Şimdi Ara

337. DÖNEM - TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA TÜM TERTİPLER BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
18.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darth templar

quote:

Orijinalden alıntı: scorpionn42

muzytr selam. bende inşaat mühendisiyim. senin yüksek lisans-doktora varmı?

18 gün inşallah iyi geçer. bide kuralar nereler oluyormuş acaba?

bizim koğuşta bir inşaatçı vardı batman'a gitti. şırnak vs de vardı kurasında kötü çekmedi sayılır.

ben kara kuvvetlerindeyim. doktora mezunuyum. geçen sene orada yapan arkadaş yrd. doçentleri ve doktora mezunlarını ayırıp ayrı kuraya soktular dedi (kara kuvvetleri için. o havacıymış onlarda ayırmamışlar.sizide ayırırlar dedi). sen böyle birşey gördünmü. biz 2 kişi geliyoruz diğer arkadaş yrd. doçent. ikimizde üniversitedeyiz.

• POLATLI-KARA KUVVETLERİ-İNŞAAT MÜHENDİSİ. NERELERE ÇIKABİLİR ARKADAŞLAR BİLENLER YAZSIN LÜTFEN (DOKTORA MEZUNUYUM. KARADA DOKTORALILARI AYIRIYORLAR DİYE DUYDUM DOĞRUMUDUR?)

• Doktoralıları ayırma meselesi sadece hukukçularda oldu diye hatırlıyorum. Mesela biz bilgisayarcılarda doktoralıları, yard. doç.'ları ayırmadılar, herkes aynı kuraya girdi. İnşaatçıları hatırlamıyorum ama ben karacıydım ve bizde kuralar 1 tane diyarbakır, gerisi ist-ank-izmir'di.
  • quote:

Doktoralıları ayırma meselesi sadece hukukçularda oldu diye hatırlıyorum. Mesela biz bilgisayarcılarda doktoralıları, yard. doç.'ları ayırmadılar, herkes aynı kuraya girdi. İnşaatçıları hatırlamıyorum ama ben karacıydım ve bizde kuralar 1 tane diyarbakır, gerisi ist-ank-izmir'di.

orda kullanılmış bot veriyorlaşmış diye duydum doğrumudur? birde gidince ne kadar para alacaklar 150 tl lik bir çanta varmış herkes alacakmış doğru mu?
  • quote:

Acemilik süresince ailem veya akrabalarım beni görmeye gelebilceklermi? Bize çarşı izni yok malum

Çarşı iznine acemilik süresince değil yemin töreninden önce çıkılmaz. Benim bildiğim kadarıyla acemilik bitmeden yemin töreni olursa çarşı izni oluyor. Ailenin gelme meselesini gelince Pazar günleri görüş günü aileler gelebiliyor. En azından asteğmenlerde öyleydi. Ama bu konuda kısa dönemlere ayrı bir uygulama yapacaklarını zannetmiyorum. Umarım değşimemiştim Benim zamanımdaki okul komutanı tümgeneral kısa dönemleri çok seviyordu. Hepsine normalde kısa dönemlerde olmayan topçu asteğmenlerin giydiği spor şapkalardan yaptırmıştı.

Diğer sorulara da aklımda kaldığınca cevap vermeye çalışayım. 150 liralık çanta sadece topçu asteğmenlere satılıyor meslek kurası asteğmenlere satılmıyor (gerek yok çünkü). Bize verilen botlar sıfırdı ama kullanılmış bot kötü değildir botlar yumuşayana (veya ben botlara alışana) kadar yükürken çok komik hissediyordum ayağımda kalıp gibi birşey merdiven inerken zor oluyordu.
    Ayrıca 333. lere önceden kura yerlerini söylemişlerdi. Mesele ben o yüzden çalışmadım. Çünkü kendi branşımda tektim dolayısıyla kura çekmeyecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gezgin- -- 11 Aralık 2010; 13:00:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -gezgin-

Ayrıca 333. lere önceden kura yerlerini söylemişlerdi. Mesele ben o yüzden çalışmadım. Çünkü kendi branşımda tektim dolayısıyla kura çekmeyecektim.

