Şimdi Ara

34 plakalı araç ile Istanbul dışında başınıza gelenler nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
10.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbullu arkadaşlar darılmasın;ama hakikaten İzmir'de 34 plakalardan çekiyorum.Adamlar araba sürmeyi bilmiyor.

İzmir'de yol verme olayı yaygın,benim gözlemim böyle.Geçiş hakkı bende olmasına rağmen defalarca yol vermişimdir.Bunu arabalara da yaparım,yayalara da.Bakıyorum İstanbullulara adamlarda kural yok.Yol verme olayı zaten hiç olmadığı gibi,beni sıkıştırarak önüme geçmeye çalışıyor.Ufacık yere arabanın burnunu sokmaya çalışıyor ki önüme geçsin.Adamlarda korku da yok,yola atlıyorlar.Karşıdan gelen adam duramaz bana çarparsa diye hiç düşünmüyorlar.Halbuki biz aman arabaya bir şey olmasın,canımız yanmasın diye özenerek kullanıyoruz.Şirket arabalarının durumu daha vahim zaten,adamın kafa rahat.Her türlü kural ihlalini yapıyorlar.
  • hocam istanbul trafiğinden kalma bir alışkanlık bu..
    o şekilde kullanmazsan istanbul trafiğinde ezilirsin..
    vahşi doğa, yaşamak için öldür mantığı bu
  • Akçay küçük,trafiği rahat ve yolları nispeten geniş olan bir yer..

İşim gereği bazen günde 150 km yaptığım oluyor. 34 plakalı araçlardan tek sıkıntım 3 şeritli yol bomboş olsa da genelde en solu işgal ediyorlar ve oldukca da yavaş gidiyorlar,arkadan gelen uyarılara vs genel olarak önem vermiyorlar ve boş kalan diğer iki şeritten geçmeme de sinir olup gaza basıyorlar.

Trafik ekibinden tanıdıklar İstanbullu sürücülerin -genel olarak- kurallara uymadıklarını,kavşaklarda - dönüşlerde çok kontrolsüz olduklarını ve normalde olmayan kaza türlerinin/sayısının sayelerinde arttığını ifade ediyorlar.

Buda İstanbul trafiğinin vermiş olduğu alışkanlıktan kaynaklanıyor olsa gerek.
  • 09 plaka ile Istanbul'da gezince, 34 plaka ile Istanbul di$inda gezenlere insan ister istemez kil oluyor. $oforlerin bir cogu "Ne anlar bu araba kullanmaktan, ben Istanbul $oforuyum behey behey" edasinda takildiklari icin, adam gibi arac kullanmaya cali$irken onume kiranlar, sagimdan solumdan bol bol makas atmalar, onumdeki aracla 20 cm bo$luk birakinca araya burnunu sokmaya cali$anlar illalah ettiriyorlar. Tabi 34 plakalar kendi aralarinda da genelde boyle olduklari icin ustume pek alinmiyorum. Ancak arac 09 plaka olsa dahi neredeyse surekli Istanbul'da kullandigim icin pek pabuc birakmiyorum. Zaten anla$ilsin diye de aracin arkasina okulun sticker'ini da yapi$tirdim.

Onun di$inda ekstradan daha sakin davrananlar, yol verenler de cikmiyor degil, "trafigin yabancisi, zora sokmayalim" diye du$unerek, ancak kendileri epey azinlikta kaliyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasanı yan yatır

quote:

Orijinalden alıntı: honda04

78 plakayla izmirde neler gelmedi başımıza

Niye Bizimkilere de mi canavar gözüyle bakıyorlarHalbuki neredeyse hiç trafik yok karabükte

ne bileyim eniştem bizar hızlı giderde habire selektör

• konyada okurken 07 plakalı arkadaşımın kullandığı kendi arabasıyla ankaraya giderken yolda saatte 121 km süratle radara girdik. polis kontrol noktasında cezayı ödememek için arkadaşım her şeyi söylüyor. hatta olayı abartıp babanesinin öldüğünü söyledi ama polis "ulan şortla cenazeye mi gidilir" dedi ve hepimiz koptuk velhasıl cezayı ödeyip tekrar yola koyulduk ankarada kızılay meydanına geldik ve ekip otosundan bi anons daha "07 ckc 32 sağa çek". 50 metre ilerde anca sağda durabildik trafik sıkışıklığından, neyse polis yanımıza geldi ve " ankaraya hoş geldiniz herhalde sizi duymayan kalmadı spor egzosunuz sayesinde" dedi ve 90 lirada orda kilit olduk

• Ankara'da 34 plakayla gezme fırsatım oldu, yolları bilmediğim için doğal olarak sürekli birilerine birşeyler sormam gerekti, insanlar gayet sıcak davrandı, takip edip gideceğim yere tak diye gittiğim bile oldu. Başıma kötü şeyler gelmedi yani
  • 35 ... 35 plaka ile Istanbul'da dolasiyorum. Cok avantajlarini gordum.

