< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
3300x 4k çözünürlükte yeterli mi?
-
-
önce 3300x sonra 5600x alıp arada fark göremeyip birine bin ira diğerine 3 bin lira verdik ne iş diye konu açmış biri olarak üstelik 2k idi bence 4k'da 7700xt gibi bir karta yeterli olur ya da 16gb 4060ti gibi diyecem ama 3300x pcie4.0 mıydı unuttum? ara model çünkü 5000 serisi çıkmadan önce daha iyi ram kontrolcülü vs gelmişti ryzen 2.5 mimari denmişti. 4060ti pcie8x kırpmışlar ve biostan resize bar açmadan tat vermiyor. bunun için de hem anakart hem işlemcinin pcie4.0 desteklemesi gerekiyor. anakart tamam b550 ama işlemciye bi bakayım? evet varmış.
Pros
- +Low pricing
- +Great gaming performance
- +Solder TIM
- +Overclocking ceiling
- +PCIe 4.0 interface
- +Power efficient
ek:bir arkadaşıma rog 2080 super satmıştım o da yeğenine vermiş 3300x işlemci sorun yok dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Eylül 2024; 18:52:33 >
-
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ben bu işlemciyi 1 yıldır 1600-1700 civarına satmaya çalıştım tek bir kez mesaj atan oldu. Baktım cahil tipler 2600 ile karşılaştırıyor. Zaten ben de 2600'den geçmiştim. Anladım ki bu insanların çoğu çekirdek sayısını oyunda daha etkili sanıyor. Elbette bazı oyunlar korumalı olunca işlemciye sürekli yük bindirdiği için çekirdek yetersiz gelebiliyor ama bu işlemci bir de Oc yapınca düzgün bir soğutucu varsa elde, tam bir atom karınca. 3300x ve 4k çoğu kişiye ürkütücü geliyordur eminim ama ben zaten genellikle Gow, Gta, Rdr, Cp2077 gibi hikayeli oyunları oynuyorum. Bunlar çoğunlukla ekran kartına yükleniyor. Hele de 4k olunca Oc'lu bir 3300x bence yeterli gelecektir. Uv de yapacağım işlemciye eskisi gibi 1.24 v idi sanırım ben kullanırken. Buradaki konu her ne kadar 3300x diye açsam da Psu'da bitiyor. Bu işlemci Oc ve Uv ile 100 watt çeker mi? Sanmıyorum. 300 watt çeken ekran kartı bile olsa toplamda 400 watt yapar. Diğer bileşenlerin 50 watt çekeceğini hiç sanmıyorum. Sistemde 2 tane nvme ssd olacak. Mekanik parça istemiyorum. Ufak bir kasa. 450 watt tek kanaldan verdiği gücü düşünürsek ve benim yine de 200-250 watt üstüne çıkmayacak ekran kartı aradığımı da eklersek Psu'nun toplam gücünde sorun olmayacak ama peki tek 8 pini ne yaparız? Tek 8 pini çift 8'e dönüştüren kaliteli bir adaptör alsam sorun yaşar mıyım? Ekran kartına hiç bir zaman dokunmadım Oc falan meselesi olarak. Stok neyse öyle çalıştırıyorum ekran kartlarını. Hatta ben 60'a kitleyip oynuyorum çoğu oyunu. Dolayısıyla ekran kartı gücü daha da düşüyor. Sadece Cs Go oynarsam sınırsız fps açıyorum. Biraz uzun oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 29 Eylül 2024; 19:14:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
yok est. 4060ti 8gb max 150w çekiyor bir de 60 fps kilitlenecekse sıkıntı olmaz. lakin nvidia'da 60 fps kilitlemek tüketimi düşürmüyor ya nvidia denetim masasından max 60 fps ayarlayacaksınız ya da msi afterburner ile karta uv yapacaksınız YT'de videoları mevcut. 4060ti tek girişli zaten. 16gb olanlarından alın 165w demiş stok.
TDP 165 W
Suggested PSU 450 W
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4060-ti-16-gb.c4155
işlemci de sıkıntı çıkarmayacaktır zannetmiyorum uv ile 100w çekeceğini. ben uğraşmadım satmakla yedek tutuyorum iki tane am4 sistemim var ne olacağı belli olmaz. satmak için pahada hafif ama kıymetli işlemci zaten taneyle geldi TR'ye değerini bilmeyenler için değil.
-
Evet ben de denk geldi aldım. Ne zaman baktıysam stok dışı idi. Wraith Prism ile Oc'lu hâline bile yetiyor.
Hocam ben yeni seriye az kaldığı için aynı güçte daha performans olması için biraz daha beklesem daha iyi olur diye düşünüyorum. Hatta Amd en üst seviyede ekran kartı çıkarmayacak ve 4 nm olarak üretim yapacak haberlerini okuduğum için fiyat avantajı ve stok ile ilgili sıkıntılar olmazsa 8700xt gibi bir kart bekleyeceğim. Tahminen 7700xt kadar güç tüketimi olur ama daha performanslı ve fsr 4.0'daki Ai muhabbetine dahil olmuş olurum. Kasım ayından sonra biraz beklemem lazım. Umarım çok sürmez satışa çıkarlar. Bu sistemi de inşallah birkaç yıl kullanıp 1-2 nm Apu işlemciler çıktığında 1080p için gayet yeterli gelecek el konsollarına geçip masaüstü dünyasını kapatmak istiyorum. Kağıt gibi bir laptop ofis için yeterli olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
radeon 8000 serisi hakkında pek iyi düşüncelerim kalmadı benim. şu mesaja bakabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159679389
fsr4 ai diye bir şey yaparlarsa 7000 serisinde de çalışacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X