333'lere kura yerlerini sınavlar bittikten sonraki gün söylediler. Ben de oradaydım çok iyi hatırlıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -gezgin-

333'lere kura yerlerini sınavlar bittikten sonraki gün söylediler. Ben de oradaydım çok iyi hatırlıyorum

O zaman yanlış hatırlıyorumdur devrem ne de olsa aylar geçti.
  • Herkese hayirli teskereler,

Benim sorum 333. donemde bulunmus son iki mesaji atan arkadaslara olacak. Eger hatirliyorsaniz Jandarma elektrik muhendisi adaylara kurrada nereler cıkmıstı?

Arkadaslarimdan duydugum kadariyla, her zaman yrd. doc ve doktorali ayrimi olmuyormus bazi durumlarda direk oyle bir istek varsa gerceklesiyormus, ancak arkadasin da belirttigi gibi daha ziyade kara kuvetllerinde gerceklesiyormus.

pazar gorusmek uzere :) ben yarın saat 10da istanbuldan ucak ile yola cikicam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufrain

Herkese hayirli teskereler,

Benim sorum 333. donemde bulunmus son iki mesaji atan arkadaslara olacak. Eger hatirliyorsaniz Jandarma elektrik muhendisi adaylara kurrada nereler cıkmıstı?

Arkadaslarimdan duydugum kadariyla, her zaman yrd. doc ve doktorali ayrimi olmuyormus bazi durumlarda direk oyle bir istek varsa gerceklesiyormus, ancak arkadasin da belirttigi gibi daha ziyade kara kuvetllerinde gerceklesiyormus.

pazar gorusmek uzere :) ben yarın saat 10da istanbuldan ucak ile yola cikicam

Jandarmamıydı kara kuvvetlerimiydi hatırlamıyorum ama bir elektrik mühendisi siirte gitmişti. Siirti özellikle hatırlıyorum çünkü oraya bir inşaat mühendisi bir mimar, bir makine mühendisi ve bir elektrik mühendisi gitmişti. Bizde "noluyo yav, ne yapıyorlar bunlar Siirtte" diye düşünmüştük.
    Arkadaşım bence bunları şu an çok düşünme zaten bir iki hafta sonra kura yerlerini öğreneceksin. Şimdi stress yapma, son gününün tadını çıkar. Hakkında hayırlısı neyse o olur umarım.

• Arkadaslar, 335. dönem olarak acemiliğimi Polatlı'da yaptım. Meslek kurası ile ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya çalışırım.
    Bana m.burakatac@gmail.com adresinden mail atarak ulasabilirsiniz. gece gec saatlere kadar mailimi kontrol edip, yanıt vermeye calısacagım.
    Biraz gec kaldım biliyorum, kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kofteee

Arkadaslar, 335. dönem olarak acemiliğimi Polatlı'da yaptım. Meslek kurası ile ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya çalışırım.
    Bana m.burakatac@gmail.com adresinden mail atarak ulasabilirsiniz. gece gec saatlere kadar mailimi kontrol edip, yanıt vermeye calısacagım.
    Biraz gec kaldım biliyorum, kusura bakmayın.

öncelikle mesleğiniz neydi? kuvvetiniz neydi?
  • bu arada ankara buz gibi haberiniz olsun
  • istihkam olarak giden yok mu. ve bununla iilgili bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

bu arada ankara buz gibi haberiniz olsun

benim meslegim insaat muhendisi. suan istihkam subede gorev yapıyorum. mustafa arkadasımıza mailden yanıt yazdım ama maili burda da paylasmak faydalı olabilir diye dusunuyorum:

