Şimdi Ara

337. DÖNEM - TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA TÜM TERTİPLER BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
19.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    meslek kurası olmanın avantajı acemiligin kısa olması ve fiziksel egitimin nerdeyse hic olmaması. dezavantajı ise büyük ihtimalle astegmenlik goreviniz sırasında cokca mesai yapacak olmanız. fazla mesai yapmasanız bile gününüz yogun gececektir, cok is var yani yapılacak.
    takım komutanları ise zorlu bir acemilikten geciyorlar ama bir cogu birligine katıldıktan cok rahat ediyor (istisnaları da oluyor elbette) ama takım komutanları pek yüksek rütbeli görmezler, mesaileri genelde bos gecer, takımlarından sorumludurlar sadece. bir cogu rahat askerlik gecirir ama acemilik sırasında bol bol meslek kurası olanlara kufur ederler :)
  • Yarın nöbetim var. Netbookuma dizileri filmleri attım, 24 saatlik dizi-film-belgesel maratonu için hazırım
  • Ya ben burayı niye yeni görüyorum. İsmim yazılmış zaten ilk sayfada Tolgahan. 122mm çnra tk .k. . Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla en kötü yere bile düşsen roketini atar çnranın gölgesinde yatarsın diyolar :) bakalım yarın başlıyoruz mesaiye :)
  • KISA DÖNEM olarak bi ben mi varım ya?

Herkes Yedek Subay?

Hayırlısı Bakalım...
  • Olmaz olsun...

303 Kişilik KD sayısıyla bi rekormuş.

Yetmedi 2 senede bi gelen KK denetlemesinin ortasına düştük. O da yetmedi heryer rütbeli... Er başına 3-5 tane rütbeli düşüyor.

Ankarayla alakası olmayışı bi başka, soğuğu bambaşka...

Neyseki kastamonu yolcusuyuz...

cumaya kadar tekrar ordayız. Sonrası allah kerim...
  • Yaklaşık 1 aylık acemilik sürecimiz bitti... 1 hafta geçte olsa ayrıldık bu lanet yerden. Yemin töreninden 1 hafta sonra aldık sevk evraklarımızı düştük yola...

Kastamonu ASAL için şu an kastamonudayız...

Yarın teslim olucaz.

Buraya düşenlere allah sabır versin, yardımcıları olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

TOPÇU VE FÜZE OKULU KOMUTANLIĞI
    Tel: 0 312 623 44 30
    Polatli topcu ve fuze okulu, TOPÇU VE FÜZE OKULU KOMUTANLIĞI, TOPÇU VE FÜZE OKULU SAKARYA KIŞLASI. ANKARA, TOPÇU VE FÜZE OKULU NAZMİ ELMAS KIŞLASI
     337. DÖNEM - TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA TÜM TERTİPLER BURAYA

Kuvveti:Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı:Topçu
    Statüsü:Yedek Subay
    Branşı:İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi: TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA
    Nasıl gidilir:
     337. DÖNEM - TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA TÜM TERTİPLER BURAYA

arkadaşlar burada konuşup beraber hareket edip, bilgilerimizi paylaşalım
    Gideceğimiz yer nasıl bir yerdir kaç gün kalacaz orda, nasıl imkanlar var ne gibi zorluklar bizi bekliyor???

hacım sen şimdi meslek kurası çerek mi gittin? Meslek kurası oldğunu nasıl anlıcaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

Alıntıdır:
    18 günlük yedek subay eğitimini dün itibariyle tamamlayıp diplomamı aldığım okul. 366 meslekçi yedek subay ve yaklaşık 180 takım komutanıyla beraber kadrosu 546 kişi olan okulda 18 gün boyunca herşey parayla değil sırayladır. tuvalet, duş, yemek, kantin, elbise dağıtımı vs derken derslerden önce insana sırayı öğretir. meslekçi subay adayları yanaşık düzen, mekanik nişancılık ve tek er muharebe eğitimi alırlar, diğer takım komutanı subay adayları ise anaları ağlayana kadar tüm eğitimleri alırlar. meslekçi subay adayları 10 dk yürüyüş yaptı diye çayırda çimende yayılıp oflayıp poflarken, takım komutanı adayları "1 muharebe 2 muharebe 92834 muharebe" diye bağıra çağıra şınav çekerler. birbirinden farklı 500 tane bünyeyle karşılaşma, kimisiyle 18 gün boyunca 24 saat beraber yeme, içme, sıçma ve can ciğer kuzu sarması olma şansı verir, fakat ayrıldıktan sonra bir daha ne zaman görüşüleceğini bilememek de insanın içinde ayrı bir burukluk yaratır çünkü o 18 gün içinde öyle bir bağlılık oluşmuştur ki, yürüyüşlerde ayağın ağrıdığında badin * sana "abi sen hiç yemeğe gelme, ben sana yemek getireyim" diye seni odana gönderir ardından da omuz verir, revire kadar götürür ve anlarsın ki silah ve arkadaşı sen törende yemin ederken değil, daha oraya düştüğünde ilk merhabayla çoktan tutmuşsundur.

Meslekçi yedek subay oldugunu nereden anlıyorsun? diğerlerinden ne farkı oluyor açıklamalarda

• branşında mesleğin yazıyosa meslekçisin
  • tşk ettim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.