Arkadaşlar hepinize hayırlı tezkereler. Bende askere gidiyorum. Manisalıyım :) Manisa güzeldir memleket olarak. Burada askerlik yapan arkadaşlarımın dediğine göre de ilk biraz zorluk çekeceksiniz sonrası kebap. % 95 iniz Kıbrısa gidecek başka yer yok
Kolay gelsin.
Bu arada benimde İzmir seferihisar çıktı jandarma muhabere
bende varım ... :) Şimdiden hayırlı teskereler Ben Eskişehirden gideceğim... Varmı piyade olarak yapıcak ...
MUSTAFA ALPER ŞEN Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfı PİYADE Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı MANİSA
Ben perşembe günü nasipse ailemle çıkıcam...
Aslında burada bir liste yapılsa piyade/topçu vs...
Tanışıp oradada birlikte olabiliriz ama bu yogunlukta buna pek vakit yok sanırım ...
bende şöyşe bir yazı buldum 1.nci P. Eğt. Tug. K’lığı Manisa’ya gidecek olanların meraklarını bir nebze gidermek için yazıyorum.
Batı Kışla Manisa’nın İzmir yönünden girişte Spil dağının eteğinde şehir içinde bir yer. Yanınızda çok fazla bir şey götürmeyin. Asker pazarlarında her gördüğünüzü almayın boşuna hamallık yaparsınız. Gerekli olan bir çok malzemeyi size orada verecekler. Telekom telefon kartı - Permatik – Diş fırçası ve macunu – Bot boyası – İğne – İplik – Sabun – Traş Köpüğü – Havlu – Bot için vatka – Tırnak Makası – Asker cüzdanı - kullanacağınız kadar yeşil fanila – yeşil külot – siyah çorap ve bunları koyabileceğiniz bir çanta alın, orada size verecekleri Yazlık – Kışlık kamuflaj – Parka – Spor ayakkabı – Eşofman – Şort - Bot ve diğer kişisel malzemelerinizi dağıtımda bu çantaya koyacaksınız, büyüklüğünü ona göre alın. Ayrıca kayıt olurken küçük bir çantada orada verecekler.
Uçakla İzmir’e gidenler için; terminal kapısından çıkınca Otogar’a giden Belediye otobüsleri var bunlara binebilirsiniz 5 – 6 TL. Yolda çok fazla durmuyor çevre yolundan gidiyor. İzmir Otogarında her yarım saatte Manisa Seyahat’ın otobüslerine 6 TL verip binerseniz yaklaşık 60 dakikada varırsınız. Otobüsler Batı Kışlanın önünden geçiyor. Hemen teslim olacaksanız burada inebilirsiniz. Tavsiyem 11.00 – 11.30 gibi öğle yemeğini yedikten sonra teslim olmanız. Bu şekilde kayıt işlemlerinizi kısa sürede yapar, akşam yemeğinizi yer, yatıp uyuma imkanınız olur. Dışarıda 3 – 5 saat daha fazla kalmanızın hiçbir yararı yok. Saat 14.00’den sonra teslim olursanız işlemleriniz gece 02.00 – 03.00 kadar sürer, uyumaya fırsatınız bile olmadan 04.30’da kalkarsınız.
Batı Kışlada yeteri kadar ankesörlü telefon var ancak uzun kuyruklar oluştuğu için sıra beklemeniz gerekir. Yemekler dışarıdan geliyor, güzel. Kantinlerden bir çok ihtiyacınızı karşılama imkanı var, buralarda da uzun kuyruklar oluşuyor. Bu sıcak havalarda yoğun bir eğitim dönemi geçireceksiniz. Sabahları 04.30’da kalkıp 21.00 – 22.00’de yatacaksınız.
