Şimdi Ara

320d mi 320ied mi yardım bekliyorum?A5 de olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay arkadas lanet olsun 657 ye !!! Staj yerim git-gel 50 km. 30kurus yakiyor araba,gunde 15tl, staj sonunda 300tl.Ne gerek var deyip servisle gidiyorum. Memur mantigi nolacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Günde 300 km'ye yakın yol yapıyorsunuz.Yazık,Üniversite bitene kada Bluemotion Polo filan alın,bitince Adam gibi bir araç alırsınız.

hocam git gel 140 km demis

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Günde 300 km'ye yakın yol yapıyorsunuz.Yazık,Üniversite bitene kada Bluemotion Polo filan alın,bitince Adam gibi bir araç alırsınız.

hocam git gel 140 km demis

Fail olduk. Ben gidiş 140 sandım.Olsun,ben söylediğimin arkasındayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

gercekten 1.6 bu kadar az yakıyor mu ?

Evet 3.20i ed forumunda bir çok kişinin yakıt ortalamaları var bakabilirsiniz.

• Bence B sınıfı bir dizel araç alınır. Sorento satılmak zorundaysa satılır daha B Crossover alınır. Paşa paşa iki arabaya binilir. Hem araçlarınız ayrılır, hem de sen ekonomi baban da konforundan çok uzaklaşmaz.

B sınıfı dizel olarak bütçeye göre Polo, 208, Corsa gibi araçlar olabilir. 208'de 3 litre ortalama tutturan bir arkadaş vardı. Ben 207 ile 3.3 litre ortalama yakaladım. Daha aşağıya zaten inemez. Bir düşünün derim bu kombini.
  • 3.20 d.
  • 320ie ikisi arasından. Herkes bişey önermiş bi tane de benden olsun honda cr-v 1.6 idtec 'i bekleyin . Hem alıştığınız tarzda bir araç hem az yakar vergi avantajı da var vs
  • gideceğin güzergahta günün her anı trafik var, hangisini alırsan al çok yakacak.

Ama dizelin basarak yaktığını benzinli ancak tın tın gidersen yakacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

gideceğin güzergahta günün her anı trafik var, hangisini alırsan al çok yakacak.

az yakanlar bu degerlerı nasıl tutturuyor peki?
  • quote:

quote:

gideceğin güzergahta günün her anı trafik var, hangisini alırsan al çok yakacak.

sen bu forumun demografisinden habersizsin.

Burada herkesin boyu 190 cmdir, vücudu atletiktir ve aracı 5 litre yakar.

AMS'nin bu ayki sayısında cla 200 ile karşılaştırması var istersen al bak, ikisi de 9.2 yakmış...
  • quote:

quote:

quote:

sen bu forumun demografisinden habersizsin.

Burada herkesin boyu 190 cmdir, vücudu atletiktir ve aracı 5 litre yakar.

AMS'nin bu ayki sayısında cla 200 ile karşılaştırması var istersen al bak, ikisi de 9.2 yakmış...

yok. ben 1,80 boyda 120 kiloyum. kamyonette 15 litreden aşağı düşüremedim.

• GreenHeart kullanıcısına yanıt
    sorentoyla 1 sene günde 140 km git gel bazen nadirde olsa 200km oldu git gel 8000tl benzine vermek baya sinirlendirdi beni o yüzden aracı degısıtırıcez babamı ikna ediyorken iyi bişey aldırmak istiyorum hayalim a5de aşıyor bütceyi 0km olanları tek araba olucak onun ıcın iyi birşey olsun istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Kesinlikle 3.20i ed xdrive hem çok az yakıyo hemde sürüş keyfi sesi mükemmel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

quote:

quote:

Xdrive yanlis oldu sanirsam can havliyle bmw nin sitesine baktim bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

quote:

quote:

Xdrive yanlis oldu sanirsam can havliyle bmw nin sitesine baktim bulamadim.

Hocam bi tanıdığımız aldı gözümle gördüm bindim. :) sanırım sitede yok şuan.

• Bu konu f30 3 serisi basliginda defalarca tartisildi daha detayli bilgi bulabilirsiniz ama bahsettiginiz yol ile ayda yaklasik 4000 km yilda nerdeyse 50.000 km. Yaz zamani okul yok desek tatil uzun yol filan derken en az 40.000 gene garanti. Bu kosulda 320d her turlu makul gozukuyor. Hem benzinlilet 10.000 de bakima giriyor zirt pirt bakima gitmesi gerecek. Dizel 30.000 sanirim. Bence her turlu 320d

• quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Ben olsam 320i ed alır hem vergiyi düşürür birde PRINS LPG takılır 25-30 krs yakılır. Imzadaki arac karma 30 krs yakiyor.bu yeni nesil motor daha az yakar

Yeni araca lpg mi olurmuş...
    Ben olsam az yakan,ucuz bir clio corsa gibi birşey alır üniversiteden sonra,biraz para biriktirir e180 alırım (20 bin kadar birikir mi bilemem.)

