Şimdi Ara

32 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
0
Favori
19.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Curimo

Arkadaşlar flickering sorunu halledildi mi acaba bilginiz var mı?
    Ben de bundan müzdariptim. Ama G-sync'i kapatıp 240 Hz aktif edince G-sync'ten daha iyi görüntüler elde ettim. Ama flicker sorunu sanırım Nvidia ile ilgili yaşanan bir sıkıntı. Benim de anlayamadığım nasıl uyumluluk sertifikası almış. Flicker sorunu tahminim RTX3000 ile düzelir. Ama monitörü tavsiye ediyorum.
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni aldım 27inc modeli, 2 oyunda deneyimledim, öncelikle spellbreakde gram flickering olmadı fakat fall guysda flickering oluyor. Nvidia ve samsungun son güncellemelerini yaptım değişen birşey yok. Bu kadar para verince hiç sorun olsun istemiyorsun ama oluyor ne yazık ki. Gsync kapalıyken titreme sorunu yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Hayırlı Olsun hocam güle güle kullan. Bende alma arefelerindeyim ama bekliyorum bakalım Vatan’dan görerek alacaktım stok kalmamış.
    Bu flickering olayı gysnc açıkken oluyorsa en azından benim açımdan sıkıntı yok diyebilirim. Çok kullandığım bir teknoloji değil, Battle Royalre tarzı oyun oynadığım için Hızlı Fps oyunları o yüzden çok takacağım sorun değil ama olsunda istemez tabi insan.
    SpellBreak’da hızlı sayılacak bir oyun aslında onda olmamasıda güzel olmuş.
    Kavis olayı nasıl alışmak zaman alıyormu, artısı eksisi nedir gözlemlediklerini paylaşırmısın hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, umarım siz daha iyisini alırsınız. Kavis konusuna gelince ben seviyorum, daha çok hoşuma gidiyor düz ekrana göre. Önceden 1800R kavisli kullanmıştım ve hemen alışmıştım, bu 1000R kavisli olunca ilk oo kavisliymiş dedim fakat ilk gün hemen alıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Ben de yeni aldım 27inc modeli, 2 oyunda deneyimledim, öncelikle spellbreakde gram flickering olmadı fakat fall guysda flickering oluyor. Nvidia ve samsungun son güncellemelerini yaptım değişen birşey yok. Bu kadar para verince hiç sorun olsun istemiyorsun ama oluyor ne yazık ki. Gsync kapalıyken titreme sorunu yok.
    Maalesef şimdiki ekran kartları 2kda 165hz uzerine çıkamıyor g-sync aktifken. Tahminim rtx3000de o flicker olmayacaktır. Ben g-sync kapattım acikcasi g-synchten cok daha kaliteli goruntu aliyorum 240hz olunca.

• Uzun oynayışım sonucu spellbreakde de flickering olduğunu gördüm fakat zor farkediliyor oyuna bir etkisi olmuyor.

Fall guys ta ise bazı harita tiplerinde çok titreme oluyor zaten belli başlı renkleri olduğu için haritaların direk farkedebiliyorsunuz.

Satisfactory oyununda flickering görmedim her görüntü tipinde bakmaya çalıştım ama farkedemedim.

Ekstra farkettigim bir şey var, misal oyunda 90fps alıyorsanız monitör 180fps olarak ayarlıyor kendini. Yani durmadan 2 ile çarpıyor kare sayısını.

Monitöre gelirsek hafif bir ışık sızması var %100 parlaklık ta belli fakat %20 parlaklık ta farkedilmesi çok zor. Bunun haricinde 144hz ile 240hz arasındaki farkı farkedebiliyor muyuz diye sorarsanız, kesinlikle farkın olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu fark 60 ile 144hz arasındaki gibi bir fark değil ama yine de fark var iyi şekilde. Önerir misin derseniz flickering olmasa gönül rahatlığıyla öneririm ama şuan çözüleceğini düşünüyorum bunun riskini siz almalısınız. 240hz ayarlayıp G-Sync kapalı oyun oynasanız bile kırılma farkedemiyorsunuz.

Ekstra sorularınız varsa belirtirsiniz.

• quote:

Uzun oynayışım sonucu spellbreakde de flickering olduğunu gördüm fakat zor farkediliyor oyuna bir etkisi olmuyor.

Fall guys ta ise bazı harita tiplerinde çok titreme oluyor zaten belli başlı renkleri olduğu için haritaların direk farkedebiliyorsunuz.

Satisfactory oyununda flickering görmedim her görüntü tipinde bakmaya çalıştım ama farkedemedim.

Ekstra farkettigim bir şey var, misal oyunda 90fps alıyorsanız monitör 180fps olarak ayarlıyor kendini. Yani durmadan 2 ile çarpıyor kare sayısını.