Oncelikle hayırlı olsun diyelim kuran icin. Bilmiyorum uzun mu istemistin ama sonucta istesen de istemesen de yapacaksın bunu, tıpkı benim gibi 
    Ben de insaat muhendisiyim bu arada.
    Sorularına gelince:
    1- Çantayı sen unut. Meslek kurasında canta vs yok. Daha dogrusu satılan bir canta yok ama ufak bir canta veriyorlar. ve icinde 1 yada 2ser tane camasır, dis macunu, terlik, havlu, corap gibi temel ihtiyaclar iceriyor.
    2- Bizim dönemde hiç kullanılmış eşya verildiğini gormedim. Verilenleri de bizler yanımızda götürdük zaten.
    3- Sınavın mesleginle hic alakası yok. Tamamen orda görecegin derslerle ilgili olacak. Yazılı sınav kadar uygulamalar da onemli ama yazılı elbette en onemlisi. Eger dersleri dikkatli dinlersen, ezber gerektiren seyleri iyi ezberlersen sınavdan tam puan almak cok kolay. Sınav zor degil, tamamen ezbere dayanıyor. Calısmak icin cok az vaktiniz olacak. Genelde gece uykunuzdan feragat etmeniz gerekecek. Sınavda dikkat cok onemli, cok basit sorular da var ama tamamen dikkat olcen kelime oyunları da oluyor. Sınav dısında yanasık duzen (saga don sola don, cok yat vs) sınavı, atıs sınavı ve bir sınav daha olacak (yön bulma, silah söküp cıkarma vs gibi dersleri iceriyor bu. Sadece 1 konudan sınav oluyorsun, şansına hangisi gelirse yani ) atış sadece sınavda yapacaksınız, o yüzden özellikle ilk atış çok önemli. Nasıl tepecegini bilemedigim icin ilk atısta heyecanlanmıstım ama yine de tam puanın bir altındakini almıstım) %10 icin sınavlarda tam puana yakın almak sart. Girince goreceksin sınavlar aslında cok kolay, kolay kolay zaten kimseye 80-90 altında vermiyorlar, o yuzden her puanın cok onemi oluyor.
    4- Telefon odası var, telefon cok sorun olmuyor. Sıra olsa da cabuk sıra geliyor. Yanlıs hatırlamıyorsam o odada 6 tane telefon vardı.
    5- İnternet yok orda. Onu unut. Ama ben de aynısını bir arkadasımdan duymustum, sanırım bizdenb onceki donemlerde olmus oyle birsey ama benim donemimde oyle bir imkan yoktu. Zaten suan tsk icinde internet kullanımı cok ama cok sınırlı. Orduevlerinde vs var. Genelde baksa yerde kullanılmıyor.
    6- Yataklar temizdi, sıkıntı cekmedik o konuda. Aynı seyi tuvalet yada banyo icin soyleyemem. Ama erlerin durumu daha kotu. O yuzden kotunun iyisi diyebilirim. Yatakların oldugu binada az dus var,karsı binada daha cok dus var. Cok kötümser olma, kullanılmayacak gibi degiller ama cok temizmiş gibi de hayal etme. İdare edilebilir düzeyde.
    7- Yanına mutlaka ama mutlaka silikon tabanlık al. Bu cidden cok onemli bir konu. İstisnasız herkes botlarla sorun yasıyor. Herkes bir cozum buluyor ama en iyisi silikon tabanlık. Diş macunu, tras takımı, terlik, havlu ve camasır sart. Sivil elbiseye fazla alma. Giderken ustunde olacak bir de cıktıgın gun icin istersen birsey al yanına. Gece uyumak icin pijama vs. standart ihtiyaclar. Kagıt mendil bulunsun yanında bence. Ve mutlaka mutlaka bisküvi ve suyu (1er tane en azından) almanı öneririm. Cunku ilk gun ordaki isler cok karısık oluyor, ben yemek yiyememistim ac kalmıstım. Kantinde su da bitmisti. Tedbirli gitmekte fayda var. Ama 2. Yada 3.gün hersey düzene giriyor. Uzun vadede sorun yaşamazsın. Sadece teslim olacagın gün icin tedbirli ol. Cok gec de katılma bence. Ben biraz sıra özürlü oldugum, insanların önüne gecemedigim icin işim gece 2’de bitmisti. Erken teslim olup islemleri erken bitirmekte fayda var.

