selam arkadaşlar; özel bir televizyon kanalında tanıtım departmanın da çalışıyorum. donanımsal bilgim çok zayıf...uzunca bir süredir forumda geziniyorum.. ve gezindikçe de açıkçası kafam iyice karıştı.. işin özeti yaklaşık 3300 tl'lik bir bütçe ile after effects; cinema 4D, 3d, photoshop, adobe premiere ve edius gibi görsel tabanlı programlar ile yoğun uğraş verecek, ve en güncel oyunlar ile de kafa dağıtılabilecek bir sistem toparlamam gerekiyor. bu konuda siz üstadlardan acil yardım bekliyorum. zamanım çok kısıtlı.. yoğun iş temposundan kendime ayırabildiğim 1 günlük tatilde, bugün gün içirisin de her şeyi halletmem gerekiyor...görüşlerini paylaşacak arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum..önerilerinizi bekliyorum burada ki öneriler sonucunda sistemimi oluşturup gün içinde bu işi nakit halledicem hayırlısıyla....
Bu başlık yeri değil ama sinema sektöründeyim ve bende aynı editing programlarını kullanıyorum size tavsiyem 1000 TL daha ekleyip IMAC in 27 inçlik bilgisayarlarına yönelin.
Bende böyle düşünüyorum.iMac çok daha iyi olur bence...
Kesinlikle bütçe zaten yüksek biraz daha zorlanabilir. Final Cut Pro gibi ekstra bi avantajınızda olacak hem ve ekranı bir çok LCD, Led tvden daha iyi piyasada yok yani ..
quote:
Orijinalden alıntı: Camelot22
quote:
Orijinalden alıntı: jestandmimic
selam arkadaşlar; özel bir televizyon kanalında tanıtım departmanın da çalışıyorum. donanımsal bilgim çok zayıf...uzunca bir süredir forumda geziniyorum.. ve gezindikçe de açıkçası kafam iyice karıştı.. işin özeti yaklaşık 3300 tl'lik bir bütçe ile after effects; cinema 4D, 3d, photoshop, adobe premiere ve edius gibi görsel tabanlı programlar ile yoğun uğraş verecek, ve en güncel oyunlar ile de kafa dağıtılabilecek bir sistem toparlamam gerekiyor. bu konuda siz üstadlardan acil yardım bekliyorum. zamanım çok kısıtlı.. yoğun iş temposundan kendime ayırabildiğim 1 günlük tatilde, bugün gün içirisin de her şeyi halletmem gerekiyor...görüşlerini paylaşacak arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum..önerilerinizi bekliyorum burada ki öneriler sonucunda sistemimi oluşturup gün içinde bu işi nakit halledicem hayırlısıyla....
Bu başlık yeri değil ama sinema sektöründeyim ve bende aynı editing programlarını kullanıyorum size tavsiyem 1000 TL daha ekleyip IMAC in 27 inçlik bilgisayarlarına yönelin.
kesinlikle katılıyorum kardeş, zaten halihazırda çalıştığım kanalda iki ayrı setim var birisi de mac pro. ancak şöyle bir durum var ki yeri geliyor 14000 euro bedelle kurulan mac sistem destekleyemediği formatlar nedeni ile cazibesini bir anda yitirebiliyor... freelance piyasasında arz talep durumuna bakıldığında ve işi olduğunca hızlı (desteklenen dosya formatı - render kabiliyeti - sekans ofline işlevselliği) teslim etmede pc sistem çok daha öne geçiyor.. bende bu kararsızlığı uzunca bir süre yaşadım hatta 4900 tl lik 27 inc lik (donanım olarak çok üst olmasada işi kotarabilecek bir modeldi) bir mac de saturn de yatarken.. ancak genele vurduğumda eve pc kurmada karar kıldım 1 ay içinde freelance piyasası bu sistem parasını çıkardıktan sonra sağlam bir mac pro kurma düşüncesini korumakla birlikte...
quote:
Orijinalden alıntı: Camelot22
Kesinlikle bütçe zaten yüksek biraz daha zorlanabilir. Final Cut Pro gibi ekstra bi avantajınızda olacak hem ve ekranı bir çok LCD, Led tvden daha iyi piyasada yok yani ..
