dedeler napıyorsunuz, inci sözlüğe takılıyormusunuz orada dedeleri çok seviyolarmış
quote:
Orijinalden alıntı: BenGiDeR
dedeler napıyorsunuz, inci sözlüğe takılıyormusunuz orada dedeleri çok seviyolarmış
ustalar;
1. Efsane asker saati casio 2. yara bandı 3. çorap (olabildiğince uzun, botların kesmemesi için) 4. iç çamaşırı 5. talk pudrası ve yedek paketleri 6. vatka (bot içine koymak için) 7. tabanlık 8. selpak mendil (10'lu paket) 9. terlik 10. el, yüz ve banyo havlusu 11. el sabunu 12. diş macunu, fırçası 13. dikiş seti (siyah ve haki iplik makarası mutlaka eklenmeli) 14. traş köpüğü ve bıçağı 15. şampuan 16. kolonyalı mendil 17. ayakkabı boyası ve süngeri 18. kalem kağıt ve not defteri 19. siyah pilot kalem 20. elbise askısı ve kılıfı 21. eşofman ve şort (yatarken giymek için) 22. askeri cüzdan 23. telefon kartı (türk telekom) 24. kitap (cansıkıntısına birebir, siyasi içerikli olmadığı sürece sınır yok) 25. mantar ve pişik kremi 26. kas gevşetici krem (lasonil, muskoril tarzı) 27. tırnak makası 28. çengelli iğne (yatak çarşafını kolayca yapabilmek için) 29. çamaşır filesi 30. sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için) 31. İçlik (termal) 32. hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul 33. tuvalet kağıdı, sabun(sabunlukla), isteyen sıvı sabun alsın, traş kutusu
bu listedekilerin hepsini yanımızda götürelimmi ne diyosunuz en son tecrübe sahibi sizlersiniz. Buna gerek yk yada bunuda al götür diceğiniz neler var?
quote:
Orijinalden alıntı: cybercup ustalar;
1. Efsane asker saati casio 2. yara bandı 3. çorap (olabildiğince uzun, botların kesmemesi için) 4. iç çamaşırı 5. talk pudrası ve yedek paketleri 6. vatka (bot içine koymak için) 7. tabanlık 8. selpak mendil (10'lu paket) 9. terlik 10. el, yüz ve banyo havlusu 11. el sabunu 12. diş macunu, fırçası 13. dikiş seti (siyah ve haki iplik makarası mutlaka eklenmeli) 14. traş köpüğü ve bıçağı 15. şampuan 16. kolonyalı mendil 17. ayakkabı boyası ve süngeri 18. kalem kağıt ve not defteri 19. siyah pilot kalem 20. elbise askısı ve kılıfı 21. eşofman ve şort (yatarken giymek için) 22. askeri cüzdan 23. telefon kartı (türk telekom) 24. kitap (cansıkıntısına birebir, siyasi içerikli olmadığı sürece sınır yok) 25. mantar ve pişik kremi 26. kas gevşetici krem (lasonil, muskoril tarzı) 27. tırnak makası 28. çengelli iğne (yatak çarşafını kolayca yapabilmek için) 29. çamaşır filesi 30. sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için) 31. İçlik (termal) 32. hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul 33. tuvalet kağıdı, sabun(sabunlukla), isteyen sıvı sabun alsın, traş kutusu
bu listedekilerin hepsini yanımızda götürelimmi ne diyosunuz en son tecrübe sahibi sizlersiniz. Buna gerek yk yada bunuda al götür diceğiniz neler var?
331 kd olarak fikrimi soylim..aski,boya,havlu,esofman,pjjema,dis macunu,tras kopugu,don atlet corap vb askeriye veriyor zaten..ama genede bol corap ve don atlet kis icin alt ust yun iclik goturun..botlar kesin vuracak:)ondan kacis yok yarabandi ve vatka cok faydali oluyor birde bepanten merhem alin yaniniza..cogu malzeme kantinlerde bulunuyor yani cok malzeme goturup sonra onlara sahip cikma derdine dusmeyin..acemeligi gecirecek kadar ilk asamada yetrr sonra zaten durumu anlayacaksiniz.