Bunlara ilave olarak:
    Er gazinosu var, ordan faydalanın mutlaka. Orda menemen vs bulabilirsiniz. Sizin kullanacagınız kantinde pek cesit yok, siz ordayken ozellikle ilk gunler cok sıra olacak vs. er gazinosu sizin kullanacagınız iki binaya gore (sagına kantin olanı soluna yatakhane olanı alırsan) sag caprazda 50-60 metre uzakta gorunen binada yer alıyor.
    Bir de sen jandarmasın, hangi sehirde yasıyorsun bilemiyorum ama jandarmalar Ankara agırlıklı kura cekiyorlar ama diger illeri ankaranın hep dogusu oluyor, ankaranın batısı olacagını sanmıyorum sizde de. Ona gore hazırla kendini istersen. Benim donemimde yanlıs hatırlamıyorsam 7 tane jandarma inşaat muhendisi vardı, kurada da 4 ankara 1 sırnak 1 hakkari 1 de Siirt vardı. (siirtten emin degilim ama o da dogu iliydi)

Suan aklıma bu kadar geldi. Baska sorular olustuysa onları da sorabilirsin.

• süpersin hocam ya çok sağol içlik verirlermi mail den de gönderdim ama istersen burdan yaz
  • alıntıdır....

sonuç sayfasında topçu ve füze okulunu gören arkadaşım, öncelikle tebrik ederim seni. meslek kurasıysan burada sana aklıma gelen gerekli bilgileri yazacağım.

öncelikle meslek kurası olup olmadığından emin ol. sonuç sayfasında, branş kısmında mezun olduğun bölümün adı yazıyorsa meslek kurasısın, 18 gün acemilik yapacaksın. fakat branş "tk. k." olarak bitiyorsa, mesela "yer ölçme tk .k." ise 2.5 ay polatlı'dasın.

giderken yanında bol bol atlet götür. malum asker yeşili olsun. 18 gün için tavsiyem en az 10 atlet al. keza don da öyle. don rengi farketmez, kimse donunu görmeyecek orada. ayakların için çok fazla bir şey alma, 1-2 numara büyük bot al rahat edersin. yanında kitap götürme, çünkü girişte "okuyacak zamanın olmayacak zaten" diyerek elinden alacaklar. yanında mutlaka bir ayna ve bir tas götür, orada tuvalette 7 tane ayna var ve 300-400 kişi o aynalarda sabah aynı anda traş olmaya çalışacaksınız. ama traş makinesi en rahatı tabi. varsa götür, merak etme orada hırsızlık yoktur.

eğer ankara üzerinden gideceksen, havaalanından geldiysen önünden kalkan ego otobüsüyle aşti'ye git. baysal diye bir şirket var, yarım saatte bir polatlı'ya otobüs kaldırır, onu bul ve mantıklı bir saat için bilet al. bu mantıklı saat öğlendir. sabah erkenden gitme çünkü erken gelenler kayıt işlerinde çalıştırılır. ankara'ya erken varırsan git biraz gez, sonra git. polatlı-ankara arası yaklaşık 1 saattir. oraya gidip de odana yerleşir yerleşmez işlemlerini hallet ve zıbar yat. ortalıkta fazla dolaşma çünkü boş buldukları adamları işe koşarlar. aranızda şu meslekten adam var mı diye sorarlarsa sakın ha el kaldırma, o mesleğe özel iş vardır da ondan sormuşlardır. merak etme elini kaldırmadın diye sonradan kimse sana hesap sormayacak.

buradan itibaren "sen" değilsin, bir birlik içindesin ve toplu bir "siz"in içindesin.

ilk birkaç gün zor geçecek, bütün gün eğitim üzerine bütün akşam özlük işlemleriyle uğraşacaksınız. sürekli bağırıp çağıracaklar size, fakat bir yandan da sanki sizi çok önemsiyormuş gibi davranacaklar. çok yorulacaksınız. kendinizi yatağa zor atacaksınız. az uyuyacaksınız ama dersler başladığında her şey biraz daha normalleşecek. derslerde, size er muamelesi yapan üstteğmenler yerine, insan muamelesi yapan albaylarla muhattap alacaksınız. güncel meseleleri tartışacaksınız.

