Şimdi Ara

32/64-Bit işletim sistemi nedir, ne işe yarar, hangisini kullaniyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
23.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Googlelamaya üşendim, bu konuda yardimci olabilecek insanlar araniyor..

Sistemimdeki kurulu işletim sisteminin hangisi olduğunu nasil öğrenebilirim, ne farklari var, bilgisayarim yalnizca birini mi kaldirabilir.. vs vs..?

• cıft cekırdeklı bır ıslemcınız varsa 64 bıt ısletım sıstemını kullanabılırsınız..32 bıt her halukarda temel ışletım sıstemı soylemeye gerek yok sanırım..
    bılgısayarımı sag tıklayıp özellıkler kısmına gaelırsenız sıstemınızde hangısı kurulu ogrenebılırsınız..
    forumun bu kısmını kurcalayın derim..
  • Tesekkurler. Cift cekirdek Dual CPU mu oluyor yoksa baska bisey mi..? Ben donanimdan pek anlamam da
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

cıft cekırdeklı bır ıslemcınız varsa 64 bıt ısletım sıstemını kullanabılırsınız..32 bıt her halukarda temel ışletım sıstemı soylemeye gerek yok sanırım..
    bılgısayarımı sag tıklayıp özellıkler kısmına gaelırsenız sıstemınızde hangısı kurulu ogrenebılırsınız..
    forumun bu kısmını kurcalayın derim..

Yanlış!

64-bit işletim sistemi için işlemcinin çift çekirdekli olması değil işlemcinin 64-bit olması gerekiyor. Mesela tek çekirdekli Pentium 4 işlemcilerden 64-bit desteği olanlar var ve Intel Core Duo işlemciler çift çekirdekli olmasına karşın 64-bit desteğine sahip değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 9 Ağustos 2009; 12:48:21 >
  • duzeltme ıcın tesekkurler sarppy
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy
    Yanlış!

64-bit işletim sistemi için işlemcinin çift çekirdekli olması değil işlemcinin 64-bit olması gerekiyor. Mesela tek çekirdekli Pentium 4 işlemcilerden 64-bit desteği olanlar var ve Intel Core Duo işlemciler çift çekirdekli olmasına karşın 64-bit desteğine sahip değildir.

Tamam, bunu nasil öğrenebilirim o zaman? Intel d865perl kullaniyorum nedir ne degildir hic bi fikrim yok.
  • Bence bilgisayarınızı fazla kurcalamayın. Bu işler size göre değil gibi
  • Ahaha bu da iyiymis Öğrenmenin sonu yok arkadasim bugune kadar fazla agirlik vermedim o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derZyklus

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy
    Yanlış!

Tamam, bunu nasil öğrenebilirim o zaman? Intel d865perl kullaniyorum nedir ne degildir hic bi fikrim yok.

Aşağıdaki linkteki programı indir ve çalıştır. Bu programdan işlemcinin tam modelini öğren ve en alttaki linkten işlemcinin 64-bit olup olmadığına bak.

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152.zip

http://processorfinder.intel.com/

• Tesekkur ederim, "anlamazsin" yerine duzgun bi cevap icin.

CPU modeli E2180mis, anladigim kadariyla 64-bit.
  • quote:

Tesekkur ederim, "anlamazsin" yerine duzgun bi cevap icin.

CPU modeli E2180mis, anladigim kadariyla 64-bit.

Eğer anakartın Intel D865PERL ise onun üzerinde Intel Pentium Dual Core E2180 işlemci takılı olması imkansız çünkü bahsettiğimiz anakart socket 478 ancak işlemci LGA 775, yani bu ikisi birbiriyle uyumsuz parçalar. CPU-Z programında anakartın markası ve modeli ne gözüküyor?
  • Cok pardon ben eski PC'mi hatirliyorum
    ASUSTek P5LD2-X/1333 imis. CPU demin yazdigim gibi e2180
  • quote:

Cok pardon ben eski PC'mi hatirliyorum
    ASUSTek P5LD2-X/1333 imis. CPU demin yazdigim gibi e2180

Tamam o zaman sorun yok, 64-bit işletim sistemi kurabilirsin.
  • benimde anakartım asus p5l-mx işlemcim core2 e6300 1.86. 64 bit destekliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboys

benimde anakartım asus p5l-mx işlemcim core2 e6300 1.86. 64 bit destekliyormu?

Evet destekliyor, işlemcin 64-bit. Core 2 Duo işlemciler 64-bittir.

• Ek bilgi olarak vereyim 32 bit tabanlı işletim sistemleri maksimum 4 gb'a kadar rami desteklerler. Hatta 4 gb ram takarsanız onu da 3,2 gb olarak görürler. 4 gb ve üzeri ram kullanacaksanız 64 bit işletim sistemi kullanmanız gereklidir. Tabii 8 gb ramlede 32 bit işletim sistemi kullanırsınız ama 5 gb'lık kısmı bir işe yaramaz
  • Athlon64 3000+ makinam ile Vista x64 kullanıyordum , Phenom X3 8650+ makinam ile de W7 x64 kullanıyorum. Arkadaşlar sistem işlemlerinde 64-bit farkediyor. Ben destekleyenler mutlaka 64-bit kursun derim.
  • bneim arkadasin laptopu 4 gb bellek ve vista 32bit sp2 kulaniyor bellegin miktari aynen gozukuyor 4gb olarak. ama benim windows 7 32bit te 4gb lik belllek 3,49 olarak gozukuyor. bu isten hicbirsey anlamadim
  • @BABA ADAm her ikinizde 3.25 GB ram kullanıyorsunuz mesak etmeyin.. evet vista 32bit sürümlerinde bazen 4 GB görülüyor ama kullanılmıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.