Monitöre gelirsek hafif bir ışık sızması var %100 parlaklık ta belli fakat %20 parlaklık ta farkedilmesi çok zor. Bunun haricinde 144hz ile 240hz arasındaki farkı farkedebiliyor muyuz diye sorarsanız, kesinlikle farkın olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu fark 60 ile 144hz arasındaki gibi bir fark değil ama yine de fark var iyi şekilde. Önerir misin derseniz flickering olmasa gönül rahatlığıyla öneririm ama şuan çözüleceğini düşünüyorum bunun riskini siz almalısınız. 240hz ayarlayıp G-Sync kapalı oyun oynasanız bile kırılma farkedemiyorsunuz.

Ekstra sorularınız varsa belirtirsiniz.
    G-sync olmasa da olur bence. Ben kapattım tam 240hz ile çalışıyorum. En ufak bir kırılma yasamadim.

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Vallahi bir oyunu 2 gün oynadım çok akıcı maşallah diyordum meğer G-Sync aktif değilmiş 😀 sonradan aktif ettim biraz daha akıcı oldu ama farkı anlamamıştım hiç bir kırılma hissetmedim normalde farkederim bu şeyleri ama 240hz olunca demek ki aksiyonun içinde göremiyorsun yoksa nvidia pendulum testinde fark belli oluyor.

• Cumartesi günü kurye ile 970 evo plus500gb m2 ssd lansman hediyesi elime ulaştı.

Teşekkürler samsung.
  • Arkadaşlar bu monitörü önerirmisiniz? Birde 32 inch ve 27 inch olanı var hangisi daha iyidir?
  • harvy1983 H kullanıcısına yanıt
    27 nin ppi daha yüksek,32" inch olanda 27 eylülde incelenecek

www.tftcentral.co.uk
    Review Coming Soon - TFT Central
    https://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_odyssey_g7_c32g75t.htm

www.tftcentral.co.uk
    Samsung Odyssey G7 C27G75T Review - TFT Central
    https://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_odyssey_g7_c27g75t.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Eylül 2020; 22:18:1 >

Daha önce kavisli monitör kullandıysanız eğer ışık sızması açısından karşılaştırır mısınız? Kayda değer bir iyileşme var mı?
    Bir de "color banding" durumu nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 23 Eylül 2020; 8:52:35 >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Chg70 kullanmıştım ondan iyi, bölgesel aydınlatmayı açınca çoğu durumda ışık sızması kayboluyor gece karanlığında bile gözükmüyor neredeyse. Ama bölgesel aydınlatma kapalı kullanırsanız sol alt ve sol üstten 2-3cm sızma görürsünüz gece ve karanlık içeriklerde.

Colorbanding Rtingsin de belirttiği gibi yok, hiç bir içerikte rastlamadım. Youtube videolarını saymıyorum yalnız onlar kendinden bandingli olabiliyor.

• Peli tavsiye edermsiniz? Boyut olarak hangisini önerirsiniz?
    Benim kullandığım kavisli monitörlerde alt ve üst kenarlarda orta kısma doğru "koni" şeklinde aralıklı dörder bölgede ışık sızması vardı. Sizin tarifinizle incelemelerdeki resimler eşleşiyor. Ben kullanıcı tecrübesini önemsediğim için sormak istedim, alt ve üstten eşit olması önceki gibi olmasından gene de daha iyidir.
    Çok iyi bir monitör olmuş, güle güle kullanın.
  • harvy1983 H kullanıcısına yanıt
    27inc 2k için daha iyi ama uzaktan kullanıp ps4 Ps5 için kullanacaksınız 32inc daha iyi olabilir. Fakat normal kullanım için 27inc daha iyi.

• leventserdar kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun, hocam sızma aynı incelemelerde ki gibi. Redditte bir kaç kişiyle konuştum onlarda da durum aynı. Sızma açısal olarak çok değişiyor. Eğer monitöre uzaktan bakarsanız sızma aynı incelemelerdeki gibi oluyor. Ama bölgesel aydınlatmayla bu da gidiyor. Fakat normal bir biçimde yakından kullanımda sızma sadece sol üstte belli oluyor. Büyük ihtimalle panel içindeki katmanlar o açıda ışığı dağıtıyor ve belli olmuyor.

• quote:

Çok sağ olun, hocam sızma aynı incelemelerde ki gibi. Redditte bir kaç kişiyle konuştum onlarda da durum aynı. Sızma açısal olarak çok değişiyor. Eğer monitöre uzaktan bakarsanız sızma aynı incelemelerdeki gibi oluyor. Ama bölgesel aydınlatmayla bu da gidiyor. Fakat normal bir biçimde yakından kullanımda sızma sadece sol üstte belli oluyor. Büyük ihtimalle panel içindeki katmanlar o açıda ışığı dağıtıyor ve belli olmuyor.
    Va glow durumu nasıl, curvedı daha çok glowu azaltmak için yapmışlarda diyorlar.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Eğer monitörden kenarlara doğru uzaklaşırsanız oluşuyor. Ama normal kullanımda oluşan bir şey değil.

• quote:

Eğer monitörden kenarlara doğru uzaklaşırsanız oluşuyor. Ama normal kullanımda oluşan bir şey değil.
    Bu seferki kesin kalıyor diyorsun o zaman?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.