< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 15 Mart 2019; 1:6:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 15 Mart 2019; 1:6:34 > |
Emin ol 3000 dolarlık laptopta onlar oluyor kullandım ordan biliyorum.
İki ay içinde xps ve spectre alıp iade ettik. Şu araba alırken ki hasta arkadaşlar bilgisayar işinide girdiler. Biride çıkıp Işık süzmesi olmayan bir bilgisayar göstersede görsek nasılmış.... Birde ram nedir bilmeyen arkadaşlarda almasın bence. Hatta gençler siz komple almayın. Malın değerini bilen arkadaşlar alsın |
Makineyi yeren arkadaşlar bir de "onun yerine şu" diye daha iyi bir şey önerseler de bir görsek.
Her sıcak fırsatta bu garip yorumlar yüzünden kaç aydır bir laptop alamadım. Bırakın şu boş muhabbetleri artık. |
Ne saçma bir konfigürasyon seçimi bu.
Acer tarafı iyi işlemciye eski ram koymuş. Daha kötü işlemciye yeni ama az ram koymuş. 14" modeli i7 ama ddr3l 8gb ramli 15" modeli i5 ve ddr4 4gb ramli. Amazon da bu iki basit şeyi ayırmayıp kafaları karıştıracak kadar basiretsiz. |
Bu modeli 1 ay kadar önce almıştım bu fiyatı görünce şaşırdım çok iyi fiyat vermiş amazon.
1.7 kg ağırlığında metal sağlam ve ince bir kasaya sahip ve ekran çerçevesi ince olduğu için çok şık bir görüntüsü var bilgisayarın. Fotoğraflarda rezil görünüyor kendisi çok daha şık. Batarya olarak video izleme, webde gezinme veya ofis işleri için kullandığımda düşük parlaklıkta 10 saati rahat görüyorum. Ama biraz işlemci gücü gerektiren kullanımlarda çok rahat 5 saate kadar düşüyor kullanım süresi. Oyun oynamadım ama MX150'nin standart versiyonu bulunuyor içinde kırpılmış versiyon değil. Oyun oynayanlar için önemli bir konu. SSD olarak Micron'un 256 GB M2 SSD'si bulunuyor. Bilgisayarın açılma hızı gerçekten çok iyi parmak izi okuyucusuyla birlikte şifre de girmeden 3-4 snde masaüstünü görebiliyorsunuz. Ancak latency biraz daha iyi olabilirdi bu ssdde. Bir samsung performansı beklememek gerek. Ram olarak 4gb yetersiz evet ama 2 slot bulunuyor. İçerisinde şu an dükkanımda satışta olan A-data 2400 mhz cl7 ram bulunuyor. Bilgisayarın içini açmak normal notebooklara göre biraz daha zor ve dikkatli olunması gerekiyor. Alt kasayı açtıktan sonra içerisinde ayrıca bulunan ufak bir bölmeyi daha açarak ramlere ulaşıyorsunuz. Piyasada bulunan kingston ve crucial ramlerin uyumluluk sorunu yaşatmayacağını düşünüyorum. Aynı model ve 4gb kapasiteli ram takmak isteyen varsa ilanıma göz atabilir. https://forum.donanimhaber.com/a-data-4-gb-2400-mhz-cl-17-sodimm-notebook-ram--137301680#137301680 Bu arada eksi yanı hiç mi yok diyeceksiniz. Çok nadiren de olsa yazılım hataları olabiliyor. Örneğin klavyedeki parlaklık açma/kapama tuşu çalışmaması gibi bir durum yaşadım ama çözdüm sonrasında. Bunun dışında henüz olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Son olarak ekranı mat ve parlama yapmıyor. Dışarıda kullandığınızda yine dikkate alınması gereken bir konu ekranın parlama yapmaması. |
Arkadaşlar bu bilgisayar için 8 gb ram önerisi olan var mı, bunu aldım taktırdım sorun yok diyebilecek? Ram alıp servise götürüp taktıracağım ama yanlış birşey alıp süreci uzatmak istemiyorum.
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 14 Mart 2019; 6:58:38 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 14 Mart 2019; 7:15:31 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLTaR_07 -- 14 Mart 2019; 10:39:57 > |
|
|
|
|
|