Şimdi Ara

337. DÖNEM - TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA TÜM TERTİPLER BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
18.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tel: 0 312 623 44 30
    Polatli topcu ve fuze okulu, TOPÇU VE FÜZE OKULU KOMUTANLIĞI, TOPÇU VE FÜZE OKULU SAKARYA KIŞLASI. ANKARA, TOPÇU VE FÜZE OKULU NAZMİ ELMAS KIŞLASI

Kuvveti:Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı:Topçu
    Statüsü:Yedek Subay
    Branşı:İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi: TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA
    Nasıl gidilir:

arkadaşlar burada konuşup beraber hareket edip, bilgilerimizi paylaşalım
    Gideceğimiz yer nasıl bir yerdir kaç gün kalacaz orda, nasıl imkanlar var ne gibi zorluklar bizi bekliyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzytr_1905 -- 11 Aralık 2010; 0:20:49 >

• Alıntıdır:
    18 günlük yedek subay eğitimini dün itibariyle tamamlayıp diplomamı aldığım okul. 366 meslekçi yedek subay ve yaklaşık 180 takım komutanıyla beraber kadrosu 546 kişi olan okulda 18 gün boyunca herşey parayla değil sırayladır. tuvalet, duş, yemek, kantin, elbise dağıtımı vs derken derslerden önce insana sırayı öğretir. meslekçi subay adayları yanaşık düzen, mekanik nişancılık ve tek er muharebe eğitimi alırlar, diğer takım komutanı subay adayları ise anaları ağlayana kadar tüm eğitimleri alırlar. meslekçi subay adayları 10 dk yürüyüş yaptı diye çayırda çimende yayılıp oflayıp poflarken, takım komutanı adayları "1 muharebe 2 muharebe 92834 muharebe" diye bağıra çağıra şınav çekerler. birbirinden farklı 500 tane bünyeyle karşılaşma, kimisiyle 18 gün boyunca 24 saat beraber yeme, içme, sıçma ve can ciğer kuzu sarması olma şansı verir, fakat ayrıldıktan sonra bir daha ne zaman görüşüleceğini bilememek de insanın içinde ayrı bir burukluk yaratır çünkü o 18 gün içinde öyle bir bağlılık oluşmuştur ki, yürüyüşlerde ayağın ağrıdığında badin * sana "abi sen hiç yemeğe gelme, ben sana yemek getireyim" diye seni odana gönderir ardından da omuz verir, revire kadar götürür ve anlarsın ki silah ve arkadaşı sen törende yemin ederken değil, daha oraya düştüğünde ilk merhabayla çoktan tutmuşsundur.

• muzytr selam. bende inşaat mühendisiyim. senin yüksek lisans-doktora varmı?

18 gün inşallah iyi geçer. bide kuralar nereler oluyormuş acaba?
  • muzytr selam. bende inşaat mühendisiyim. senin yüksek lisans-doktora varmı?

• yok benim y.l - doktora gazi üni. mezunuyum yeni mezunum yani 88 doğumluyum en küçük ben olacam büyük ihtimalle sen hangi üni. mezunusun ? nerelere çıkar bilmiyorum ama heryer olabilir diye duydum fakat biz inşaat müh. olduğumuz için inşaat-emlak ofisi(jandarma için) olan yerlere gidebiliyormuşuz tabi bunlar hep duyum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzytr_1905 -- 10 Aralık 2010; 22:53:39 >
  • Alıntıdır
    Uzun Dönem Askerlik (Meslek Kurası)
    Cons
    1.Adı üzerinde uzun dönem! İzin hariç 11 ay görev yapacaksınız. Mazeret iznini kullansanız bile 10,5 aya düşüyor başka bir bahane uyduramıyorsanız (misal kıl dönmesi ameliyatı ile hava değişimi almak)
    2.Belli bir sorumluluk altındasınız. Görevi yapamadığınız durumda mahkemeye gidip ceza yemeye kadar yolu var bu işin.
    3.Subaylar ve astsubaylar için yemek istihkâkı ayrılmadığı için tüm yemekleriniz cebinizden çıkıyor.
    4.Benim gibi üst düzey bir yerde görev yapıyorsanız yıldız savaşlarında gibi oluyorsunuz. Her taraf rütbeli kaynadığı için her hareketinize dikkat etmeniz gerekiyor çoğunlukla (bazı rütbeliler sallamadıkları için rahat olabiliyorsunuz). Gerçi düşündüm de kısa dönem için daha beter olur bu 
    5.Fazlasıyla boş vaktiniz olacağı için benim gibi alakasız bir yere düşerseniz sıkıntıdan patlayabilirsiniz