selam gençler atarsa 67...az kaldı çok az:))
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerc86
dedeler 337. dönem olarak bizlere denetleme vuracak mı? olursa ne tip bir denetleme olacak muhtemelen size söylemişlerdir önümüzdeki dönem denetlemelerini... az kaldı geliyoruz bekleyin
biz bir tane denetleme verdik şimdi ocak 5'te bir tane daha var berbat birşey
Dedeler dayanın geliyoruz
335 dedenizden selamlar bişey getirmeyin ben gelirken bir mag3 sampuan bir de üstümdekilerle geldim.:):)::):):) ama isteyen bol çorap--atlet-don getirsin. diğer herşey daha ucuzuna satılıyor askerde aman ne alayım ne götüreyim derdine düşmeyin. kimisi bot için vatka der bilmem ne der botu bir numara büyük al bişey olmaz alacaksanız vatka yerine VOTKA alın derim ama onu da askeriyeye sokmazlar :):):):) Ş:65 hadi gelin de kurtarın bizi bu dertten
quote:
Orijinalden alıntı: zozcan
335 dedenizden selamlar bişey getirmeyin ben gelirken bir mag3 sampuan bir de üstümdekilerle geldim.:):)::):):) ama isteyen bol çorap--atlet-don getirsin. diğer herşey daha ucuzuna satılıyor askerde aman ne alayım ne götüreyim derdine düşmeyin. kimisi bot için vatka der bilmem ne der botu bir numara büyük al bişey olmaz alacaksanız vatka yerine VOTKA alın derim ama onu da askeriyeye sokmazlar :):):):) Ş:65 hadi gelin de kurtarın bizi bu dertten
eyw usta
maverick geri döndü,iznini kullanıyor:))) bu arada muco555 ve yoldas06 sizleri görmek mükemmel...
quote:
Orijinalden alıntı: neblina
Edirne uzun köprü 102. topçu alayından selamlar. Burada forumdan daha önce tanıştığımız arkadaşlarla 6-7 kişiyiz. Çok sıkıntılı bir yer,yani sürgün yeri. Herkes bir tuhaf burada. Sürekli yardırmaca. Arka arkaya 3 denetleme görecez. 1 tanesi bitti 2 tane kaldı. Daha öncede yazmıştım 337 lerden şanslı olan buraya düşmez inşallah...
kardeşim neblina; seni acaip özledim be.balıkesire düşenler de yandı,havacı demek pislik demek balıkesirde.balci tinerci herşey var:((
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Au
Selam tertiplerim,
Ben hiç şafak saymadım, bugün bir bakayım dedim, atarsa 91 olmuş.
Hangi ara 100'den indik anlamadım bile, günlerim çok çabuk geçiyor ve müthiş yoruluyorum. Askerliğin yorucu ama çabuk geçeni mi, yoksa yorucu olmayan ama geçmek bilmeyeni mi makbul bilmiyorum.
Kısa dönemiz, bize fazla yüklenmezler derken, uzunlardan beter ettiler... Tüfekli, tüfeksiz, şınav, mekik, barfiks, koşu... Bunları hergün icra ediyoruz. Sabahın 8'inde başlayan spor, 10:30-11::00 arasında ancak bitiyor, gerisini varın siz düşünün. Şu kısacık zaman diliminde 9 kilo verdim, görenler gözlerine inanamıyor.
Elbette spor ile bitmiyor gün, her şey yeni başlıyor; görev yerlerimize ayrılıyoruz ve yardırmaya devam... İşin kötü yanı, kısa dönem arkadaşlar iş kovalarken, erler yatıyor. Uzun dönemler; çok şanslısınız, bütün gün oturuyorsunuz, yatışşş, poşet dediklerinde kafayı gömesim geliyor.
Geçen gün kendini bilmezin teki aynı lafları etti, dizdim boğazına dediklerini, fena patladım.
Sivilde bu kadar yardırsam var ya, holdingim olurdu beeee!
Şaka bir yana, hayatım boyunca çalıştım ve okudum, askeriye de dinlenirim diye hesap ediyordum ve bir atasözüne geldim; evdeki hesap çarşıya uymaz...
Saygılar tertiplerim... Doğru hesapladıysam, atarsa 91 başka da yok...
mr.au..; naber devrem ne ediyon?
şafak 65 bugünler çabuk geçmiyor neden acaba?
Atarsa 63 Yetti Artık!
atarsa 62 :)
kıbrıs lefkoşa 1.topçu taburu 3. batarya'dan selamlar ;)
dedeler bi sorum olacak. Saat olarak sadece şu meşhur casio'nun asker saatimi kullanılabiliyo? nedeni nedir bide merak ediyorum
şafak 64.torunlar hadi artık gözümüz yollarda kaldı.bizi bekletmeyin:))
quote:
Orijinalden alıntı: cybercup
dedeler bi sorum olacak. Saat olarak sadece şu meşhur casio'nun asker saatimi kullanılabiliyo? nedeni nedir bide merak ediyorum
genelde casionun meşhur saati kullanılır, sebebi ise ucuz ve herkesde ondan olmasıdır. Gidip farklı saat takarsan dikkat çeker, saatin yer değiştirme ihtimalini yükseltir, ucuz olduğu için f91w modeli tercih edilir burada
quote:
Orijinalden alıntı: usekes
quote:
Orijinalden alıntı: cybercup
genelde casionun meşhur saati kullanılır, sebebi ise ucuz ve herkesde ondan olmasıdır. Gidip farklı saat takarsan dikkat çeker, saatin yer değiştirme ihtimalini yükseltir, ucuz olduğu için f91w modeli tercih edilir burada
hiç kolumuzdan çıkarmayarak bu ihtimali yok edemezmiyiz
boynunuzdaki cüzdanın ipini permatikle kesip aldıklarını düşünürsen bence kolda durması bile tehlikeli