Manisa’ya gidenlerin % 90’ı Kıbrıs’a gönderiliyor. 333.Kd’de 965 kişi vardı, 30-35 kişi eğitim çavuşu olarak kaldı, geri kalanın tamamı Kıbrıs’a dağıtım yapıldı. Birliğinize ilk teslim olduğunuz gün kayıt sırasında Kıbrıs’ta hangi alaya hangi tabura ve bölüğe gideceğinizi o anda söyleyecekler. Yemin tarihiniz belli olunca yol iznini de hesaplayarak Kıbrıs’a gidiş yerinizi ayırttırın. Uçakla Lefkoşa Ercan’a veya Mersin Taşucu’ndan Deniz Otobüsüyle Girne’ye gidebilirsiniz.
Kıbrıs’a Eylül'ün sıcak günlerde T-Shirt ile gideceksiniz. Ancak şunu unutmayın Ocak ayının ortasında tezkere alacaksınız ve çarşı izinlerine çıkacaksınız. Bundan dolayı giderken yanınızda uzun kollu gömlek, kazak, ceket, mont götürün. 15 – 16 Ocak’ta Türkiye’ye döndüğünüzde sizi havaalanında veya limanda T.Shirt ile görenler arkanızdan ıslık çalmasınlar.
Kıbrıs’la ilgili merak ettiklerinizi Kıbrıs’ta Askerlik internet sayfasında bulabilirsiniz. Yolunuz açık olsun. Hepinize hayırlı teskereler…
Evet arkadaşlar şimdiden hayırlı olsun hepinize. Ben 333.Kd P.çvs. Sinan ÖZ. Acemi birliğimi Manisada yaptım. Manisa inanın başta kötü gelsede her açıdan geleceğiniz kıbrısa nazaran 10 numara Manisa 1.piyade eğitimden sonra Kıbrısa dağılacaksınız. Zaten şimdiden belli kıbrısataki yerleriniz. Size ilk gittiğinizde oradaki muayenenizden sonra söyleyecekler kıbrısın hangi birliğine düştüğünüz. Toplam Manisadaki 335.Kd askerlerden çok az kısmı kalıyor manisada. Bizim 30 küsür kişi kalmıştı. Manisada Eğitim çavuşlugu 333kd itibariyle sona erdi. Orda kalanları yazıcı vs sabit görevlere vermişler.
Aklınıza takılanlar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım;)
ben 10 ar çift aklet ve iç çamaşırı aldım bu fazlamı _?
Havlu da aldım gerek yok mu yoksa ? her giden al diyor ama ?
Ben birazdan çıkıp alıcam bir kaç şey.. 10 çift gerçekten iyimi yoksa fazlamı? ne yapmak gerekir. yazılanlara bakarsak duş denilen şeyi unutucaz.. bide kaç kişi olduk, kim kaçta manisada kaçta teslim olacak. ben zar zor otobüste yer buldum, 12si sabah 6 gibi ordayım, çok fazla geç kalmadan 12 gibi teslim olurum. yoksa yığılma olunca beklemesi tam bir eziyet olacak...
Acemilik sonrası kıbrısa düşen olursa bilgi edinmek için bir site arkadaşlar..
ben de istanbul dan yarın gece 2 de metro turizm ile yola çıkıyorum .Her yerin olduğu gibi Manisa'nın da kendine has zorlukları var.Okuduklarıma göre sıkı bir eğitimi varmış,rütbelilerin de size fazla müdahale etmediği bir bölgeymiş.Kıbrıs muaammasını ben de araştırdım yüzde 90 oradasınız diyen de var yüzde 15 lik kısım gidicek diyen de.aslında önemli olan geriye kalan 4 ayı nerede geçireceğimiz değilde,bu 4 ay da ne kadar iradeli olacağımızdan geçiyor...
T.C. Kimlik Nu. Aday Nu. Adı ve Soyadı ANIL KAMIŞ Baba Adı Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfı İKMAL Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı MANİSA Arkadaşlar ben de Mersin den teslim olacağım....
