Şimdi Ara

32LD550 LG LCD TV HDMİ bağlantı ile pixel mapping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tv yi pc ekranı olarak kullanmak için aldım ilk önce ekran kartımın VGA girişinden bağladım. 1920-1080 ve 1360-768 çözünürlüklerde sorunsuz pixel mapping yaptı tabi analog bağlantı olduğu için görütü tatmin etmedi ve ekranda çok hafif dalgalanmlar var göz alıyor.yani yakın mesafe pc kullanımına uygun değil.

daha sonra gidip dvi to hdmi kablo aldım (s-link marka kaliteli bir kabloya benziyor tabi dijital olduğu için kablo kalitesi görüntüye etki etmiyor diye biliyorum) bir ucunu ekran kartımın dvi grişine bir ucunu tv nin hdmi girişine taktım malesef 1920-1080 çözünürlükte pixel mapping yapmadı benim için büyük hayal kırıklığı oldu. tv yi almadan önce araştırdım pek fazla bir bilgi bulamadım ama bir kaç yorumda bu tv nin sorunsuz pixel mapping yapabildiği yazıyordu artı kullanım kitapçığında hem vga hem hdmi ile 1920-1080 çözünürlüğü desteklediği yazıyordu. desteklemek demek aynı zamanda pixel mapping yapmak demekmidir? bu tv nin pixel mapping yapıp yapmadığını kesin olarak anlamak için bu model tv ye sahip olan arkadaşların yorumunu bekliyorum umarım hata benim donanımlardadır ama ne olablirki kablo veya ekran kartında bir sorun olma ihtmali çok düşük sanırım. bu arada ekran kartım ati hd4770 dvi çıkışa sahip.

işin ilginç yanı hdmi ile 1360-768 ve altındaki çözünürlükllerde pixel mapping yapıyor ama doğal çözünürlüğünde (1920-1080) yapamıyor. şuan 1360-768 çözünürlükte kullanıyorum görüntü gayet iyi ama malum çözünürlük 82 ekran için çok düşük,kullanabirliği büyük oranda engelliyor.

not:donanim haberde son zamanlarda bir çok soru ve sorun cevapsız kalıyor umarım buda onlardan biri olmaz.

• Benim aklıma tek gelen tv'den de ayrıyeten bir ayar seçilmesi gerektiği. Lg'leri kullanmadığımdan bilmiyorum. Sony'de "akıllı" Tosh'da "Exact scan", Samsung'da "Just scan=sadece tara" gibi seçenekler bulunur.

Tv'ye vga'dan sinyal yolladığında bunun zaten bir pc sinyali olduğu ön kabulü ile tv pixellerini ayarlar. Ama iş hdmi'den sinyal yollamaya gelince bu sinyal bir blu-ray player'dan mı, ps3'den mi, yoksa hd bir uydu alıcısından mı vs. bilemez. Bu tip aygıtlarda 1:1 olmaması da çok belirgin bir rahatsızlık vermez. İşte ilk paragrafta bahsettiğim ayarlar tv'ye "bak sana pc bağladım. O yüzden pixelleri 1:1 örtüş..." demenin bir yoludur.

Bu yüzden o ayarı bulup seçersen sorunun düzelmesi lazım gibi geliyor bana. Ama işte lg bilmediğimden tam da emin değilim.
  • hocam ilgin için sağol maalesef tüm ayarları kurcaladım öyle bir ayar bulamadım. şöyle bişey var ilk bağlantıyı yapıp tv yi açınca ekran kartının çözünürlüğü ne olursa olsun tv kendi doğal çözünürlüğünde açılıyor (1920-1080) buda otomotik olarak tanıdığı anlamına gelmezmi? yanlız 1920-1080 çözünürlüğünde ekran tv ye tam oturmuyor uste ve altta bir miktar boşluk kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arianal

hocam ilgin için sağol maalesef tüm ayarları kurcaladım öyle bir ayar bulamadım. şöyle bişey var ilk bağlantıyı yapıp tv yi açınca ekran kartının çözünürlüğü ne olursa olsun tv kendi doğal çözünürlüğünde açılıyor (1920-1080) buda otomotik olarak tanıdığı anlamına gelmezmi? yanlız 1920-1080 çözünürlüğünde ekran tv ye tam oturmuyor uste ve altta bir miktar boşluk kalıyor.

