Şimdi Ara

34 plakalı araç ile Istanbul dışında başınıza gelenler nelerdir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
10.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yabancı plakayla qazık atmaya çalışıp hemşeri çıkmak adamı çok garip ediyor
  • istanbul plakalı araçlardan bende genelde haz etmiyorum. nerde abuk subuk geçilmeyecek yer varsa orda bitiyorlar. biraz sabır dimi ama? yok illa 1 arabada olsa öne geçmek için o kıç kadar yere girecek hemde sağ, sol, emniyet şeridi vs. farketmeksizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Şimdiki araba önceden İstanbul plakaydı. Sorun çıkmadı.

06 plaka Mercedes Vito ile İstanbul'da sorun çıkmış ama.

Kiralık Civicle İstanbulda başımıza gelen kalmadı diyebilirim

Normaldir.
  • Büyükşehir arabasıyla farklı şehirlere gittiğinizde ve kendi şehrinize has araba kullandığınızda küfür yiyorsunuz.. Trafik özellikle ceza yazmak için uğraşıyor.. Bunun sorumlusuda kişilerin kendileri.. Sinyal vermemeler, makas atarak gitmeler.. vs..

burda dile getiremesemde özellikle istanbul plakalılara ad bile takmışlar

malesef bende büyükşehirdeyim.. fakat daha küçük şehirlerde araç kullanmakta zorlanıyorum.. alışmak gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

konyada okurken 07 plakalı arkadaşımın kullandığı kendi arabasıyla ankaraya giderken yolda saatte 121 km süratle radara girdik. polis kontrol noktasında cezayı ödememek için arkadaşım her şeyi söylüyor. hatta olayı abartıp babanesinin öldüğünü söyledi ama polis "ulan şortla cenazeye mi gidilir" dedi ve hepimiz koptuk velhasıl cezayı ödeyip tekrar yola koyulduk ankarada kızılay meydanına geldik ve ekip otosundan bi anons daha "07 ckc 32 sağa çek". 50 metre ilerde anca sağda durabildik trafik sıkışıklığından, neyse polis yanımıza geldi ve " ankaraya hoş geldiniz herhalde sizi duymayan kalmadı spor egzosunuz sayesinde" dedi ve 90 lirada orda kilit olduk

Yerlere düştüm bunu okuyunca

• şu bir gerçek istanbulda ankara plakalı arabalara ayrı bi gıcık söz konusu, ben sürekli ankaradan istanbula arabamla gidiyorum, ankarada ne kadar sakin araba kullansamda istanbul içinde çileden çıkıyorum, istanbulda bu 06 plaka gıcıklığı nerden geliyo bilmiyorum.
  • Plaka ırkçılığını bilemem o an insanların o plakaya ait olan şehirde yada şehirliyle yaşadığı hatıralar anılar etkili oluyor olabilir , yoksa bu ülke bizim değilmi

Ancak yok yanımda 34 plaka vardı ışık yandı adam zart çaldı , yok yol istedi bunu anlamanız zor olmasa gerek , hangi şehirde 7 gün 24 saat sıkışık trafik var ,hangi boşluktan nasıl bir an önce evimize işimize gitmeye o kadar adapte olmuşuz ki geçici bir psikoloji değil bu , burada yaşamak yetenek ister ki biz araç kullanmaktan bahsediyoruz
  • iyi de bu kuralları ihlal etmeniz ve tehlikeli biçimde araç kullanmanızı meşru kılmaz. eğer benim güvenliğimi tehlikeye atacak biçimde araç kullanır ve kuralları ihlal edersen doğal olarak sevilmezsin. ankarada trafik sıkışıklığı yok mu? ben neden her bulduğum aralıktan geçmeye çalışmıyorum?
  • İzmirde 34 Plakalar pek sevilmiyoraynı arkadaşın dediği şekilde ışıklarda yavaşlasan önüne geçip duruyorlar anlamsız gereksiz bir hareket sinyal vermeden önüne atlamalar falan
  • Bu sene 34 plakalı aracımla Konya'ya gittim. Meram yolunda 65 km hız yapıyordum. Radara yakalandım. Evet. Aynen. 165 km. değil haa. 65 km hızla radara yakalandım. Meram yolu dümdüz bir yol. Meğer hız sınırı varmış. 50 km imiş. Polis durdurdu. Ceza yazdı. 128 TL. Erken ödeyince 96 TL yatırdım. Polisin durdurduğu arabaların hepsi şehirdışı plakasıydı. 34, 07, 70, 06, 03. Hiç 42 yoktu. Çok içerledim. Yabancı plakaları keriz yerine koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesunshine

Bilmiyorum bana mı denk geldi .Geçen sene 2 ay Izmirde kaldım.Benim arabayla gittim. Izmirliler çok sakin kullanıyor. Hem şehir küçük, hem trafik yok.O yüzden bir yere yetişme gibi dertleri yok. Ben de orda çok sakin araba kullanıyordum. Ama Daha önce tatil için gittiğim diğer şehirlerde de başıma geldi. 34 plakayı gören yerel plakalı insanlar yarışmaya kalkıyor. Sizde böyle birşey tecrübe ettiniz mi?
    Bir de trafik polislerinin 34 plakalı arabaları düşman gibi gördükleri söylenir. Sizin başınızdan böyle olaylar geçti mi?

izmirin insanları trafikte sakin ve mantıklı, baya şaşırmıştım ve sevindim tabi
  • Hey gidi İzmir'in, Anadolu'nun araç kullanan insanları sizde sabah 7.00da kalkıp 9.00'da işyerinize varamasydınız akşam 18.00'de çıkıp 21.00lere kadar yolda kalsaydınız, 15 dakikada yürüyeceğiniz mesafeyi 1 saatte arabanız ile gidemeseydeniz ne yapardınız bilemiyorum yada 34lü olarak bilemiyoruz.

Bizde İstanbul da yabancı plakalı araç gördüğümüzde ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Sebebi de çok basit aslında adam bilmem kaç plakalı ne yapacak diye bekliyoruz, tabiri caizse sudan çıkmış balık gibi çırpınışlar ister istemez bizim de elimizi kolumuzu bağlıyor.

Bizde yol veriyoruz yol alıyoruz ama kilit noktalarda yapacak tek şey, felsefe belli bazı arkadaşların da dediği gibi "yaşamak için öldürmek zorundasın" ve ister istemez şaşırabileceğiniz herşeyi trafikte kurallara uyarak yapıyoruz (istisnaları karıştırmıyorum tabi)

34IST34 den sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

quote:

Orijinalden alıntı: honda04

78 plakayla izmirde neler gelmedi başımıza

Niye Bizimkilere de mi canavar gözüyle bakıyorlarHalbuki neredeyse hiç trafik yok karabükte

görünce sağa çeker yol veririm gerekirse ama yine de önünden gitmem o kadar söyleyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bu sene 34 plakalı aracımla Konya'ya gittim. Meram yolunda 65 km hız yapıyordum. Radara yakalandım. Evet. Aynen. 165 km. değil haa. 65 km hızla radara yakalandım. Meram yolu dümdüz bir yol. Meğer hız sınırı varmış. 50 km imiş. Polis durdurdu. Ceza yazdı. 128 TL. Erken ödeyince 96 TL yatırdım. Polisin durdurduğu arabaların hepsi şehirdışı plakasıydı. 34, 07, 70, 06, 03. Hiç 42 yoktu. Çok içerledim. Yabancı plakaları keriz yerine koyuyorlar.

bir siz mi girdiniz radara arkadaşım, konya'da herkes bilir orada radar olduğunu, sabit radarlar da var şimdi, ayrıca bahsettiğin yolda en az 4 yerde hız tabelası ve altında bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır uyarısı var, senin yaptığın suç değil miydi yani, konya'da bende yedim 42 plakayla aydınlıkevler civarı çevre yolunda, şimdi sabit kamera koydular oraya, getirisi baya iyimiş ben de ileride radar işine gireceğim

1987 sayılı mesajımmış vay be duygulandım şimdi doğum yılım olur kendileri de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Aralık 2009; 15:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Bu sene 34 plakalı aracımla Konya'ya gittim. Meram yolunda 65 km hız yapıyordum. Radara yakalandım. Evet. Aynen. 165 km. değil haa. 65 km hızla radara yakalandım. Meram yolu dümdüz bir yol. Meğer hız sınırı varmış. 50 km imiş. Polis durdurdu. Ceza yazdı. 128 TL. Erken ödeyince 96 TL yatırdım. Polisin durdurduğu arabaların hepsi şehirdışı plakasıydı. 34, 07, 70, 06, 03. Hiç 42 yoktu. Çok içerledim. Yabancı plakaları keriz yerine koyuyorlar.