Çok guzel oluyor valla tek beklediğim sey rodaydan çıkması 10bin km yi görsün direk lpg.Adam Almanyada taktiriyor ne olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

3.20d alinir cok net yaptiginiz yol az buz degil.
    Fakat yinede tasarruflu olmayacaktir bence ufak motorlu lpgli veya dizel polo tarzi bir arac alin sorentodan da dunyanin zararini etmemis olursunuz,okulada poloyla gidersiniz.
    Hatta 2.elde civic hatch lpg gbi cok guzel secenekler mumkun.

Tüm mesajları okudum bence en mantıklısı bu
    Sen hergün 140 km yol yapıcan ve 2000 cc'lik bir araçla ve bunun yakıtı vergisi felen daha yüksek olucak
    Sen şimdi 40k-50k fiyatlara güzel bi tane polo-fiesta gibi bir araç yada golf-focus-i30-leon gibi bi araç bak
    Zaten mantığa döktümü örneğin fiesta ve 3.20d ve fiyatlarını ekletceğin donanımları bilmediğimden fiestaya 40k, 3.20d'ye 150k diyorum
    3,20 D

Silindir Hacmi 1995 cc
    Beygir Gücü 184 hp
    Maksimum Tork 380 nm
    Maksimum Hız 233 km
    0-100 Km Hızlanma 7.6 sn
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 6 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Dizel
    Şehir İçi Tüketim 5.8 lt
    Şehir Dışı Tüketim 3.8 lt
    Ortalama Tüketim 4.5 lt
    Km Başı Tüketim 19 Krş
    Yakıt Deposu 61 lt
    Co2 Emisyonu 117 gr

Ölçüler

Uzunluk 4531 mm
    Genişlik 1817 mm
    Yükseklik 1421 mm
    Boş Ağırlık 1415 kg
    Bagaj Hacmi 460 lt
    Karoser Tipi Sedan
    Yıllık Vergisi 2.295 TL

Fiesta

Silindir Hacmi 1398 cc
    Beygir Gücü 70 hp
    Maksimum Tork 160 nm
    Maksimum Hız 162 km
    0-100 Km Hızlanma 14.8 sn
    Şanzıman Tipi Düz Vites
    Vites Sayısı 5 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Dizel
    Şehir İçi Tüketim 4.8 lt
    Şehir Dışı Tüketim 3.6 lt
    Ortalama Tüketim 4.1 lt
    Km Başı Tüketim 17 Krş
    Yakıt Deposu 40 lt
    Co2 Emisyonu --

Ölçüler

Uzunluk 3950 mm
    Genişlik 1722 mm
    Yükseklik 1481 mm
    Boş Ağırlık 1105 kg
    Bagaj Hacmi 281 lt
    Karoser Tipi Hatchback
    Yıllık Vergisi 880 TL

Fiestadan yıllık kazancın
    2000 TL vergiden
    bmw yılda 12.000 değer kaybederken fiesta 4.000 değer kaybeder ve sen 5 yıl bincen 5*8=40.000 TL
    Yakıt olarak bir net hesaplama yapmicam ama fiesta yıllık biraz daha az yakar 700 TL
    Bütçen 150k varsaydım ve fiestadan geri kalan 110.000 bankaya yatır buda 5 yıla 135k olur yada 110.000 tl'ye ilerde değerlencek bir arsa al buda 5 seneye 160k felen olur burdan karın ortalama olarak alırsak 25+50=75k 75/2=37500 k

Yani fiesta alırsan
    37500+2000+500+40000=80.000 olucak ve 5 sene sonra bu parayla 5 serisi yada E serisi yada A6 hiç olmazsa kendine iş kurarsın çünkü 5 sene sonra bu para
    110.000+80.000+25.000=215.000 oluyor

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık

• bluemotion polo yada multijet bi doblo paklar seni şaka bi yana günde 100lira harçlık alıyosan ki en az iyi para ya servise yazıl yada polo al peder bey de o civarda bi araç alsın bitince okulun satarsınız ikisini yine tek arabaya devam edersiniz . ama bence babanla anlaşma yap harçlık dışında benzinini baban koysun şahsen bu sene okulum başlıyo benm okulum yakın ama arabayla gitmem gerektiğinde benzine ben karışmıycam israf etmeyin az buz para değil aylığıa yıllığa vurunca ciddi para yapıyo sakın yanlış anlama sana kasti değil lafım ama böyle devam ederse kerizlik yapmış olursun

• polo bluemotion'ın üstündeki motor otomobil motoru olarak değil su motoru falan olarak kullanılabilir bana göre.

Ayrıca biraz seri gideyim, trafiği aksatmıyayım desen 1.6'sı kadar yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.