spor eğitimi yoktur. koşu, şınav, mekik, barfiks yoktur. çünkü meslek kuralarının yaş ortalaması hayli yüksektir. etraf yardımcı doçent, doktoralı adam kaynar. bu nedenle oradaki subaylar genelde sizin sorunlarınızla ilgileneceklerdir. disiplini bozmadığınız takdirde arkadaşça bile davranırlar.

ayrıca ilk birkaç gün kantin ve telefonlar hep kalabalık olacak. özellikle kantin siz eğitimdeyken açık, eğitimden dönünce kapalı olur. kazara açıldığında ise felaket sıra olur. bu sorun için er kantinine gidin. hem daha az sıra olur, hem daha çok ürün olur. er kantini çakıl taşlı arazinin hemen sağ yanında, biraz aşağıdadır. yanında telefon kulübeleri vardır ve genelde boş olurlar. yatakhanedeki telefonlarla konuşacağım derseniz illa ki en az 10 dakika sıra beklemek zorundasınız.

banyolar meslek kuraları için biraz işkencedir. duşlar her akşam açıktır ve duşakabin vardır. tek problem duşların karşı binada olmasıdır. askere yazın gidecekler için büyük bir sorun teşkil etmiyor olsa da, banyo yapıp, dışarı çıkıp, sonra tekrar geri yattığınız yere dönmek biraz işkence olur.

orada ne olursa olsun kafanızı en çok kemiren şey kura meselesi olacak. üç tane sınav olacaksınız, bu sınavların ne sınavları olduğunu orada görürsünüz. tavsiyem çalışın, hem daha sonra bütünleme stresini yaşamazsınız, hem de belki de gideceğiniz yeri kendiniz seçersiniz. sınavda başarısız olanlar bütünlemeye kalırlar ve bütünlemeyi de geçemezlerse askerlik hayatlarına 15 ay normal er olarak devam ederler. sınavdaki sıralamanıza göre sırayla kura çekeceksiniz. sınavda ilk yüzde ona girenler kura yerlerinden istediklerini seçebilecekler. sonrası sizin elinizin marifetine kalmış. oradaki bir astsubayın dediği gibi, "sen hayatın boyunca elini sikersin, bir gün elin gelir seni siker.".

kura yerleri, bütünlemeler de dahil tüm sınavlar bitmeden açıklanmaz. boşuna beklemeyin. onun yerine, sizin yerini dolduracağınız dönemdeki kura sonuçlarını asarlar. yani 335. dönemseniz 331. dönenimkini asarlar. siz de muhtemel kura yerleriniz hakkında bilgi sahibi olursunuz. ama yine de aynı yerler olmayacağından hemen hemen emin olabilirsiniz. ve evet her meslekte kurada şırnak, hakkari olma olasılığı vardır. jandarmaysanız hele çok daha fazladır bu olasılık.

sınavlar bittikten sonra tören hazırlıkları olur, kuranızı da çektikten sonra, ilk birkaç günü zor geçen 18 gün biter ve tören alanına gelirsiniz. bizim tören o kadar karışıktı ki ne o kadar prova yaptığımız yürüyüşü izleyen oldu, ne de söylediğimiz marşı dinleyen oldu.

kurada çektiğiniz birlik veya karagaha gitmeden 15 gün tatil yaparsınız. yalnız kurada polatlı'yı çekenler sadece hafta sonu tatili yaparlar ve pazartesi başlarlar. kurada ankara'yı da çekseniz tatiliniz 15 gündür.

daha aklıma gelirse yazarım.

• alıntıdır
    Eger bransta muhendis, fransizca ogretmeni, arkeolog, mimar, hukukcu vs vs yaziyorsa siz meslekcisiniz ve sanslisiniz

18 gun egitim alacaksiniz, yas ortalamaniz yuksek oldugu icin fiziksel egitim almayacaksiniz, ve kogus arkatdaslariniz okumus akli basinda insanlar olacak, mesela benim kogusumda 12 kisiden yedisinin doktorasi vardi.