bir siz mi girdiniz radara arkadaşım, konya'da herkes bilir orada radar olduğunu, sabit radarlar da var şimdi, ayrıca bahsettiğin yolda en az 4 yerde hız tabelası ve altında bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır uyarısı var, senin yaptığın suç değil miydi yani, konya'da bende yedim 42 plakayla aydınlıkevler civarı çevre yolunda, şimdi sabit kamera koydular oraya, getirisi baya iyimiş ben de ileride radar işine gireceğim

Sabit radar değildi. Adamlar Polis arabası ile pusuya yatmışlar. Ellerinde bir radar makinesi. İlerdeki polis noktasına haber veriyorlardı ve bizimle birlikte arka arkaya durdurulan 7 adet arabanın plakası da şehir dışı idi. Burda işyerinde arkadaşlara 65 ile radara yakalandım dediğim zaman bi taraflarıyla gülüyorlardı.

• quote:

quote:

quote:

Sabit radar değildi. Adamlar Polis arabası ile pusuya yatmışlar. Ellerinde bir radar makinesi. İlerdeki polis noktasına haber veriyorlardı ve bizimle birlikte arka arkaya durdurulan 7 adet arabanın plakası da şehir dışı idi. Burda işyerinde arkadaşlara 65 ile radara yakalandım dediğim zaman bi taraflarıyla gülüyorlardı.

sabitten kastım gezici olmayan, pusu radarlar, o makinede ellerinde değil araçlara entegre durumda, kırmızı hyundai accent miydi radar? 42 KM 7.. plakalı hatta,

o plakalar öyle denk gelmeiş, çünkü konya'da sürekli olarak araç kullananlar nerede ne zaman radar olduğunu bilirler ki bu her şehirde böyledir şehrin insanları nerede ne var ne yok daha iyi bilirler, kırıkkale'de arkadaşım 62 ile "çevre yolunda" radara girdi, ve araç da kırıkkale plakalı, radar cezasında plakaya göre farklı bir uygulama yapılamaz, rüşvete karşın çok sıkı denetimden geçiriliyor kamera kayıtları ve arşivleniyor

o bahsettiğiniz yolda hız sınırı 50, benim girdiğim çevre yolunda da 65, ben de 80 ile girdim ve 3+1 şeritli tek yönlü bir çevre yolu

• quote:

Orijinalden alıntı: pascal34

Hey gidi İzmir'in, Anadolu'nun araç kullanan insanları sizde sabah 7.00da kalkıp 9.00'da işyerinize varamasydınız akşam 18.00'de çıkıp 21.00lere kadar yolda kalsaydınız, 15 dakikada yürüyeceğiniz mesafeyi 1 saatte arabanız ile gidemeseydeniz ne yapardınız bilemiyorum yada 34lü olarak bilemiyoruz.

Bizde İstanbul da yabancı plakalı araç gördüğümüzde ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Sebebi de çok basit aslında adam bilmem kaç plakalı ne yapacak diye bekliyoruz, tabiri caizse sudan çıkmış balık gibi çırpınışlar ister istemez bizim de elimizi kolumuzu bağlıyor.

Bizde yol veriyoruz yol alıyoruz ama kilit noktalarda yapacak tek şey, felsefe belli bazı arkadaşların da dediği gibi "yaşamak için öldürmek zorundasın" ve ister istemez şaşırabileceğiniz herşeyi trafikte kurallara uyarak yapıyoruz (istisnaları karıştırmıyorum tabi)

34IST34 den sevgiler...

Sevgiler bizden

35IZM35

• istanbul'da yol verilmez, alınır

yol vermiyorlarsa, sokarsın kafanı ama çıkmazsın yola ne onlar geçebilir ne de sen, mecbur yol vermek zorunda kalırlar, yani genelde böyle işliyor, konya'da da kullanıyorum bunu, çünkü kimsenin yol verme gibi bir adeti yok malesef, ama konya'da bunu yapınca kornaya basıyorlar
  • quote:

istanbul'da yol verilmez, alınır

yol vermiyorlarsa, sokarsın kafanı ama çıkmazsın yola ne onlar geçebilir ne de sen, mecbur yol vermek zorunda kalırlar, yani genelde böyle işliyor, konya'da da kullanıyorum bunu, çünkü kimsenin yol verme gibi bir adeti yok malesef, ama konya'da bunu yapınca kornaya basıyorlar

ahhhh ahhh yolların dili olsada konuşsa istanbulda istanbulludan nasıl yok alınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alper_alperyilmaz

quote:

istanbul'da yol verilmez, alınır

ahhhh ahhh yolların dili olsada konuşsa istanbulda istanbulludan nasıl yok alınıyor

Hepiniz potansiyel Michael Schumachersiniz o zaman

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.