Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (498. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.199
Cevap
11
Favori
550.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen şırnaktan selamlar atarsa 46 beyler..
  • Nisanda burda yaşadığımız heyecanın aynısı 335lerin sayfasında yaşanıyor. Hadi yeter artık gelin...
    atarsa 45
  • selam devrelerim,
    atarsa 45,
    335 lerde heyecan dorukta, hadi gelin artık....

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı
  • Şafak atarsa 45 eskişehir jandarma herkese hayırlı teskereler..
  • batarsa 45, 335ler bekleniyor, ağrıdan selamlar..
  • Geliyoruz dedelerim, bekleyin bizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: joe-black

batarsa 45, 335ler bekleniyor, ağrıdan selamlar..

aynen 46 da batıyo bea. ne günler.

335 ler kaçın kurtarın kendinizi yaw
  • atarsa 46 maraş :) dorunlar gelsin bakalım
  • bir zamanlar sorardık, yanımıza ne alalım diye. Şimdi şafak 46 diyoruz.
    arkadaşın dediği gibi" 335 ler kaçın kurtarın kendinizi"
  • Konya Doğanhisar'dan Jandarma Çavuş Ozan'dan selamlar devrelerime:)
    ATarsa 46 başka yok...
    Bu foruma 1-2-3nisandaki sınava girmeden yazdığım günleri dün gibi hatırlıyorum resmen:) Biletler artık gelsin de bir nefes alalım..Şafak fena sıkıştırıyor..
  • Arkadaşlar hepimize hayırlı teskereler. Sanırım gelecek arkadaşlar sıcaklarla epey boğuşacaklar. Bizim şafak eriyip gidiyor. Zamanı durdurmak imkansız. İyisi mi herşeyi kenara bırakıp rahatlamak artık. Yalnız çok sıcak ya.
  • Arkadaşlar bir şey kafama takıldı. Yol izinleri evrak üzerinden mi işliyor yoksa komutan çağırıp soruyor mu herkese gideceği yeri?
  • Şafak Atarsa Manisaa Başka Yok !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufunqitos -- 2 Ağustos 2010; 11:51:45 >
  • şafak 43.. kimsenin zoruna gitmesin :P

Kıbrıstan selamlar.. az kaldı geliyorummm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Au

Geliyoruz dedelerim, bekleyin bizi...

Vay be !!!!

Daha dün sizin gibi bizde heveslenip hayal kuruyoduk (!) ne çabuk geçti günler. 331 ler gelin gelin yazıyolardı her mesajlarında bende ne bu acele diyordum şimdi onları anlıyorum yarın sizde bizi anlayacaksınız. Ama şunu söylemeliyim ki askerlikte en gururlancan (hatta tek) yemin törenidir. Gerisi taamamen düşündüğünün tersi olacaktır. En güzel yanı ise başladımm mı illaki bitiyo ben henüz askere gelmeyenler için üzülüyorum doğrusu...

Herkes için hayırlısı olsun ...

Kıbrıs Celal Karakolu...

• 337'lerin başlığına gidip hadi acele gelin dedim ama sizler de sıkın dişinizi vermeyin canınızı yoldayız 9 gün sonra ordayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerdustoldu

quote:

Orijinalden alıntı: A.Murat82

Arkadaşlar 335. dönem adayı olarak komando olmayan ve meslek kurası çıkmayan asteğmenlikle ilgili merak ettiğim hususlar var.
    1- Her asteğmen mutlaka 8-17.00 arasında mı çalışıyor? Ve 17.00 den sonra isterse kışladan ayrılabiliyor mu? Eğer istisnaları varsa bunun oranı nedir? Ve bu istisnalar neredeki asteğmenlerdir?
    2- Bu asteğmenleri bekleyen ne gibi olasılıklar ve bu olasılıklara bağlı ne gibi zorluklar ve kolaylıklar vardır? Bildiğiniz en ince ayrıntılar bile faydalı olabilir.
    3- Asteğmenlerle erler askeriye içerisinde mutlaka ayrı yerlerdemi yatıyorlar? Yemekleri yerken ayrılıyorlar mı?
    4- 10 ağustos günü 24.00 da asteğmenlik çıkarsa sadece 3 ay eğitim göreceğimiz şehri mi öğreniyoruz yoksa acemi eğitimi bittikten sonra gideceğimiz şehirde belli oluyor mu? Bi de 3 aylık eğitim alınan şehirler (komando eğitimi veren ve meslek kurası eğitimi veren yerler hariç) nereler? Doğu ve güneydoğuda da 3 aylık eğitimin verildiği yerler var mı?
    5- Eğer 3 aylık eğitimden sonra gideceğimiz yer sonradan belirleniyorsa bu belirleme ne zaman ve nasıl oluyor? İhtiyaca göre kura usulü ile mi oluyor? Kura nasıl ve ne zaman çekiliyor?