haklısın kardeşim ama destekleyemediği formatlar ve bunları converte mecbur ettiği zamanlar da az değil final cut pro nun, ekran konusunda da şunu söyleyebilirim, apple üretimi ekrana bakmamış birisi beyaz renk görmemiştir derim :)
konu biraz alakasız gibi olacak ama üstadlar size şunu sormak istiyorum,, ekran kartı içerisinde dvi kablo çıkmadığı için iki monitörüme de 2 ayrı dvi kablo almak durumundayım ve şöyle piyasaya gerek netten olsun gerek çarşı pazar gezerek olsun baktığımda fiyat olarak inanılmaz farkta ürünle çıkıyor.. örneğin; 10 metre dvi to dvi kablo 42 tl iken başka bir model üründe 1.8 m dvi to dvi ürün 50 tl olabliyor.. nedir bu işin püf noktası? marka model tavsiyeleriniz nelerdir?
Kasa: AeroCool XPREDATOR Big Tower Kasa (7 Fan) - 187,95$ (%18 KDV Bizden) - 353,72 TL Güç Kaynağı: SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı - 193,20$ (%18 KDV Bizden) - 363,60 TL İşlemci: INTEL Core i7-2600 LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 351,60$ (%18 KDV Bizden) - 661,71 TL İşlemci Soğutucu: Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı Intel(LGA2011) / AMD(FM1) Uyumlu İşlemci Soğutucu - 68,25$ (%18 KDV Bizden) - 128,45 TL Anakart: Gigabyte GA-P67A-UD4 Intel P67 (B3) LGA 1155 DDR3 USB 3.0 Sata 3 ATX Anakart - 221,55$ (%18 KDV Bizden) - 416,96 TL Bellek: Geil Enhance Plus 8GB 1600MHz XMP 1750MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) - 87,15$ (%18 KDV Bizden) - 164,02 TL Ekran Kartı: HIS ATI HD6970 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 427$ (%18 KDV Bizden) - 803,61 TL HDD: WD Caviar Black 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD1002FAEX) - 172,63$ (%18 KDV Bizden) - 324,89 TL SSD: Kart Okuyucu: Optik Sürücü: ASUS DRW-24B3ST SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutulu) - 25,94$ (%18 KDV Bizden) - 48,82 TL Havale, Axess/Bonus 12 taksit ve diğer kartlar tek çekim fiyatlari: USD TOPLAM (Min. 5 temel bilesen alindiginda): 1735.27$ (KDV Bizden) TL TOPLAM (Min. 5 temel bilesen alindiginda): 3265.78 TL -------------------------------------------------------------------------------- Axess/Bonus 12 taksitte: 12 x 272.15 TL (KDV Dahil)
istersen bunuda değerlendirebilirisn
quote:
konu biraz alakasız gibi olacak ama üstadlar size şunu sormak istiyorum,, ekran kartı içerisinde dvi kablo çıkmadığı için iki monitörüme de 2 ayrı dvi kablo almak durumundayım ve şöyle piyasaya gerek netten olsun gerek çarşı pazar gezerek olsun baktığımda fiyat olarak inanılmaz farkta ürünle çıkıyor.. örneğin; 10 metre dvi to dvi kablo 42 tl iken başka bir model üründe 1.8 m dvi to dvi ürün 50 tl olabliyor.. nedir bu işin püf noktası? marka model tavsiyeleriniz nelerdir?
içinde eğer yüksek hız için altın gibi madenler varsa fiyatı artabiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: batkent
quote:
evet dostum dediğin gibi içerik fiyata birebir yansıyor lakin 20 tl lik de ben altın kaplamayım diyor 100 liralıkta :) orta karar fiyatta bir model bulmak en iyisi sanırım düz mantık olarak :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: batkent
quote:
evet dostum dediğin gibi içerik fiyata birebir yansıyor lakin 20 tl lik de ben altın kaplamayım diyor 100 liralıkta :) orta karar fiyatta bir model bulmak en iyisi sanırım düz mantık olarak :)
Aslında hepsi aynı işi görüyorda adamlar para kazanmak için yok altın kaplama yok bükülebilir başlık yok kırılmayan kablo diye zart zurt şeyler çıkarıyo :D