Ekran kartı ne kullanıyorsun? Onda da bazı ayarlar yapman lazım. ender123 nikli arkadaşımızın pc bağlantısı ile ilgili açtığı konuda bu ayarlar detaylı anlatılıyor. İstersen o konuya bir bak. İlk sayfada veya bir arkada olabilir. Ati ise over scan denen bir ayar vardır onu sıfır değerine alman gerekir mesela...
  • hocam o ayarları biliyorum ekrana oturtmak kolay önemli olan pixel mapping yapabilmesi. altta tv nin kullanım klavuzu var orda yazdığına göre hem rgb hem HDMI/DVI modunda 1920-1080 desteği var.bu teknik olarak tv nin 1920-1080 çözünürlüğünde pixel mapping yapabilmesi anlamına gelirmi? tv hdmi ile bağlıyken ekran ayaları sekmesi tamamen kapalı hiçbir ayara yapılmıyor.rgb modunda ise ekran ayarları açık ama çözünürlük değiştiremiyorsun.konum-boyut v.s ayarları açık.

http://www.lg.com/tr/common/product/support.jsp?localeCd=tr&productId=42LD550&uri=/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-lcd-tv-42LD550.jsp#

• lg servisini aradım adam diyor ya ara kablo versiyon 1.3 değil yada ekran kartınızn dvi çıkışında sorun var tv ye hiç laf söyletmedi.dediklerinden olma ihtmali nedir? aldığım kablo altta versiyon 1.3 v.s yazmıyor ama full HD 1080p etiketi var. kablonun 1.3 versiyon ve üzeri olduğunu nerden anlıyoruz? ben daha çok bu 1.3 versiyon olayını hdmi to hdmi kablolarda görüyorum. dvi to hdmi kabloardada bu standart varmı yoksa hiç bişeyden anlamayan bilgisiz birinemi denk geldik?

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=927022

• Ben Sony lcd kullanıyorum. HDMI kablonun verisyonunun 1.3 altı olmasından kaynaklı sendeki gibi bir sorun yaşamadım. Verdiğin linkteki kılavuzu indirdim; biraz bakındım. Orada da not olarak 1.3 olması lazım gibi bir şeyler demiş ama bana şahsen mantıklı gelmiyor.

O tv'de bahsettiğim senin de bulamadım dediğin ayarı kılavuzda gördüm. Aşağıya resim olarak ekliyorum. Sadece tarayın olarak geçiyor. Resim modundaymış. Onu denemediysen bir dene. Başka da bir şey aklıma gelmiyor. Belki diğer arkadaşlar yardımcı olur.
     32LD550 LG LCD TV HDMİ bağlantı ile pixel mapping sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • denedim maalesef bir etkisi olmadı..internette araştırırken benim sorunumun aynısını yaşayan başka bir LG kullanıcısı bir çok yöntem denemiş olmamış en son LG üst düzey bir yöneticisini aramış eve gelen servis elemanı tv nin ''edid' ayarlarını resetlemiş ve düzelmiş bu edid ayarı nedir nasıl resetlenir bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bilgi versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arianal -- 23 Eylül 2010; 18:45:23 >
  • Aynı sorun bedede vardı , HDMİ kablo yerine DVİ kablo kullandım sorun kalmadı ..

Pc bağlantısında HDMİ DVİ kadar verimli değil
  • Aynı sorun bendede var Laptopun sadece VGA cikisi var nasil asabiliriz bu sorunu asan arkadaslardan yardim istiyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.