Arkadaşlar açık olarak söyliyim ben toplamda 4 iç çamaşırı kullandım her hafta 1 kere duş aldım. Banyo herhafta 1 kere oluyor. Hamam dedikleri duş alma yeri var. Takım olarak gittiğinizde 40 arlı grup halinde giriyorsunuz. Ayrı ayrı duş alma yeri var. 10-15 dakika boyunca suyu açıyorlar alıyorsunuz duşunuzu. Saat 4 te de bazen ihtiyaç banyosu olayı var ama ben hiç gitmedim. Zaten gitmek te zor olacaktır. Uykudan kalk felan. Kıbrısa gideceğiniz kesin arkadaşlar. manisa 1. piy. Kıbrısa asker yollayan 2-3 yerden biri kısa dönemler için.
Aklına birşey takılan varsa sorabilir
Beyler bırlıklere gore degısıyor oradan verılen seyler manısada nasıl acaba nelerı verecekler bıze?
Beyler Kamilkoçtan biletimi aldım.
İstanbul Anadolu yakasındakiler için sölüyorum 11i 12 ağustosa bağlayan gece saat 05:00da Ataşehirden kalkan otobüs 12 ağustos öğlen saat 12:30da Manisada olucak. Saat olarak çok elverişli aklınızda bulunsun. Ortalama 13:30 14:00 gibi de teslim olurum artık.
Hadi bakalım bir de Kıbrıs çıktı şimdi...
quote:
Orijinalden alıntı: vanhelcing
Beyler bırlıklere gore degısıyor oradan verılen seyler manısada nasıl acaba nelerı verecekler bıze?
Verdikleri çantanın içinden çıkanları sayıyım;
Sanino diş macunu 2 adet ve fırça, 2 adet don 2 adet atlet, mavi duş havlusu ve beyaz yüz havlusu, Spor için gri t-shirt ve lacivert şort, mavi pijama, ayakkabı boyası. Hatırladıklarım bunlar çantanın içinden çıkan.
Benim ayakkabı numaram 43 ama botu 44 aldım rahat ettim. Karar sizin yine tabi ama eşofmanların kalıbı dardı biraz söyliyim zaten en buyuk 3 numara var. çok zayıf degılsenız rahatlık acısından 3 numarayı alın. Spor ayakkabı da aynı şekilde 1 numara büyük alın. Kep olark bize 2 tane verdiler size de oyle verirler buyuk ıhtımal. Kışlık olanda sorun yok ama yazlık olanı 1 numara vermesınler ıyı bakın. Çünkü çok ufak gelıyor.
Tırnak makasını isterseniz götürürsünüz, ama ordan da alırsınız sorun değil. Mach3 takımınızı köpüğünüzü götürün. girişte almıyorlar merak etmeyin. Kolonya varsa alıyorlar. ben götürmemiştim zaten. Beyler bir de giderken saçları nolursa olsun kestirin. ben baya bi kısa kesitrmiştim ama yinede ordaki gorevli onbasılardan bazıları seçip tras edebiliyorlar ki beni yaptılar. 2 numara mi ne yaptılarsa usta birliğine geldim kıbrısa 1 ay sonra anca oldum. 2 ay gitti yani Kıllı kalmak da cabası.
Ben 14:30 da teslim oldum, 12 de teslim olanla 16:00 da teslım olman arasında fark yok. Birikmesini beklıyorlar askerlerin. işlemlerd biraz kolaylık yaşarsınız o kadar erken teslim olmada. Açık söyliyim muayene işlemler daha sonra yatacagınız yerlere gitme, orda birsürü evrak doldurma felan çok zaman alıyor. korkutmak için demıyorum ama gece 2:30 da yataktaydım. sabah 4 te kaldırdılar ilk gün. İlk gün çok karısıklık oluyor. Sıra yapmalar takıma ayırmalar felan felan. daha sonra oturuyor sistem.
Sabun falan vermıorlar yani. Ben onu tamamlayayım:D Gercı yıkanacagımız mechul :D Belkıde o yuzden vermıyorlar :D