Pros
    1.Bedelli askerliğin bile acemilik süresi 28 günken siz 18 gün acemilik yapacaksınız ki belirtmek lâzım, çoğu durumda askerliğin en zor kısmı acemiliktir.
    2.Normal Şartlar Altında (NŞA) sabah 08:00 akşam 17:00 mesai saatleriniz var. Bunun dışında ayda bir kaç kere bir tam gün boyunca nöbet tutmanız gerekiyor ama bir sonraki gün izinli oluyorsunuz.
    3.NŞA haftasonlarınız tatil (nöbetçi değilseniz ya da görev icabı o haftasonu çalışmanız gerekmiyorsa)
    4.Bazı arkadaşlarımızın (isim verip rencide etmek istemiyorum :P) para almaya başladıklarında alacakları maaş kadar para biriktirme ihtimaliniz olan bir maaşınız var (asteğmen maaşı 1500 lira). Tabii o kadar biriktirebilmek için benim gibi çok alakasız bir yere gelmiş olmanız ve harcamalarınıza biraz dikkat etmeniz gerekiyor. Üstelik son 2,5 ay teğmen olacağınız için maaşınız 1800 liranın üzerine çıkıyor!
    5.Akşamları kendi yatağınızda yatıyorsunuz.
    6.Orduevi imkanınız var. Bunu kullanırsanız oda arkadaşlarınız olacaktır. Ama bu sayı bildiğim kadarıyla hiçbir yerde dördün üzerinde değil.
    7.Her öğün parasını vermek kaydıyla (bkz. Cons 3) istediğiniz yemeği istediğiniz yerden yeme şansınız var.
    8.İletişimde özgürsünüz. Cep telefonu kışla içerisinde yasak ama mesai saatleri dışında kullanmanız serbest. Orduevinde internet var, vs. vs.
    9.Genelde size verilen görev çok iş yapmanızı gerektirmiyor (GENELDE!) o yüzden yatış bir askerlik geçiriyorsunuz.
    10.28 gün yıllık, 14 gün mazeret izniniz var. Ama belirtmek lazım ki her yer bu mazeret iznini kullanmanıza izin vermeyebilir.
    11.Kurada yaşadığınız şehri (yani İstanbul’u ) çekme ihtimaliniz var (mesleğinize göre tabii. Yani sizin meslek grubunuz için İstanbul kura yerleri arasında olmayabilir. Misal biz iki kişiydik karacı gıda mühendisi ve bir Ankara bir de Erzincan vardı). Bu durumda evde bile kalabilirsiniz!

• ALINTIDIR:

321. dönemden itibaren meslek kurasına tabi asteğmen adayları polatlı topçu ve füze okulunda toplanmaktadırlar.

ilgili döneme göre ayın (nisan/ağustos/aralık)12sinde okula teslim olan adaylar 18 günlük bir acemilik eğitimi almakta, 30unda izne çıkmakta, 15 günlük meyil izni sonrası takip eden ayın 15-16 sında mesleklerine uygun işlerle uğraşacakları çektikleri görevlerine asteğmen rütbesi ile başlamaktadırlar.

acemilik süresi içinde gidilecek birlikler bir kaç istisna hariç kura ile belirlenmektedir. her meslek grubu- kuvvet için ayrı kura çekilmektedir.
    örneğin karacı makina mühendisleri 10 kişi ise, bu kişilere 10 kadro gelmekte, bitiriş derecesine göre bu yerler için kura çekmektedirler. havacı-makina mühendisleri için ise ayrı kura yerleri gelmektedir.

kura istisnaları şöyledir: okul bitiriş notu itibarı ile ilk %5e girenler (321.dönem için 13/260) kendi kuvvet-meslek grubu için gelen yerler arasından seçme hakkına sahiptir. dereceye girenler seçtikten sonra kalan yerler için kalan kişiler kura çekmektedir.
    bilgisayar mühendisleri kura çekmemekte, adlarına doğrudan atama gelmektedir. dereceye girmelerinin herhangi bir getirisi yoktur.

meslek kurasına tabi asteğmenlerin askerlik hayatlarının nasıl geçeceği tamamen gidecekleri birlikteki ortamla alakalı olmasına rağmen genel anlamda en rahat asker grubu oldukları söylenebilir. acemilik süreleri kısadır, asteğmen olarak mesleklerine uygun işler yapmaktadırlar. tabi bunlar genelde geçerli olup, şanssız bir kura hayatınızı cehenneme de çevirebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

yok benim y.l - doktora gazi üni. mezunuyum yeni mezunum yani 88 doğumluyum en küçük ben olacam büyük ihtimalle sen hangi üni. mezunusun ? nerelere çıkar bilmiyorum ama heryer olabilir diye duydum fakat biz inşaat müh. olduğumuz için emlak ofisi olan yerlere gidebiliyormuşuz tabi bunlar hep duyum...