Meslek kurasinin ne oldugu hakkinda biraz bilgi vereyim, mesela bir askeri okulda fransizca ogretmeni acigi oluyor onlarda bunu ankaraya bildiriyor, asalda bu donem askere basvurmus bir fransizca ogretmenini meslek kurasi astegmen olarak aliyor polatlidaki egitimden sonra bu sahis soz konusu okula gidip ogretmenlik yapiyor, ayni sekilde ordunun cesitli karakol insaatlari icin mimar, insaat muhendisi falan istihdan ediyor. Kendi isinizi yapacaginiz icin egitiminiz daha az sadece 18 gun.
    Kura da soyle oluyor mesela ulkemizin dort farklı yerinden insaat muhendisi talebi geldi. Dort tane insaat muhendisi polatliya meslek kurasi astegmen olarak geliyor, egitimi sonunda bunlar kura cekiyor, benim donemimde ankaraya giden muhendiste vardi siirte gidende.
    18 gunluk egitim boyunca disari cikamiyorsunuz, zaten cikmayinda, topu topu 18 gun egitimimiz var bulupta bunamayalim :)))
    Ama pazar gunleri ziyaretci gelebiliyor.
    Egitimimizin kisa olmasinin bimr baska avantaji da daha erken maaş almak, ayrica normal astegmenlerden daha erken rutbe atlayip tegmen oluyoruz. (astegmenlikte kalma suresi sekiz aydir, iki ay erken astegmen olunca otomatikman iki ay erken tegmen oluyorsun)
    Aklima gelmisken hemen yazayim, aranizda devlet memuru olanlar emekli sandigi sicil numaralarini bir kagida yazsinlar, orada istiyorlar, bilmiyorum deyince de "bana ne bul ama nasil bulursan bul" diyorlar, ben ve devrlerim gibi telefon kuyruklarinda esi dostu sicil no ogrenmek icin seferber etmeyin :))
    Gerek 18 gun gerek 78 gun olsun egitim bittikten sonra 15 gun dagitim izni ve yolluk para veriyorlar, bu izin yıllık izninizden dusmuyor.
    18 gunun sekiz gunu yemin toreni provasiyla geciyor, botunuz icin tabanlik alin, pudra alin, sakin bunlari oraya birakmayin alin, dedenizi dinleyin. Bir arkadas ayna demis, cok dogru demis, kucuk aynaniz olsun. Hava sicakligini da dusunerek yaniniza bol bol atlet alin, her sey orada var bisi goturnmeyin diyenleri dinlemeyin mesela benim zamanımda don gelmedi kantine, disari cikis da yok, donu yikasaniz gunduz asmak yasak gece o sogukta (nisan) hayatta kurumuyor, ben birkac gun kala son temiz donumu giydim. Neyse ki asker adam dayaniklidir :))
    Yaniniza buyuk bavullar almayin elbette (kiz degilsiniz sonucta) ama hazirliksizda gitmeyin. Telefon kartiniz mutlaka olsun, telefonlar calisiyor kart bulmak problem.

• Alıntıdır
    Yazılanlar hep doğru ama ben de bildiklerimi yazayım. Bunlar kesin bilgilerdir. Yaşım 29 olduğundan çoğu arkadaşım askerliğini yaptı ve Polatlıda askerlik yapan 3 arkadaşım var 1 i de meslek kurasına denk geldiğinden hepsinden bilgileri aldım. Meslek Kurasına göre bilgilerim yazıyorum.

1-) Eğer Braş kısmında T.k gibi şeyler yerine kendi mesleğiniz yazıyorsa meslek kurasına denk geldiniz benim gibi ve 18 gün acemilik yapacaksınız. Kısacası eziyet çekmek yok. Bunun dışındakiler 75 gün oradalar ve fiziki eğitim görecekler.