Terhis maiyetinde izindeyim ve yarın kağıt üzerinde de terhis olacak bir teğmen-yedek subay olarak sorulara cevap vereyim.

1- Çalışma saatleri birliğe göre değişir. Ek eğitimler, tatbikat hazırlıkları, denetleme vb. gibi durumlar olduğunda bitmeyen mesailer karşınıza çıkabilir. Zaten askerlik esas olarak 24 saat neferlik demektir. İsterlerse sürekli çalıştırabilirler. Ancak genelde günde 8 saat çalışma+ öğle arası şeklinde olur. Kendi askerliğim boyunca ancak 20 iş gününden birinde fazla mesaiye kalmışımdır. Evine gidebilirsin evet. Ben güzel bir şehirde askerliğimi yaptığım için, mesaiden sonra gece hayatına akıyordum. Tabi efendi gibi hareket etmek koşuluyla. Siz her saniye TSK'yı temsil ediyorsunuz.

Çalışma saatleri pek kafaya takılmaz. Ancak nöbet diye bir durum var hocam. Ayda 3-6 gün, arasında nöbet tutulur genelde. Nöbetçi olduğun gün boyunca kışlayı terkedemezsin. En kısıtlayıcısı budur. Nöbet dediğimde ya bir güvenlik biriminin başında yetkili olarak 24 saat ayakta nöbet tutarsınız: ertesi gün istirahat verilir. Ya da gece uyuyabileceğin birlik nöbetçi subaylıkları vardır. Burada da gündüz zaten komutanı olan bir birliğin gece sorumluluğu sende olur. Ertesi gün mesaiye devam edersin.

2- Asteğmenlik zordur. 3 ay eğitim felaket zordur. Kısa dönemler gölgede keyif yaparken, sen güneşin altında kavrulur, susuzluktan geberir, tuvaletin geldiğinde komutandan izin isteyemeyecek kadar tırsmış olursun ki, disiplini de son derece fazladır.

Göreve başladığınızda da zorluklar karşınıza çıkacaktır. Oranın düzenine alışıncaya kadar afallıyorsunuz. Eğitim boyunca öğrendiğiniz şeyler size bir altyapı veriyor ancak, uygulamaların içinde olmak, her birliğin kendi bir nevi özerk geleneklerini öğreninceye kadar zor günler sizi bekliyor. Ama korkmayın, muvazzaf bir teğmen dahi kıtaya ilk çıktığında benzer şeyleri yaşıyor.

Asteğmenliğin bence en zor yanı, oradaki çeşitli ön yargılarla size yaklaşılması. Bir astsubay gelir, ulan 20 senelik askerim bu geldi 3 ayda benim üstüm oldu. Bugün var yarın yok, bir şey de bilmiyor zaten, der. Eh zaten o kadarcık sürede çok bir şey öğrenmeniz imkansızdır. Bir subay, size bütün angarya işleri yıkabilir. Çünkü siz onların gözünde, kullanılması hak olan, eti sütü kıymetli yaratıklarsınızdır. Bir kısa dönem asker gelip size kanka muhabbeti yapmaya çalışabilir. Çünkü onun gözünde bir nevi yoldaşsınızdır. İkiniz de aynı yerden gelmiş, aynı yere gideceksinizdir. Ancak bu hoş değildir. Nitekim sizin sorumluluğunuz kısa dönemlerinkinden otuz milyon kat daha fazladır ve onunla ast üst ilişkisini korumadan sohbet etmeniz ya da arkadaşlık kurmanız, birliğinizdeki disiplini oldukça zayıflatabilir, sonucunda taşak oğlanı olabilirsiniz.

