o fiyata.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Kusura bakma seni yoruyorum ama ben ilerde ekran kartı alacağım bu işlemcinin pek bi testini bulamadım ekran kartı takabiliyorum değil mi ?
Alıntıları GösterÖnemli değil kardeşim.. işlemci daha yepyeni bir model.. o yüzden testleri de yeni çıkıyor nette.. soruna gelince..
evet, elbette harici ekran kartı takabilirsin bu işlemciye.. ama çok güçlü bir işlemci olmadığını da belirteyim.. yani gidip de RTX 2080 falan takman mümkün değil.. daha çok orta sınıf, mesela GTX 1650 Super ve benzeri kartları besleyecektir bu işlemci.. bilgin olsun.. bu arada işlemcin APU olduğu için, ekran kartından önce en kısa zamanda bir 8 GB daha aynı RAM den takman gerektiğini de hatırlatayım..
-
Zaten 2 tane alacağım 8 GB ramdenquote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxÖnemli değil kardeşim.. işlemci daha yepyeni bir model.. o yüzden testleri de yeni çıkıyor nette.. soruna gelince..
evet, elbette harici ekran kartı takabilirsin bu işlemciye.. ama çok güçlü bir işlemci olmadığını da belirteyim.. yani gidip de RTX 2080 falan takman mümkün değil.. daha çok orta sınıf, mesela GTX 1650 Super ve benzeri kartları besleyecektir bu işlemci.. bilgin olsun.. bu arada işlemcin APU olduğu için, ekran kartından önce en kısa zamanda bir 8 GB daha aynı RAM den takman gerektiğini de hatırlatayım..
Alıntıları Göster
-
quote:
Zaten 2 tane alacağım 8 GB ramden
Alıntıları GösterTamam o zaman sorun yok.. ama 2 tane alacaksan ayrı ayrı değil set olanlardan.. modüller birebir aynı olsun.. yoksa problem çıkabilir.. şunun gibi mesela..
Benzer içerikler
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- 14400f vs 7500f
- i3-12100f alınır mı
- dled nedir
- ereyon güvenilir mi
- exynos 1380
- kirin 9010
- afmf 2
- rtx 5060
- snapdragon 8 elite
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X