2-) Gideceğiniz yer Havacı veya Karacı olmanıza göre değişiyor. Öncemli olan Kuvet Komutanlığınız. ikisinde de topçu var ama aynı şey değil. Havacılar çok daha şanslı çünkü Hava Kuvvet Komutanlığı çok yerde yok. Bildiğim yerler Balıkesir, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Ankara. Ama karacılar mühendis de olsa Şırnak Batmana gönderiliyor. Arkadaşım 40 yaşında doktora yapmış birinin hüngür hüngür ağladığını görmüş. Şırnak a çıktı diye.

3-) 18 günün sonunda 3 şeyden aldığınız puana göre dereceniz belli olacak. Bu 3 şey komutanların size verdiği puan. Atış tan aldığınız puan ve Yazılı sınavdan aldığınız puan. Bunun sonunda dereceye girerseniz gitme ihtimali olan yerlerinizden (Top.u Havacı ayrı katagorilerde tabi) istediğinizi seçiyorsunuz. Geri kalan yerler torbaya atılıyor ve gene başarı sırasına göre torbadan elle çekiliyor.

4-) 18 gün sonunda Asteğmensiniz. Maaşınız yatmaya başlayacak. Arkadaşım 1.800 TL alıyordu. Zorunlu meyil izniniz var. 15 gün. Burada çok önemli bir husus var. Meyil izni 15 gündür ve Askerlikten sayılır. İzninizden düşmez. Ancak 1 ihtimal var meyil izni alamazsınız. O da Kurada yine Polatlıyı çekmek. Ankarayı çekebilirsiniz sorun yok Garnizon dışı sayılıyor 15 gün izin gene var. Ama polatlı çekerseniz üzgünüm sadece hafta sonu izniniz olacak.

5-) 15 gün tatilden sonra birliğinize teslim olacaksınız. Artk subaysınız. Evliyseniz Lojmana isim yazdırtabilir yer varsa ailenizi yanınıza alabilirsiniz. Bekarsanız eve çıkabilirsiniz. Sabah 8 de servis ile askeriyeye gidecek 8:30 da işbaşı yapacaksınız. Saat 17:30 da evinize gideceksiniz.

6-) Acemilikten sonraki ilk 3 ay mutlaka nöbet oluyor her hafta ama daha sonra gevşeme oluyor dedi arkadaş. Nöbet tutacaksınız ama teftiş nöbeti. Yani bir oda verilecek nöbet için. Nöbet tuttuğunuz gün sabah komutandan nöbeti alacak ve odanıza geçeceksiniz. Benim arkadaşımın verdiği bilgi şu. Sadece komutanların olmadığı Cumartesi_pazar günlerinden birinde veya bayram tatillerinde bir gün tutmuş arkadaşım. Odada laptopta film izlemiş ve 2 satte bir teftişe çıkmış. Onun yeri büyük olduğundan araba vermişler ve bir er şöförlüğünü yapıyormuş. İşte Nöbet tutan askerleri kontrol ediyormuş. Ya da kendine gelen şikayetlere bakıyormuş. Bu konuyu çok enine boyuna konuşmadık sonuçta elde silah nöbet tutmadıktan sonra her türlü geçer dedim diğer konulara atadık. :)

6-) Eğer meslek kurası iseniz diğerlerinden önce teğmen olacaksınız. Yani son 2 ay Yıldız takacaksınız.

Aklıma gelenler bunlar. Bunların dışında nasıl davranılması gerektiğini ve bazı püfler söyledi ama çoğu onun kişisel görüşleri olduğundan buraya 3 arkadaşımında söylediklerinden kesin olduğuna inandığım şeyleri çıkarıp yazdım.

Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir.

Devrelerim inşallah herkes güzel bir askerlik geçirir. Bilgilerimi tekrar yazıyorum bana ulaşın sabah 06:00 da Polatlı da olacam ben. Gelin kahvede king batak çevirelim yaw. İnzibatlar bizi çevirmeden.

• quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

süpersin hocam ya çok sağol içlik verirlermi mail den de gönderdim ama istersen burdan yaz

333. dönem meslek kurası astegmen adaylarına bedava verilen çantadan içlikte çıkmıştı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.