Asteğmenleri gizliden gizliye çok severler aslında :) En çok nöbeti onlar tutar. Tam bir jokerdir yedek subaylar. Her türlü görevde kullanılabilirler. Her cenaze, araç komutanlığına asteğmenler gider.

Bütün bu zorluklara karşı mücadele etmek sizin elinizde. Siz zekanızı, yeteneklerinizi gösterdiğiniz zaman size saygı duymaya başlayacaklardır. Size haksız bir uygulama yapıldığında üsluplu bir şekilde tepki gösterirseniz bir süre sonra bunlar ya azalacaktır ya da tamamen bitecektir. Vezir de olmak, rezil de olmak sizin elinizde.

3- Asteğmenler nöbetçi oldukları gün haricinde kışlada kalmazlar, askerlerle birlikte yemek yemezler. Ev tutabilirler. Nöbetçi olduğunuz günlerde ise, nöbetçi subay odaları ya da astsubay odalarında konaklarsınız. Ya da istediğiniz boş bir odaya yatak kurdurabilirsiniz. Nöbetçi olduğunuzda, eğer birlik nöbeti tutuyorsanız, askerle birlikte yemek yemek sizin görevinizdir. Yemek yerken onların başında olursunuz. Ayrı bir masada kendi yemeğinizi yersiniz.Gerek yemek, gerek yatak için askerler size hizmet ederler (bulunduğunuz birliğe göre değişebilir).

4- 3 aylık eğitiminizi sınıf okullarında yaparsınız. Ayın 10unda sınıf okulunuzu internetten öğrenirsiniz. Bundan sonra 80 günlük eğitim maratonu başlıyor. Eğitimin son günlerinde, hangi kıtaya gideceğiniz belli olur. Gideceğiniz yerler sınıfınıza ve oradaki takımınıza göre değişir.

Ankara,İzmir,Konya,İstanbul,Balıkesir, Yalova bunlar benim bildiğim sınıf okullarının bulunduğu yerler. Genelde iyi yerlerdedirler ;)

5- İhtiyaca göre kura usulü olur evet. Son on gün içerisinde belli olur. Sınıfınıza göre gideceğiniz yerlerde kontenjanlar dahilinde görevlendirilirsiniz. Mesela ben hava savunmacıydım, 6 doğu 4 trakya bir de güzel İzmir vardı kura yeleri olarak. Genelde sınır hatlarında konuşlanıyordu hava savunma birlikleri.

Gelelim en güzel tarafına, eğer disiplin altında ezilmeyen, dayanıklı bir karakteriniz ve fiziğiniz varsa yaşadınız. 80 gün boyunca alınan eğitimden sizi sınava tabi tutarlar. Toplam 5-10 dersten notlar alırsınız. Kendi sınıfınız ve takımınız içerisinde %10'a giren herkes, kura yerlerinden istediğini kuraya katılmadan kendi seçer. Bu öyle güzel bir şeydir ki, üniversiteyi okuduğum şehirde, kampüsüme 1km uzaklıkta bana askerlik yaptırmış, çulsuz olduğum öğrencilik hayatım boyunca gezemediğim kadar çok gezip eğlenmişimdir askerliğim boyunca ;)

Son söz: asteğmenlik sağlam psikolojisi olanlar için kraldır. Bence.

cok faydali bilgiler yazmissin abi saolasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

337'lerin başlığına gidip hadi acele gelin dedim ama sizler de sıkın dişinizi vermeyin canınızı yoldayız 9 gün sonra ordayız.

Ahh torun ahh

Sen daha bot bağlıycanda acemilik bitecekte 2 gün dağıtım kullancanda gelecen çok var çooook.
    Bu arada son günlerinizii çok iyi değerlendirin benden söylemesii
  • İzmir-Uzunada Bahriyeliden selamlar.. Şafak atarsa 44-Malatya.. bir buçuk aydan da az kaldı...
  • uçak biletlerini aldınızmı beyler ?
  • 
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.