ben selçukta hocayım. doktorayı yeni bitirdim. inşallah iyi yerler çıkar.
  • hocam sizin kuvvet nedir?
  • ben jandarmanın ihale ilanlarından inşaat malzemesi alımı nereye yapılmış diye bir tek manisa da inşaat işleri ile ilgili ihaleler (http://uyg.jandarma.tsk.tr/WebIhlIlanlari/)var o da ince işler için, büyük ihtimalle manisa kırkağaç olabilir diye bi mantık yürütüyorum ben ne kadar doğru bilemem tabi ( mantık mı dedim az önce ya :D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionn42

muzytr selam. bende inşaat mühendisiyim. senin yüksek lisans-doktora varmı?

bizim koğuşta bir inşaatçı vardı batman'a gitti. şırnak vs de vardı kurasında kötü çekmedi sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth templar

quote:

bizim koğuşta bir inşaatçı vardı batman'a gitti. şırnak vs de vardı kurasında kötü çekmedi sayılır.

kuvveti neydi karacımıydı jandarmamıydı? jandarma kuvvetine dahil olan çokmuydu?
  • quote:

quote:

quote:

kuvveti neydi karacımıydı jandarmamıydı? jandarma kuvvetine dahil olan çokmuydu?

Havacıydı. Jandarmalar genelde sakat yerlere ya da jandarma genel komutanlığına giderler. Koğuşta bir de jandarma avukat vardı. Şırnak'ta şimdi. Jandarmalar az oluyordu genelde ama hukukçularda baya çok vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 10 Aralık 2010; 23:16:27 >

• o zman sınavlara kastırıp %10 a girmem lazım benim ya
    yaşımın avantajı mı olur dezavantajı mı olur 88 mayıs doğumluyum
    bu arada öbür taraftanda yazıştık iki ayrı konu oldu ya napsak ki
  • Yaşın avantajı olmaz. Sınavlara iyi çalışacaksın, çökmeyi yatmayı düzgün yapacaksın. Orada sürekli birşeylerin sorumlusu yapmak için adam ararlar, sorumlu yaptıkları adamlara da kanaat notu gibi bir şey verirler. Onlara da atlayabilirsin. Ben pek kasmadım, sorumluluk da almadım, elime güvendim, ankara çektim
  • quote:

Yaşın avantajı olmaz. Sınavlara iyi çalışacaksın, çökmeyi yatmayı düzgün yapacaksın. Orada sürekli birşeylerin sorumlusu yapmak için adam ararlar, sorumlu yaptıkları adamlara da kanaat notu gibi bir şey verirler. Onlara da atlayabilirsin. Ben pek kasmadım, sorumluluk da almadım, elime güvendim, ankara çektim

jandarma olması biraz korkutuyor beni neyse ya hayırlısı artık
    bir de kuralarda çekebileceğimiz yerleri sınavlara girmeden önce görebiliyormuyuz ona göre çalışırız
  • Adı ve Soyadı TURGAY AKDAĞ
    Baba Adı RAMAZAN
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı P. Er.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi Top. ve Füze Okl. K.lığı
    POLATLI ANKARA
    Katılış Tarihi 12.12.2010

Pek kısa dönem yok nasıl olcak ya?

Burda nasıl işlicek durum? Acemilik süresince ailem veya akrabalarım beni görmeye gelebilceklermi? Bize çarşı izni yok malum. ama onların geldiklerinde görme durumu nedir? Amcamlar orda ikamet ediyor. Bi faydası olur mu? Usta birliğinde dağıtım olurmu yoksa ordamı kalırım? Kalırsam evci izni nasıl çıkarılır işleyiş nasıldır?

Bu konularda bilgisi ve zamanı olan bi arkadaş cevap verirse sevinirim. Nette nereyi araştırsam hep Yedek Subay'lar için bilgiler var. Kısa Dönemler napar ne eder burda?
  • Hocam bu arada istersen başlığı 337. Dönem olarak değiştirde daha güncel net bilgiler olsun...
  • quote:

quote:

Yaşın avantajı olmaz. Sınavlara iyi çalışacaksın, çökmeyi yatmayı düzgün yapacaksın. Orada sürekli birşeylerin sorumlusu yapmak için adam ararlar, sorumlu yaptıkları adamlara da kanaat notu gibi bir şey verirler. Onlara da atlayabilirsin. Ben pek kasmadım, sorumluluk da almadım, elime güvendim, ankara çektim

bir de kuralarda çekebileceğimiz yerleri sınavlara girmeden önce görebiliyormuyuz ona göre çalışırız

Zaten millet ona göre çalışmasın, adam gibi öğrensin diye sınavlar bitmeden önce kura yerlerini açıklamıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Zaten millet ona göre çalışmasın, adam gibi öğrensin diye sınavlar bitmeden önce kura yerlerini açıklamıyorlar.

of yaaa boşa çalışmış olmayı düşündümde neyse bi gidelim de

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.