Ama 35 plakayla sol seritte 80le gitmeye kalksam ustumden gecerler Ben cok memnunum plakamdan..

Ailemde 34plakali bir arac da var.. Gecen yaz Izmir'e gittim herkes canavar gozuyle bakiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kentaur

konyada okurken 07 plakalı arkadaşımın kullandığı kendi arabasıyla ankaraya giderken yolda saatte 121 km süratle radara girdik. polis kontrol noktasında cezayı ödememek için arkadaşım her şeyi söylüyor. hatta olayı abartıp babanesinin öldüğünü söyledi ama polis "ulan şortla cenazeye mi gidilir" dedi ve hepimiz koptuk velhasıl cezayı ödeyip tekrar yola koyulduk ankarada kızılay meydanına geldik ve ekip otosundan bi anons daha "07 ckc 32 sağa çek". 50 metre ilerde anca sağda durabildik trafik sıkışıklığından, neyse polis yanımıza geldi ve " ankaraya hoş geldiniz herhalde sizi duymayan kalmadı spor egzosunuz sayesinde" dedi ve 90 lirada orda kilit olduk

trafik polisleri genelde çok esprili oluyor...

• quote:

quote:

quote:

Niye Bizimkilere de mi canavar gözüyle bakıyorlarHalbuki neredeyse hiç trafik yok karabükte

Şimdi aklıma geldi Yeni araba aldık istanbuldan karabüğe geldik,Neyse ertesi gün de pazardı biraz gezelim dedik karabüğü bilirsin heralde çarşıda benzinciler var en sonda totalin orda bi dörtyol var orda ışıklarda durduk yanımızda bi Vectra aragaz veriyor bize filan bakıyor tabi daha yeni aldık arabayı babam hız yapmaz ama bu sefer yapayım dedi:)adamla kapıştık safranboluya kadar adamı kırmızı ışıklarda bekliyoruz adam gelemedi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi aklıma geldi Yeni araba aldık istanbuldan karabüğe geldik,Neyse ertesi gün de pazardı biraz gezelim dedik karabüğü bilirsin heralde çarşıda benzinciler var en sonda totalin orda bi dörtyol var orda ışıklarda durduk yanımızda bi Vectra aragaz veriyor bize filan bakıyor tabi daha yeni aldık arabayı babam hız yapmaz ama bu sefer yapayım dedi:)adamla kapıştık safranboluya kadar adamı kırmızı ışıklarda bekliyoruz adam gelemedi

bilirim tabi

• Açıkçası kiralık araçların çok büyük bir kısmı istanbul plakalı ve kiralık araçları kullanalarında trafikteki hal ve hareketleri de belli aralarında

bilinçli kullanan sürücülerde var ama sonuçta istisnalar kaideyi bozmaz bu durum 34 plakalı araçlara karşı bir antipati oluşmasına

neden olmuş olabilir
  • 34 plakalı araçlara canavar gözüyle bakmalarının sebebiyeti bence şöyle ;

İstanbul trafiğini bilmeyen yoktur sürekli bi yere giderken kalk - dur falan bunalıyoruz .. Şehir dışındada boş bulduğumuz yolda dur kalk yapmaktan bıkmış bir millet olarak istanbulda araç kullananlardan bahsediyorum , aracın sınırlarını zorluyoruz belli bir kısım Birde bilmem içinizde de varmı benim gibi ; yola çıktım mı benim için o yol hemen bitmeli yavaş yavaş geze geze gidemiyorum .. Etrafımdakiler diyor yavaş yavaş git etrafa bak sağdan git etrafı izle falan ama gidemiyorum lan ne yapayım

34 plakalı araçlara canavar gözüyle bakılmasının sebebi dediğim gibi istanbul trafiği , istanbul trafiğindeki dur - kalk'lardır

• biz de bir keresinde istanbulda cezadan yırttık.olay şöyle:arabayı babam kullanıyordu,bir yerden U dönüşü yaptı.hemen motorlu polis geldi.yasak yerden döndünüz falan filan dedi.35 plakasınız,bilmiyorsunuz,ama bir daha yapmayın dedi gitti.
  • 32 plakayla Antalya'da Bursa'da feleğim şaşıyo..Zaten b.şehir trafiğine kıl olurum, hiç gelemem..Bi de plaka 32 olunca , makasa girenler,yol vermeyenler...

Malum , b.şehirde yol verilmez alınırMIŞ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_85

Geçen ay istanbul tecrübem oldu hadımköye gittim eziliyordum az kaldı sağdan soldan 140-150 kopartan gazlıyor Bursa'da araç 120 ye gelmeden yol bitiyor sakin trafik rahat ulaşım alışmışım Bursa trafiğine İstanbul yordu beni ama 16 plakayım diye bi sorunla karşılaşmadım...

yanlız o yol bir istisna. o yol 34 plakalı araçlar için bile büyük bir tehlike taşıyan bir yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

İstanbullu arkadaşlar darılmasın;ama hakikaten İzmir'de 34 plakalardan çekiyorum.Adamlar araba sürmeyi bilmiyor.

İzmir'de yol verme olayı yaygın,benim gözlemim böyle.Geçiş hakkı bende olmasına rağmen defalarca yol vermişimdir.Bunu arabalara da yaparım,yayalara da.Bakıyorum İstanbullulara adamlarda kural yok.Yol verme olayı zaten hiç olmadığı gibi,beni sıkıştırarak önüme geçmeye çalışıyor.Ufacık yere arabanın burnunu sokmaya çalışıyor ki önüme geçsin.Adamlarda korku da yok,yola atlıyorlar.Karşıdan gelen adam duramaz bana çarparsa diye hiç düşünmüyorlar.Halbuki biz aman arabaya bir şey olmasın,canımız yanmasın diye özenerek kullanıyoruz.Şirket arabalarının durumu daha vahim zaten,adamın kafa rahat.Her türlü kural ihlalini yapıyorlar.

istanbul'da yol verme olayı yoktur, yol alma olayı vardır

hak verilmez alınır

• Kim ne derse desin Anadolu'yu bozan İstanbul!
    Çok değil daha 5-10 yıl kadar öncesine kadar Erzurum'da trafik kuralları büyük oranda işliyordu. Kusursuzdu demek mümkün değil tabii, ancak akılalmaz kural ihlalleri yoktu. Örneğin sağdan geçmişseniz plakanız olaya şahit olan herkes tarafından kaydedilmiş demekti. Kaydedilmesi de uygun bir yerde temiz bir dayak yemeniz anlamına geliyordu.

Ne zaman ki arabaya atlayan memleket hasretini (!) gidermeye geldi, yollarda 25'ten çok 34 veya 06 diyeyim görülmeye başlandı o zaman istisnalar kaide oldu. Sağdan veya soldan geçmek farketmeyen bir davranış, hiç durmadan selektör yapmak, daat daaaat daaaat korna çalmak, kaldırımlara çıkmak, gelişigüzel park etmek, yayaların üzerine arabayı sürmek vakayı adiyeden oldu.

Şehir içindeki normal trafik akışını bile katlettiler, önümüzde araçlar normal seyrinde gidiyor arkadan 34 plakalı, tampona dokunmak üzere durmadan selektör yapıyor. Çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. Ya kardeşim benim önümde de araba var, hem bu acelenin anlamı ne? Siz İstanbul efendileri hayatınızı böyle daima koşuşturarak, acele ederek geçirdiğinizin farkında mısınız? Hadi diyelim İstanbul öyle, anadoluya geldiğinizde hiç olmazsa biraz da bize uyum gösterin, hem büyük kısmınız tatile geliyor aceleniz dolayısıyla mazeretiniz de kalmıyor.

Acele etmemeyi, herşeyi biraz da kendi seyrinde takip etmeyi deneyin, kurallara uymayı deneyin. Emin olun trafik polisine daha az ceza ödeyeceksiniz. Dahası da var ama yeter artık yazmayayım.

• Ramazanda istanbul'dan araba kiralayıp Ankara'ya gittik. Araba da beyaz focus trend hemde 34 plaka tam katil yani

İstanbula nasıl döndüğümüzü hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

İstanbullu arkadaşlar darılmasın;ama hakikaten İzmir'de 34 plakalardan çekiyorum.Adamlar araba sürmeyi bilmiyor.

Aynen katılıyorum.

Biz İzmirliler sakin insanlarızdır, saygılı insanlarızdır.

Trafik kültürümüzü de bu 34 plakalılar ve başka şehirlerden buraya gelip taksi şöförlüğü yapan insanlar bozmaktalar.

Elimden geldiğince insanlara yol veririm, bana da yol veren olur.
    Yayaya yol veririm, arkamdan bir düüüt. Bakarım, ya 34 plakalı bir şirket aracı veya bir taksici.
    Yeşil yanmıştır, ama yayanın biri yola inmiş durumdadır, geçmesini beklerim, arkadan bir düüüt.
    Yanımdaki adam sinyal verir, benim şeridime geçmek ister, yavaşlar yol veririm, arkadan bir düüüt
    Ve bu düüüt'lerin sahibi genelde 34 plakalı şirket araçlarıdır.

İzmirlileri çoğu zaman yetişecekleri sorunları yoktur. Çünkü zaten trafik içinden çıkılamayacak halde değildir.
    Sabırlıyızdır
    Çevremize bakınırız, acelemiz yoktur.

Yol verirler, teşekkür ederiz.
    Yol veririz, gelen teşekküre cevap verir selamlaşırız.

Trafik durunca da şeridimizde açılmasını bekleriz, ilave şeritler yaratmayız. Yol 3 şeritlikse, 3 şerit olarak akar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.